SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- čežnja
#51 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Kad sam jutros cula da je H. u bolnici i da je sinoc napadnut...sok...
Ljudi moji vi nemate predstavu koliko je to jedno divno dijete, prekrasan mlad covjek. Njegovi roditelji divni ljudi, koji su pogrijesili u jednoj stvari, odgajaju ga da bude covjek, odgajaju ga na nacin na kojem bi im mnogi pozavidjeli.
H. Drzi se, ti si jedno dobro dijete, dijete koje moze biti primjer svima. Primjer kako se treba ponasati, kako treba postovati.
Ljudi moji vi nemate predstavu koliko je to jedno divno dijete, prekrasan mlad covjek. Njegovi roditelji divni ljudi, koji su pogrijesili u jednoj stvari, odgajaju ga da bude covjek, odgajaju ga na nacin na kojem bi im mnogi pozavidjeli.
H. Drzi se, ti si jedno dobro dijete, dijete koje moze biti primjer svima. Primjer kako se treba ponasati, kako treba postovati.
- zli_hordas
#52 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Najvise mi se gadi sto neko ucini neko krivicno djelo i o tome se pise na milion stranica,ukrade obicni lancic koji proda za 20 30 maraka npr a neki politicar ili stranka na 100 metara puta ukrade 100 hiljada,ostave desetine porodica bez hljeba,omladinu bez posla i svi šute.
- banovan
#53 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Njih nekoliko klipana premlatili DIJETE.Pa kakvi su to mangupi,ne ide mi nikako u glavu,pa ja bih ovom majmunu ruke odsjekao da sam na mjestu porodice ovog momka,ne bih se mogao kontrolisati.Je*m ti drzavu ovakvu.sto je najgore za tri dana ce normalno svi hodati po ulici.FUJ 
-
juzna_strana
#54 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Klasika u tamnom vilajetu. Cestito dijete nastrada od strane obijesnog jada.čežnja wrote:Kad sam jutros cula da je H. u bolnici i da je sinoc napadnut...sok...
Denis Mrnjavac,Amar Mistric,prof.Zlatan Handzic, itd itd..
Svi su bili krasni ljudi,insani u punom smislu te rijeci a izgubise zivot od pogani ljudske.
Samo krvna osveta,nista vise.
- daxon
#55 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Tamo gdje zakaže sudstvo i zločinci ne bivaju primjereno kažnjeni, neminovno je da narod posegne za samozaštitom i linčom kao metodom samozaštite, kao što je to postala svakodnevna praksa u korumpiranim zemljama Južne Amerike.
Nadam se da će kod nas sudovi početi da rade kako treba, te da do ovakvih "linč scena" neće doći kod nas, osim, ako svojim neradom i korumpiranošću ne prisile narod da sam sprovodi pravdu i zaštiti se od sve drskijh zločinaca.
Nadam se da će kod nas sudovi početi da rade kako treba, te da do ovakvih "linč scena" neće doći kod nas, osim, ako svojim neradom i korumpiranošću ne prisile narod da sam sprovodi pravdu i zaštiti se od sve drskijh zločinaca.
- O'zone
- Globalni moderator
#56 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ovo me jutros prenulo iz sna. A onda standardno samo se okrenuo na drugu stranu i nastavio
Izvršioc krivičnog djela nije poznat
U sarajevskom naselju Grbavica bačene dvije bombe
Oko 3.15 sati u sarajevskom naselju Grbavica došlo je do aktiviranja eksplozivnih naprava, potvrđeno je portalu Dnevnog avaza u MUP-u Kantona Sarajevo. Naime, u Grbavičkoj ulici bačene su dvije bombe, koje su eksplodirale.
- Povrijeđenih osoba nije bilo dok je pričinjena materijalna šteta na parkiranim vozilima. Nije poznat izvršioc ovog krivičnog djela, a uviđaj još traje - kažu u sarajevskoj policiji.
- cappy_tempo
#57 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ma ispred katedrale za muda ih objesiti i maltretirati dok krv ne pocnu pisati. oni mogu raditi sta hoce,sud im nece nista,a gradjani sve to moraju trpiti... eh samo cekam da se ponovi kladionica ili da roditelj nekog djeteta presudi ovim idiotima
- O'zone
- Globalni moderator
#58 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
SARAJEVO/ČOPOR PASA NAPAO KAO U HOROR FILMOVIMA: Djevojka zadobila teške tjelesne povrede u predjelu stomaka i šake
Srijeda | 10.10.2012.
Našu sugrađanku iz Hadžića u nedjelju je u podnevnim satima napao čopor pasa, pri čemu je zadobila teške tjelesne povrede u predjelu stomaka i šake. Kako je ispričala majka povrijeđene djevojke, sve se dogodilo neočekivano
copor pasa
- Kćerka je krenula na biralište i prilikom prolaska preko parkinga, gdje je stajao čopor pasa, u jednom trenutku je napadnuta. Jedan od pasa je ujeo i nanio joj teže povrede. Ljudi koji su se zatekli u blizini kažu da je sve bilo kao u horor-filmovima. Bacali su gajbe iz prodavnica ne bi li otjerali pse i spasili moju kćer, kazala je majka povrijeđene djevojke Arnela Prevljak.
Prijetnje policiji
Nakon što je Arnelina kćerka nekoliko puta ugrižena, potražila je pomoć kod ljekara, ali oni su zahtijevali da se dostavi nalaz da li pas boluje od neke bolesti.
- Nekoliko trenutaka nakon što je moja kćerka ugrižena, došli su neki ljudi koji su se predstavili kao radnici azila u Prači. Pitala sam ih kakav je ovo način, a oni su počeli vikati i govoriti kako sa ulica kupe samo pse koji nekoga ujedu. Tu je bila i policija koja je sve vidjela, a na kraju oni su počeli prijetiti i policajcima krivičnim prijavama, istakla je Arnela.
Nalaze o tome da li pas koji je ujeo njenu kći ima neku zaraznu bolest, Arnela još nije dobila.
- Probali smo doći do nalaza, ali nismo uspjeli. Jedino šta znamo je da je taj pas sada u Prači. Ovoga puta to je bilo moje dijete, a već sutra može biti nečije drugo. Jedino što želim je da se djeca zaštite od agresivnih pasa, zaključila je Arnela.
Posmatranje
S druge strane, upraviteljica azila u Prači Amela Turalić je naglasila kako ne postoji mogućnost da pas boluje od bjesnila, te dodala kako je dovedeni pas miran od kada je smješten u azil.
- Pas je uhvaćen i nije pravio nikakve probleme. Trenutno je na posmatranju i nema nikakvih znakova agresivnosti. Zbog čega je to uradio, ne možemo reći. Pas će, ukoliko pokaže znakove agresivnosti, na human način biti eutanaziran, a ukoliko sve bude u redu, on će biti kastriran. Međutim, i ako ne bude eutanazije, taj pas nikada više neće biti vraćen na ulice i ostat će u azilu, istakla je Turalić.
- cappy_tempo
#59 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
evo sad na rsg-u koliko skontah dosli englezi da se rijese lutalica. kazu ima ih oko 11 000 u KS,a ici ce na fazon da ih sterilisu. onda nema vise razmnozavanja,a na ulici svakako ne mogu dugo zivjeti i eto lagano ce ih se rjesavati,a za one sto ih je bjesnilo ufatilo ce nesto drugo raditi nisam bas skroz upratio. kad ne mogu nasi nesposobnjakovici onda mogu englezi.
nego zna li se kakva mahalaska oko bombi
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#60 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Aha, bas ce rijesiti. To sto svakodnevno vlasnici napustaju pse i to ce rijesiti?! Ili ce ici po kucama i sterilisati.....cappy_tempo wrote:evo sad na rsg-u koliko skontah dosli englezi da se rijese lutalica. kazu ima ih oko 11 000 u KS,a ici ce na fazon da ih sterilisu. onda nema vise razmnozavanja,a na ulici svakako ne mogu dugo zivjeti i eto lagano ce ih se rjesavati,a za one sto ih je bjesnilo ufatilo ce nesto drugo raditi nisam bas skroz upratio. kad ne mogu nasi nesposobnjakovici onda mogu englezi.
- cappy_tempo
#61 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
neka ba englezi dosli da rijese to 
- O'zone
- Globalni moderator
#62 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Mahalske imaš na komentarima ispod članka koliko ho'šcappy_tempo wrote:evo sad na rsg-u koliko skontah dosli englezi da se rijese lutalica. kazu ima ih oko 11 000 u KS,a ici ce na fazon da ih sterilisu. onda nema vise razmnozavanja,a na ulici svakako ne mogu dugo zivjeti i eto lagano ce ih se rjesavati,a za one sto ih je bjesnilo ufatilo ce nesto drugo raditi nisam bas skroz upratio. kad ne mogu nasi nesposobnjakovici onda mogu englezi.
Mada intersantna stvar kažu da je prva roknula oko 2:20 a druga 3:15 i da se policija nije pojavila nakon eksplozije prve bombe i ako su ih zvali ja sam iskreno čuo samo jednu detonaciju.
- capitano10
#63 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Prva je roknula oko 2:20h.. policija je u roku od jedne minute prošla pored OŠ Kovačići, vidio sam sa prozora... druga je eksplodirala oko 3:15h.
-
mp3problem
#64 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
.
Last edited by mp3problem on 17/04/2014 23:12, edited 1 time in total.
- Reglan
-
dezurni_ucenik
#66 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ima jedan spidas u tramvaju.Uvijek se moze vidjeti u istom periodu tamo iza 11 navece i izadje stalno kod RTV Doma.Naravno brzinaski imidz 3 kile zive vage + sarenilo adidasa mixano sa seljaklukom nike-a.Dosadjuje svima,samo hoda gore dole,sjedne kod nekog i onda mu pocne traziti kredita ,jer treba nekog druga navodno.Poprilicno naporan kad te se sveze.*******************************************************************
-
FreakyStyley
#67 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nisam bas tog frajera vidjo, al grad nam je fakat pun dande. Bas pun kurac raje na tom sranju, sve sa trenerkama, cvikama, torbicama, nozevima itd. Nemozes vise proc gradom a da ne vidis bar nekoliko spidasa, razmaasu se a nikakvi, pretpostavljam djeci telefone i pare otimaju. Neam bas godina al mi se cini da nikad nije bilo vise narkomana i tog sitnog kriminala u gradu, bas je grad sad preplavljen time.CVIKERASH wrote:Ima jedan spidas u tramvaju.Uvijek se moze vidjeti u istom periodu tamo iza 11 navece i izadje stalno kod RTV Doma.Naravno brzinaski imidz 3 kile zive vage + sarenilo adidasa mixano sa seljaklukom nike-a.Dosadjuje svima,samo hoda gore dole,sjedne kod nekog i onda mu pocne traziti kredita ,jer treba nekog druga navodno.Poprilicno naporan kad te se sveze.*******************************************************************
Last edited by FreakyStyley on 11/10/2012 13:59, edited 1 time in total.
- Hemera
#68 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... na-slobodi
Adnan Šerak (25), koji je uhapšen 15. septembra ove godine jer je zloupotrijebio prekid izdržavanja zatvorske kazne koji mu je dopušten zbog liječenja i to na način da je uputio prijetnje braći Elviru (36) i Almiru (38) Preljeviću, ponovo je na slobodi.
Prestali razlozi
- Mom branjeniku pritvor je ukinut, a s obzirom na to da na snagu nije stupilo rješenje Kantonalnog suda u Sarajevu kojim se ukida ranije rješenje o prekidu izdržavanja zatvorske kazne, on je pušten na slobodu - kazao je u izjavi za "Avaz" Omar Mehmedbašić, Šerakov advokat.
U Općinskom sudu u Sarajevu su nam kazali da je pritvor ukinut na prijedlog sarajevskog Kantonalnog tužilaštva jer su prestali razlozi za zadržavanje Šeraka u pritvoru.
Podsjećamo, Kantonalni sud u Sarajevu je 10. avgusta ove godine donio odluku o prekidu izdržavanja zatvorske kazne od devet i po godina radi liječenja Šeraka, koji je 12. jula ove godine ranjen u lijevu natkoljenicu u sarajevskom naselju Alipašino Polje. On je ranjen dok je koristio vanzavodske pogodnosti, odnosno dok je bio na godišnjem odmoru, a što mu je dozvolila Uprava zeničkog zatvora, gdje izdržava kaznu.
Određen rok
No, umjesto da bude na liječenju, zbog čega mu je Sud na mjesec prekinuo izdržavanje kazne, Šerak je počinio dva nova krivična djela i to ugrožavanje sigurnosti prijeteći braći Preljević i nedozvoljeno držanje oružja.
Uhapšen je, određen mu je pritvor, a Kantonalni sud u Sarajevu donio je rješenje kojim se ukida ranije rješenje o prekidu izdržavanja zatvorske kazne te se Šerak trebao vratiti u zatvor. S obzirom na to da je pritvor ukinut prije nego što je ovo rješenje stupilo na snagu, Šerak se ponovo našao na slobodi.
Prema riječima Slobodana Nikolića, sekretara Kantonalnog suda u Sarajevu, Šerak je dužan da se odmah, a najkasnije za tri dana, javi u ustanovu gdje izdržava kaznu. Ukoliko to ne učini, KPZ pokreće inicijativu za raspisivanje potjernice.
Osuđen na devet i po godina
Braća Preljević su, inače, s Elvirom Delalićem (30), Ervinom Zulićem (37) i Almirom Mehovićem (39) saslušavana u policiji zbog ranjavanja Šeraka na Alipašinom Polju.
Šerak je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od devet i po godina zatvora jer je u decembru 2008. godine u sarajevskom kafiću "Škorpion" na Grbavici pokušao ubiti Dragana Jevtića i Irfana Osmića, te zbog dvije presude Općinskog suda iz Visokog.
- cappy_tempo
#69 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
niko ne mahala o pucanju jutros u buca potoku?
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121013022
-
stidljiv
#70 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ovo nije buca potok ja mislim, imaju cak i slike na avazovom sajtu 
- kokuz_sa
#71 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ovo je buljakov..tj na skretnici gore ka buljakovom..stidljiv wrote:Ovo nije buca potok ja mislim, imaju cak i slike na avazovom sajtu
prekoputa ima granap almina almira ovako sta ako se ne varam
- cappy_tempo
#72 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ma ovo se popucali preko puta taxista u boljakovom. ima ondje kladionica i neka kafana, a kad god prodjem seljacke face tu sjede. sve nesto u fazonu "sta je sta me gledas"
- Logovan
#73 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Pucajte, pucajte, popucali se da Bog da.cappy_tempo wrote:niko ne mahala o pucanju jutros u buca potoku?![]()
- Don Zivconi
#74 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Kako sam cuo jucer neki Mufa pucao na nekog Dzibu i njegovu raju a imao samo 4 , 5 metaka u okviruzlo87 wrote:Pucajte, pucajte, popucali se da Bog da.cappy_tempo wrote:niko ne mahala o pucanju jutros u buca potoku?![]()
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121013022![]()
- Logovan
#75 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Don Zivconi wrote:Kako sam cuo jucer neki Mufa pucao na nekog Dzibu i njegovu raju a imao samo 4 , 5 metaka u okviruzlo87 wrote:Pucajte, pucajte, popucali se da Bog da.cappy_tempo wrote:niko ne mahala o pucanju jutros u buca potoku?![]()
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121013022![]()
tako da nije nista pogodio kad je on to ispucao ova cetvorica izvadili svoje plasljivce i poceli pucati za njim, takodjer su i oni fulili sve sto su mogli