E nema nama napretka dok je ovakvih sto zrakaju. Hem smo uzor svojoj djeci hem ne znam ni ja sta vise.ultima_palabra wrote:Prelazim na crveno kad ocijenim da mogu, što da ne... smiješno je moralizirati na ovakvim stvarimaAli uvijek jednim okom zraknem da nema drota u blizini... pogotovo otkako stoje na tramvajskim stanicama u onim prslucima.
Prelazak pješačkog na crveno.
- gradskadjeca
#51 Re: Prelazak pješačkog na crveno.
- medjutim
#52 Re: Prelazak pješačkog na crveno.
Ja kont'o pjesacki pres'o na crveno. 
- hypko_nurko
#53 Re: Prelazak pješačkog na crveno.
kod merkatora u pofalicima stojim ja na pjesackom, cekam zeleno a kolega milicajac komotno predje ko svi sretni.
pa sto ne bi i ja kad moze milicajac
- Edin H.
#54 Re: Prelazak pješačkog na crveno.
Je li imao upaljenu rotaciju?hypko_nurko wrote:kod merkatora u pofalicima stojim ja na pjesackom, cekam zeleno a kolega milicajac komotno predje ko svi sretni.
- hypko_nurko
#56 Re: Prelazak pješačkog na crveno.
nije, valjda mu se baterija potrosilaEdin H. wrote:Je li imao upaljenu rotaciju?hypko_nurko wrote:kod merkatora u pofalicima stojim ja na pjesackom, cekam zeleno a kolega milicajac komotno predje ko svi sretni.

-
tagomago
#57 Re: Prelazak pješačkog na crveno.
ja sam znači imala sreće, hvala nebesima - žurim ja na crvenom kod bičakčića, logično kad su me učili da uvijek žurim, kad čiko policajac mahnu. kontam dobacuje mi, taman nove cipele navukla - rekoh, ja nisam odavle, mani se otale, kad jok - hoće kaznu da mi piše a pogledom cipele pohvaljuje. i šta ću, zamolim ga da to ne čini jer sam uzorna studentica bila i na fakultet žurila, ovom prilikom mu se zahvaljujem ko god bio, halalim što mi je dupe odmjerio, sad bi mi kamata radi neplaćanja prerasla osnovicu, uredno pazim da samo na zelenom prelazim, pa makar to bilo nemoguće kao što je na prijelazu od alte ka parlamentu
-
mini2
#58 Re: Prelazak pješačkog na crveno.
au, bome ja bih bismilu nekoliko puta kad pored bičakčića prolazim da sam na tvom mjestu i to ne samo zbog policajcatagomago wrote:ja sam znači imala sreće, hvala nebesima - žurim ja na crvenom kod bičakčića, logično kad su me učili da uvijek žurim, kad čiko policajac mahnu. kontam dobacuje mi, taman nove cipele navukla - rekoh, ja nisam odavle, mani se otale, kad jok - hoće kaznu da mi piše a pogledom cipele pohvaljuje. i šta ću, zamolim ga da to ne čini jer sam uzorna studentica bila i na fakultet žurila, ovom prilikom mu se zahvaljujem ko god bio, halalim što si mi je dupe odmjerio, sad bi mi kamata radi neplaćanja prerasla osnovicu, uredno pazim da samo na zelenom prelazim, pa makar to bilo nemoguće kao što je na prijelazu od alte ka parlamentu
- Muhamed Đakmić
#59 Re: Prelazak pješačkog na crveno.
Podsjećaš me na jednog mog druga koji igra sa mnom, Asmira Suljića. Pozdravljam ga ovom prilikom.tagomago wrote:ja sam znači imala sreće, hvala nebesima - žurim ja na crvenom kod bičakčića, logično kad su me učili da uvijek žurim, kad čiko policajac mahnu. kontam dobacuje mi, taman nove cipele navukla - rekoh, ja nisam odavle, mani se otale, kad jok - hoće kaznu da mi piše a pogledom cipele pohvaljuje. i šta ću, zamolim ga da to ne čini jer sam uzorna studentica bila i na fakultet žurila, ovom prilikom mu se zahvaljujem ko god bio, halalim što mi je dupe odmjerio, sad bi mi kamata radi neplaćanja prerasla osnovicu, uredno pazim da samo na zelenom prelazim, pa makar to bilo nemoguće kao što je na prijelazu od alte ka parlamentu
-
tagomago
#60 Re: Prelazak pješačkog na crveno.
kad mi poklone škodu fabiu ja ću da sviram pokraj bičakčića, eh etomini2 wrote:au, bome ja bih bismilu nekoliko puta kad pored bičakčića prolazim da sam na tvom mjestu i to ne samo zbog policajcatagomago wrote:ja sam znači imala sreće, hvala nebesima - žurim ja na crvenom kod bičakčića, logično kad su me učili da uvijek žurim, kad čiko policajac mahnu. kontam dobacuje mi, taman nove cipele navukla - rekoh, ja nisam odavle, mani se otale, kad jok - hoće kaznu da mi piše a pogledom cipele pohvaljuje. i šta ću, zamolim ga da to ne čini jer sam uzorna studentica bila i na fakultet žurila, ovom prilikom mu se zahvaljujem ko god bio, halalim što si mi je dupe odmjerio, sad bi mi kamata radi neplaćanja prerasla osnovicu, uredno pazim da samo na zelenom prelazim, pa makar to bilo nemoguće kao što je na prijelazu od alte ka parlamentu
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#61 Re: Prelazak pješačkog na crveno.
Kolika je kazna za prelazak pješaka na crvenom?
- insaneinthebrain
#62 Re: Prelazak pješačkog na crveno.
40 KMde facto. wrote:Kolika je kazna za prelazak pješaka na crvenom?
- respo
#63 Re: Prelazak pješačkog na crveno.
a bil ti na kafu?tagomago wrote:kad mi poklone škodu fabiu ja ću da sviram pokraj bičakčića, eh etomini2 wrote:au, bome ja bih bismilu nekoliko puta kad pored bičakčića prolazim da sam na tvom mjestu i to ne samo zbog policajcatagomago wrote:ja sam znači imala sreće, hvala nebesima - žurim ja na crvenom kod bičakčića, logično kad su me učili da uvijek žurim, kad čiko policajac mahnu. kontam dobacuje mi, taman nove cipele navukla - rekoh, ja nisam odavle, mani se otale, kad jok - hoće kaznu da mi piše a pogledom cipele pohvaljuje. i šta ću, zamolim ga da to ne čini jer sam uzorna studentica bila i na fakultet žurila, ovom prilikom mu se zahvaljujem ko god bio, halalim što si mi je dupe odmjerio, sad bi mi kamata radi neplaćanja prerasla osnovicu, uredno pazim da samo na zelenom prelazim, pa makar to bilo nemoguće kao što je na prijelazu od alte ka parlamentu
-
sokkia
#64 Re: Prelazak pješačkog na crveno.
koji supacki zakon u PM.insaneinthebrain wrote:40 KMde facto. wrote:Kolika je kazna za prelazak pješaka na crvenom?
pa ljudi ako hoce da se bace pod auto to mogu uraditi i van pješackog prelaza
mislim, zašto ih kažnjavat kad su ionako ugrozili sami sebe
-
Nermin_BH
#65 Re: Prelazak pješačkog na crveno.
On vise ugrozi vozaca jer ako ga slucajno udari opet ce biti kriv vozac jer pjesak je uvijek u pravu. Nema veze sto prelazi na crveno ali kad ga vidis moras stati to je poenta kazni. Nije problem kad prelazi na crveno kad nema auta ali kad neko prelazi a auta idu to stvarno treba kazniti.sokkia wrote:koji supacki zakon u PM.insaneinthebrain wrote:40 KMde facto. wrote:Kolika je kazna za prelazak pješaka na crvenom?![]()
pa ljudi ako hoce da se bace pod auto to mogu uraditi i van pješackog prelaza![]()
mislim, zašto ih kažnjavat kad su ionako ugrozili sami sebe
-
sokkia
#66 Re: Prelazak pješačkog na crveno.
pa rekao sam vec....On vise ugrozi vozaca jer ako ga slucajno udari opet ce biti kriv vozac jer pjesak je uvijek u pravu. Nema veze sto prelazi na crveno ali kad ga vidis moras stati to je poenta kazni. Nije problem kad prelazi na crveno kad nema auta ali kad neko prelazi a auta idu to stvarno treba kazniti.
niko nije lud da ide pod auto osim ako nije smoubica,,
svako pogleda i lijevo i desno i onda prelazi... a vozac ako ga i udari kad prolazi na crveno ne može biti kriv.
ima slucaj gdje je sud oslobodio vozaca koji je udario pješaka na pješackom prelazu.
- ultima_palabra
#67 Re: Prelazak pješačkog na crveno.
A vozač treba da proživljava traume i povlači se po sudovima zato što se pješaku nadiglo da prelazi? Zar nije lakše obeshrabriti to ponašanje kaznama?sokkia wrote:pa rekao sam vec....On vise ugrozi vozaca jer ako ga slucajno udari opet ce biti kriv vozac jer pjesak je uvijek u pravu. Nema veze sto prelazi na crveno ali kad ga vidis moras stati to je poenta kazni. Nije problem kad prelazi na crveno kad nema auta ali kad neko prelazi a auta idu to stvarno treba kazniti.
svako pogleda i lijevo i desno i onda prelazi... a vozac ako ga i udari kad prolazi na crveno ne može biti kriv.
ima slucaj gdje je sud oslobodio vozaca koji je udario pješaka na pješackom prelazu.
A to da ne može biti kriv objesi mačku o rep... vozač koji je udario pješaka u očima suda je uvijek kriv, postoje samo olakšavajuće okolnosti.
-
Nermin_BH
#68 Re: Prelazak pješačkog na crveno.
Nije razlog da ti ubijes covjeka zato sto je tebi zeleno. Neki pjesaci ne pogledaju nikako a polete preci i problem.sokkia wrote:pa rekao sam vec....On vise ugrozi vozaca jer ako ga slucajno udari opet ce biti kriv vozac jer pjesak je uvijek u pravu. Nema veze sto prelazi na crveno ali kad ga vidis moras stati to je poenta kazni. Nije problem kad prelazi na crveno kad nema auta ali kad neko prelazi a auta idu to stvarno treba kazniti.
-
Objektivni navijac
#69 Re: Prelazak pješačkog na crveno.
Mozda ako je pjesacki bio na auto-putusokkia wrote:pa rekao sam vec....On vise ugrozi vozaca jer ako ga slucajno udari opet ce biti kriv vozac jer pjesak je uvijek u pravu. Nema veze sto prelazi na crveno ali kad ga vidis moras stati to je poenta kazni. Nije problem kad prelazi na crveno kad nema auta ali kad neko prelazi a auta idu to stvarno treba kazniti.
Inace ja bih ovim pjesacima rezao kazne po 100-200 KM ,pa neka onda letaju kao muhe bez glave.
-
kakaljin
#70 Re: Prelazak pješačkog na crveno.
cak i vece bi trebale biti kazne za pjesake koji prelaze van pjesackog i na crveno.Objektivni navijac wrote:Mozda ako je pjesacki bio na auto-putusokkia wrote:pa rekao sam vec....On vise ugrozi vozaca jer ako ga slucajno udari opet ce biti kriv vozac jer pjesak je uvijek u pravu. Nema veze sto prelazi na crveno ali kad ga vidis moras stati to je poenta kazni. Nije problem kad prelazi na crveno kad nema auta ali kad neko prelazi a auta idu to stvarno treba kazniti.
ima slucaj gdje je sud oslobodio vozaca koji je udario pješaka na pješackom prelazu.![]()
Ogranicenje brzine u gradu je 30-60 Km na sat,sto znaci ako vozis po propisima ne mozes zgaziti pjesaka a ako si imao vechu brzinu od ogranicenja,kriv si ,kriv itekako.
Inace ja bih ovim pjesacima rezao kazne po 100-200 KM ,pa neka onda letaju kao muhe bez glave.
I treba se fino napisati da je pjesak kriv van pjesackog i na crveno jer se vecina pjesaka vodi mogu ja to nisam kriv neko drugi je.
cisti primjer je na tramvajskoj stanici 6-tice kada ko muhe bez glave pocnu prelaziti cestu van pjesackog prelaza a dvije saobracajne trake su za automobile. Ja bi tu od pjesackog kod Alipasine do pjesackog kod skenderije stavio veliku ogradu da fizicki spreci prelazak pjesaka.
-
sokkia
#71 Re: Prelazak pješačkog na crveno.
halo ba ljudi, pa nije cjeli svijet Sarajevo.
sjetite sa ponekad da ima i drugih gradova osim SA.
da. istina je da je vozac oslobođen koji je udario oješaka na pješackom prelazu, brani ga S. Agić.
sjetite sa ponekad da ima i drugih gradova osim SA.
da. istina je da je vozac oslobođen koji je udario oješaka na pješackom prelazu, brani ga S. Agić.
- perfect_guy
#72 Re: Prelazak pješačkog na crveno.
50, pretprošle godine me to dočekaloinsaneinthebrain wrote:40 KMde facto. wrote:Kolika je kazna za prelazak pješaka na crvenom?
-
certified_fascist
#73 Re: Prelazak pješačkog na crveno.
Imam slicno pitanje, pa da iskoristim temu: neki dan mi se u Beogradu iza brisaca auta pojavio neki papir u smislu da ako ne budem u roku od 8 dana nekom JKP "Srboparking" (ili tako nesto) platio kaznu 1800 dinara za nepravilno parkiranje, onda ce oni "pristupiti naplacivanju kazne sudskim postupkom", ili tako nesto. Sve je ovo napisano cirilicom na nekom cudnom jeziku koji ja uopste ne razumjem jer sam drzavljanin EU (gdje mi je i auto registrovan). Treba li da uopste radim ista oko toga, ili taj papir mogu samo baciti u kantu?
- insaneinthebrain
#74 Re: Prelazak pješačkog na crveno.
ove godine 40, za prelazak izvan pjesackog prelaza. mislio sam da je isto i za crveno. nisam siguranperfect_guy wrote:50, pretprošle godine me to dočekaloinsaneinthebrain wrote:40 KMde facto. wrote:Kolika je kazna za prelazak pješaka na crvenom?
- mayab
#75 Re: Prelazak pješačkog na crveno.
Ako si iz EU, mogu ti ga samo puš....certified_fascist wrote:Imam slicno pitanje, pa da iskoristim temu: neki dan mi se u Beogradu iza brisaca auta pojavio neki papir u smislu da ako ne budem u roku od 8 dana nekom JKP "Srboparking" (ili tako nesto) platio kaznu 1800 dinara za nepravilno parkiranje, onda ce oni "pristupiti naplacivanju kazne sudskim postupkom", ili tako nesto. Sve je ovo napisano cirilicom na nekom cudnom jeziku koji ja uopste ne razumjem jer sam drzavljanin EU (gdje mi je i auto registrovan). Treba li da uopste radim ista oko toga, ili taj papir mogu samo baciti u kantu?