Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
dottore

#51 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by dottore »

ko je osvojio DTM ove godine? i u konstruktorskom poretku

:mrgreen: :mrgreen:
Reneee

#52 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Reneee »

mali_milojica wrote:Od "obicnih" proizvodjaca auta,niko ne moze napraviti upravljiviji,vozacki bolji auto od BMW. Mozda jedino Renault.
:lol: :lol: :lol:
Renault i upravljivost u istoj rečenici. :D Od svih Renaulta, jedino i samo jedino Clio RS i Megane RS što imaju dobro upravljanje, ove sve obične verzije krasi bezosjećajno upravljanje, koje je svjetlosnim godinama daleko od BMW-ovog (i ne samo od BMW-a, nego od svih Švaba). Kao i kod svih Francuza, upravljanje i mjenjanje brzina nikad im nije bilo jača strana. To je kao da si rekao da Valladolid igra pass igru kao Barsa...niđi veze.
Alfa je nekad pravila upravljiva auta, ovim današnjim je upravljivost kao i broj modela u ponudi. Nikakva. Vozio sam Guillietu kad je tek izašla bila, i ostao sam razočaran.U "normal" modu osrednje, kad se ubaci u "Dynamic" volan samo umjetno otvrdne, uopšte nije bolja upravljivost, samo kroz teži volan lažno imitiranje sportske upravljivosti. Vidio sam na Top Gearu da je Clarkson pošteno popljuvao upravljanje Alfe 4c.
Od nekadašnjeg doba ostao im je samo dobar dizajn, u ostalim stvarima su odavno prnuli qurcu za uši.
Cafe Camargue

#53 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Cafe Camargue »

BMW 3 i Sklassa - kraljevi svojih klasa :D
Udri Miću po glaviću

#54 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Udri Miću po glaviću »

Predvidjam XY stranica svadje i šupljih rasprava :D
covjek1

#55 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by covjek1 »

dottore wrote:ko je osvojio DTM ove godine? i u konstruktorskom poretku

A ko dominira na Le Mansu ?
Industrialyzer

#56 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Industrialyzer »

covjek1 wrote:

A ko je godinama u vrhu F1 ? :mrgreen:
johntra

#57 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by johntra »

Reneee wrote:
mali_milojica wrote:Od "obicnih" proizvodjaca auta,niko ne moze napraviti upravljiviji,vozacki bolji auto od BMW. Mozda jedino Renault.
Renault i upravljivost u istoj rečenici. :D Od svih Renaulta, jedino i samo jedino Clio RS i Megane RS što imaju dobro upravljanje, ove sve obične verzije krasi bezosjećajno upravljanje, koje je svjetlosnim godinama daleko od BMW-ovog (i ne samo od BMW-a, nego od svih Švaba). Kao i kod svih Francuza, upravljanje i mjenjanje brzina nikad im nije bilo jača strana. To je kao da si rekao da Valladolid igra pass igru kao Barsa...niđi veze.
Alfa je nekad pravila upravljiva auta, ovim današnjim je upravljivost kao i broj modela u ponudi. Nikakva. Vozio sam Guillietu kad je tek izašla bila, i ostao sam razočaran.U "normal" modu osrednje, kad se ubaci u "Dynamic" volan samo umjetno otvrdne, uopšte nije bolja upravljivost, samo kroz teži volan lažno imitiranje sportske upravljivosti. Vidio sam na Top Gearu da je Clarkson pošteno popljuvao upravljanje Alfe 4c.
Od nekadašnjeg doba ostao im je samo dobar dizajn, u ostalim stvarima su odavno prnuli qurcu za uši.
i kako ide Giluietta po parkingu?
dottore

#58 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by dottore »

covjek1 wrote:

Govorimo Audi VS Mercedes VS BMW, a to ti je DTM...
covjek1

#59 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by covjek1 »

dottore wrote:
covjek1 wrote:

Govorimo Audi VS Mercedes VS BMW, a to ti je DTM...
A sto nema BMW i Mercedesa na Le Mansu, nije to neko bezveze takmicenje da se moze zanemariti i da se ne treba spominjat
covjek1

#60 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by covjek1 »

Industrialyzer wrote:
Ne znam na koga mislis ?
Industrialyzer

#61 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Industrialyzer »

covjek1 wrote:
Industrialyzer wrote:
Ne znam na koga mislis ?

Pa ko jedino od ove trojke ima svoju ekipu a i pravi motore za jednu od najjacih F1 ekipa svih vremena i nekolicinu manjih :mrgreen:

Zna se sta je F1 u auto-sportu :thumbup:
covjek1

#62 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by covjek1 »

Industrialyzer wrote:
Pa ko jedino od ove trojke ima svoju ekipu a i pravi motore za jednu od najjacih F1 ekipa svih vremena i nekolicinu manjih :mrgreen:

Motore prave samo za svoje ekipe, i za Force India koji nisu nista posebno.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#63 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by mali_milojica »

citroen xm wrote:
mali_milojica wrote: Kod obicnih modela da,ali kod sportskih ipak ne. Koje Alfa nazalost nema.
Pa ti druže maloprije i spomenu obična auta.
Mislio sam na obicna kao marku. Obicna auta nisu Ferrari,Porsche,Lambo itd. Sve ostalo je obicno. A medzu tim obicnim BMW odskace.
mali_milojica

#64 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by mali_milojica »

Reneee wrote:
Nisam znao da je Jeremy vozio auto koje jos nije ni izaslo. On je onda fenomen. Vozi nesto sto jos nije ni izaslo u proizvodnju.
Jesi li siguran da to sto si vozio jeste bila Giulietta. Vidim da si veliki "poznavalac" autoindustrije :lol:
Industrialyzer

#65 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Industrialyzer »

covjek1 wrote:
Industrialyzer wrote:

Samo ? :mrgreen:

Pa Audi i BMW nemaju trenutno nista u F1 i omalovazavas sto Mercedes snadbjeva tri ekipe sa motorima :lol:
A uz to i Pagani ne koristi bezveze AMG motore znaju sta valja :thumbup:
mali_milojica: mislio je na 8C ;-)
mali_milojica

#66 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by mali_milojica »

Industrialyzer wrote:
covjek1 wrote:
Industrialyzer wrote:

Samo ? :mrgreen:

Pa Audi i BMW nemaju trenutno nista u F1 i omalovazavas sto Mercedes snadbjeva tri ekipe sa motorima :lol:
A uz to i Pagani ne koristi bezveze AMG motore znaju sta valja :thumbup:
mali_milojica: mislio je na 8C ;-)
Znam da je mislio. Ali kao veliki "poznavalac" to nikako nije smio fuliti. Zamjeniti 8C sa bilo kojim drugim autom jeste kao da Valladolid zamjenis za Barcelonu. Znaci nidje veze :lol: :lol: :lol:
Last edited by mali_milojica on 23/10/2012 17:20, edited 1 time in total.
530i

#67 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by 530i »

Clarkson jeste vozio 8c i jeste kritikovao taj auto...ali koliko ja znam auto mu se ipak svidjelo ;-)
emko1234

#68 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by emko1234 »

sta ce alfa na temi o bmwu, mercu i audiju?
pagani ima godinama ugovor s mercedesom. ljudi nemaju para da ulazu u razvoj svog motora, lakse je kupit necije i nacunirat ga.
pagani je meni samo razvikano ime za dokone bogatase. ne znam vala da se i po cemu pagani dokazao u autoindustriji. uvijek je pravio skupa auta koja su uvijek bila broj 2 il cak 3 u necemu.
prvo ih je jebo koensiegg cc pa onda kasnije bugatti veyron. kasnije je dosao aventador a boga mi i malo komercijalnija auta.
bmw m6 Gpower je brzi od pagani huayre.
Industrialyzer

#69 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Industrialyzer »

emko1234 wrote:sta ce alfa na temi o bmwu, mercu i audiju?
pagani ima godinama ugovor s mercedesom. ljudi nemaju para da ulazu u razvoj svog motora, lakse je kupit necije i nacunirat ga.
pagani je meni samo razvikano ime za dokone bogatase. ne znam vala da se i po cemu pagani dokazao u autoindustriji. uvijek je pravio skupa auta koja su uvijek bila broj 2 il cak 3 u necemu.
prvo ih je jebo koensiegg cc pa onda kasnije bugatti veyron. kasnije je dosao aventador a boga mi i malo komercijalnija auta.
bmw m6 Gpower je brzi od pagani huayre.

Ekskluziva, jbg 8-) A pogledaj sta su uradili sa Zondom R ;-)

Brabus Rocket je brzi od M6 g-power :mrgreen:
emko1234

#70 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by emko1234 »

boga mi te neko dobro slagao.
brabus rocket R 365,7km/h
bmw m6 g power 372km/h
Skenderijaba

#71 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Skenderijaba »

emko1234 wrote:boga mi te neko dobro slagao.
bmw m6 g power 372km/h
Pogledaj brabus rocket 800, pa onda uporedi. A i ne znam kako mozes limuzinu i cupe poredit :-)
Uglavnom, ove godine sam imo cast vozit 2 auta navedena u temi. Audi s8 2010 i mercedes cls500 amg. Auta doslovno kidaju, mada mi je mercedesov model ljepsi na izgled.
Last edited by Skenderijaba on 23/10/2012 00:19, edited 1 time in total.
basicm

#72 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by basicm »

Skenderijaba wrote:
bmw m6 g power 372km/h
Pogledaj brabus rocket 800, pa onda uporedi. A i ne znam kako mozes limuzinu i cupe poredit :-)

Koliko konja po litru ima svaki od njih? Ipak je BMW superiorniji.
Skenderijaba

#73 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Skenderijaba »

basicm wrote:
Skenderijaba wrote:
bmw m6 g power 372km/h

Koliko konja po litru ima svaki od njih? Ipak je BMW superiorniji.
Glupo je prijatelju poredit limuzinu i cupe, jednostavno nisu auta u istoj grupi!
Mercedes sl65 amg, m6 bmw. To je vec ista grupa :-)
http://www.youtube.com/watch?v=9812XblaCMI
Onako, mangupski
EDIT
Sva ova poredjenja su, hajmo reci levatski. Ko kakva djeca pisete statistike koliko koje auto moze dostici brzinu, ko u bih se fura 300km/h pa treba takvo auto. Ko ima se preko 100k km za takva auta, svi direktori kanom. Svako auto od ova 3 je u pet deka, jedino kompleksas moze reci da bmw/audi/mercedes ne valja a da valja mercedes/audi/bmw. Tema glupa do bola, umjesto da se razmjene iskustva, koji su kvarovi na kojem modelu koje auto odgovara kojim uslovima oni nasli stavljat auta od 300-500k eura. Allahselamet kakva balavurdija.

Ontopic, vidjam dosta novih c220ki, 2010 model. Imal ko ? Kakva su vam iskustva, isplatil se uzet? Naravno, uveo bih ga iz vana/njemacka. Jel ko uvozio ? Kako ide carina ? Cuo sam da gule pofino na ovaj model. Sta je sa audijem a4 2010, iskustva iz prve ruke iko ista ?
covjek1

#74 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by covjek1 »

Sva 3 proizvodjaca su vrh auto industrije nema tu puno price al ipak nekako Mercedes u zadnje vrijeme kaska za Audi-em i BMW-om. To govori i broj prodanih auta, Audi je za petama BMW-u na prvom mjestu dok Mercedes kaska.
mayab

#75 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by mayab »

Industrialyzer wrote:
covjek1 wrote:

Pustite se gledanja sportskih rezultata pojedinih marki, jer to nema nikakve veze sa autima koje kupuju obicni smrtnici - sta reci za Citroen i uspjehe u reliju (pa pogledajmo serijske aute), ili Renault F1 motore ....
Post Reply