Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- k3ngur
#51 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Poklopi ce oni Misketa ko sto su Portugalci uradili u barazu i Francuzi na Kosevu. Ja bih ga ostavio na klupi do 60 minute. U njihovim ocima je Miske opasniji od Dzeka...
- Infaze Studio
#52 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Black swan wrote:volio bih da griješim ali statistika je na mojoj strani...
Jeste, ali za sve ima prvi put. A taj put je sa ovakvom generacijom i u ovakvoj formi, realno ocekivati u ovom ciklusu.
Zadnji red jos malo skripi,ali ustabilit ce se i to.
- Trigger
#53 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Grci ovakvi, onakvi, bunker, opasni, iz niceg sanse...koga briga? Odigrati nasu igru, borbeno i uvaliti im koliko stignemo za 90+ minuta. Ne previse razmisljati o njima i muciti se sa tim, nego im prirediti nocnu moru na njihovim stadionu, pred njihovom publikom.
Nadam se da će taj "break" biti ovjeren pobjedom kontra Litvanaca pa da konačno i druge reprezentacije počnu računati koliko bodova im je potrebno za baraž.
Dosta smo to mi radili prethodnih godina.
---------------------------Begovic-------------------------
Mujdza----------Vranjes----------Spahic-----------Salihovic
----------------Zahirovic--------Pjanic------------------
Stevanovic-----------------Misimovic--------------------Lulic
-------------------------------Dzeko--------------------------
^Idealnih XI !
Nadam se da će taj "break" biti ovjeren pobjedom kontra Litvanaca pa da konačno i druge reprezentacije počnu računati koliko bodova im je potrebno za baraž.
^Idealnih XI !
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#55 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Gdje Dzeki asistencija?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#56 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Jesu, samo to treba dokazati na terenu. Mozes ti biti Spanija, ali moras raditi (hint:Gruzija). Nema nista na poklon. Kazem opet, cilj je plasirati se na SP, koliko cemo biti ispred ostalih je nebitno.gidora wrote:Ma nemoj zahebavati,ako ne budu prvi u grupi neka se svi objese .Tomahawk11 wrote:Ne treba. Moze i na gol razliku, samo da smo prvi.gidora wrote: Mislim da po prvi put ovo nije nerealno.Grupa je blagi užas,ako se ne bude imalo najmanje 5-6 bodova razlike na kraju u odnosu na drugoplasiranog...
Kvalitetniji su dva do tri gola u odnosu na svaku repku.Eto vidjećeš
- Muhamed Đakmić
#57 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Svejedno, i ako poklope Misketa, Pjaniću će otvoriti prostor. Ne mogu ih obojicu nikako poklopiti.ak81 wrote:Poklopi ce oni Misketa ko sto su Portugalci uradili u barazu i Francuzi na Kosevu. Ja bih ga ostavio na klupi do 60 minute. U njihovim ocima je Miske opasniji od Dzeka...
- I am Happy
#58 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
To je samo lista strijelaca,Penali i Prvi go na utakmiciTomahawk11 wrote:Gdje Dzeki asistencija?
Salihovic ima 2 astiencije, Dzeko,Ibisevic Mismovic,Pjanic i Vrsajevic po jednu
- Infaze Studio
#59 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Jeste, hoce probati. Ali treba i za to kvalitet. Nisu ni Portugal ni Francuska. Poklopi Misketa, a sta ces sa Pjanicem, Lulicem, Stevom?? Razvuci ih po krilima, po sredini nemamo puno sanse kroz njih onakve guste.ak81 wrote:Poklopi ce oni Misketa ko sto su Portugalci uradili u barazu i Francuzi na Kosevu. Ja bih ga ostavio na klupi do 60 minute. U njihovim ocima je Miske opasniji od Dzeka...
Prvo pa musko...Bas tako. Mislim da je ova nasa reprezentacija dovoljno jaka da se jedna Grcka zamisli kako ce se odbraniti od nas. 3-2 za nasGrci ovakvi, onakvi, bunker, opasni, iz niceg sanse...koga briga? Odigrati nasu igru, borbeno i uvaliti im koliko stignemo za 90+ minuta. Ne previse razmisljati o njima i muciti se sa tim, nego im prirediti nocnu moru na njihovim stadionu, pred njihovom publikom.
- Infaze Studio
#60 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
evo vidis...istinaSarajevo1946 wrote:Svejedno, i ako poklope Misketa, Pjaniću će otvoriti prostor. Ne mogu ih obojicu nikako poklopiti.ak81 wrote:Poklopi ce oni Misketa ko sto su Portugalci uradili u barazu i Francuzi na Kosevu. Ja bih ga ostavio na klupi do 60 minute. U njihovim ocima je Miske opasniji od Dzeka...
- luckylaka
#61 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Bod ko kuca ABD 
- novi.dan.nova.nafaka
#62 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Ma ne samo to ba, Grci su 11.ti na FIFA-inoj tabeli, svidjelo se to nama ili ne, ali oni nisu džaba tamo. U redu je da se realno razmišlja, ali šta pojedinci pišu to nema veze sa vezom. Ponavljam, sinoć slušam na HRT2 kako komentator veli da je stručni štab Hr reprezentacije planirao 10 bodova iz 4 utakmice, i da su zadovoljni sa remijem protiv Belgije koja je miljama daleko iza njih na tabeli (ponavljam, koliko god ta tabela izgledala bezveze, itekako ona ima smisla). A mi odmah nakon 2 pobjede protiv ekipe iz 4 razreda, od kojih je jedna kod kuće, odmah nešta mislimo da smo neki faktor...veella wrote: 13.10 Atina (GRE) Greece-BIH 3:2 UEFA EP2008 Q
21.11 Istanbul (TUR) Turkey-BIH 1:0 UEFA EP2008 Q
06.09 Murcia (ESP) Spain-BIH 1:0 FIFA WC2010 Q
11.10 Istanbul (TUR) Turkey-BIH 2:1 FIFA WC2010 Q
19.11 Maribor (SLO) Slovenia-BIH 3:4 prijateljska
28.03 Genk (BEL) Belgium-BIH 2:4 FIFA WC2010 Q
14.11 Lisabon (POR) Portugal-BIH 1:0 FIFA WC 2010 Q
17.11 Bratislava (Slovaèka) Slovakia-BIH 2:3 prijateljska
02.09 Minsk (BLR) Belarus-BIH 0:2 UEFA EP2012 Q
11.10 FRA France-BIH 1:1 UEFA EP2012 Q
28.02 Sen Galen (SWI) Brazil-BIH 2:1 prijateljska
26.05 Dublin (IRE) Republic of Ireland-BIH 1:0 prijateljska
31.05 Chicago (USA) Mexico-BIH 2:1 prijateljska
Mislim da ovi rezultati nisu za podcijeniti..![]()
![]()
- I am Happy
#63 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Normalno da je dovoljno 10 bodova iz 4 utakmice, posebno sa nasim rasporedom
Bitno je da Grcka nije nemoguca misija
Bitno je da Grcka nije nemoguca misija
- Infaze Studio
#64 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Mislim da jesmo neki faktor. Ne zbog Lihta i Latvije, nego zbog zadnja dva ciklusa gdje zavrsavamo drugi u grupi (jednom bas iznad te, iako ne tako imenima jake [kao sad], Belgije koju smo otresli u dvomecu, a protiv koje je sad jedna Hrvatska sretna sa bodom) iza Svjetskih prvaka i Francuske, kojima ta Grcka iskreno receno ne moze parirati.
Eto zato smo mi neki Faktor.
Eto zato smo mi neki Faktor.
- Muhamed Đakmić
#65 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Loše je što ništa ne kiksaše u septembru, ako nas mlatnu, odoše oni, niko ih ne zaustavi. Ali kako poganu fudbalsku školu i filozofiju imaju, samo radi ekipa poput njih treba uvesti pravilo da se utakmica igra dok neko ne postigne tri gola 
- Infaze Studio
#66 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Kiksace protiv Slovaka, ima vremena 
-
mikogoago
#67 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Realno trebali bi ih mlatnuti tamo i otici na to svjetsko u Brazil,ali ja nesto cjelo vrijeme kontam kako nas je krenulo dobro,da nas opet sta ne zajebe.Stalno mislim na onaj 21.12.2012.god kada po majama nema vise nicega pa ni ovog dunjaluka.Sto znaci opet i bezobzira sto smo prvi u grupi necemo otici na svjetsko,e bas nam se ne da.
Nego malo sada ozbiljno:Ukoliko nasi ponove igru od juce i pojacamo se Stevanovicem,Duricem i jos kojim odbrambenim mi bi "morali" pobjediti tamo najmanje 2 gola razlike.Uskoro za mjesec dana i to cemo znati
Nego malo sada ozbiljno:Ukoliko nasi ponove igru od juce i pojacamo se Stevanovicem,Duricem i jos kojim odbrambenim mi bi "morali" pobjediti tamo najmanje 2 gola razlike.Uskoro za mjesec dana i to cemo znati
- agent_zero
#68 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Sad kad su se emocije poslije jučerašnje tekme slegle, sad hladne glave se mogu neke stvari konstatovati.
Mislim da su većinu ovi naši rezultati malo zavarali, u smislu podizanja euforije i precjenjivanja vlastitih snaga i sposobnosti ove repke.
Realno, odbrana nam je sinoć u par navrata djelovala loše i nesigurno (izuzev Spahe). Pa i sam Džekson je to izjavio. Nesigurni smo prilikom ubačaja u svije dijelove kaznenog prostora, pogubi se koncentracija, ne zna se ko koga čuva.
Isto tako, presporo se vraćamo iz kontre kada protivnik pravi svoj kontranapad.
Sinoć to Latvijci nisu znali kazniti, ali druge repke poput Grčke i Slovačke to će sigurno kazniti.
Dakle, protivničke prekide i ubačaje POD HITNO popraviti ili ćemo mnogo više lopti vaditi iz svoje mreže.
Mislim da su većinu ovi naši rezultati malo zavarali, u smislu podizanja euforije i precjenjivanja vlastitih snaga i sposobnosti ove repke.
Realno, odbrana nam je sinoć u par navrata djelovala loše i nesigurno (izuzev Spahe). Pa i sam Džekson je to izjavio. Nesigurni smo prilikom ubačaja u svije dijelove kaznenog prostora, pogubi se koncentracija, ne zna se ko koga čuva.
Isto tako, presporo se vraćamo iz kontre kada protivnik pravi svoj kontranapad.
Sinoć to Latvijci nisu znali kazniti, ali druge repke poput Grčke i Slovačke to će sigurno kazniti.
Dakle, protivničke prekide i ubačaje POD HITNO popraviti ili ćemo mnogo više lopti vaditi iz svoje mreže.
-
BISCANIN2
#69 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Bogami ni jače reprezentacije se nisu naigrale protiv grka,tako da neće ni naša .
Oni matematički proračunato cjepkaju , uništavaju igru i utakmicu, sad će isto uraditi.Znaju koga i kako čuvati ,koga provocirati ,a go će već uvaliti nekako .Još kad se na to doda suđenje koje će 100% biti na njihov strani uz fašiste na tribinama ,nimalo lak zadatak .
Ovdje je bod Brazil .Safeta čeka težak zadatak da psihički pripemi igrače na provokacije ,sudijsku pristranost ,na cijepanje ,bezobrazluk ,ciganluk ,valjanje i slično.Džeko ,Miske,Pjanić će sigurno biti poklopljeni ,teško da ce se vidjeti na terenu,jedina sansa ako bi Sejo ili neko drugi proradio iz drugog plana.
Oni matematički proračunato cjepkaju , uništavaju igru i utakmicu, sad će isto uraditi.Znaju koga i kako čuvati ,koga provocirati ,a go će već uvaliti nekako .Još kad se na to doda suđenje koje će 100% biti na njihov strani uz fašiste na tribinama ,nimalo lak zadatak .
Ovdje je bod Brazil .Safeta čeka težak zadatak da psihički pripemi igrače na provokacije ,sudijsku pristranost ,na cijepanje ,bezobrazluk ,ciganluk ,valjanje i slično.Džeko ,Miske,Pjanić će sigurno biti poklopljeni ,teško da ce se vidjeti na terenu,jedina sansa ako bi Sejo ili neko drugi proradio iz drugog plana.
-
mistek
#70 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Meni se više sviđa da izgubimo tamo i dobijemo ih u Zenici nego da 2 puta remiziramo 
- Murat Sabanovic
#71 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
2:0 za grcku
- Murat Sabanovic
#72 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
realano !BISCANIN2 wrote:Bogami ni jače reprezentacije se nisu naigrale protiv grka,tako da neće ni naša .
-
Hodidid
#73 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Mi njih jednostavno moramo iznenaditi konceptom igre. Ubaciti jokera. Nekog koga slabo ili nikako ne poznaju. Taj mali Stevanovic recimo. U ovom mecu se mora riskirati jer ne gubimo nista. Mozemo samo dobiti. Udjemo li sa kalkulacijama, mislim da smo donji.
I jos uvijek igramo po meni sporo. To sa Latvijom i Lihtenstajnom pije vode ali sa jacim protivnicima jok. Doduse i grci igraju prilicno sporo ali imaju neke druge adute.
I cisto sumnjam da ih mozemo probiti kroz sredinu. Samo preko krila i igrom kratkih pasova a tu nam treba brzina.
I jos uvijek igramo po meni sporo. To sa Latvijom i Lihtenstajnom pije vode ali sa jacim protivnicima jok. Doduse i grci igraju prilicno sporo ali imaju neke druge adute.
I cisto sumnjam da ih mozemo probiti kroz sredinu. Samo preko krila i igrom kratkih pasova a tu nam treba brzina.
-
emirolini
#74 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Trigger wrote:Grci ovakvi, onakvi, bunker, opasni, iz niceg sanse...koga briga? Odigrati nasu igru, borbeno i uvaliti im koliko stignemo za 90+ minuta. Ne previse razmisljati o njima i muciti se sa tim, nego im prirediti nocnu moru na njihovim stadionu, pred njihovom publikom.
Nadam se da će taj "break" biti ovjeren pobjedom kontra Litvanaca pa da konačno i druge reprezentacije počnu računati koliko bodova im je potrebno za baraž.Dosta smo to mi radili prethodnih godina.
![]()
^Idealnih XI !
Mislim da bi trebali ici i sa Ibisevicem, tako sa jednim mi se prilagodjavamo njihovoj igri sto je greska. Neka se oni prilagodjavaju nama, mislim da smo mi u blagoj prednosti te da ce njima pritisak biti veci. Igrati nasu igru. Napadacki i agresivno! Sinoc kada smo mi odmarali od napada Litvanci su stvarali sanse, a kada smo mi isli u napad oni su se branili!
-
Hodidid
#75 Re: Grcka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012
Kakvi Litvanci bolan? Latvijci valjda.