Teferič u prirodi
Moderator: anex
-
Oticon
#51 Re: Bášča
Uh...što mi skrenusmo sa naše teme, gluho bilo.
Brzo motike u ruke i nazad u brazdu. Evo dođosmo i na 100 stranica teme.
Brzo motike u ruke i nazad u brazdu. Evo dođosmo i na 100 stranica teme.
-
kerima1
#52 Re: Bášča
jah,bas za njegaOticon wrote:To ti štimala za Adža Vrtlara?kerima1 wrote: Vrtlaru ja sam nastimala tako da mislis da mi je "ceteres i pet ,a i Oticon je garant pa se ti sad izjedi koliko nam je.
De bona Kerima ne pretjeruj...meni još nije 45.
nego vidila sam da izvlaci iz nas da vidi jesmol' starije od njega (ponado"se )
tek za 10-et g.jeldemeni još nije 45
-
safran
#53 Re: Bášča
Kod nas to izgleda ovako - muž dolazi kući i odmah s vrata "Mmmmm, što nešto dobro miriše. Je li jedemo danas ili u novembru?" Bogami ovih dana uglavnom za novembar kuham - za ručak se snalazimo u letu.Oticon wrote:safran wrote: Aaaaa vas - ja sam samo realna - ne može biti i plata na računu, i ručak na šporetu, i kuća ko pišta, i djeca ko bubice, i bašta uredna i zimnica u podrumu i nokti nalakirani - negdje mora da zapinje - pa nisam ja Angelina Jolie.![]()
![]()
![]()
![]()
Šta? To misliš Angelini nigdje ne zapinje.
Kod mene samo plata na računu, a lak na noktima...samo ponekad. Ručak je nekad na šporetu nekad pored šporeta. Djeca mi nikad nisu bila bubice...već imaju svoje bubice. Bašta mi još dugo neće biti uredna. Zimnica...e tu već ponešto i stižem...ali nemam podrum.
-
Oticon
#54 Re: Bášča
Mumine...jesi li zapisao šta mi sve trebaš poslati zimus? Ja sam zaboravila šta sam sve tražila. Obavezno ubaci i par sjemenki "ljutača". Svečano obećajem, podjeliću sa Flag sve što dobijem sjemenja.
- Mu'min
#55 Sjeme za podjelu
Zapisao sam jedino (samo da nađem listić
) u vezi paradajz nekog.
Hajde ba duga je zima a što treba i imam nekako ću ti prešvercati.
Hajde ba duga je zima a što treba i imam nekako ću ti prešvercati.
-
Oticon
#56 Re: Bášča
Draga Safran...ostavila si me bez teksta. Kroz tvoje slike gledam ostvarenje svog sna.
Kakva Angelina ...ti si mi sad favorit.
A najviše me oduševljava "bosonogi čuvar blaga".
Još jednom ...SVAKA ČAST ŽENO!
Kakva Angelina ...ti si mi sad favorit.
A najviše me oduševljava "bosonogi čuvar blaga".
Još jednom ...SVAKA ČAST ŽENO!
-
bizet
#57 Re: Bášča
safran, luda si do daske...zeno svaka ti cast...zec je presladak, pliz nemojte ga pojesti...na djecu sam slaba...tako da ne smijem komentarisati...ja u zadnjih par godina samo vicem "masala, da ne ureknem"
bice zdravlja, nemaj brige...moj muz cesto govori "sreca prati hrabre" a dokazalo se da je istina...evo i na tvom primjeru
a sad stvarno prestani nabijati komplekse...moracu zabraniti muzu da cita ovu temu
(zezam se, ali ti to vec znas...mislim za komplekse i zabranu muzu
)
bice zdravlja, nemaj brige...moj muz cesto govori "sreca prati hrabre" a dokazalo se da je istina...evo i na tvom primjeru
a sad stvarno prestani nabijati komplekse...moracu zabraniti muzu da cita ovu temu
(zezam se, ali ti to vec znas...mislim za komplekse i zabranu muzu
-
kerima1
#59 Re: Bášča
Masallah koje lijepe slike nam pokaza draga Safran,samo sad me zadevera sto rece Bizet dobi komlekse
fina ti djecurlija ta ,imam i ja jedno tako malo lopovce
povuci kikija za uho za mene :- D
fina ti djecurlija ta ,imam i ja jedno tako malo lopovce
povuci kikija za uho za mene :- D
- vrtlar
#60 Re: Bášča
SAFRANNNNNNNNNNNNNNNNNN SVAKA CAST nisam ja djaba rekao da si ti pcelica radilica ili pcelica maja i njen pavo

-
safran
#61 Re: Bášča
E, Pavo je zadužen za menažeriju - svakodnevno ih obilazi - kokice bi bile sretne i svaki 2. ili čak 3. dan ali zekonjama uvijek fali hrane. Neka, biće komposta na proljeće.vrtlar wrote:SAFRANNNNNNNNNNNNNNNNNN SVAKA CAST nisam ja djaba rekao da si ti pcelica radilica ili pcelica maja i njen pavo![]()
![]()
- Mu'min
#62 Re: Bášča
Đe ste raja i šta se radi jel još ko šta čupa ili neko već sadi?
Imali gdje FLAG cvjećara starog, dobrog insana i ahbaba pravog?
Šta tetka Oti radi, jel farbe nokte ili mužu novi plan gradi?
Naša kerima hanuma fina uganjal sve da u bašči štima?
vrtlar iz dijaspore jel još uvijek piše da se žarom, nanom i drugom travom, od hemije postiže više?
Uskro moj izvještaj siže uz njega ima slika za slikom polahko da se niže.
Šta ćete ljudi, pondjeljak je, ne osjećam se dobro.

vrtlar iz dijaspore jel još uvijek piše da se žarom, nanom i drugom travom, od hemije postiže više?
Uskro moj izvještaj siže uz njega ima slika za slikom polahko da se niže.
Šta ćete ljudi, pondjeljak je, ne osjećam se dobro.
-
Oticon
#63 Teferič u prirodi
Mu'min wrote:Đe ste raja i šta se radi jel još ko šta čupa ili neko već sadi?
Uskro moj izvještaj siže uz njega ima slika za slikom polahko da se niže.![]()
Šta ćete ljudi, pondjeljak je, ne osjećam se dobro.![]()
Mumine bolan što nisi prijavio ranije da si pjesnička duša.
Stvarno...šta je sa Vrtlarom...mora da se naljutio na mene što ga zovem Adžo Vrtlar...ili ima obračun sa konom.
-
Oticon
#64 Re: Bášča
Safran vidim da ću dogodine i ljubičasti pekmez pravitiMu'min wrote:
OSU Blue sorta, među zadnjim koji se još drže na njivi
- Mu'min
#65 Re: Bášča
Draga tetka, hajmo iz početka.Oticon wrote:![]()
![]()
![]()
hoće ponedeljak da udari u glavu.
Mumine bolan što nisi prijavio ranije da si pjesnička duša.
Stvarno...šta je sa Vrtlarom...mora da se naljutio na mene što ga zovem Adžo Vrtlar...ili ima obračun sa konom.
Zezli su mene i prije u vezi pjesničke duše (neke haike spominjali). Nisi ti u toku.
A i sam se pitam gdje je vrltar samo neću da previše zadirkujem jer nama skrenemo sa teme.
Razmišljam da za Edu Maajku tekstove pišem, nek čojk pročita, možda ga to inspiriše.
-
Oticon
#66 Re: Bášča
[quote="vrtlar"]
O teta Oticon zato ja tebe mogu zvati teta Oticon
quote]
Može sine Vrtlar. Da mi je ko rekao da ću dva sina naći u ovoj bašči...ne bih mu vjerovala.
O teta Oticon zato ja tebe mogu zvati teta Oticon
quote]
Može sine Vrtlar. Da mi je ko rekao da ću dva sina naći u ovoj bašči...ne bih mu vjerovala.
-
Oticon
#67 Re: Bášča
A tu si se sine Vrtlar krijo...u šumi da provjeriš zrelost smreke oliti kleke.vrtlar wrote:
Oticon ma isao u planinu da se odmorim a usput da provjerim jeli smreka sazrela pa nije jos za sedmicu dvije ce.Pronasao sam super mjesto gdje ima puno smreke.
Opa Oticon sto se radilo a ne samo da se lakiraju nokti.Vidi ti nje okolo naokolo i ima super bastu.![]()
![]()
Pa nisam ja rekla da ništa ne radim...to su moji sinovi Mumin i Vrtlar zaključili ...ne znam ni ja zbog čega...ali mladi su pa im opraštam.
- vrtlar
#68 Re: Bášča
Oticon wrote:A tu si se sine Vrtlar krijo...u šumi da provjeriš zrelost smreke oliti kleke.vrtlar wrote:
Oticon ma isao u planinu da se odmorim a usput da provjerim jeli smreka sazrela pa nije jos za sedmicu dvije ce.Pronasao sam super mjesto gdje ima puno smreke.
Opa Oticon sto se radilo a ne samo da se lakiraju nokti.Vidi ti nje okolo naokolo i ima super bastu.![]()
![]()
Pa nisam ja rekla da ništa ne radim...to su moji sinovi Mumin i Vrtlar zaključili ...ne znam ni ja zbog čega...ali mladi su pa im opraštam.
Fala ti sto me podmladi a ja tvoja generacija.Koliko puta sam napisao da sam te muntao u disku trasi ali ti ne vidis e kome sad trebaju naocale.
- vrtlar
#69 Re: Teferič u prirodi
Delightful
Mislim da bi bolje bilo da sve obrises a tema teferic je gotova i mi cemo nastaviti ovdje sa zafrkancijama a tamo sa bastom.Nisu postovi bitni toliko da se prebacuju ovdje a vec su se neki slozili da sve brises.
Mislim da bi bolje bilo da sve obrises a tema teferic je gotova i mi cemo nastaviti ovdje sa zafrkancijama a tamo sa bastom.Nisu postovi bitni toliko da se prebacuju ovdje a vec su se neki slozili da sve brises.
-
Oticon
#70 Re: Bášča
Ma kakva generacija...u to vrijeme kad si ti muntao cure u disku od 16 do 20h....ja sam uveliko spavala. Znaš da male bebe moraju imati obavezno popodnevni sanvrtlar wrote:
Fala ti sto me podmladi a ja tvoja generacija.Koliko puta sam napisao da sam te muntao u disku trasi ali ti ne vidis e kome sad trebaju naocale.
Nešto mi se čini da će ova tema brže napredovati nego moja bašča...
- vrtlar
#71 Re: Bášča
Oticon wrote:Ma kakva generacija...u to vrijeme kad si ti muntao cure u disku od 16 do 20h....ja sam uveliko spavala. Znaš da male bebe moraju imati obavezno popodnevni sanvrtlar wrote:
Fala ti sto me podmladi a ja tvoja generacija.Koliko puta sam napisao da sam te muntao u disku trasi ali ti ne vidis e kome sad trebaju naocale.![]()
![]()
![]()
Nešto mi se čini da će ova tema brže napredovati nego moja bašča...
Cekaj dok ubacimo u petu brzinu pa ces vidjeti za tili cas do sto stranica
-
safran
#72 Re: Teferič u prirodi
Vidi im takmičenja
Brate dragi, barem online mogu imati godina koliko hoću. Na primer, za vašu informaciju safran ima 25 godina i ni minute više.
- Mu'min
#73 Re: Teferič u prirodi
Vrtlar, pa mi se ovdje sa djecom družimo.safran wrote:Na primer, za vašu informaciju safran ima 25 godina i ni minute više.
Šta li će tek tetka Oti da izjavi?
-
Oticon
#74 Re: Teferič u prirodi
Vidi nas četvoro na Teferiču...niđe nikog u Bašči.
A što se tiče godina...hoćete u Eurima?
A što se tiče godina...hoćete u Eurima?
-
bizet
#75 Re: Teferič u prirodi
nevjerovatno...raja se preselila u drugi kutak i jos uvijek o godinama palamudi...zasto je to bitno toliko?
hajde da ne budem izuzetak, kako safran rece, on line mozemo imati koliko god godina hocemo...ja biram da imam zauvijek 33...sljedece godine kad se potegne ista tema da znate unaprijed da je ovo granica na kojoj sam odlucila da stanem
naziv teme je teferic...jeste li ikada bili na tefericu?...nema stida, da cujem ko voli slusati Sabana?
eto prije nego bi ikada pitala za godine ja bi pitala kakvu muziku inace slusaju moji bastovani?
laku noc mili moji
hajde da ne budem izuzetak, kako safran rece, on line mozemo imati koliko god godina hocemo...ja biram da imam zauvijek 33...sljedece godine kad se potegne ista tema da znate unaprijed da je ovo granica na kojoj sam odlucila da stanem
naziv teme je teferic...jeste li ikada bili na tefericu?...nema stida, da cujem ko voli slusati Sabana?
eto prije nego bi ikada pitala za godine ja bi pitala kakvu muziku inace slusaju moji bastovani?
laku noc mili moji