AUTO magazin

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

nineac

Post by nineac »

Nemislim neću kupovati je rimam priliku da vozam ta auta. Imam priliku kupiti dosta kvalitetniji časopisa koji meni mogu ponuditi tehničke podatke i opise kojime interesuju , a koje a.m opravdano nemože ponuditi. Takođe, imam još dosta načina da saznam ono što me interesuje, pa tako i kroz praksu, ali mene interesuje da konačno neko počne raditi svoj posao.
Hrvatski MUP je nabavio Mondeo 2.5 V6 sa 170 ks, 2 Honde Accord 2.4 sa 190 ks, 2 mondea ST 220, 4 Vectre GTS sa 211 ks, te od prije imaju nekoliko audija A4 quattro sa 193 ks (2.8 ltr).
To mi se svidjelo u sarajevu što imaju par TDI sa 4 motion pogonima (Golf IV) pa su operativni i u ovim uslovima, ipak MUP Sa kantona hvata na auto-putu prebrze sa tricom i 64 ks :lol:
VR6

Post by VR6 »

Trica sa 64 KS je brza, samo je treba znati voziti. Svaki automobil je brz, samo ovi nasi vozaci voze sa 30% kapaciteta. Ko zna voziti, bit ce brz...

Usput, cujem u HR je izasao Auto moto und sport na nasem jeziku, pa ako dodje i kod nas, to ce biti dobra novina... :)
nineac

Post by nineac »

Pa to ti je Auto Magazin!!!
Kiflaslana

Post by Kiflaslana »

O gospode Bože
Onaj VR6 kaže da je Golf 3 sa 64 KS brz. I taj se našao pozvan komentirati tuđi rad. Još je gore zvučalo kada je rekao da će ON naći auto koji je vozio pa da će vidjeti kako je AM to ocijenio. Da ti VR6 nisi malo ufuran? Sada se vidi da si ti malo šta vozio u životu. Nemeš ni priliku a ni vremena od mlačenje prazne slame po forumima.
PS.
Izvinjam se momcima sa ovog foruma koji zaista znaju o automobilima, ali oni su u manjini.
glasnost

Post by glasnost »

a sta mislite o mjesecnom prilogu magazina DANI ?
(uredjuje ga mirza vilic.)
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

VR6 wrote:sput, cujem u HR je izasao Auto moto und sport na nasem jeziku, pa ako dodje i kod nas, to ce biti dobra novina...
nineac wrote:Pa to ti je Auto Magazin!!!
Niđe veze :D

Auto Motor und Sport je jedan od kvalitetnijih njemačkih automagazina a od ove godine izlazi i u Hrvatskoj kao mjesečnik. Uređuju ga većinom oni što su radili u hrvatskom Auto+ tako da sa AvtomMagazinom nema baš nikakve veze...
zgembo adislić

Post by zgembo adislić »

a sta mislite o mjesecnom prilogu magazina DANI ?
(uredjuje ga mirza vilic.)
ma daj....sportski novinari (i njihovi radovi) poput mirze i teftedarije koji nisu ni kosarku znali prenosit pa im dali da sad nesto o autima pisu me stvarno ne zanimaju...svoje (ne)znanje dokazuju svakom emisijom...
glasnost

Post by glasnost »

nije ni meni taj prilog bogzna sta, al, jebiga, ispade sad niko nema pojma kod nas ni u cemu... :(

dajte, onda, navedite bh top listu auto- novinara. i top listu auto- izdanja (tv, internet, casopisi, prilozi...)
zgembo adislić

Post by zgembo adislić »

Ne mogu objektivno odgovoriti..ali evo ako bih bio maksimalno neutralan i realan..sto u stvari i jesam...od novinara najvise cijenim Elmira Tozu, Aldena Hadzagica, Almira Grebovica..i jos nekolicinu...sto se tice casopisa trenutno ne postoji nijedan koji u potpunosti mene zadovoljava ali mislim da je Auto Magazin na dobrom putu...najbolje Internet izdanje AutoOnLine iz prostog razloga sto se updatuje redovno i najnovijim informacijama iako mu je neophodno opsezno poboljsanje....TV izdanje mi nijedno ne lezi...koncepcijom mozda najvise Auto Shop..ali realizacija i sadrzaj su truba...a prilozi u dnevnim novinama nista specijalno..mozda onaj u Nezavisnim Novinama i Oslobodjenju
Edis Jasarevic

Post by Edis Jasarevic »

NeKi_LiK wrote:
VR6 wrote:sput, cujem u HR je izasao Auto moto und sport na nasem jeziku, pa ako dodje i kod nas, to ce biti dobra novina...
nineac wrote:Pa to ti je Auto Magazin!!!
Niđe veze :D

Auto Motor und Sport je jedan od kvalitetnijih njemačkih automagazina a od ove godine izlazi i u Hrvatskoj kao mjesečnik. Uređuju ga većinom oni što su radili u hrvatskom Auto+ tako da sa AvtomMagazinom nema baš nikakve veze...
ima i te kako veze.
Avto Magazin je licencirano izdanje Auto Motor und Sporta samo sto se prodaje pod imenom Avto Magazin. Zadrzali su ime ali licenca je Auto Motor und Sporta.
Inace vlasnik Auto Motor Und Sport-a ti je BURDA, a BURDA odjel za Cetralnu i istocnu evropu, odnosno Burda Slovenia je vlasnik Avto Magazina i Plaboya, (i slovenskog i hrvatskog i Sicg Playboya- svi su pod Burdom)Cozma itd.

E sad Auto Magazin je licencirano izdanje Avto Magazina, pa samim tim i Auto Motor Und Sport-a.

A ako ne slazu, u planu je i otvaranje Burda BiH, pa samim tim i ostalih izdanja za BiH-Playboya itd...

E sad.. ako ne slazu :-)

tacno je da se u hrvatskoj pojavio list pod nazivom Auto Motor i Sport, ali ne vjerujem da ce mu biti dozvoljena prodaja u BiH. Mislim da o tome tek treba da se vodi rasprava.

Image
Image
Image
glasnost

Post by glasnost »

jedva cekam bosanski PLAYBOY :D
mos

#62 a sta da kazem

Post by mos »

Cuti gospodina edisa jasarevica kao komentatora formule 1 automatski izaziva mucninu u mojem stomaku i utisavanje tona dugmetom MUTE! onda pocnem kopati trazeci kakav kanal HRT-a.

Dovoljno je jednom sa koncetracijom upratiti 5 minuta njegovog komentara da iko ko se imalo razumije u osnove automobila (npr dovoljno je da zna da formula ima 4 tocka zahvaljujuci kojima se krece) pa da se skonta da se radi o covjeku koji ne zna nista i pokusava se utrpati tamo gdje ga guraju raznorazne televizije i slicno.

bruka za TV

Adnan Burazerovic proizvodi u mom stomaku i stomaku svih mostaraca koje znam a znam ih na hiljade potpuno isti efekat kao adis jasarevic. ako ko sa tv cita ovo neka napravi anketu u mostaru da li se F1 ovdje gleda na HRTu ili nekoj od nasih TV-a. Nek pitaju i zasto.

Pobogu ljudi ko ista zna o automobilim u stomaku dozivljava iste prirodne reakcije kao onaj sto pise ovaj tekst.

Vrele Gume ne citam, mozda su dobre pa i najbolje ali poslije Srebrenice za mene ne postoji Srbija i Crna Gora niti ista napravljeno tamo. Tako ce biti cijeli moj zivot (i ne samo kod mene). Oni koji zbog, u Hagu potvrdjenog genocida, nisu izgubili nikoga od najmilijih kupovat ce vrele gume i snabdijevati finansiranje odbrane ratnih zlocinaca, njihovo skrivanje i slicno.

uglavnom pratim proauto, auto i auto plus. po pojedinim oblastima imam svoje favorite u ovim magazinima (testovi, tuning, sport, itd).

eto toliko ja da kazem dragi moji forumasi.

takodjer jasno se vidi ovdje ko je dio kojih casopisa i te stvari ne citam.
mozda ako m i stomak izdrzi ove godine pocnem zapisivati nebuloze pomenutih pokretaca auto magazina pa objavim. ako stomak izdrzi.

i na kraju krajeva kako Vas nije sramota uporedjivati se sa gospodinom Martinom Cesenjom iz originalnog avto magazina??? kakve vi veze imate sa tim sem imena vase novine?
soprani

Post by soprani »

Ako ti se ne svidja Edis, nemoj ga slusati ! Nemaju svi isto misljenje, ja znam dosta ljudi kao i ti koji nemaju nista protiv covjeka!A za Mirzu Vilica, ja ne znaqm zatso je to problem provozati auto i pisati o autu, njegovim prednostima i manama!To mogu i djeca od 18 godina sa polozenim vozackim!Naravno da postoje oni bolji i oni losiji, tako pustite i Mirzu da radi neki posao!
Edis je ok, i zakljucak je da prebacis kanal ako ti se on ne svidja, a glupo je da napadas covjeka preko neta!I auto magatzin je odlican, bolji je i to nego puniti dtzepove onima koji su vas ubijali i onima koju su podmuklo uvijek bili protiv vas i gledali svoja posla
Edis Jasarevic

#64 Re: a sta da kazem

Post by Edis Jasarevic »

mos wrote:Cuti gospodina edisa jasarevica kao komentatora formule 1 automatski izaziva mucninu u mojem stomaku i utisavanje tona dugmetom MUTE! onda pocnem kopati trazeci kakav kanal HRT-a.

Dovoljno je jednom sa koncetracijom upratiti 5 minuta njegovog komentara da iko ko se imalo razumije u osnove automobila (npr dovoljno je da zna da formula ima 4 tocka zahvaljujuci kojima se krece) pa da se skonta da se radi o covjeku koji ne zna nista i pokusava se utrpati tamo gdje ga guraju raznorazne televizije i slicno.

bruka za TV

Adnan Burazerovic proizvodi u mom stomaku i stomaku svih mostaraca koje znam a znam ih na hiljade potpuno isti efekat kao adis jasarevic. ako ko sa tv cita ovo neka napravi anketu u mostaru da li se F1 ovdje gleda na HRTu ili nekoj od nasih TV-a. Nek pitaju i zasto.

Pobogu ljudi ko ista zna o automobilim u stomaku dozivljava iste prirodne reakcije kao onaj sto pise ovaj tekst.

Vrele Gume ne citam, mozda su dobre pa i najbolje ali poslije Srebrenice za mene ne postoji Srbija i Crna Gora niti ista napravljeno tamo. Tako ce biti cijeli moj zivot (i ne samo kod mene). Oni koji zbog, u Hagu potvrdjenog genocida, nisu izgubili nikoga od najmilijih kupovat ce vrele gume i snabdijevati finansiranje odbrane ratnih zlocinaca, njihovo skrivanje i slicno.

uglavnom pratim proauto, auto i auto plus. po pojedinim oblastima imam svoje favorite u ovim magazinima (testovi, tuning, sport, itd).

eto toliko ja da kazem dragi moji forumasi.

takodjer jasno se vidi ovdje ko je dio kojih casopisa i te stvari ne citam.
mozda ako m i stomak izdrzi ove godine pocnem zapisivati nebuloze pomenutih pokretaca auto magazina pa objavim. ako stomak izdrzi.

i na kraju krajeva kako Vas nije sramota uporedjivati se sa gospodinom Martinom Cesenjom iz originalnog avto magazina??? kakve vi veze imate sa tim sem imena vase novine?
ti jarane moj brkas automobile i Formulu 1 odnosno auto sport a to su dva svijeta.
Kao sto ti je vec neko rekao, imas tipku na kojoj pise ''mute'' ili drugi kanal pa gledaj na drugom.
Mene ne guraju raznorazne televizije. Kad bi ti ispricao pricu o tome kako sam se probijao do pozicije gdje se sada nalazim vjerovatno bi imao drugo misljenje.

O gledanosti u Mostaru imam jako dobre podatke, i znam zasigurno da gledanost nije onakva kakvom je ti opisujes. Vrlo cesto sam u Mostaru i razgovaram sa Mostarcima i ne bih rekao da dijele tvoje misljenje.

I.. nakon cijele ove price, nisi uopšte komentarisao novinu, odnosno broj koji je u prodaji. To sto se tebi neki ljudi iz Auto Magazina ne svidjaju (ne svidaju se neki ni meni samom) ne mora znaciti da je Auto Magazin loš proizvod.

Na kraju bilo bi kulturno i uljudno da kada već uzimaš pravo da se predstavljas kao veliki poznavalac automobilizma i auto sporta, svoje kritike ostavis pod svojim imenom, a ne pod nickom. Nekako mi je tako vjerodostojnije, iako vjerovatno nikada nisam cuo za tvoje ime niti tebe.

A kritike za F1 prijenos uvijek mozes poslati na [email protected]

Sto ljudi -sto ćudi.
Recimo, tebi se ne svidja F1 prijenos, ali meni su se nakon prijenosa javljali i univerzitetski profesori koji su imali samo riječi pohvale, i sa kojima sam se sastajao i raspravljao o Formuli 1 sa medicinskog aspekta (rijec je profesorima sa medicine i stomatologije)

Jedna pohvala od takvog jednog eminentnog strucnjaka, kakav je na primjer profesor Dobraca mi vise znaci od nepotpisanih misljenja misterioznih osoba koje se kriju pod raznoraznim sinonimima.
nineac

Post by nineac »

Koji su to univerzitetski profesori, pošto slučajem ja dosta njih znam sa žurnalistike (nisam student tamo)? Inače, stoji to, ako ti se nesviđa, mjenja kanal, ali dosta će bosne proteći prije nego vi napravite dobar prenos! Ipak, one nebuloze koje ko u kojem bolidu su neprevaziđene!
BigusDickus

Post by BigusDickus »

:lol: :lol: :lol:
Pohvale od profesora medicine i stomatologije, pa jos i sudski vjestak, gospodin Dobraca...jao...cestitam... :D ...sve eminentni poznavaoci auto-moto sporta... :D

Ironija je stvarno bila neizbjezna, zao mi je. Ti si vjerovatno i sam svjestan da kvalitet tvog komentarisanja F1 nije na nekom visokom nivou, dok mozes hladno reci covjeku da prebaci na drugi kanal, ako mu se ne svidja. Umjesto da prihvatis kritiku (jer je, iako malo pretjerana, ipak na mjestu), opravdas se realnim nedostatkom tehnickih resursa, ili nesto slicno, ti kazes covjeku da od'ebe, samo na malo pristojniji nacin. :roll:
mos

#67 tebe vole mostarci?

Post by mos »

pa edise izvinjavam se duboko, ocito ja koji ZIVIM ovdje u Mostaru ne znam sta ljudi pricaju i kako razmisljaju. DOSLOVNO N I T K O ne gleda F1 na tv kanalu na kojem ti komentarise. takodjer ljudi ne vole i drge koji se petljaju svugdje i neke druge komentatore. na primjer zoran suko ima pozitivne komentare u mostaru za prenos utakmica a nema ih Velid Spaho. Postoje i ljudi kao igor kristic koji se razumiju u sve, i uopce nemaju tonalitet glasa da prenose bilo sta javno. kad se razumijes u sve ne razumijes se ni u sta.

necu ti slati komentare za prenos, jebe me se s oprostenjem, nek te drze na tv koliko hoce, ja svakako ne placam pretplatu za to gdje ti komentarises.

Dobio si kazes pohvalnih komentara. Pretpostavljam da gospodin doktor Dobraca ne zna gdje mu stoji motor u njegovom automobilu kao sto ni ja ne znam gdje je u covjeka zuc ili bubreg i slicno. Znam da je tu negdje. Komentariao je tvoju samouvjerenost na televiziji jer si ga se dojmio nastupom, a da jadan covjek zna sta pricas smucilo bi mu se kao i meni.
A ti ostali od kojih si dobio komentare, pa pretpostavljam da idu kod majsstora i kad treba doliti vode za pranje vjetrobrana u za to predvidjen spremnik.

Edise u mostaru si jednom godisnje, najvise dva put. I kazes imas podatke o gledanosti. I ako ti ko kaze pohvalu pitaj ga kad je bio prekid radi reklame ili slicno? neki zamjetan detalj? ma ne znaju. Ne gledaju tvoje prenose ni u zapadnom niti u istocnom mostaru. Znam to zasigurno.

Sa medicinskog aspekta? kakvo znanje treba netko imati iz medicine da bi mogao prokomentarisati nesto sto se tice medicine u formuli jedan? hoces da ti kazem? dovoljno je da se jednom vozio u zivotu automobilom brze od 80 na sat i da je jednom bio prisutan na predavanju iz prve pomoci u srednjoj skoli.

Misteriozan jesam, no zadovoljan sam svojim zivotom i to jako. to koliko se ja razumijem u automobile bezpredmetno je, to znaju oni koji me znaju. Iznenadio bi se. Kao takav misteriozan imam pravo da ne kupujem tvoje novine, gdje siguran sam nema ama bas nista, sudeci po tvojim komentarima i ispoljavanju OGROMNOG znanja (sala) prilikom komentarisanja formule 1. Imam slobodu i da ne gledam tv, a sto se tice novina vec sam rekao, novine iz hrvatske ne kupujem jer je previse reklama i previse informacija koje su meni kao gradjaninu bih nevazne. vec sam rekao sta kupujem.

I razmisli i ti je li bolje biti misteriozan nego se prosipati pred par stotina hiljada ljudi godinama, pricajuci nebuloze, sramoteci sebe i smanjujuci gledanost televizijeskih kanala pojedinih.

Toliko.

Uostalom vidis sta ti i drugi pisu. idi pravi sir negdje.
nineac

Post by nineac »

Nepročita ja da je on napisao kako ga je dobrača hvalio! kakve veze patolog sa autima i F1 ima? Ili od sada patolozi utvrđuju uzroke smrti motora, ili F1 bolida! To me nebi čudilo, ovo je ipak Bosna, a ovdje je sve moguće!
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Obdukcijom je utvrdjeno da je do eksplozije motora doslo... :lol:
Prolaznik

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 23:08, edited 1 time in total.
Edis Jasarevic

Post by Edis Jasarevic »

Prolaznik wrote:Problem kod edisa jašerevića je što bi radije umro nego prihvatio kritiku, pa kakva god da je. Još je manje spreman prihvatiti da neko ima drugačije mišljenje od njega. Za njega oni jednostavno ne postoje i ne treba da vas čude ovi njegovi komentari. Taj čovjek o sebi ima visoko mišljenje i samo oni koji mu se ulizuju u stilu: moj edise nije ti lahko... zavrijeđuju njegovu pažnju. Ja pratim njegov "rad" već izvjesno vrijeme i silne prepiske sa neistomišljenicima i uvijek se svede na isti šablon.

Ako pogledate stil rada na njegovom sajtu. To ide od prilike ovako:

Edis napiše neki pljuvatorski članak na temu: ja sam bio pametan i znao sam da će ON uraditi ovo ili ono, pokrati, izlevatiti... (taj ON ima svoje ime ali nije bitan u ovoj priči)

Tada oni oko njega lome noge da mu što prije preko sajta pišu: moj edise nemoj se sekirati narasti će ti šećer. Lijepo smo ti govorili da si ti bio u pravu a ON lopov ali šta ćeš. To ti je nepravda.

Onda se neko tome usprotivi a on skoči "argumentovano" da dokazuje svoju verziju.

Za neupućene ON je čovjek od kojeg Edis ima nekakavu fobiju ili kompleks. Taj ON je njegova vječita inspiracija i tema dokazivanja pravde i nepravde. Ovo bi za nekog psihologa bio dobar materijal za kakvu disertaciju.

Djetinjasto, nezrelo, amaterski, nisko...

Zašto Edis nikada ne napiše nešto o svojim obmanjivanjima javnosti? Neka se na vadi kako on sa tim nema ništa jer je pungas ipak njegov sajt gdje se on potpisuje ispod takstova sa Glavni i neodgovorni urednik.

Kad smo već kod dokazivanja kako je neko izlevatio, slagao itd, Edise koliko bombastično si najavljivao "oficijelni" sajt BH vozača pa od toga nema ništa? Sajt je mrtvorođenče koje nikakava infuzija ne može oživiti.

Ili druga obmana: Najava za veliki Edisov projekat.

U organizaciji PunGas.com-a i NTV HAYAT, krajem avgusta (27.08-28.08.2004), u Sarajevu će se održati trka ubrzanja ''Streetrace Sarajevo''

......

Prema prvim najavama, na Igman će doći veliki broj takmičara. Bitno je za naglasiti da će biti ograničen broj učesnika-samo prvih 80 prijava će biti prihvaćeno, a startarina će se plaćati na licu mjesta i neće biti veća od 25 eura.

Onda jedno vrijeme tama i ništa, da bi osvanulo:

Ne brinite, nije otkazan, samo se odgađa.

Zbog poteškoća na koje smo naišli kod organizovanja utrke Street Race na Igmanu 27. i 28.08.2004. ipak nećemo biti u stanju održati tu trku u navedenom terminu. Kao što smo rekli, utrku ne otkazujemo, već je samo prolongiramo za sredinu mjeseca Septembra.

Tačan datum vam ne možemo još uvijek dati. Bez brige, bićete obajvešteni o njemu.
A i ta sredina septembra nije za pet mjeseci. Nećete se ni snaći, a već će doći. Šta, pa evo je prošla sredina augusta. Sredina septembra nije ni za mjesec dana.

Svima vama koji ste planirali prisustvovati ovom događaju, bilo kao posmatrač ili kao takmičar, mi se ispričavamo. Vjerujte, i mi smo imali planove, reklamna kampanja se polako zahuktavala… Ali ne brinite, obećavamo vam da će u sredini septembra Street Race na Igmanu biti najmanje dva puta bolji nego da je održan sada u augustu. Svi mi želimo prisustvovati kvalitetno organizovanom događaju, zar ne? A ne da se kaže "bolje bi BIHAMK organizovao."

Kakva reklamna kampanja? Kakva organizacija? Niko ništa nigdje nije vidio. Doduše tih dana je na Igmanu bila magla pa se ipak možda... Gdje je sada: Izvinite mi se preračunali? Ovo je prevelik zalogaj za nas koji nismo u stanju progutati. Mi smo ipak mali a ovo može raditi samo profi tim.

Žalosno da se on naziva novinarom. Da bi bio novinar valjda prvo treba da završiš nešto više od srednje medicinske (da to je njegova stručna sprema). Da bi bio novinar treba nešto više nego da znaš pisati i čitati, ali nije moje da sudim.
moja strucna sprema je pravnik, nisi u toku. Neko je spomenuo u ovom topicu i Bakira Hadziomerovica. Bakir studira pravo, a ne zurnalistiku, i uopste nam diplomu sa zurnalistike. Niti jedan novinar koji se bavi automobilizmom a ni pola ostalih novinara koji vaze za eminentne persone u BiH novinarstvu nema diplomu sa zurnalistike, pa ih to ne cini manje dobrim novinarima.

Spominjes Mirka Gerha i ono sto sam objavljivao i sto cu objavljivati sve dok Mirko radi ono sto radi-unistava auto sport u BiH.

Dokazi i reci kada to nisam bio u pravu glede Mirka Gerha.

Sve sto sam napisao o Mirku Gerhu , desilo se bas kako sam najavljivao.
Sto se tice SR.-a, organizacija je bila PunGas.com i NTV HAYAT. Rekao sam vec jednom da sam ja uradio svoj dio posla, Hayat nije. Ne znam zasto mene prozivate a ne Hayat?
Pitas kakva reklamna kampanja, a svi znate za Streetrace na Igmanu-eto upravo ta reklamna kampanja. Inace u planu je bila reklamna kampanja na TV Hayat i putem jumbo plakata ako te bas interesuje.

Ne vidim razloga zasto bih se ja dokazivao ljudima koji se boje predstaviti se svojim pravim imenom.

Za diskusiju iznad, po pitanju prof. dr. Dobrace- osim sto je prof.dr, isto tako je dugogodisnji zaljubljenik automobilizma i Formule 1, i covjek koji je objavio vise radova i istrazivanja po pitanju uticaja G sila na ljudski organizam.
Ako se ono po cemu F1 ima veze sa medicinom moze nauciti na kursu prve pomoci, onda mi, posto pretpostavljam da ste svi polozili ispit prve pomoci, objasnite sta je to psihicka sekunda i zasto je ona bitna u auto moto sportu-a psihicka sekunda se mjeri svim F1 vozacima. Pa strucnjaci, recite mi onda kolika je psihicka sekunda Michaela Schumachera i zasto je bitna? To sam tokom prijenosa vise puta objasnjavao, i zasto vozaci izgube od 3 do 5 kilograma tjelesne tezine po trci?

Medicinski strucnjaci su napisali stranice i stranice o Formuli 1. Dobracu sam samo primjera radi pomenuo.

Sto se tice toga da ljudi iz Mostara gledaju F1 na HRT-u, ja ti isto tako mogu dati kontakt sa nekoliko ljudi iz Hrvatske koji gledaju prijenos na Mrezi Plus a ne na HRT-u, iako zive u Zagrebu, Dubrovniku, Splitu itd.

Gledaoci vole kritikovati svakog sportskog komentatora, i ne postoji sportski komentator koji ce svima udovoljiti. To je jednostavno tako. Ja znam jako puno ljudi koji su isto tako tvrdili da ja nemam pojma a da su oni strucnjaci, a kada sam im ponudio svoje mjesto ili su odbili, ili su dosli pa zanijemili cim je prijenos poceo, ili su najureni sa TV Mreza Plus. Kasnije su imali drugacije misljenje o mom radu.

Anonimno pljuvanje po necijem radu je opet, da kazem, krajnje nekulturno i kukavicki. Kao sto vidite, ja se uvijek potpisujem svojim punim imenom i prezimenom. O tome sto vi smijete pljuvati samo pod sinonimima dovoljno govori o Vama i Vašem psiholoskom profilu.

O tome sto se mene ne doticu Vase kritike, odnosno pljuvanja i vrijedjanja, je samo iz tog razloga sto se niste predstavili a mi se ocigledno poznajemo, ali mi ovo sto se napisali na ovom forumu ne smijete u lice reci jer znate da niste u pravu, ili mislite da ste u pravu ali ste tolike kukavice da ne smijete to uraditi.

Zasto bi me uopste doticala kritika od ljudi koji se kriju iza sinonima, ako se uopste radi o ljudima a ne o par osoba koji se na ovaj forum prijavljuju pod razlicitim nick-ovima?
Edis Jasarevic

Post by Edis Jasarevic »

a nick Prolaznik svojevremeno se pojavio i na PunGas.com kada je izvjesni gospodin sa inicijalima A.P. na moj tekst od prije godinu dana kada sam najavljivao propast ASM tima i upozoravao da je sve to prevara, ostavljao komentare na vijest, predstavljajuci se pod razlicitim sinonimima simulirajuci kako se citaoci pungas.com.-a ne slazu sa tim tekstom. Nakon sto sam objavio IP adrese ''svih'' kriticara i dao mu do znanja da znam o kome se radi iznenada se usutio. Sto li? Da li ga je bilo stid zbog svog licemjerstva, jer je samo par sedmica ranije sa mnom pio ''prijateljsku kaficu''.

12 mjeseci poslije se ispostavilo da sam u pravu po pitanju ASM marketinga i onda sam pozvao A.P. da se izvine i javno osudi ASM, kao sto je i najavio u komentarima od prije 12 mjeseci da ce uraditi ukoliko se pokaze da sam u pravu.
Medjutim, izgleda da i dalje nema hrabrosti da prizna da je bio u krivu.
Je li tako Amire?
Email:| Neutralac | 2004-02-01 17:31:16 | ip:80.65.162.190

Email:| Vlast je svakome mila | 2004-02-01 21:21:42 | ip:80.65.162.190

Email:| Vlast je svakome mila | 2004-02-02 00:35:39 | ip:80.65.162.190

Email:| Neutralac | 2004-02-03 12:46:37 | ip:80.65.162.190

Email:| Poglanik | 2004-02-03 12:56:47 | ip:80.65.162.190

Email:| Prolaznik | 2004-02-03 16:57:57 | ip:80.65.162.190

Email:| Mržnja | 2004-02-02 10:28:14 | ip:217.75.193.130

Email:| Medij | 2004-02-02 11:42:43 | ip:217.75.193.130
http://www.pungas.com/?prikaz=vijest&id=1480
nineac

Post by nineac »

Ja sam spomenuo Bakira. čovjek je sa žurnalistike, nisi tu upravu.
Inače, može dobrača biti automehaničar iz hobija, njegovo mišljenje nije relevantno, jer tvoj komentar može samo kritikovati stručno npr. Prof. Dr Besim Spahić, a ne Dobrača!
Prolaznik

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 23:09, edited 1 time in total.
Edis Jasarevic

Post by Edis Jasarevic »

ip:80.65.162.190 je isti. A drugi IP sa 217. se javlja u dva navrata.. Vjeruj da sam provjerio dobro i utvrdio o kome se radi a i ti si sam potvrdio indirektno da je to tacno.
Sto se tice M.G. kako da razgovaram sa covjekom koji ne zeli da razgovara i da demantuje ono sto ja kazem. Za klevetu me ne moze tuziti jer zna da je sve tacno sto sam rekao. Uostalom redovno se srecemo po press konferencija i nikada mi se nije obratio, nego mi sada pokusava cak i zabraniti dolazak na Proglasenje Pobjednika, sto je nonsens i sad se iz BIHAMK-a izvinjavaju zbog toga.

Da podnesem prijavu tuzilastvu, necu ja licno, ali su neke od mojih kolega to vec uradili, a i sam znas da je AUTO reviji blokiran najmanje jedan racun na sudu (barem je bio) zbog duga za produkciju MEBIUS-u za nekadasnju Auto viziju.
No nebitno.. tema ovog topica nisam ja ili M.G nego Auto Magazin
a sudeci po brojnim rekacijama, koje nikada nisam vidio za ostala auto izdanja, projekat je vise nego uspjesan.

Za Bakira, sto spominje nineac. Bakir je mozda sada na zurnalistici, ali pouzdano znam da je bio na drugoj godini prava (vanredno) jer sam prisustvovao kada je Edin Kaletovic, u raji znan kao IPE (brat Damira Kaletovica), koji je inace sa mnom isao u srednju skolu, prijavljivao ispite na pravu za Bakira Hadziomerovica.
Damira poznajem jos prije nego sto se bavio novinarstvom i kada je visio za sankom u klubu HD u Tuzli, zajedno sa Jasminom Mujanovicem sada poznatom kao JASMIN MAG. I Damir je zavrsio Medicinsku skolu u Tuzli (istu kao i ja), a nekada poslije rata je upisao kurs novinarstva, i poceo se pojavljivati na OBN cini mi se. Kasnije sam izgubio vezu sa njim, posto sam ja ostao u Tuzli a on je presao u Sarajevo, i mislim da je sada zavrsio i zurnalistiku, ali je u svakom slucaju prosao brojne skole novinarstva u zemlji i inostranstvu na koje su slani novinari sa OBN-a gdje je tada radio Damir.
Post Reply