Samsung I9000 Galaxy S

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Frtalj_Duše

#51 Re: Samsung I9000 Galaxy S

Post by Frtalj_Duše »

nermin.padez wrote:
Frtalj_Duše wrote:dok su custom romovi sasvim druga priča. :wink:

From my SGSII via Tapatalk 2.
sto su druga prica? ni na stoku ni na kustomu ti ne treba task killer. android ce osloboditi dio rama kad zatreba :)
Mislio sam na custom romove u ranim fazama, one natrpane raznim 'điđama' koje u stvari usporavaju više nego što koriste (npr. Za sgs mi konkretno na um pada 'dark knight 5.5' kojeg sam dugo koristio pa i neposredno prije nego sto sam prodao svoj. Rom je bio ludilo, hiljadu opcija, tweak-ova itd. ali bez obzira na sve, osjetiš 'lag' nakon određenog vremena i 50-ak instaliranih app-ova, koliko usljed roma toliko i zbog hardverskih zahtjeva (manjak rama itd.) dok npr. na svome sgs2 imam sličan 'teškaš' instaliran (resurrection remix) i hrpu app-ova i igara, ukupno 190 mes'cini (sveukupno sa sistemskim naravno) pa sve leti ko' da je rom friško instaliran. ;-)

Djubre_

#52 Re: Samsung I9000 Galaxy S

Post by Djubre_ »

s plus dakle..

Ne mogu maknuti ovaj vodafone pocetnu stranicu.. stavim wap.bhmobile.ba opet bude vodafone.. da ukinem skroz tu aplikaciju? ili kako da je ukinem.. uvijek ode na vodafone hebeni..
Djubre_

#53 Re: Samsung I9000 Galaxy S

Post by Djubre_ »

Nemam pojma koji je, ovdje stoji crvena ikona pise na njoj My web.. fabricki je postavljena tako da otvara vodafone.. ja promjenim na bhmobile.. al i dalje otvara ovo sranje.. ne znam gdje da pocetnu stavim wap.bhmobile.ba da mi besplatno otvara one gluposti na portalu nasem..
Djubre_

#54 Re: Samsung I9000 Galaxy S

Post by Djubre_ »

Ako ubacim micro SD karticu od 4,8,16 GB.. hoce li se na njemu povecati broj menu stranica? Trenutno imam 4 stranice na meniu, kazu moze sa karticom do 7-8 stranica se napuniti..

samsung galaxy s plus je upitanju
agent_zero

#55 Re: Samsung I9000 Galaxy S

Post by agent_zero »

andr0id wrote:Ako ubacim micro SD karticu od 4,8,16 GB.. hoce li se na njemu povecati broj menu stranica? Trenutno imam 4 stranice na meniu, kazu moze sa karticom do 7-8 stranica se napuniti..

Strance se povećavaju brojem aplikacija koje instaliraš, valjda to sam možeš skontati?
Djubre_

#56 Re: Samsung I9000 Galaxy S

Post by Djubre_ »

agent_zero wrote:
andr0id wrote:Ako ubacim micro SD karticu od 4,8,16 GB.. hoce li se na njemu povecati broj menu stranica? Trenutno imam 4 stranice na meniu, kazu moze sa karticom do 7-8 stranica se napuniti..

Strance se povećavaju brojem aplikacija koje instaliraš, valjda to sam možeš skontati?
Nisam jos napunio 4-tu :) pa veze nemam :) vidim na s2 da ih ima mnogo vise fabricki nabacano.. znaci i na s plus moze ici na 7-8 :)
mayab

#57 Re: Samsung I9000 Galaxy S

Post by mayab »

Ja sam u nedelju nabacio ovo na Galaxy S
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1618757
radi perfektno, brzo, tečno
Moja preporuka
zecov

#58 Re: Samsung I9000 Galaxy S

Post by zecov »

mayab wrote:Ja sam u nedelju nabacio ovo na Galaxy S
Moja preporuka
to je jos uvijek ICS. zasto ne stavis nesto zasnovano na jelly beanu poput Slim bean ili cyanogenmod-a 10?
btw juce je izašla stable verzija cyanogenmod 10.0 za galaxy S. stavio sam je i radi odlično, pa probajte
mayab

#59 Re: Samsung I9000 Galaxy S

Post by mayab »

zecov wrote:
Moja preporuka
to je jos uvijek ICS. zasto ne stavis nesto zasnovano na jelly beanu poput Slim bean ili cyanogenmod-a 10?
btw juce je izašla stable verzija cyanogenmod 10.0 za galaxy S. stavio sam je i radi odlično, pa probajte
Imas li link?
Dosad sam uvijek citao da uvijek nesto ne radi kako treba, isto tako procitah da ja jelly bean "pretezak" za galaxy s, da jede bateriju itd...
Frtalj_Duše

#60 Re: Samsung I9000 Galaxy S

Post by Frtalj_Duše »

mayab wrote:
zecov wrote:
Moja preporuka
Imas li link?
Dosad sam uvijek citao da uvijek nesto ne radi kako treba, isto tako procitah da ja jelly bean "pretezak" za galaxy s, da jede bateriju itd...
OS nema uticaja na potrošnju baterije koliko imaju instalirani app-ovi i "servisi" koji ugl. rade "u pozadini" i oni u stvari troše bateriju a ne sam' OS! Inače, probaj ovaj CM10 bazirani rom: http://hellybean.com/hbsgs.html
Ja ga posljednjeg koristio dok sam imao SGS i pokazao se odličnim! Prednost je također što je izašao davno (u julu mes'cini) tako da su imali vremena da otklone sve eventualne nedostatke i bug-ove do sada! :thumbup:
bob sap

#61 Re: Samsung I9000 Galaxy S

Post by bob sap »

kako vi ubacite te CM-ove ? :-D

ja kako sam ga dekodiro nisam nikad nista cacko jos uvijek stoji 2.1 verzija androida, bezveze ga nosam kad nemam nista njemu :-D

koliko mu je sad cijena ? kod mene je vibrant t-mobile
Zgembo_Adislic

#62 Re: Samsung I9000 Galaxy S

Post by Zgembo_Adislic »

Au jbt 2.1! Mi uveliko vrtimo 4.1.2 :D Sad ce uskoro nadam se i 4.2 :dance: :thumbup:
Djubre_

#63 Re: Samsung I9000 Galaxy S

Post by Djubre_ »

Gdje pise verzija? ovo 2.3.5 ? :)
Frtalj_Duše

#64 Re: Samsung I9000 Galaxy S

Post by Frtalj_Duše »

bob sap wrote:kako vi ubacite te CM-ove ? :-D

ja kako sam ga dekodiro nisam nikad nista cacko jos uvijek stoji 2.1 verzija androida, bezveze ga nosam kad nemam nista njemu :-D

koliko mu je sad cijena ? kod mene je vibrant t-mobile

Sretno! :mrgreen:
bob sap

#65 Re: Samsung I9000 Galaxy S

Post by bob sap »

jel kad ovo uradim onda mogu nadograditi bolju verziju androida ?
Quaresma

#66 Re: Samsung I9000 Galaxy S

Post by Quaresma »

otprilike, mozes samo custom romove nabacivati, ali moras paziti koji koristis recovery, jer, bar je kod mene na SGS+ tako, imas neke recoverye ne podrzavaju CM9/10 romove. preporucio bih TWRP jel tako se nekako zove recovery, uglavnom je touch :D otkako ga imam i ne pomisljam na druge, najbolji je
bob sap

#67 Re: Samsung I9000 Galaxy S

Post by bob sap »

ma bjezi zahebacu sta, citam sad na gugl postoji mogucnost i da ga zakljucam :lol: valja mi onda opet 30 KM placati... jest da ne moze pola aplikacija i programa, ali sta cu :sad:

EDIT: Valjal ovaj cemu? da njega pratim http://www.youtube.com/watch?feature=en ... NmQy0&NR=1
Denis_Ispuslic

#68 Re: Samsung I9000 Galaxy S

Post by Denis_Ispuslic »

About 4.2, I don't really see any feature which will make you want to upgrade right away (from a user point of view).

From a device point of view, there shouldn't be much difficulties for us as most parts are already open source. The main difficulty would be that SurfaceFlinger currently rejects old hwcomposer, but CM should take care of that soon. They've also changed the bluetooth subsystem around, but we shouldn't have any problem with that. The most time consuming part would be to merge the current CM codebase with AOSP, since they are bound to be many conflicts.

The I9000 will get 4.2, but no ETA!
Reče glavni čovjek CM-a za I9000 :thumbup: :dance:
Frtalj_Duše

#69 Re: Samsung I9000 Galaxy S

Post by Frtalj_Duše »

Denis_Ispuslic wrote:
About 4.2, I don't really see any feature which will make you want to upgrade right away (from a user point of view).

From a device point of view, there shouldn't be much difficulties for us as most parts are already open source. The main difficulty would be that SurfaceFlinger currently rejects old hwcomposer, but CM should take care of that soon. They've also changed the bluetooth subsystem around, but we shouldn't have any problem with that. The most time consuming part would be to merge the current CM codebase with AOSP, since they are bound to be many conflicts.

The I9000 will get 4.2, but no ETA!
Reče glavni čovjek CM-a za I9000 :thumbup: :dance:
Ništa iznenađujuće, uzimajući u obzir da je I9000 kult-telefon! Kad' se samo sjetim koju je prašinu digao kad' je izašao, kakve s dvojke, trojke, ajfoni itd. :mrgreen:

Vjerujem da ima najveću developer zajednicu od svih Android baziranih telefona, barem na XDA forumu! :thumbup:
Quaresma

#70 Re: Samsung I9000 Galaxy S

Post by Quaresma »

nakon HTC HD2 :-D
Denis_Ispuslic

#71 Re: Samsung I9000 Galaxy S

Post by Denis_Ispuslic »

Frtalj_Duše wrote: Vjerujem da ima najveću developer zajednicu od svih Android baziranih telefona, barem na XDA forumu! :thumbup:
PA uglavnom su ga ljudi jednom kupili i ne mijenjaju ga jer odlicno obavlja sve, i dok je god tako i ne planiraju! Vjerovatno korisnici nisu neki klinci ili fanovi koji odmah mijenjaju telefone, cim izadje drugi :D
Prakticno novim uredjajem nista revolucionarno ne dobijas, sem vece brzine u radu. Kao dva racunara, koja pogone isti windows sa istim mogucnostima, izgledom itd :)
Kao da zamjenim svoj laptop za neki 2xboljih specifikacija. Meni nista bitno ne bih dobio. :) Opet bih instalirao Windows 7, iste programe, isto bih ga koristio. Jedino sto bih primjetio neko ubrzanje :D Sve dok nemas nekih funkcionalnih ogranicenja za starije uredjaje, to bi trebalo biti to. Kao npr da SGS ne m oze nesmetano da vrti najnoviju verziju OS-a, ne moze da koristi neke programekoji su za 4.0+...itd
I da uz rame HD2 :)
Frtalj_Duše

#72 Re: Samsung I9000 Galaxy S

Post by Frtalj_Duše »

Quaresma wrote:nakon HTC HD2 :-D
Ma WP ja ne pikam uopšte, a i HD2 se tek proslavio kad' je neki lik skontao kako nabaciti android na njega! Vrijednost mu skočila za 100%! :mrgreen:
Quaresma

#73 Re: Samsung I9000 Galaxy S

Post by Quaresma »

eh sad, ne pikas android, ne pikas wphone, ne pikas meego, sta onda pikas :-D
Quaresma

#74 Re: Samsung I9000 Galaxy S

Post by Quaresma »

R_v_P20 wrote:Pa kako mozes doci i reci da je neki drugi telefon, koji nije na android platformi najvise podrzan !? Ukljuci filter ANDROID i odmah se HTC izbaci.
dakle, hd2 koji ima ubjedljivu najbolju podrsku na xda, gdje se za njega portaju i wp, i meego i android, kazes da je sgs bolji

:run:
Frtalj_Duše

#75 Re: Samsung I9000 Galaxy S

Post by Frtalj_Duše »

Quaresma wrote:
R_v_P20 wrote:Pa kako mozes doci i reci da je neki drugi telefon, koji nije na android platformi najvise podrzan !? Ukljuci filter ANDROID i odmah se HTC izbaci.
dakle, hd2 koji ima ubjedljivu najbolju podrsku na xda, gdje se za njega portaju i wp, i meego i android, kazes da je sgs bolji

:run:
Nije bit u broju custom Operativnih koji su za isti dostupni, već u kvaliteti i stabilnosti koju ima jedan. Garantujem da taj hd2 nema toliko stabilne verzije, kako romova tako ni kernela, kao što to ima sgs. Niti taj hd2, koji nije uopste ni zamisljen za android, moze imati bolju stabilnost i podrsku kroz app-ove kao što može imati fon koji je samo za android i zamišljen.

Post Reply