The Hobbit

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
cyprus

#51 Re: The Hobbit

Post by cyprus »

shin wrote:
Revolucionar ★ wrote:Drugovi, guz**l vi sta :D
Reče lik sa foruma.
I forumaši valjda guze nekad :mrgreen:

LOTR nisam gledo (postoje i taki likovi :shock: ), tako da sam bez tog iskustva pogledo Hobita :-D Meni djeluje ko zabavna pričica, iako nije ostavilo neki über utisak na mene... Kako god, mislim da je film vrijedan za pogledat, iako ima po meni glupih dijelova (npr. ona tuča onih stjenovitih gromada, ima li toga u LOTR-u?)

:-D
Better Man

#52 Re: The Hobbit

Post by Better Man »

Meni je The Hobbit odličan i odgledao sam ga dva puta! Jedva čekam nastavak!
mrtva kokoš

#53 Re: The Hobbit

Post by mrtva kokoš »

takodje, borba pećina :oops: je nesto sto mi se najmanje svidjelo, ovo ostalo je :thumbup: ako cemo se gadjati brojevima, onda ide 9 hobbit :dance:
Bodkin

#54 Re: The Hobbit

Post by Bodkin »

shin wrote:Nisi me skontao, uzmi dešavanja koja su prikazana u privom dijelu hobitta, i skontaj da film treba skratiti za 2h da bi sve ostalo stalo. I onda skontaj za šta bi sve bili uskraćeni.

LOTR je strpan u tri filma zato što u doba kada se film trebao snjimati uopšte fantazijski filmovi nisu bili na glasu, Peter Jackson je jedva našao producente koji će finansirati cijeli projekat.
ama vidi, sto se mene tice mogao je seriju napraviti od 10 nastavaka i meni ne bi dosadilo :D ali ja ne mogu a da ovo ne uporedim sa lotr jer sam ocekivao onakvu epiku. jebote kako je film poceo mislio sam da cu svr**** u kinu :D ali ima scena koje se realno mogu skratiti i izbaciti. pa jebote skoro cijeli put kroz moriu u lotr traje koliko i one zagonetke u hobitu :D jebiga moje misljenje, ovako mi je ostavio tanak utisak...
Last edited by Bodkin on 08/01/2013 22:39, edited 1 time in total.
Bodkin

#55 Re: The Hobbit

Post by Bodkin »

cyprus wrote:
shin wrote:
Revolucionar ★ wrote:Drugovi, guz**l vi sta :D
Reče lik sa foruma.
I forumaši valjda guze nekad :mrgreen:

LOTR nisam gledo (postoje i taki likovi :shock: ), tako da sam bez tog iskustva pogledo Hobita :-D Meni djeluje ko zabavna pričica, iako nije ostavilo neki über utisak na mene... Kako god, mislim da je film vrijedan za pogledat, iako ima po meni glupih dijelova (npr. ona tuča onih stjenovitih gromada, ima li toga u LOTR-u?)

nema
Layne

#56 Re: The Hobbit

Post by Layne »

Al' zato drveće ubi i šakama i nogama :D
brain bubbles

#57 Re: The Hobbit

Post by brain bubbles »

ja sam ga vec gledao na premijeri, nisam mogao cekati dana, jer cekam od proslog novembra film :D

meni se svidio, ne znam je li zbog 3D extreme ugodjaja, ali je brzo proslo vrijeme i opustio sam se vise nego dobro. Uglavnom nemam primjedbi, P.J. radi svoj posao kako treba i hvala mu na tome :)

Jedva cekam nastavak, opet skoro godinu :(
eol

#58 Re: The Hobbit

Post by eol »

Film je odličan ali samo ako se gleda u sali 1 Cinema Cityja. U četvorci je praktično negledljiv.
nihoniho

#59 Re: The Hobbit

Post by nihoniho »

Bodkin wrote: moj problem je u samoj izvedbi filma. ima previse kompjuterizacije, previse. trilogija obradjuje isti svijet pa se to sve nije moglo vidjeti. meni je ono bjezanje iz goblin city-a jako lose. lik azoga je uzas, kao da igram igricu...ima jos dosta dijelova koji mi se nikako ne svidjaju ali to je vec spojler

na kraju, no offence ali nema potrebe ti mene da ucis kojim ocima da gledam na hobita :D znam sta sam ocekivao i zasto. ova izvedba mi nije legla nikako i zdravo i to nema nikakve veze sa samom knjigom i pricom u njoj. tacka :)
Mislim da ce se vecina fanova sloziti s ovim sto kazes. Potpuno je nepotrebno bilo praviti trilogiju . Hobbit nema ni gabarite ni slojevitost da iznese tri filma, sto znaci da cemo, i u naredna dva dijela, gledati, realno, nedovoljno kvalitetnu adaptaciju i dodatnu dramatizaciju necega sto se ne bi smjelo skrnaviti.
Lakat Jebić

#60 Re: The Hobbit

Post by Lakat Jebić »

realno film je na momente nevjerovatno dosadan. ja i dalje ne mogu da vjerujem da su ekranizirali 5 zagonetki :-) :-) :-)
udrch

#61 Re: The Hobbit

Post by udrch »

piatc wrote:Uopšte nisam znao da je film iz tri dijela i dok sam ga gledao samo sam čekao scenu kad ulaze u mračnu šumu. U po' frke svjetla se pale, prošlo tri sata :shock: :o :sad:
kako sam se ja iznervrao kod LOTR-a..
jarani me navratili, ja otišao, kad su upalili svjetla ja počeo galamiti kako će se ovako završiti film..pustili me da se brukam, jer su haman svi znali da će biti tri dijela osim mene..
kasnije sam postao fan, LOTR sam pogledao bar dvadeset puta i to u full verziji sa onim scenama što nisu izbačene..čak mi je glupo što su neke vrlo dobre scene izbačene, bolje da su odradili još jedan dio, jer nekako me kraj nije dojmio..moglo je malo efektnije..
Bodkin

#62 Re: The Hobbit

Post by Bodkin »

nihoniho wrote:
Bodkin wrote: moj problem je u samoj izvedbi filma. ima previse kompjuterizacije, previse. trilogija obradjuje isti svijet pa se to sve nije moglo vidjeti. meni je ono bjezanje iz goblin city-a jako lose. lik azoga je uzas, kao da igram igricu...ima jos dosta dijelova koji mi se nikako ne svidjaju ali to je vec spojler

na kraju, no offence ali nema potrebe ti mene da ucis kojim ocima da gledam na hobita :D znam sta sam ocekivao i zasto. ova izvedba mi nije legla nikako i zdravo i to nema nikakve veze sa samom knjigom i pricom u njoj. tacka :)
Mislim da ce se vecina fanova sloziti s ovim sto kazes. Potpuno je nepotrebno bilo praviti trilogiju . Hobbit nema ni gabarite ni slojevitost da iznese tri filma, sto znaci da cemo, i u naredna dva dijela, gledati, realno, nedovoljno kvalitetnu adaptaciju i dodatnu dramatizaciju necega sto se ne bi smjelo skrnaviti.
hvala :D forumas ispod je napisao isto nevjerovatnu stvar a to je da su sve zagonetke ubacili...
ExNihilo

#63 Re: The Hobbit

Post by ExNihilo »

Pa film traje skoro 3 sata, a obrađuje 6 poglavlja. Ne da su sve ubacili, nego su još i dodali :lol:
nihoniho

#64 Re: The Hobbit

Post by nihoniho »

Nekako bi ja ovo nazvao "LOTR Begins " prije nego "Hobbit", moguce da zvuci glupo ali ce me fanovi, pretpostavljam, shvatiti. Nije to ta naivna, bajkovita atmosfera koja je u Hobbitu, iako razumijem namjeru da se napravi adekvatan uvod u LOTR , i ,naravno, da se namlate pare . O tim tehnickim i dramaturskim dijelovima koji mi se ne svidjaju , ne bih u detalje , ima ih tona. Od predugih , dosadnih scena,nepotrbnih zapleta, predimenzioniranih scena, cinjenice da nisu izasli iz studija..ali sam sve to , uredn'o pogledo dva puta
Bodkin

#65 Re: The Hobbit

Post by Bodkin »

nihoniho wrote:Nekako bi ja ovo nazvao "LOTR Begins " prije nego "Hobbit", moguce da zvuci glupo ali ce me fanovi, pretpostavljam, shvatiti. Nije to ta naivna, bajkovita atmosfera koja je u Hobbitu, iako razumijem namjeru da se napravi adekvatan uvod u LOTR , i ,naravno, da se namlate pare . O tim tehnickim i dramaturskim dijelovima koji mi se ne svidjaju , ne bih u detalje , ima ih tona. Od predugih , dosadnih scena,nepotrbnih zapleta, predimenzioniranih scena, cinjenice da nisu izasli iz studija..ali sam sve to , uredn'o pogledo dva puta
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
ExNihilo

#66 Re: The Hobbit

Post by ExNihilo »

nihoniho wrote:Nekako bi ja ovo nazvao "LOTR Begins " prije nego "Hobbit", moguce da zvuci glupo ali ce me fanovi, pretpostavljam, shvatiti. Nije to ta naivna, bajkovita atmosfera koja je u Hobbitu, iako razumijem namjeru da se napravi adekvatan uvod u LOTR , i ,naravno, da se namlate pare . O tim tehnickim i dramaturskim dijelovima koji mi se ne svidjaju , ne bih u detalje , ima ih tona. Od predugih , dosadnih scena,nepotrbnih zapleta, predimenzioniranih scena, cinjenice da nisu izasli iz studija..ali sam sve to , uredn'o pogledo dva puta
Ima smisla to što kažeš...ali

da je film vjerno slijedio atmosferu knjige, fanovi LOTR filmova (koji su ovim filmom očekivali identičan pristup, istu atmosferu i "povratak" u svijet iz LOTR filmova) bi urlikali kako je "napuštena pobjednička formula" i napravljeno sranje. S druge strane, da su se u cjelosti pokušali kopirati LOTR filmovi - Hobit ne bi bio vjeran knjizi. Tako da je to "no-win" situacija za Jacksona, koji je htio zadovoljiti obje strane, a izgleda da nije zadovoljio nijednu. Osim one koji vole i knjige i filmove :D
nihoniho

#67 Re: The Hobbit

Post by nihoniho »

Ellinor wrote:
Ima smisla to što kažeš...ali

da je film vjerno slijedio atmosferu knjige, fanovi LOTR filmova (koji su ovim filmom očekivali identičan pristup, istu atmosferu i "povratak" u svijet iz LOTR filmova) bi urlikali kako je "napuštena pobjednička formula" i napravljeno sranje. S druge strane, da su se u cjelosti pokušali kopirati LOTR filmovi - Hobit ne bi bio vjeran knjizi. Tako da je to "no-win" situacija za Jacksona, koji je htio zadovoljiti obje strane, a izgleda da nije zadovoljio nijednu. Osim one koji vole i knjige i filmove :D
Ma jasta, i ja bi, najvjerovatnije, da sam producent, izabrao tu varijantu. Nema tu puno izbora. Na koncu, puno je vise onih koji su se sa Middle earth upoznali 2001. , kad' je izasla Druzina, nego onih koji su procitali knjige, i to vise puta..sve u svemu , u redu je, moze se to gledati, iako, bez obzira na objektivne kompromise koji su uradjeni , ima cisto "filmskih' fula.
Iskreno, ja i kada sam prvi put pogledao LOTR , nisam bio bas presretan. Falila mi je neka mracnija, maglovitija atmosfera da se sve to dozivi onako kako sam dozivio knjige..Onda sam se navikao , ipak je to , prije svega, spektakularno djelo i tako ga treba praviti..Slicna stvar i sa Hobbitom, nije ono sto sam ocekivao, s tim sto Hobbit ima problem sto mu pricu pisu ljudi koji se ne zovu JRR Tolkien.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#68 Re: The Hobbit

Post by Truba »

bolji je nego što sam mislio

recimo da mi je bolji od prvog dijela gosp prst kojeg sam gledao u kinu i bio razočaran a ostale nisam gledao dok nije prošlo 3-4 godine
Filter

#69 Re: The Hobbit

Post by Filter »

jebga, ovdje se mora definitivno razgraniciti film od knjige.... a opet ni tad nije nesto.
nako, mozes pogledati a i ne moras, nije kaka pljacka.
btw i lotr sam pokusao odgledati i odustao.
dragonz

#70 Re: The Hobbit

Post by dragonz »

cyprus wrote: I forumaši valjda guze nekad :mrgreen:

Nisam ni ja gledao iako sam skinuo "extended"/produžene verzije(preko tri i pol sata dužina trajanja) ovoga serijala i na kraju izbrisao sa diska. :dance:

A sve su prilike da će se i sa Hobitom isto desiti.
Truba

#71 Re: The Hobbit

Post by Truba »

nek si ti skinuo film i pohvalio se :run: :run:
irac300

#72 Re: The Hobbit

Post by irac300 »

Black swan wrote:nek si ti skinuo film i pohvalio se :run: :run:
Ima čo'jk brz internet. :D Ma mislim, nema tu neke velike filozofije, LOTR ili voliš ili ne voliš. Ja znam njih koliko hoćeš koji mi kažu ''sranje od filma'' :x al' jbg, šta ću im, njihovo pravo. Ipak za one koji vole taj svijet mašte, mitologije, borbe dobra i zla...LOTR je nešto fenomenalno. Ja kada sam skinuo produženu verziju, imao sam osjećaj kao da gledam film prvi put.
Hobit mi je dobar. Malo mi je teže bilo ''ući'' u sam film, s obzirom da su očekivanja bila ogromna zbog LOTR, ali nakon nekog vremena brzo se prilagodiš, tako da stvarno nemam neke zamjerke. Pričekat ću još koji dan, pa ide drugo gledanje, malo detaljnije. :D
dragonz

#73 Re: The Hobbit

Post by dragonz »

Black swan wrote:nek si ti skinuo film i pohvalio se :run: :run:
I ti si gledao "crnu bibliju" a nisi na vrijeme drugima slao linkove. :D
Truba

#74 Re: The Hobbit

Post by Truba »

bibliju još nisam pogledao ali je na listi
nažalost trebat će godina dvije da dođe na red i nažalost u mkv je
pink floydd

#75 Re: The Hobbit

Post by pink floydd »

irac300 wrote: Hobit mi je dobar. Malo mi je teže bilo ''ući'' u sam film, s obzirom da su očekivanja bila ogromna zbog LOTR
Upravo tako, ocekivanja su prevelika i zato se mnogima nije svidio film. Kao sa Dark knight rises.

I ja sam previse ocekivao i nazalost nisam bio odusevljen koliko sam mislio da cu biti, ali to ne govori da je Hobbit los film, nego nam govori koliko je LOTR dobar :D
Post Reply