pOZz wrote:Strah je vrlo svjesno iskonstruisan osjećaj u ljudskim glavama, a ustvari je izgovor za neodlazak na utakmicu zbog nekih drugih razloga koji s tim nemaju ama baš nikakve veze. To se vrlo često može čuti od ljudi koji su jednom zakoračili na stadion, a ustvari žele dokazati suprotnoj strani kako je stanje u državi i sportu loše te da ta osoba ne želi to pratiti. Jedan od krivaca je sistem koji je razmazio ljude, ali i cjelokupna apatija društva.tf2_spy wrote:kako ko, neko ne želi da gleda loš fudbal, neko ne želi da bude glineni golub, nekoga je strah, a nekome se sve skupa gadi.pOZz wrote:Dobro, haj mi onda odgovori zašto odrasli ljudi ne dolaze na utakmicu? Ne mogu ostaviti porodicu kući?
Nije dobar u glavi onaj koji ovo sam ne skonta
Btw. koji sistem?
Gdje to ima?????? Cuj za godinu sa pokrade ko neko za 20 godina
Pitanje za one koji se "protive" zabrani...da li je bilo nekih slicnih situacija dok je zabrana bila na snazi? Ja se nesto ne sjecam...
Treba li se komitet za normalizaciju baviti problemima koji se u normalnim zemljama regulisu kroz zakon(e)?
Mi nemamo normalan ustav, a ovamo raspravljamo o potezima nametnutog komiteta za normalizaciju
Nase drustvo nije zrelo za "zapadnu demokratiju", a iz godine u godinu mnogi to dakazuju na razne nacine.
Ima ona stara...kakav narod - takva vlast, kakva vlast - takva drzava
Ili sto bi rekao onaj nekakav kandidat iz SBB na svom promotivnom plakatu: "Rajin izbor"
Nego, vratimo se temi...zabrana je minimum, a na moju zalost i maximum, koji normalni ljudi u komitetu mogu "izgurati".
Sve ostalo nije njihov problem i nema ni 5 % veze sa sportom!