Nishta onda, preskachemo palachinke i idemo na obojena picaplain vanilla wrote:nista od nasih palacinakaburek_in_space wrote:A bogam' ja tebe, starka si ti, mozhe ti svashta past' na pamet![]()
Uhapsimo skota, zaštitimo naše djevojke!
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- burek_in_space
#51 Re: Uhapsimo skota, zaštitimo naše djevojke!
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#52 Re: Uhapsimo skota, zaštitimo naše djevojke!
burek_in_space wrote:Nishta onda, preskachemo palachinke i idemo na obojena picaplain vanilla wrote:nista od nasih palacinakaburek_in_space wrote:A bogam' ja tebe, starka si ti, mozhe ti svashta past' na pamet![]()
mlad i poduzetan..za tebe nikad krize nece biti
nego, ozbiljno, je li iko od vas nekoga legitimisao? na kojem se to sastanku radi?
- plain vanilla
#53 Re: Uhapsimo skota, zaštitimo naše djevojke!
jel se ovo tebi desilo?sherbett wrote:ma naravno da njemu na dušu, na mojoj nema mjesta višeVeriBizi wrote:Ma njemu na dušu, hajde ba ... sve to ide u radni staž.Samo opušteno.
![]()
![]()
nego krivo što ranije nisam provjerila, al eto..ne znaš dok ti se ne desi :p
nema mjesta paranoji, opušteno što kažeš, doć'će maca na vratanca...nego, nemam ja običaj da diram sasušena go.. po cesti, pa ne bi ni njega
- fatamorgana
#54 Re: Uhapsimo skota, zaštitimo naše djevojke!
Joj, ovdje svi obojeni,burek_in_space wrote:Nishta onda, preskachemo palachinke i idemo na obojena picaplain vanilla wrote:nista od nasih palacinakaburek_in_space wrote:A bogam' ja tebe, starka si ti, mozhe ti svashta past' na pamet![]()
- burek_in_space
#55 Re: Uhapsimo skota, zaštitimo naše djevojke!
Kako mislish legitimisao?
Ono ispitivao okolo kakva je neka cura?
- plain vanilla
#56 Re: Uhapsimo skota, zaštitimo naše djevojke!
pa eto, dodje cura nepoznata, nemate zajednicke prijatelje..nemas koga pitati..jel ti ikad palo na pamet da lazhe ime, odakle je i sl?burek_in_space wrote:Kako mislish legitimisao?
- burek_in_space
#57 Re: Uhapsimo skota, zaštitimo naše djevojke!
Ih koliko sam puta znao uzeti broj, pa zovnem i trazhim...lupam Azru, a ono se javi Sanela.plain vanilla wrote:
pa eto, dodje cura nepoznata, nemate zajednicke prijatelje..nemas koga pitati..jel ti ikad palo na pamet da lazhe ime, odakle je i sl?
A sad bez zezanja, ne sjecam se da sam imao takvih iskustava.
- eluna
#58 Re: Uhapsimo skota, zaštitimo naše djevojke!
slažem se sa prvim dijelom - one sekunde kada samo jedna individua kaže "ma OK je" pomjera se granica ....tako jednog dana možemo doći do stanja da nam je OK da nam pucaju u čelo ........dakle, društvo je to koje treba DA OSUDI, a onda i zakonloka.sa wrote:Žigolo il sponzoruša svejedno mi ne ponosim ih ... ali ako im se može pa haj.... ali ako ih još društvo podrži u tome i kaže super su nisu oni krivi sto je neko naivan, ma onda smo svi skupa ošli (cenzura)....
A gle još tip se ladno predstavljao kao SIP-in agent ni manje ni više ...
Sutra vam može jedan isti takav ili više njih ako se malo bolje organizira može pokucat na vrata nabit vam kakvu značu pred nos izvršiti premetačinu vaše imovine odnjet vam pred očima recimo npr. komp na kojim sad tipkate, elektroniku i vi da klimnete glavom i poslije da kazete ma ko mi kriv sto sam naivan. Koliko od vas je vidjelo značku SIPA ili neki dokaz da je to sad neko iz tog važnog drzavnog organa i da li je važan kad se eto može tako igrat neko s tim i lažirat se kao lice službe za istražne postupke i zaštitu građna jedne države ... I onda mi ne recite da ovog tipa ako ništa zbog ovoga ne treba kazniti, pa nek onda se malo pojedinci koji kad već hoće da budu frajeri na lažnjake i kazne kao takvi....
e sad zakon - što se toga tiče - kriv je za LAŽNO PREDSTAVLJANJE - i za to će vjerovatno i odgovarati, a ako imaju dobrog tužitelja, taj će znati da mu spakuje i onaj dio "sa ciljem pribavljanja materijalne koristi" ..... ova posljednja kategorija je vrlo bitna u kapitalizmu, jer država ovo NE MOŽE da oporezuje - da može vjerovatno ne bi bio problem
što se tiče "oštećenih strana" - njegovih žrtava - one mogu, znači mimo parnice po službenoj dužnosti, svaka pojedinačno da ga tuže građanskom parnicom i traže i nadoknadu štete a bogami i štetu za emotivne posljedice, ili vam "kamatu", a mogu i da podignu zajedničku tužbu - prevara je ipak regulisana zakonom, mislim da je uslov dokazati NAMJERU prevare, što vjerovatno neće biti teško ako žrtava ima mnogo
a ono na čemu mu se mora čestitati - kao što neko napisa na prvoj stranici - i to je ono što bi ovo društvo MORALO DA PODRŽI jeste što je i de facto i de jure dokazao da je suživot moguć
- plain vanilla
#59 Re: Uhapsimo skota, zaštitimo naše djevojke!
ne moze mene zeznuti, ja sam sirotinjasherbett wrote:plain vanilla wrote:
jel se ovo tebi desilo?![]()
![]()
jok! ja nisam materijalno oštećena
![]()
ma ne moraš ga legitimirati, zez ti njega prije nego on tebe
ali mi stvarno bezze, eto kuda ide ovaj svijet...
- eluna
#60 Re: Uhapsimo skota, zaštitimo naše djevojke!
iskreno - jednog tipa jesam provjeravala okolo .......... bio mi je šuhveli, sve nekako zakukuljeno i zamumuljeno .... kad je odbio da me predstavi roditeljima - razlaz je bio trenutan ..........sherbett wrote:plain vanilla wrote:
![]()
![]()
ma ne moraš ga legitimirati, zez ti njega prije nego on tebe
- eluna
#61 Re: Uhapsimo skota, zaštitimo naše djevojke!
hmmmmmmmmmm žene rade i gore stvari - pa niko ne kaže bezveze ............ koliko žena je muževima podmetnulo tuđe dijete i to samo sa namjerom da se jednog dana razvedu i dotičnom uzmu i gaće sa štapa?? ....... koliko žena svaki dan laže svojim muževima da su cipele koštale 50 KM a stvarno su platile 150 KM?? ............ da ne nabrajam dalje .... i najtužnije je što takve žene kad dođe do razvoda štite svi mogući i nemogući zakoniplain vanilla wrote:ne moze mene zeznuti, ja sam sirotinjasherbett wrote:plain vanilla wrote:
![]()
![]()
ma ne moraš ga legitimirati, zez ti njega prije nego on tebe![]()
ali mi stvarno bezze, eto kuda ide ovaj svijet...
gledajući iz ovog ugla - ne vidim mjesto za osudu njegovog postupka
NO, to je samo jedan ugao gledanja na to
- plain vanilla
#62 Re: Uhapsimo skota, zaštitimo naše djevojke!
pa kako je tebe prevario?sherbett wrote:plain vanilla wrote:
ne moze mene zeznuti, ja sam sirotinja![]()
ali mi stvarno bezze, eto kuda ide ovaj svijet...![]()
![]()
ima razne vrste varalica! ako trezveno razmišljaš, nemože da te prevari, ja sam često puta uspjela izbjeći zamke, al ovaj put sam se zaljubila, pa je to malo teže..eto kuda ide...a ja naivno vjerovala da to ima samo na filmu
- plain vanilla
#63 Re: Uhapsimo skota, zaštitimo naše djevojke!
lazhi ne mozes pravdati drugim lazhimaeluna wrote:
hmmmmmmmmmm žene rade i gore stvari - pa niko ne kaže bezveze ............ koliko žena je muževima podmetnulo tuđe dijete i to samo sa namjerom da se jednog dana razvedu i dotičnom uzmu i gaće sa štapa?? ....... koliko žena svaki dan laže svojim muževima da su cipele koštale 50 KM a stvarno su platile 150 KM?? ............ da ne nabrajam dalje .... i najtužnije je što takve žene kad dođe do razvoda štite svi mogući i nemogući zakoni
- fatamorgana
#64 Re: Uhapsimo skota, zaštitimo naše djevojke!
Ču' sad cipele za 50 maraka, da nije samo jedna cipela u pitanju?eluna wrote:.... koliko žena svaki dan laže svojim muževima da su cipele koštale 50 KM a stvarno su platile 150 KM?? ............
- plain vanilla
#65 Re: Uhapsimo skota, zaštitimo naše djevojke!
jos ne znas u koga si zaljubljena?sherbett wrote:
budući da još nisam otkrila tko je, ne bi o tome, jer postoji mogućnost da ugrozim svoju sigurnost..bar su me na to upozorili..al ozbiljno..
da nije tuzno bilo bi smijesno
- dale cooper
#66 Re: Uhapsimo skota, zaštitimo naše djevojke!
Da nije Vanilla neko od onih što su postavljali oglase kod tebe?plain vanilla wrote:jos ne znas u koga si zaljubljena?sherbett wrote:
budući da još nisam otkrila tko je, ne bi o tome, jer postoji mogućnost da ugrozim svoju sigurnost..bar su me na to upozorili..al ozbiljno..
da nije tuzno bilo bi smijesno
- eluna
#67 Re: Uhapsimo skota, zaštitimo naše djevojke!
ne pravdam laži - poredim situaciju u smislu muško - žensko .................. i odnos zakona prema postupcima koji imaju istu osnovu - laž sa ciljem bogaćenja, navodeći koliko su u takvoj situaciji muškarci diskriminirani, i to u smislu da su žene zaštićenije kad lažuplain vanilla wrote:lazhi ne mozes pravdati drugim lazhimaeluna wrote:
hmmmmmmmmmm žene rade i gore stvari - pa niko ne kaže bezveze ............ koliko žena je muževima podmetnulo tuđe dijete i to samo sa namjerom da se jednog dana razvedu i dotičnom uzmu i gaće sa štapa?? ....... koliko žena svaki dan laže svojim muževima da su cipele koštale 50 KM a stvarno su platile 150 KM?? ............ da ne nabrajam dalje .... i najtužnije je što takve žene kad dođe do razvoda štite svi mogući i nemogući zakoni
i govorim o tome kako društvo različito reaguje na "laž sa ciljem bogaćenja" kada to radi žena i kada to radi muškarac
- plain vanilla
#68 Re: Uhapsimo skota, zaštitimo naše djevojke!
za one u cije ime sam ja postavljala oglas licno garantujemdale cooper wrote: Da nije Vanilla neko od onih što su postavljali oglase kod tebe?
za ostale jok
- dale cooper
#69 Re: Uhapsimo skota, zaštitimo naše djevojke!
Šalim se, naravno.plain vanilla wrote:za one u cije ime sam ja postavljala oglas licno garantujemdale cooper wrote: Da nije Vanilla neko od onih što su postavljali oglase kod tebe?![]()
za ostale jok
- plain vanilla
#70 Re: Uhapsimo skota, zaštitimo naše djevojke!
poredis neuporedive stvari, kao da muskarci ne lazu u braku/vezi..eluna wrote:ne pravdam laži - poredim situaciju u smislu muško - žensko .................. i odnos zakona prema postupcima koji imaju istu osnovu - laž sa ciljem bogaćenja, navodeći koliko su u takvoj situaciji muškarci diskriminirani, i to u smislu da su žene zaštićenije kad lažuplain vanilla wrote:lazhi ne mozes pravdati drugim lazhimaeluna wrote:
i govorim o tome kako društvo različito reaguje na "laž sa ciljem bogaćenja" kada to radi žena i kada to radi muškarac
i ovdje nije prica o muskarcima nego o prevarama/iskorstavanju, kako muskim tako i zenskim
ovakve stvari su se desavale i muskarcima..
- plain vanilla
#71 Re: Uhapsimo skota, zaštitimo naše djevojke!
kad ti das oglas, licno cu legitimisati forumashicedale cooper wrote:Šalim se, naravno.plain vanilla wrote:za one u cije ime sam ja postavljala oglas licno garantujemdale cooper wrote: Da nije Vanilla neko od onih što su postavljali oglase kod tebe?![]()
za ostale jok
- dale cooper
#72 Re: Uhapsimo skota, zaštitimo naše djevojke!
plain vanilla wrote:
kad ti das oglas, licno cu legitimisati forumashice
- eluna
#73 Re: Uhapsimo skota, zaštitimo naše djevojke!
da, ali niko nije našao za shodno da napiše barem jedan članak o ženi ili ženama koje na ovakav način varaju muškarce .........možda na forumu i postoji tema - ne znam, neka kažu moderatori - o ženama koje varaju muškarce i od njih uzimaju daleko više od 50.000 KM .........plain vanilla wrote:poredis neuporedive stvari, kao da muskarci ne lazu u braku/vezi..eluna wrote:ne pravdam laži - poredim situaciju u smislu muško - žensko .................. i odnos zakona prema postupcima koji imaju istu osnovu - laž sa ciljem bogaćenja, navodeći koliko su u takvoj situaciji muškarci diskriminirani, i to u smislu da su žene zaštićenije kad lažuplain vanilla wrote:
lazhi ne mozes pravdati drugim lazhima
i ovdje nije prica o muskarcima nego o prevarama/iskorstavanju, kako muskim tako i zenskim
ovakve stvari su se desavale i muskarcima..
i kao što napisah - to je SAMO JEDAN UGAO GLEDANJA ................. drugačiju ugao mog viđenja situacije napisala sam u ranijem postu
vraga mu - volim da sve isprevrćem na milion strana
- eluna
#74 Re: Uhapsimo skota, zaštitimo naše djevojke!
dale cooper wrote:plain vanilla wrote:
kad ti das oglas, licno cu legitimisati forumashice
- plain vanilla
#75 Re: Uhapsimo skota, zaštitimo naše djevojke!
pa izvoli napisi, niko ti ne brani
ima toga na netu, samo sto muskarci rjedje prijavljuju jer ih je sramota
ima toga na netu, samo sto muskarci rjedje prijavljuju jer ih je sramota