Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
horion_bosona wrote:
ne treba biti previse pametan pa vidjeti da su nam to najkriticnije pozicije... u onih par utakmica za mladu selekciju u ovom ciklusu, Zahirovic nije pokazao nikakv ekstra kvalitet i iskustvo u odnosu na svoje saigrace, cak bi se usudio reci da je bio najlosiji protiv Bjelorusije... Besic je daleko kvaliteniji igrac, agresivniji i zna dati pas prema naprijed, a napokon je poceo redovno igrati za Ferencvaros...
ne bih da umanjujem ono sto se ostvarilo u ove dvije utakmice, jer su 4 boda odlican rezultat, medjutim bojim se da ova "asimetricna" formacija bez desnog krila nece biti upotrebljiva protiv Grka u Zenici, ali ni ubuduce protiv Slovaka ili nekog iole kvalitetnijeg protivnika... Susic ce prije ili kasnije morati izbrati izmedju jednog spica i Misimovica...
sve na mjestu.....
medjutim, ja sam spreman sad potpisati da ce susic protiv grcke izvesti IDENTICAN sastav kao protiv litvanije(ako ne bude povredjenih)...to ne bi promjenilo ni kad bi se , recimo kolasinac, ustalio u prvoj postavi šalkea (mada je to neizvodljivo u blize vrijeme), bićo usao u bundesligu, a cocalic potpisao za real madrid...
kad protiv levata kakva je litvanija, nisi u stanju testirati besica (koji realno tesko da moze zajebat stvar) umjesto mucenog zahirovica - ne postoje apsolutno nikakve sanse da taj momak igra protiv grcke...sad vidim i naivci sipaju hvalospjeve na racun vranjesove izvedbe...ono, nedzad fazllija uzeo medalju na turniru u novom sarajevu, i to je sigurno mjerilo njegove vjestine...
safet je rob svoj tvrdoglavosti a , sto je najgore, i mi smo robovi njegove tvrdoglavosti, tj ziherastva...na kraju ginemo u barazu, a velid lignjoslav spaho, koji nam patriJotski porucuje da se pakujemo za brazil, nastavlja kmecat o nedostatku srece i jos jednom propustenom takmicenju...
gledao si fazliju kad je hulka čuvao?
sušič ima svoju viziju.kakva je takva,za sada ima rezultat i igru.tvrdoglaviji su forumski stručnjaci i naši tzv novinari koji u svakom slučaju manje poznaju materiju od papeta.
BHF_Manijak wrote:Ne kontam majkemi sto ste svi tako na tog Zahirovica navalili?! Nije momak Essien, Xabi ili Scweinsteiger, ali nije vala ni Lazar Popovic na poziciji zadnjeg veznog!
Momak za 90 minuta ne moze da posalje nijedan pas prema naprijed.
To bi nas protiv jaceg protivnika moglo kostati.
MA znam ja to sve, i mene je to tokom utakmice nerviralo sto mu je svaki pas ili na covjak 2m udaljenog od njega ili nazad stoperima, ali opet kontam nadoci ce valjda pa opet bljesnuti ko u onoj prvoj tekmi protiv Grcke.
Murat Sabanovic wrote:
ne moze sejo na toj poziciji maksimum dati...
A na kojoj to onda majketi Sejo moze poziciji dati maksimum ako ne moze na zadnjem veznom, poziciji koju godinama u Hoffenheimu igra??? Eto vidjeli smo ga u repki i na krilu i na beku i skontali da nije to to!
sejo je protiv litavnije prodao 11 lopti, brojao sam (plus ono prebacivanje tribine iz slobodnjaka)....ako cemo cekati da njegov svaki sesti-sedmi centarsut (drugo nista ni nema) nadje naseg igarca, onda smo u gadnom sranju...
covjke je spor, koristi jednu nogu (doslovno) i nikad u zivotu nije predriblao beka...o cemu mi govorimo vise? pa ja sam siguran da ivica osim najvise na njega misli kad je spomenuo bocne igrace...covjek nema sta ponudit...nekad je imao slobodnjak i znao centrirat, sad nema nista...osim povremenih kikseva u odbrani
zahirovic i sejo su nasa najslabija tacka...mozda uigravat zukana na lijevom beku (bez zadace u vezi ofanzivnog posla) i lulica ispred...mada i ovaj lulic pati od nekonkretnosti.... umjesto zahirovica moze i sinisa mulina
vranjesa ne spominjem jer je tu spaha, jedan od najbolji stopera svijeta u ovom trenutku...objektivno
PA ja i kazem da Seju ne treba forsirati ni na krilu ni na beku vec na zadnjem veznom sto i u Hoffenheim igra. A tu niti treba dribling niti centarsut, siguran sam da bi bio korisniji.
Sejo prvo treba da izbori mjesto u Hoffi. Vidi se na njemu da mu fali tekmi. Sejo ima dobar centaršut, šta je Vedo njegovih lopti posremio samo... ali neigranje je uzelo danak čini se.
Artest wrote:sejo je protiv litavnije prodao 11 lopti, brojao sam (plus ono prebacivanje tribine iz slobodnjaka)....ako cemo cekati da njegov svaki sesti-sedmi centarsut (drugo nista ni nema) nadje naseg igarca, onda smo u gadnom sranju...
covjke je spor, koristi jednu nogu (doslovno) i nikad u zivotu nije predriblao beka...o cemu mi govorimo vise? pa ja sam siguran da ivica osim najvise na njega misli kad je spomenuo bocne igrace...covjek nema sta ponudit...nekad je imao slobodnjak i znao centrirat, sad nema nista...osim povremenih kikseva u odbrani
zahirovic i sejo su nasa najslabija tacka...mozda uigravat zukana na lijevom beku (bez zadace u vezi ofanzivnog posla) i lulica ispred...mada i ovaj lulic pati od nekonkretnosti.... umjesto zahirovica moze i sinisa mulina
vranjesa ne spominjem jer je tu spaha, jedan od najbolji stopera svijeta u ovom trenutku...objektivno
Artest wrote:sejo je protiv litavnije prodao 11 lopti, brojao sam (plus ono prebacivanje tribine iz slobodnjaka)....ako cemo cekati da njegov svaki sesti-sedmi centarsut (drugo nista ni nema) nadje naseg igarca, onda smo u gadnom sranju...
Možda je problem što mi svi imamo malo prevelika očekivanja od naših igrača ali Salihović je u dve dve utakmice puno pokušavao i pokazivao želju... protiv Grčke nije imao s kim ni odigrati a sad ako neko očekiva da on može predriblati tri igrača ili da pogadjati Djeku od 30m udaljenosti dok ga čuvaju i dok su oko Džeke trojica grka je druga stvar (ali nerealna) - reci s kim on može kombinirati u veznoj liniji (recimo kao u prvoj utakmici kad nije bilo Pjanića... sa Zahirovićem? Momak se trudi i solidno igra ali nema on kapacititet odigrati prema naprijed ili driblati i netreba to očekivati od njega on odigra ziheraški i ne pravi puno grešaka, Misimović? On bi mogao doči po loptu da ima kondicije...ali čeka loptu negjde ispred šesnaesterca, Spahić? On može odigrati čak i ponekad povuče prema sredini ali onda ostane takva rupa pozada da je bolje da se ne riskira previše...analiziraj dalje ali češ vidjeti da ne ostane puno kombinacija ) treba pokušati formaciju sa Stevanovićem i Lulićem kao bekovima a da je Pjanić vezni koju veže odbranu i napada, Džeko malo iza Ibiševića postavljenog kao najisturenijeg špica - ali brez dobrih bekova nema teorije da se razvije igra kod boljih ekipa, več dokazano nekliko puta, moguče je i varianta brez Ibiševića da je Džeko špica a Misimović iza ali nekako mi se čini puno bolja prva varianta sa Ibiševićem jer je strašan igrač u životnoj formi a i puno odtrči i pravi presing na njihove zadnje odbranbene igrače što je jako poželjno - brez trčanja nema modernog fudbala.
Možda je problem što mi svi imamo malo prevelika očekivanja od naših igrača ali Salihović je u dve dve utakmice puno pokušavao i pokazivao želju... protiv Grčke nije imao s kim ni odigrati a sad ako neko očekiva da on može predriblati tri igrača ili da pogadjati Djeku od 30m udaljenosti dok ga čuvaju i dok su oko Džeke trojica grka je druga stvar (ali nerealna) - reci s kim on može kombinirati u veznoj liniji (recimo kao u prvoj utakmici kad nije bilo Pjanića... sa Zahirovićem? Momak se trudi i solidno igra ali nema on kapacititet odigrati prema naprijed ili driblati i netreba to očekivati od njega on odigra ziheraški i ne pravi puno grešaka, Misimović? On bi mogao doči po loptu da ima kondicije...ali čeka loptu negjde ispred šesnaesterca, Spahić? On može odigrati čak i ponekad povuče prema sredini ali onda ostane takva rupa pozada da je bolje da se ne riskira previše...analiziraj dalje ali češ vidjeti da ne ostane puno kombinacija ) treba pokušati formaciju sa Stevanovićem i Lulićem kao bekovima a da je Pjanić vezni koju veže odbranu i napada, Džeko malo iza Ibiševića postavljenog kao najisturenijeg špica - ali brez dobrih bekova nema teorije da se razvije igra kod boljih ekipa, več dokazano nekliko puta, moguče je i varianta brez Ibiševića da je Džeko špica a Misimović iza ali nekako mi se čini puno bolja prva varianta sa Ibiševićem jer je strašan igrač u životnoj formi a i puno odtrči i pravi presing na njihove zadnje odbranbene igrače što je jako poželjno - brez trčanja nema modernog fudbala.
ne ocekujem da predribla tri igarca, vec jednog...i to samo jednom u zivotu...
salihovic nema s kim igrati i trebamo pasti na dupe kad mu prodje svaki sesti centarsut...poprilicne nebuloze
ostalo sto si se nadovezo nema veze s mojim komentarom, tako da necu ni komentarisat
amoninan wrote:Sejo prvo treba da izbori mjesto u Hoffi. Vidi se na njemu da mu fali tekmi. Sejo ima dobar centaršut, šta je Vedo njegovih lopti posremio samo... ali neigranje je uzelo danak čini se.
Jace utakmice ima na treningu Hoffenheima nego sto ih ima Zahirovic u drugoj Ruskoj ligi.
amoninan wrote:Sejo prvo treba da izbori mjesto u Hoffi. Vidi se na njemu da mu fali tekmi. Sejo ima dobar centaršut, šta je Vedo njegovih lopti posremio samo... ali neigranje je uzelo danak čini se.
Jace utakmice ima na treningu Hoffenheima nego sto ih ima Zahirovic u drugoj Ruskoj ligi.
e mašala stručnjaka sve gori od goreg ima li neko informaciju da li je to termin uefinih prijateljskih utakica znaci da li klubovi moraju pustiti igrače ili je nešto drugo
Eborg wrote:On teoretski moze zaigrati za nas protiv Alzira, ne treba mu drzavljanstvo za to. I Grlic je igrao za nas sa njemackim pasosem u prijateljskim utakmicama dok nije dobio nas pasos.
Opet ti.
Ja mislim da ti za sve zvanicne utakmice treba sportsko drzavljanstvo te zemlje, a ovo je zvanicna utakmica.
Nemoguće je imati "sportsko državljanstvo" (koje u praksi ne postoji, to je samo "national team affiliation") bez pravog državljanstva.
S obzirom da je mogao igrati Grlić kao "Nijemac" po pasošu, tj. pravom državljanstvu očito je moguće da i Bičakčić zaigra za BiH sada.
Eborg wrote:On teoretski moze zaigrati za nas protiv Alzira, ne treba mu drzavljanstvo za to. I Grlic je igrao za nas sa njemackim pasosem u prijateljskim utakmicama dok nije dobio nas pasos.
Opet ti.
Ja mislim da ti za sve zvanicne utakmice treba sportsko drzavljanstvo te zemlje, a ovo je zvanicna utakmica.
Nemoguće je imati "sportsko državljanstvo" (koje u praksi ne postoji, to je samo "national team affiliation") bez pravog državljanstva.
S obzirom da je mogao igrati Grlić kao "Nijemac" po pasošu, tj. pravom državljanstvu očito je moguće da i Bičakčić zaigra za BiH sada.
Pa na to "sportsko drzavljanstvo" mislim. Eligibility to play international match.
Ne mozes igrati FIFA dozvoljene prijateljske utakmice ako nemas drzavljanstvo te zemlje. Ne znam kad i gdje je Grlic igrao i kakav je pasos imao ali po onom sto ja znam ne mozes igrati ako nisi drzavljanin te zemlje. Pod sportsko drzavljanstvo mislim na sljedece - ako ti imas vise od jednog drzavljanstva, ti kad u jednom trenutku zaigras za jednu replu, za drugu mozes samo zaigrati ako zatrazis of FIFAe promjenu tog "sportskog drzavljanstva", odnosno national team afiliation. Znaci nije dovoljno samo dobiti novi pasos.
Tako ja to shvatam, a tako je vala i logicno. Ti dokazi da nisam u pravu, ko zna.
Ja se dobro sjećam kada nam je taj Zahirović bio svima dobar. Svi govorili beton na terenu, dominira sredinom, on je kralj, Tito, Bog, ovo, ono a sad bi ga tjerali. Eeee majko moja...
zlo87 wrote:Ja se dobro sjećam kada nam je taj Zahirović bio svima dobar. Svi govorili beton na terenu, dominira sredinom, on je kralj, Tito, Bog, ovo, ono a sad bi ga tjerali. Eeee majko moja...
odigrati 2-3 utakmice dobro , ne znaci da je dobar . dobri igraci igraju u ligama 5ice.