Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
vryzas

#51 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by vryzas »

pOZz wrote:
tf2_spy wrote:
pOZz wrote:Dobro, haj mi onda odgovori zašto odrasli ljudi ne dolaze na utakmicu? Ne mogu ostaviti porodicu kući?
kako ko, neko ne želi da gleda loš fudbal, neko ne želi da bude glineni golub, nekoga je strah, a nekome se sve skupa gadi.
Strah je vrlo svjesno iskonstruisan osjećaj u ljudskim glavama, a ustvari je izgovor za neodlazak na utakmicu zbog nekih drugih razloga koji s tim nemaju ama baš nikakve veze. To se vrlo često može čuti od ljudi koji su jednom zakoračili na stadion, a ustvari žele dokazati suprotnoj strani kako je stanje u državi i sportu loše te da ta osoba ne želi to pratiti. Jedan od krivaca je sistem koji je razmazio ljude, ali i cjelokupna apatija društva. ;-)

Nije dobar u glavi onaj koji ovo sam ne skonta :-) :-) :-) :-) :-)

Btw. koji sistem? :? Sistem konstantne pljacke i "kontrolisanog haosa"? Ovi novi sto drze vlast hoce da ukradu za godinu dana isti iznos sto su oni prije njih pokrali za 20 godina :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Gdje to ima?????? Cuj za godinu sa pokrade ko neko za 20 godina :shock: :?

Pitanje za one koji se "protive" zabrani...da li je bilo nekih slicnih situacija dok je zabrana bila na snazi? Ja se nesto ne sjecam...
Treba li se komitet za normalizaciju baviti problemima koji se u normalnim zemljama regulisu kroz zakon(e)?

Mi nemamo normalan ustav, a ovamo raspravljamo o potezima nametnutog komiteta za normalizaciju :lol: :lol: :lol: :lol:

Nase drustvo nije zrelo za "zapadnu demokratiju", a iz godine u godinu mnogi to dakazuju na razne nacine.
Ima ona stara...kakav narod - takva vlast, kakva vlast - takva drzava :bih:

Ili sto bi rekao onaj nekakav kandidat iz SBB na svom promotivnom plakatu: "Rajin izbor" 8) ...sa sve slikom u kapetanskoj uniformi uz plavo more i kruzerom u pozadini :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nego, vratimo se temi...zabrana je minimum, a na moju zalost i maximum, koji normalni ljudi u komitetu mogu "izgurati".
Sve ostalo nije njihov problem i nema ni 5 % veze sa sportom!
EmiRem

#52 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by EmiRem »

Realno ljudi, koliko to kod nas uopste navijaca ide na gostovanje pa da je ovo toliki ''ŠOK''....Uglavnom su to brojke od 150-200 ljudi , a sada zbog tolikog broja navijača organizovati toliku policiju , sprovodjenje od grada do grada...Evo primjer Slavije....Ko ce pravit' pratnju za 9 navijaca ??? Ova zabrana realno, je stetna samo zbog sarajevskog derbija, gdje Zeljo i Sarajevo gube u prodaji karata....Kao sto rece Amar, ''nemojte nas podrzavati na ovaj nacin -80 milja maraka klubu na kazne'' Ne podrzavam odluku saveza, ali kad se REALNO sagleda , ovo je jedino rjesenje ZASAD... Ali zabraniti dok ne prodju izbori... Ne opet citavu polu sezonu ili cak mislim da ce sada biti do kraja sezone....
Pismonosa

#53 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 25/01/2021 14:55, edited 2 times in total.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#54 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by odesveuhonduras »

što se mene tiče, mogu zabraniti sve navijačke grupe komotno, nema od njih nikakvog haira svakako, samo belaji.

Sve fol nešto - to su pojedinci, bla-bla, a onda za minutu ko srpski političari i popovi - pa to su naša dEca, takvo je stanje u društvu, bla-bla..

zaboli me kakvo je stanje u društvu, i meni, i hiljadama drugih je takvo stanje u društvu pa nam ne pada na pamet da uništavamo tuđu imovinu, ugrožavamo ljudske živote i ponašamo se kao obični banditi.

Tamo na crnoj hronici svi se ibrete kad neki mulac napravi kakav belaj, ali kad napravi navijač, onda se pokušavaju naći neka opravdanja, svi su protiv jadnih navijača šmrc, šmrc.. rek'o bi insan to neka napredna subgrupa u društvu, jašta su..

ko god napravi i najmanji navijački prekršaj, odvalit mu bubrege pendrecima i kastrirati, ko je spreman biti se zbog fudbala ne zaslužuje pravo razmnožavanja
BlueBlood

#55 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by BlueBlood »

kao da se samo kod nas desavaju problemi, pogledajte malo u drugim zemljama u samo zadnjih mjesec dana sta se desava, gore stvari nego kod nas...

Code: Select all

Engleska
http://www.24sata.hr/nogomet/navijaci-arsenala-ubili-navijaca-liverpoola-sve-je-snimljeno-280053?ticker=2
http://www.youtube.com/watch?v=-fA4cxdu_CU&feature=player_embedded

Njemacka
http://www1.wdr.de/themen/infokompakt/nachrichten/nrwkompakt/dortmund_ksc100_v-ARDFotogalerie.jpg
http://www.mozzartsport.com/vesti/novi-vid-huliganizma-u-nemackoj
http://www.youtube.com/watch?v=Icsba3J_9PA&feature=player_embedded

Italija
http://www.smedia.rs/sport/vest/65258/Zestoka-tuca-navijaca-Salernitane-i-Lacija-VIDEO.html

Francuska
http://www.youtube.com/watch?v=NjSJty5LtSs

Rusia
http://fanstyle.ru/okolofutbol/13928-08-09-2012-ks-ska-30-piter-vs-mol-sbg-30/
http://www.youtube.com/watch?v=JVMfCLJuxdw&feature=player_embedded

Grci
http://www.youtube.com/watch?v=2_AJv7JntCs&feature=player_embedded

a kod nas za unisten kombi,voz,pub se dobije zabrana gostujucim navijacima !!! :roll: :-)
Pismonosa

#56 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 25/01/2021 14:55, edited 1 time in total.
BlueBlood

#57 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by BlueBlood »

...a kladim se da ovi sto podrzavaju zabranu gostovanja u sezoni ni jednom ne odu ni na jedno gostovanje :roll:
vozač

#58 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by vozač »

EmiRem wrote:Realno ljudi, koliko to kod nas uopste navijaca ide na gostovanje pa da je ovo toliki ''ŠOK''....Uglavnom su to brojke od 150-200 ljudi , a sada zbog tolikog broja navijača organizovati toliku policiju , sprovodjenje od grada do grada...Evo primjer Slavije....Ko ce pravit' pratnju za 9 navijaca ??? Ova zabrana realno, je stetna samo zbog sarajevskog derbija, gdje Zeljo i Sarajevo gube u prodaji karata....Kao sto rece Amar, ''nemojte nas podrzavati na ovaj nacin -80 milja maraka klubu na kazne'' Ne podrzavam odluku saveza, ali kad se REALNO sagleda , ovo je jedino rjesenje ZASAD... Ali zabraniti dok ne prodju izbori... Ne opet citavu polu sezonu ili cak mislim da ce sada biti do kraja sezone....
a i što se derbija tiče, problem je grbavica, na koševu je zapad ogroman pa željini navijači svakako mogu doći, ako žele, tako da ispada da u stvari najviše gubi željo po pitanju karata
mada nije to ni d od derbija

posebno je odvratno bilo kako su željini "žestoki momci", poslije utakmice sa sarajevom na grbavici čekali i ganjali onu šačicu pitara sa sjeverne tribine, onako baš "herojski", a što je svojstveno ne samo njima nego većini ovih "nabrijanih play station mangupa" zbog kojih mi normalni ne možemo gledati utakmicu kad poželimo

problem našeg fudbala i nije toliko u kvaliteti, kakav je takav je, koliko u ovom papanskom dekoru na tribinama, što uključuje i psovače sa istoka, zato kad već država ne rješava ništa, onda zabrana i gotovo, pa nek ovi gostujući izdrkaju negdje prije utakmice, a ne da lome i pale
kad malo bolje prokontaš, to je šačica nekakvih kretena koji se bukvalno poseru u dolazak svakom iole normalnijem navijaču :x
Sandokan Schiavone

#59 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by Sandokan Schiavone »

Pravo seljačka odluka kao što je i sam komitet.
Nisu u stanju organizirati neka se sklone.
INKVIZICIJA
plemba

#60 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by plemba »

BlueBlood wrote:...a kladim se da ovi sto podrzavaju zabranu gostovanja u sezoni ni jednom ne odu ni na jedno gostovanje :roll:
nije problem što ja ne odem ni na jedno gostovanje u toku sezone.
ali u toj istoj sezoni bude dosta gostovanja u gradu gdje živim, razumiješ.

već sam napisao da je bezveze sto mora da ide zabrana. ali kako stvari stoje, ako se hoće saćuvati živa glava mora tako.

još jednom ponavljam, vi koji idete na gostovanja znate u "brk" svakog tog što pravi belaje (kad kažem vi ne mislim samo na manijake nego sve navijače da se nebi našli uvrijeđeni :D ), što ne odete na policiju i kažete imenom i prezimenom ko je pravio belaje, i ako treba svjedočite na sudu protiv tih hoštaplera. nakon toga vi nemate problem na tribinama, a ostalima koji ne odu na utakmicu nije vanredno stanje kad dolazi grupa navijača.
tf2_spy

#61 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by tf2_spy »

Sandokan Schiavone wrote:Pravo seljačka odluka kao što je i sam komitet.
INKVIZICIJA
mislim da će komitet podnijet kolektivnu ostavku nakon ovog posta :D
vryzas

#62 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by vryzas »

BlueBlood wrote:...a kladim se da ovi sto podrzavaju zabranu gostovanja u sezoni ni jednom ne odu ni na jedno gostovanje :roll:

Jel to zicer 1.05? :-) :-) :-) :-)

Bio sam npr. 10 puta na gostovanju u zadnjih 25-30 godina...jel se pika godisnji prosjek ili? :D 8)
mikogoago

#63 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by mikogoago »

odesveuhonduras wrote:što se mene tiče, mogu zabraniti sve navijačke grupe komotno, nema od njih nikakvog haira svakako, samo belaji.

Sve fol nešto - to su pojedinci, bla-bla, a onda za minutu ko srpski političari i popovi - pa to su naša dEca, takvo je stanje u društvu, bla-bla..

zaboli me kakvo je stanje u društvu, i meni, i hiljadama drugih je takvo stanje u društvu pa nam ne pada na pamet da uništavamo tuđu imovinu, ugrožavamo ljudske živote i ponašamo se kao obični banditi.

Tamo na crnoj hronici svi se ibrete kad neki mulac napravi kakav belaj, ali kad napravi navijač, onda se pokušavaju naći neka opravdanja, svi su protiv jadnih navijača šmrc, šmrc.. rek'o bi insan to neka napredna subgrupa u društvu, jašta su..

ko god napravi i najmanji navijački prekršaj, odvalit mu bubrege pendrecima i kastrirati, ko je spreman biti se zbog fudbala ne zaslužuje pravo razmnožavanja
E jel ovo iz notesa? :mrgreen: kako god bilo slazem se stobom u potpunosti :thumbup:
elcaliente

#64 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by elcaliente »

plemba wrote:
nije problem što ja ne odem ni na jedno gostovanje u toku sezone.
ali u toj istoj sezoni bude dosta gostovanja u gradu gdje živim, razumiješ.

već sam napisao da je bezveze sto mora da ide zabrana. ali kako stvari stoje, ako se hoće saćuvati živa glava mora tako.

još jednom ponavljam, vi koji idete na gostovanja znate u "brk" svakog tog što pravi belaje (kad kažem vi ne mislim samo na manijake nego sve navijače da se nebi našli uvrijeđeni :D ), što ne odete na policiju i kažete imenom i prezimenom ko je pravio belaje, i ako treba svjedočite na sudu protiv tih hoštaplera. nakon toga vi nemate problem na tribinama, a ostalima koji ne odu na utakmicu nije vanredno stanje kad dolazi grupa navijača.
Pa nece, jer 90% ovih sto idu na gostovanje i idu zbog toga da bi nesto razbili, potukli se i zapalili baklju.
Nece kao u normalnim drzavama otac sa djecom ici na gostovanje, kada vidis ljude koji se skupljaju da bi isli na gostovanje sve ti bude jasno.
Last edited by elcaliente on 18/09/2012 15:42, edited 2 times in total.
vozač

#65 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by vozač »

vryzas wrote:

Bio sam npr. 10 puta na gostovanju u zadnjih 25-30 godina...jel se pika godisnji prosjek ili? :D 8)
pika ti se samo ako si bio fajter u banovićima, istočnom sarajevu, zapadnom mostaru i eventualno doboj - jug :D
vryzas

#66 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by vryzas »

Sandokan Schiavone wrote:Pravo seljačka odluka kao što je i sam komitet.
INKVIZICIJA

Ma jasta...Munji ostalo jos nesto malo robije i sprema comeback by Munja&co. Kazu festa na Stupu, sator i pjevaljka kaparisani, a korida je popratni program...da se gradska raja malo provesele!

Ta ce komNitet 8)
Pismonosa

#67 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 25/01/2021 14:55, edited 1 time in total.
vozač

#68 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by vozač »

Pismonosa wrote:Navijači postaju svrha sami sebi, nema tu nikakve ljubavi prema klubu. Fol je u zastrašivanju i pokazivanju mišića i snage onim "anamo drugim", potrošnji testosterona, a sve popraćeno usnimavanjem za najnoviju youtube predstavu.

I sad će ti "pravi" navijači vjerovatno da me napadnu jer istina boli. Opštepoznata stvar.

A nogomet i pravi ljubitelji nogometa i dalje su najveće žrtve. Na svim stranama
ma čini ti se, mi pravi ljubitelji sporta i svega što je sportsko, samo smo razmaženi :-D
ne znamo mi šta je pravo navijanje, nismo u fazonu :-)
Pismonosa

#69 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 25/01/2021 14:54, edited 1 time in total.
BlueBlood

#70 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by BlueBlood »

vryzas wrote:

...ne procitah za sta si se ti izjasnio ZA ili PROTIV ? :mrgreen:

po ovome prosjeku trebao bi biti u najmanju ruku suzdrzan :mrgreen:
vryzas

#71 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by vryzas »

BlueBlood wrote:
vryzas wrote:

...ne procitah za sta si se ti izjasnio ZA ili PROTIV ? :mrgreen:

po ovome prosjeku trebao bi biti u najmanju ruku suzdrzan :mrgreen:

Glasam za SBB i 16 traka do centra grada :D

P.S.

MUNJA VRATI SE...VIDIS LI STA NAM RADE DUSMANI!
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#72 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

zamisli molim te, jesmo papci, jelte

Ne idem na gostovanja, nit na domaćovanja, nit mi pada na pamet dok su probisvjeti i klošari glavne face na istim
BlueBlood

#73 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by BlueBlood »

:lol:

nisam nikog uvrijedio ni nazvao papkom, samo hocu da kazem da mi je malo glupo da na ovu temu komentarisu ljudi koji ne idu na gostujuce utakmice

http://www.klix.ba/forum/memberlist.php ... e&u=199961
to je isto kao da ja sad tebi pametujem o Man.City-ju a blage veze nemam :mrgreen:
DaysleepeR

#74 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by DaysleepeR »

neka su zabranili opet. predizborno je vrijeme i ovi incidenti veoma idu na ruku nacionalnim strankama u svrhu homogeniziranja glasača. ne bih išao tako daleko da optužim bilo koju navijačku grupu da radi po nalogu bilo koje stranke, ali se to ne može ni isključiti. neka zabrane gostovanja do izbora, ja ih podržavam.

s druge strane isto tako podržavam, navijačke grupe treba da zavedu red u vlastitim redovima i oni koji idu na gostovanja da idu i gledaju tekmu a ne da se demolira sve živo izvan stadiona što nema nikakve veze sa fudbalom i navijanjem
odesveuhonduras

#75 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Nisi nazvao papcima, ali priča "pričaju oni koji ne idu na gostovanja" je glupa do bola..

Normalno da ne idem na gostovanja, (da budem jasan, nije to moja furka sve kad bi sami akademici išli), ali i kad bi mi bila furka ne pada mi na pamet da idem na gostovanje niti da se "u putu sretnem" sa klošarima, narkomanima i sitnim kriminalcima, a takvih je među navijačima ko u priči koliko god se vi ljutili, a to pokazuju svi belaji koje navijači konstantno prave, ne samo u našoj državi nego širom Evrope gdje države nisu odlučile da se brutalno obračunaju s njima.

Kad navijači svoje klubove budu pratili sa ciljem da ih podrže na normalan način, da se zabave i jer jednostavno vole fudbal, fudbalsku zafrkanciju i sl, ja, iako ni tad neću hodati po dunjaluku zbog fudbala jer definitivno nisam u tom fazonu, ću to bez problema podržati.

Ali dok su navijači testosteronski čopor koji privlači maloljetne i punoljetne klošare, dok su vam vođe isti takvi, ja ću uvije reći da bih u potpunosti zabranio sve organizovane navijačke grupe. Naravno da nisu svi navijači takvi, ali dobar dio jest, i umrijet ću, ali neću skontati kako normalan čovjek može sebi dopustiti da bude dio nečega u kojem se okuplja takva bagra. Kako normalan čovjek može stati na tribinu sa probisvjetima i identifikovati se s njima u bilo kom pogledu..
Post Reply