Izbori 2012 -Općina-Opština Stari Grad

Post Reply
evo mene

#51 Re: Izbori 2012 -Općina-Opština Stari Grad

Post by evo mene »

POKOPNO DRUŠTVO BAKIJE OSTAVLJAJU HADŽIBAJRIĆA ZA NAČELNIKA, BEZ OBZIRA ŠTO JE PREŠAO IZ SDA U SBB. HADŽI FUDO JE SADA ZA SBB!!!
babuka10

#52 Re: Izbori 2012 -Općina-Opština Stari Grad

Post by babuka10 »

sto se tice vijeca samo hilmija, najozbiljniji mladi covjek u nasoj carsiji, treba ga podrzat ;) https://www.facebook.com/HilmijaZA10

a za nacelnika,mislim da ce sda progurat skaku kao sto je i hadzibajrica prije 4 godine..
ibizza

#53 Re: Izbori 2012 -Općina-Opština Stari Grad

Post by ibizza »

babuka10 wrote:sto se tice vijeca samo hilmija, najozbiljniji mladi covjek u nasoj carsiji, treba ga podrzat ;) https://www.facebook.com/HilmijaZA10

a za nacelnika,mislim da ce sda progurat skaku kao sto je i hadzibajrica prije 4 godine..
:thumbup:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#54 Re: Izbori 2012 -Općina-Opština Stari Grad

Post by KatarinaKosaca »

Jel to ovaj što se nije istuširao :D

http://doznajemo.com/2012/09/01/usred-t ... preduzeca/
angy

#55 Re: Izbori 2012 -Općina-Opština Stari Grad

Post by angy »

KatarinaKosaca wrote:Jel to ovaj što se nije istuširao :D

http://doznajemo.com/2012/09/01/usred-t ... preduzeca/
Jeste. Ne istusirah se vala ni ja tu istu noc kad nam zatvorise vodu prije 12 :)
Vala da znam da ce Hilmija pokusati rijesiti problem redukcije vode na Starom gradu odmah bi za njega glasala :)
Salu na stranu, zaokruzicu njega svakako, dobar momak stvarno, ima potencijala.
SDA SDP SBB

#56 Re: Izbori 2012 -Općina-Opština Stari Grad

Post by SDA SDP SBB »

U Starom Gradu Ibro uzima 100 % jer je najjači načelnik kojeg je imao Stari Grad.
Satch

#57 Re: Izbori 2012 -Općina-Opština Stari Grad

Post by Satch »

A to sto Hadzibajric (i onaj prije njega) daje poslovne prostore mafiji za prodaju droge i pranje para, to je druga prica... 'bo vas on.

P.S. (ovo 'bo vas on je u zargonu, ne mislim nikog da vrijedjam :D )
Mahalac

#58 Re: Izbori 2012 -Općina-Opština Stari Grad

Post by Mahalac »

KatarinaKosaca wrote:
Lekler wrote:Ja se iskreno nadam da ce Hadzibajric ponovo pobjediti.Iz SDA je izasao jer ga nisu htjeli ponovo kandidovati ali covjek veoma korektan i realan i daleko najbolji nacelnik u KS.Jedino sto bode u oci je njegova sadasnja stranka ali glasam na opstinskom nivou svakako za osobu a ne za stranku
Najbolji načelnik ove općine je bio Fehim Škaljić (iako se ne sjećam u kojoj je stranci tad bio, često ih mijenja :D ). Hadžibajrić, ne znam šta je to dobro napravio.
Općina u kojoj glasam, ali mislim da je tu svaki glas koji nije SDA bačen, jer se valjda nikada nije desilo da SDA ne pobijedi. Dakle, općina tvrdi bastion SDA.
I ja mislim da je najbolji nacelnik ikada u SG bio Skaljic. To se osjetilo i tada se ustvari pokusao uspostavio neki sistem. Ovo govorim potpuno neopterecen strankama nego kao neutralni stanovnik SG-a.
Isto tako neulazeci u stranacka prepucavanja i podmirivanja dosadasnji rad Hadzibajrica nije bio los i mislim da ce pobjediti na ovim izborima. Koliko god kupovao glasove bilo je tu konkretnih stvari.
Ja necu glasati za njega jer niko ama bas niko pa ni on nije obratio paznju niti nesto pokusao da uradi na regulisanju divljackog saobracaja u ulici Bistrik te rekonstrukciji OS Edhem Mulabdic/Ilija Grbic. Ogroman broj djece tamo vec godinama zavrsava skolovanje u katastrofalnom okruzenju a da ne spominjem salu za tjelesni odgoj koja je krpljena limenim plocama i memli zidovima s koje jedva vise plafonjere.
Mozda neko novi pokrene rijesavanje i ovog po meni veceg problema u SG-u.
splinter

#59 Re: Izbori 2012 -Općina-Opština Stari Grad

Post by splinter »

I.H.konkretno:
Most i put prema Obhodži, pružanje prilike i mogućnosti mladim i školovanim kadrovima , čišćenje snijega na području cijele općine (prvi u državi formiranje radnih jedinica koje su čistile snijeg na svim dijelovima Općine) , razvoj poljoprivrede-daleko najveća izdavanja do sada sa akcentom na socijalno ugrožene kategorije i RVI porodice. . . , sanacija šteta na objektima nastalih elementarnim nepogodama dok džavna CZ prodaje zjale, asfaltiranje rubnih dijelova grada, pokušaj kupovine 8 minibusa (za brdske i padinske dijelove (miniran od kantona), podrška mladim u školovanju, podrška NVO . . .
obnova škole na Sedreniku, . . .
Šta nije uradio?
Popločavanje ferhadije?
pa svako jutro ima više kamiona i dostavnih vozila nego na Heci ( pokusao da to zaustavi ali nije mogao) dok se to ne pomjeni, apsurdno je postavljati bilo kakve ploče
Bosnjak333

#60 Re: Izbori 2012 -Općina-Opština Stari Grad

Post by Bosnjak333 »

Satch wrote:A to sto Hadzibajric (i onaj prije njega) daje poslovne prostore mafiji za prodaju droge i pranje para, to je druga prica... 'bo vas on.

Sve je legalno dok to radi SBB. ;)
Trebam te

#61 Re: Izbori 2012 -Općina-Opština Stari Grad

Post by Trebam te »

splinter wrote:I.H.konkretno:
Most i put prema Obhodži, pružanje prilike i mogućnosti mladim i školovanim kadrovima , čišćenje snijega na području cijele općine (prvi u državi formiranje radnih jedinica koje su čistile snijeg na svim dijelovima Općine) , razvoj poljoprivrede-daleko najveća izdavanja do sada sa akcentom na socijalno ugrožene kategorije i RVI porodice. . . , sanacija šteta na objektima nastalih elementarnim nepogodama dok džavna CZ prodaje zjale, asfaltiranje rubnih dijelova grada, pokušaj kupovine 8 minibusa (za brdske i padinske dijelove (miniran od kantona), podrška mladim u školovanju, podrška NVO . . .
obnova škole na Sedreniku, . . .
Šta nije uradio?
Popločavanje ferhadije?
pa svako jutro ima više kamiona i dostavnih vozila nego na Heci ( pokusao da to zaustavi ali nije mogao) dok se to ne pomjeni, apsurdno je postavljati bilo kakve ploče

Ferhadija ponovo provaljena, nove ploce su ruglo i veoma lose, za 2 godine trebace nove...Cisto pranje para :dance: :mrgreen:

:run:
Satch

#62 Re: Izbori 2012 -Općina-Opština Stari Grad

Post by Satch »

Bosnjak333 wrote:
Satch wrote:A to sto Hadzibajric (i onaj prije njega) daje poslovne prostore mafiji za prodaju droge i pranje para, to je druga prica... 'bo vas on.

Ne govorim za SBB konkretno, bio je u SDA ovaj mandat. I onaj prije njega je iz SDA bio.

Moze uraditi sta hoce, ali kad vidim auta raznoraznih "nedodirljivih" usijanih glava od po 70ak K KMova i koji sjede cijeli dan u "svojim kafanama" za koje im je opstina dala prostor (a sa prozora gledam kako se radi droga, auta i ustali unosni biznis) - ZGADI MI SE. Ne govorim o Ferhadiji ili slicno, govorim o svojoj ulici.

U cijeloj opstini ne mozes hodati po trotoaru - sto od auta sto od basta. Selektivno kaznjavanje tih istih automobila. I kad vidim profil ljudi iz moje ulice koji ga pozdravljaju "k'o Boga" i dive mu se, jasno mi je da ce, nazalost, opet biti on.

Da se razumijemo, SDA/SBB ili bilo koja druga, ista goFna...

FUJ. Stidim se nekad sto sam "gradsko dijete", "odrasto na charshiji".... FUJ.
Bosnjak333

#63 Re: Izbori 2012 -Općina-Opština Stari Grad

Post by Bosnjak333 »

Satch wrote:
Bosnjak333 wrote:

Ne govorim za SBB konkretno, bio je u SDA ovaj mandat. I onaj prije njega je iz SDA bio.

Moze uraditi sta hoce, ali kad vidim auta raznoraznih "nedodirljivih" usijanih glava od po 70ak K KMova i koji sjede cijeli dan u "svojim kafanama" za koje im je opstina dala prostor (a sa prozora gledam kako se radi droga, auta i ustali unosni biznis) - ZGADI MI SE. Ne govorim o Ferhadiji ili slicno, govorim o svojoj ulici.

U cijeloj opstini ne mozes hodati po trotoaru - sto od auta sto od basta. Selektivno kaznjavanje tih istih automobila. I kad vidim profil ljudi iz moje ulice koji ga pozdravljaju "k'o Boga" i dive mu se, jasno mi je da ce, nazalost, opet biti on.

Da se razumijemo, SDA/SBB ili bilo koja druga, ista goFna...

FUJ. Stidim se nekad sto sam "gradsko dijete", "odrasto na charshiji".... FUJ.
Ja sam zato da ih sve odjednom skinemo sa vlasti,ali prosipati pricu da je jedna stranka bolja od druge je opca glupost...
Ja nikada ne bih bio za SDA da nije ovih licemjera iz SDP-a i SBB-a.SDA je nesposobna,ali manje pokvarena.Imaju kakav-takav plan za razvoj,SBB npr. nema nista osim price SDA je za sve kriva.To je ustvari neki njihov plan jer su oni nesposobni i glupi da sastave nesto komplikovanije...
Banksy

#64 Re: Izbori 2012 -Općina-Opština Stari Grad

Post by Banksy »

evo mene wrote:POKOPNO DRUŠTVO BAKIJE OSTAVLJAJU HADŽIBAJRIĆA ZA NAČELNIKA, BEZ OBZIRA ŠTO JE PREŠAO IZ SDA U SBB. HADŽI FUDO JE SADA ZA SBB!!!
Kažu, Hadžija Fudo igra na trojicu ...
as.sa

#65 Re: Izbori 2012 -Općina-Opština Stari Grad

Post by as.sa »

Moradoh se ukljuciti...

Pola ovih sto ste naveli kandidata i hvalospjeve sto im pisete, ja u zivotu ne vidjeh, niti cu za njih, a iz Starog grada sam?!
Cuj ZA BiH... zar lopine jos postoje? Nasli "mlado meso", ne bil narod zaboravio lopovluke?!

Sto se mene tice samo SKAKA!!!!!!!!!!!!!!
1. Jedan od prvih i glavnih razloga je sto me je babo njegov osunetio kako treba, cuna radi i dan danas i jos uvijek raste, ne smijem ni reci dokle je dosla! :lol:
2. Skaka je mlad, sposoban covjek
3. Carsijsko dijete, zna sve marifetluke i poznaje ljude i Carsiju
4. Skaka ima viziju modernizacije Starog Grada, a da ujedno ne narusi autenticnost tog prostora
5. Jel treba jos?

BTW. SDA je ipak NAŠ, nikad se prodao nije, a ovi ostali su svi ubaceni petokolonasi, dal srpski, dal hrvatski, dal americki... :bih:
Tvrtko II Kotromanić

#66 Re: Izbori 2012 -Općina-Opština Stari Grad

Post by Tvrtko II Kotromanić »

as.sa wrote:Moradoh se ukljuciti...

Pola ovih sto ste naveli kandidata i hvalospjeve sto im pisete, ja u zivotu ne vidjeh, niti cu za njih, a iz Starog grada sam?!
Cuj ZA BiH... zar lopine jos postoje? Nasli "mlado meso", ne bil narod zaboravio lopovluke?!

1. Jedan od prvih i glavnih razloga je sto me je babo njegov osunetio kako treba, cuna radi i dan danas i jos uvijek raste, ne smijem ni reci dokle je dosla! :lol:
4. Skaka ima viziju modernizacije Starog Grada, a da ujedno ne narusi autenticnost tog prostora
5. Jel treba jos?

BTW. SDA je ipak NAŠ, nikad se prodao nije, a ovi ostali su svi ubaceni petokolonasi, dal srpski, dal hrvatski, dal americki... :bih:
bgm vala SDA moja nije, a ti pretpostavljam jedes zlatnim kasikama pa ti je godra jelde :-)
Doktor29

#67 Re: Izbori 2012 -Općina-Opština Stari Grad

Post by Doktor29 »

Tvrtko II Kotromanić wrote:

5. Jel treba jos?

bgm vala SDA moja nije, a ti pretpostavljam jedes zlatnim kasikama pa ti je godra jelde :-)
Sta ima novog u Zapadnoj Njemackoj :lol: :lol:
as.sa

#68 Re: Izbori 2012 -Općina-Opština Stari Grad

Post by as.sa »

5. Jel treba jos?

Ja u svom na svom, a mogao sam po bjelom svijetu wc-e cistiti, samo vi hajte u "EUropu", mi cemo ostati gdje jesmo, barem svoji u svom na svom, a ne biti kolonija Njemacke ili Francuske... hajte... pakujte se :bih:
Tvrtko II Kotromanić

#69 Re: Izbori 2012 -Općina-Opština Stari Grad

Post by Tvrtko II Kotromanić »

as.sa wrote:
Ja u svom na svom, a mogao sam po bjelom svijetu wc-e cistiti, samo vi hajte u "EUropu", mi cemo ostati gdje jesmo, barem svoji u svom na svom, a ne biti kolonija Njemacke ili Francuske... hajte... pakujte se :bih:
prava SDA logika :dance: :run:
Bosnjak333

#70 Re: Izbori 2012 -Općina-Opština Stari Grad

Post by Bosnjak333 »

as.sa wrote:

5. Jel treba jos?

Aferim prijatelju. :bih: :bih:
ibizza

#71 Re: Izbori 2012 -Općina-Opština Stari Grad

Post by ibizza »

5. Jel treba jos?

Sad kao SDA nije lopovksa a SBiH jeste? :lol: :lol:
E svasta :-)
babuka10

#72 Re: Izbori 2012 -Općina-Opština Stari Grad

Post by babuka10 »

5. Jel treba jos?

pa kakve veze ima hilmija, kojeg nazivaš mladim mesom za bih, sa skakom-ovaj je za vijeće a ovaj za načelnika i znam ih obojicu i odlicni su momci :) trebas malo da proucis izborni proces i da vidis da su to dvije razlicite pozicije
samo trebamo mi mladi za mlade glasat- sa starkeljama necemo nigdje
Tiger 033

#73 Re: Izbori 2012 -Općina-Opština Stari Grad

Post by Tiger 033 »

5. Jel treba jos?

Jarane ti si dobro napušen Image
kad je tako dobar vodi ga sebi kući :-)
dinoEL

#74 Re: Izbori 2012 -Općina-Opština Stari Grad

Post by dinoEL »

evo mene wrote:POKOPNO DRUŠTVO BAKIJE OSTAVLJAJU HADŽIBAJRIĆA ZA NAČELNIKA, BEZ OBZIRA ŠTO JE PREŠAO IZ SDA U SBB. HADŽI FUDO JE SADA ZA SBB!!!
tekst iz Slobodne Bosne
U posljednje vrijeme na sijelima u Bakijama redovno su bili nogometni treneri Mehmed Janjoš i Dino Đurbuzović, zatim poznati sarajevski pekar Meho Poričanin i mnogi drugi... No, sa porazom Šetinog kruga u SDA, njihov uticaj na društveno-političke tokove počeo je itekako slabiti. Vrhunac demontaže mita o moćnim kadrovicima iz Bakija, prije svega o šejhu Fuadu Šehbajraktareviću, počeo je smjenom Abdulharisa Šete, prvog čovjeka Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

Šehbajraktarević je preko Šete, s kojim je jako blizak, oblikovao politiku KO SDA Sarajevo i bio je jedan od glavnih Šetinih aduta u sukobu sa Sulejmanom Tihićem. No, suprotno Šetinom očekivanju, njegov prijatelj i zaštitnik nije se pretjerano miješao u sukob.

Držao se po strani, čime je zapravo osokolio Tihića, s kojim inače nije u pretjerano dobrim odnosima, da odlučnije krene u obračun sa Šetom. Centrala SDA, kao što je poznato, uspjela je preuzeti kontrolu nad KO SDA Sarajevo.

Od tog trenutka počeo je rapidno padati uticaj kreiran na minderima Bakija a do tada viđeniji članovi ovog muslimanskog kruga počeli su gunđati, iskazujući svoje nezadovoljstvo politikom SDA pod Tihićem. No, gunđanje je preraslo u otvoren revolt i rezultiralo prvim konkretnim potezom, onim kada je načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić obznanio kako napušta SDA i prelazi pod skute Fahrudina Radončića i njegovog Saveza za bolju budućnost.

Nedugo nakon Hadžibajrića, na isti su se potez, dakle, na članstvo u SBB odlučili i Šehbajrktarević te njemu bliska nekolicina ljudi okupljena oko ovog kruga. Na jednoj od sesija, Šehbajraktarević je kazao da želi da mu se osuši ruka svakom onom ko na izborima ubuduće glasa za SDA.

Ipak, kako je to u BiH gotovo uvijek slučaj, razlog njihovog nezadovoljstva nije zasnovan na ideološkim uvjerenjima, nego na moći koja im klizi iz ruku a samim time i unosnim poslovima koji su sklapani daleko od komisija i mimo tenderskih procedura. Takvi su naime, bili i poslovi sa postavljanjem kamena na lokalitetima starogradske općine koje je po pravila dobijala kompanija Taš kamen, u vlasništvu Šehbajraktarevićevog sina.

Gotovi svi objekti u Starom gradu u koje je ugrađivan kamen rađeni su posredstvom ove kompanije, koja ima poslovne veze u Turskoj i zastupnik je i uvoznik turskog kamena za BiH. Pored toga, na prelazak u SBB Šehbajraktarević se odlučio upavši u finansijske probleme nakon loših poslovnih poteza svoga sina.

Da se razumijemo, "hadži Fudo" i ekipa u zmajevom gnijezdu uvijek biraju ljude u skladu sa svojim interesima. Nije tajna da je Hadžibajrić trebao biti izbačen iz SDA baš zbog mutnih poslova sa ekipom iz Bakija.
El_comadante

#75 Re: Izbori 2012 -Općina-Opština Stari Grad

Post by El_comadante »

neznam šta je problem što je prešao u SBB. kod nas to je odmah neka zavjera nešta jer kao nije logično da mjenja stranke.
Post Reply