Nemoj tako sad ce se pocet izjasnjavat balkancima, jugoslovenima, slavenima...Arteta wrote:Ma jok,i ja sam Bosanac.JoseMujica wrote: jel to i "vi" ko Srbi i Hrvati ne volite nas Bosance?
Bosanac i Bosnjak su sinonimi.
Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
-
pino silvestre
#51 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
- Klavikula
#52 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
zasto si tuzanArteta wrote:Klavikula wrote:Jugosloven
bosanski
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#53 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
ja sam Bosanac i Jugoslaven....with or without Mr. Serićpino silvestre wrote:
To sto se ne slazes sa Cericem nije razlog da se prestanes osjecati onim sto jesi duboko u svojim genima. Pa zamisli da se recimo crveni hrvati prestanu izjasnjavat hrvatima jer se stide pavelica i tompsona, ili se desni hrvati prestanu izjasnjavati hrvatima jer se stide i ne slazu se sa vesnom pusic, ivom josipovicem itd itd.
duboko u genima sam čovjek čiji su preci prije par tisuća godina krenuli na dugi put iz Afrike
- Arteta
#54 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
Jugoslavenstvo je jako losa ideja.Klavikula wrote:zasto si tuzanArteta wrote:Klavikula wrote:Jugosloven
bosanski
-
ArthurSpooner
#55 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
Na forumu ima ih mozda 4-5, u realnom zivotu realno oko 1000. Kao sto je svojevremeno rekao jedan forumas; Bosanac je danas samo podgrupa Bosnjaka.Halcyon wrote:Mene interesuje koliki je broj onih koji su ovdje odabrali opciju Bosanac, a koji ne dolaze iz bošnjačkog etničkog korpusa?
Sto se mene tice
Bosnjak
ateista
bosanski jezik
-
Bodkin
#56 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
Man of steel wrote:-Bošnjak
-Vjernik
-Bos.Jezik
Bošnjaci - "multietničari", u kojima još uvjek parazitira štetočina zvana Jugonostalgija zbog koje se izjašnjavaju kao Bosanci, su naivni i izmanipulirani neprijatelji naše države protiv kojih se treba boriti svim raspoloživim sredstvima dok ne postane prekasno.
- Arteta
#57 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
ArthurSpooner wrote:Na forumu ima ih mozda 4-5, u realnom zivotu realno oko 1000. Kao sto je svojevremeno rekao jedan forumas; Bosanac je danas samo podgrupa Bosnjaka.Halcyon wrote:Mene interesuje koliki je broj onih koji su ovdje odabrali opciju Bosanac, a koji ne dolaze iz bošnjačkog etničkog korpusa?
Sto se mene tice
Bosnjak
ateista
bosanski jezik
-
pino silvestre
#58 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
Znaci vecu povezanost osjecas sa pretkom koji je kreno iz namibije prije 100 000 godina, nego sa bosnjacima sve tri konfesije...JoseMujica wrote:ja sam Bosanac i Jugoslaven....with or without Mr. Serićpino silvestre wrote:
To sto se ne slazes sa Cericem nije razlog da se prestanes osjecati onim sto jesi duboko u svojim genima. Pa zamisli da se recimo crveni hrvati prestanu izjasnjavat hrvatima jer se stide pavelica i tompsona, ili se desni hrvati prestanu izjasnjavati hrvatima jer se stide i ne slazu se sa vesnom pusic, ivom josipovicem itd itd.
duboko u genima sam čovjek čiji su preci prije par tisuća godina krenuli na dugi put iz Afrike
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#59 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
Boga mi sam ja Hercegovac, Bosanac ne mogu niti hoću biti ni pomoću trikovaAnti Anti Fa wrote:Ako si rodjen/a u Bosni i Hercegovini onda si Bosanac logicno ili?Ako si rodjen u yugi i imas BiH pasos onda si Bosanac ne mozes bit nista drugo.
Bošnjak bezbeli da
Bosanac i Hercegovac je klasična zamjena za jugoslavenstvo, al ..bat nas, kad smo glupi, tako nam i treba
- hrastov žižak
#60 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
@arteta
Naporan i napadan momak. Šta tebe boli k kako se neko izjašnjava?
- jedna tamo
#61 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
boris_nsa wrote:Ovo je zaista najveća glupost koju sam u životu pročitao, a imam skoro 30 godina.jedna tamo wrote:Hrvatica
ako treba objašnjenje:
rođena sarajka, otac sarajlija, do rata osjećala se jugoslovenkom, katolkinjom, vjeru smo držali u kući i tako je i dan danas, međutim juga se raspala, prema BiH ne osjećam pripadnost, doduše ne osjećam ni prema hrvatskoj, samo mi je mama tamo rođena, al eto jedino gdje sam osjećala pripadnost je juga e sad kako da se izjasnim kao bosanka kad ništa u toj bosni nema kao što je bilo u jugi....novi ljudi došli i svoje donijeli, stari se prilagodili i to je to....
kaže navijam za bih ! kako ću navijati kad su sve muslimani u timu,mada ne pratim fudbal, čak šta više mrzim ga![]()
eh eto pošto se ja uvijek nešto pravdam pa čak i zato što živim pravdam se ...nadam se da ste me razumijeli
jedino što volim u bih je sarajevo, ono je moje i niko mi ga otet ne može ni sandže ni klinci palci
vozdrica
Boris.
pa zato što ništa i ne čitate osim forumaEborg wrote:Odavno ne pročitah gluplji post.jedna tamo wrote:Hrvatica
ako treba objašnjenje:
rođena sarajka, otac sarajlija, do rata osjećala se jugoslovenkom, katolkinjom, vjeru smo držali u kući i tako je i dan danas, međutim juga se raspala, prema BiH ne osjećam pripadnost, doduše ne osjećam ni prema hrvatskoj, samo mi je mama tamo rođena, al eto jedino gdje sam osjećala pripadnost je juga e sad kako da se izjasnim kao bosanka kad ništa u toj bosni nema kao što je bilo u jugi....novi ljudi došli i svoje donijeli, stari se prilagodili i to je to....
kaže navijam za bih ! kako ću navijati kad su sve muslimani u timu,mada ne pratim fudbal, čak šta više mrzim ga![]()
eh eto pošto se ja uvijek nešto pravdam pa čak i zato što živim pravdam se ...nadam se da ste me razumijeli
jedino što volim u bih je sarajevo, ono je moje i niko mi ga otet ne može ni sandže ni klinci palci
vozdrica
dobro došao Borise na multi kulti forum i by by
-
ArthurSpooner
#62 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
Naravno, mogu se i ja osjecati kao Kinez, i to je moje pravo, ali to ne mijenja cinjenicu da sam porijeklom Bosnjak. Kao i ti i 95% ostalih "Bosanaca".JoseMujica wrote:ja sam Bosanac i Jugoslaven....with or without Mr. Serićpino silvestre wrote:
-
Mr.Penguin
-
Bodkin
#64 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
Sarajmen wrote:U tom slučaju , da vidimo i ta muda. Do sada sve neka bake u helankama...Arteta wrote:Koliko sam primijetio,ovaj popis ce da bude jedna velika glupost gdje cemo se upoznati sa cinjenicom da ima najvise Srba u BiH pa da oni kao vecinski narod mogu slobodno da se odvoje.između dva poluvremena. Ne prepadaj, pusti da ljudi razmisle svojom glavom, to je njihovo pravo. A da je moguće da je ovaj popis ''sredstvo do cilja'', jeste. Koji je stvarni smisao-cilj popisa?
To je bolan , u suštini statistički podatak neophodan za finansijsku konstrukciju- dolazećeg savremenog robovlasništva. Nova tranša MMF-a je došla....svi će je platiti, ne brini.
- Arteta
#65 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
Ne postoje konfesije Bosanaca(Bosnjaka).pino silvestre wrote:
Znaci vecu povezanost osjecas sa pretkom koji je kreno iz namibije prije 100 000 godina, nego sa bosnjacima sve tri konfesije...
Svi smo jedno.
A sad koje je ko religije je druga stvar.
- Klavikula
#66 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
zasto?Arteta wrote:Jugoslavenstvo je jako losa ideja.Klavikula wrote: zasto si tuzan
-
Revoltage
#67 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
Bosanac naravno
- kiky
-
Bodkin
#69 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
ArthurSpooner wrote:Naravno, mogu se i ja osjecati kao Kinez, i to je moje pravo, ali to ne mijenja cinjenicu da sam porijeklom Bosnjak. Kao i ti i 95% ostalih "Bosanaca".JoseMujica wrote:ja sam Bosanac i Jugoslaven....with or without Mr. Serićpino silvestre wrote:
- Arteta
#70 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
Zato sto je ovaj popis vrlo bitan za moju drzavu.hrastov žižak wrote:@arteta
Koju jako volim
- Arteta
#71 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
Zato sto se sastoji od nekoliko naroda.Klavikula wrote:zasto?Arteta wrote:Jugoslavenstvo je jako losa ideja.Klavikula wrote: zasto si tuzan
Kako mislite to balansirati?
Uvijek se nadje neko ko ce se osjetiti ugrozenim pa dodje do onoga sto nas je zadesilo 90ih.
-
boris_nsa
#72 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
Stidi se. Moj brat je dao život za ovaj grad i ovu zemlju, na ramenu mu je bila šahovnica jedinice HVO Kralj Tvrtko Novo Sarajevo, i ti ćeš meni nešto govoriti?!jedna tamo wrote:boris_nsa wrote:Ovo je zaista najveća glupost koju sam u životu pročitao, a imam skoro 30 godina.jedna tamo wrote:Hrvatica
ako treba objašnjenje:
vozdrica
Boris.pa zato što ništa i ne čitate osim forumaEborg wrote:Odavno ne pročitah gluplji post.jedna tamo wrote:Hrvatica
ako treba objašnjenje:
vozdrica![]()
Neka te je stid i sram!
-
Eborg
#73 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
Jao, ne mogu od smijeha.jedna tamo wrote:pa zato što ništa i ne čitate osim foruma![]()
-
Bodkin
#74 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
kako li ti onda bosnu zamisljas...Arteta wrote:Zato sto se sastoji od nekoliko naroda.Klavikula wrote: zasto?
Kako mislite to balansirati?
Uvijek se nadje neko ko ce se osjetiti ugrozenim pa dodje do onoga sto nas je zadesilo 90ih.
- Kemal Malovčić
#75 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
arteta,
haj i mene privoli da se izjasnim kako ti hoćeš,
kako bi tvojoj državi bilo dobro
))
haj i mene privoli da se izjasnim kako ti hoćeš,
kako bi tvojoj državi bilo dobro