Izbori 2012 - Općina Hadžići

DOAS

#51 Re: Izbori 2012 - Općina Hadžići

Post by DOAS »

madner wrote:Nije svaka osoba koja nije zaposlena nezaposlena genije.

Broj zaposlenih Novi Grad

20044

Hadzici

3578

Broj nezaposlenih

19283

Hadzici

5624

Stanovnika

125325 i 22705 :roll:
Joj sto volis statistiku jebo te. Pa zeni je.
A znas li ti koja opcina u Kantonu ima najvise prvacica i koja ima najveci natalitet?
Pa bolan ne bio samo hadzija ima petoro djece :lol:
Znas li bolan i ne bio dze su hadzici po površini a dje ostale gradske cetvrti koje imaju naziv Opcine. trosi te li vi budzet na izgradnju infrastrukture za nova naselja (Garovci,Ban Brdo, Misevici etc)? Treba li hadzija sjesti na bager i silom izbit 10 miliona ne plaćenih dozvola za ta naselja u kojima zivi 99 posto izbjeglica iz istočne bosne (veliki broj Srebrenica, Bratunac)? Jok on treba ono malo 200-300 miliona investicija za osam godina skrhat u gladna usta zvana Grad Sarajevo, Kanton Sarajevo,F BiH i povrh toga trpit torturu Sarajevo Šuma(hadzija hoce da plati kantonu samo da se gube s opštine)! Inkasiraju godisnje 50-100 miliona nase sume i u budzet preko Kantona (koji nas po tvojoj prici hrani) plati neku smijesnu trocifrenu brojku!
madner

#52 Re: Izbori 2012 - Općina Hadžići

Post by madner »

To sto radim se zove koristiti tvoje argumente kontra protiv tebe. Dakle ako rada na crno ima u svim opcinama, i ako opcine nemaju veze sa nadzorom, onda ce i postotak rada na crno biti priblizno jednak.
Dakle mozda nije 53%, ali ce opet biti pri dnu i opet najgori u kantonu.

Dakle izvrsni budzeti

2008 11000000
2009 7.075.209
2010: 7200000
2011: linkovi na web stranica ne rade, za ovo je vjerovatno kriv Djeda Mraz. :D

Vidim da nisi skontao pa da ti objasnim, karikiram tvoju opsesiju hadzijom i nadasve objektivan pristup.

Nego haj ti meni reci ozbiljno, da li fakat mislis da kada neko investira bilo gdje u Kantonu da te pare odu direktno u budzet kantona?
Ili da bi isle u budzet opcine? Ali ono najozbiljnije, prospipas se.

Inace pretjerujes sa seljacima, sami (mjesto ne opcina) Hadzici su prije rata bili gradska zona. Doduse mozda tada nisi bio tu, ali cisto da napomenem.
madner

#53 Re: Izbori 2012 - Općina Hadžići

Post by madner »

Doktor29 wrote:

20044

Hadzici

3578

Broj nezaposlenih

19283

Hadzici

5624

Stanovnika

Rekao sam da ima 20.000 nezaposlenih, to je najvise nezaposlenih u cijeloj Bih
Sto ti nista ne znaci jer ima najvise stanovnika. :roll:
Stopa nezaposlenosti znaci i tu je Novi Grad na 46 mjestu u BiH.
madner

#54 Re: Izbori 2012 - Općina Hadžići

Post by madner »

DOAS wrote:

20044

Hadzici

3578

Broj nezaposlenih

19283

Hadzici

5624

Stanovnika

Joj sto volis statistiku jebo te. Pa zeni je.
A znas li ti koja opcina u Kantonu ima najvise prvacica i koja ima najveci natalitet?
Pa bolan ne bio samo hadzija ima petoro djece :lol:
Znas li bolan i ne bio dze su hadzici po površini a dje ostale gradske cetvrti koje imaju naziv Opcine. trosi te li vi budzet na izgradnju infrastrukture za nova naselja (Garovci,Ban Brdo, Misevici etc)? Treba li hadzija sjesti na bager i silom izbit 10 miliona ne plaćenih dozvola za ta naselja u kojima zivi 99 posto izbjeglica iz istočne bosne (veliki broj Srebrenica, Bratunac)? Jok on treba ono malo 200-300 miliona investicija za osam godina skrhat u gladna usta zvana Grad Sarajevo, Kanton Sarajevo,F BiH i povrh toga trpit torturu Sarajevo Šuma(hadzija hoce da plati kantonu samo da se gube s opštine)! Inkasiraju godisnje 50-100 miliona nase sume i u budzet preko Kantona (koji nas po tvojoj prici hrani) plati neku smijesnu trocifrenu brojku!
Nema potrebe, ja je samo iskoristim kada mi treba da nekog prodriblam i onda je ostavim do sljedeceg puta.

Ti ocito pojma nemas koja podrucja obuhvataju neke od drugih opcina. Niti znas koliko su to mala ulaganja naspram nekih projekata u vecim opcinama. Ceste uglavnom napravljenje, kanalizacija uglavnom napravljenja, elektrifikacija napravljenja, gasifikacija stoji od prije rata kako stoji. Sve sto se radi, radi se ako se dobije grant od kantona.

Trebao bi, ali onda bi izgubio izbore.

Sume nisu opcinske nigdje u svijetu :roll:
Ne hrani me po mojoj prici nego po budzetu. Nisam ga ja pisao, nego hadzija. I tu fino pise, vlastiti prihodi 40%?
DOAS

#55 Re: Izbori 2012 - Općina Hadžići

Post by DOAS »

madner wrote:To sto radim se zove koristiti tvoje argumente kontra protiv tebe. Dakle ako rada na crno ima u svim opcinama, i ako opcine nemaju veze sa nadzorom, onda ce i postotak rada na crno biti priblizno jednak.
Dakle mozda nije 53%, ali ce opet biti pri dnu i opet najgori u kantonu.

Dakle izvrsni budzeti

2008 11000000
2009 7.075.209
2010: 7200000
2011: linkovi na web stranica ne rade, za ovo je vjerovatno kriv Djeda Mraz. :D

Vidim da nisi skontao pa da ti objasnim, karikiram tvoju opsesiju hadzijom i nadasve objektivan pristup.

Nego haj ti meni reci ozbiljno, da li fakat mislis da kada neko investira bilo gdje u Kantonu da te pare odu direktno u budzet kantona?
Ili da bi isle u budzet opcine? Ali ono najozbiljnije, prospipas se.

Inace pretjerujes sa seljacima, sami (mjesto ne opcina) Hadzici su prije rata bili gradska zona. Doduse mozda tada nisi bio tu, ali cisto da napomenem.
Ma rade linkovi al tebi mozak ne radi. Neg znas sta ces ti,posto si skromne inteligencije i mrzis uspješna insana, ima ovdje kod nas kandidat za načelnika koji razmišlja isto kao ti.Ime mu je Hurem Ramiz (BPS).Ako njega ne bude trk do Ramića(SBB) na istom ste fonu. Hamdo (SDA) ce te saslusat i reči da si budala. Mirso ce te zbunjeno pogledat i u gey stilu odjebat (SDP). Neg kod Hurema ti. Dođi brate njemu kazi kako je mlijeko crno i da se kanalizacija vodi uzbrdo, da Kanton ne globi Opcine, da Kanton ne upravlja prirodnim Resursima i da je 65 miliona njemackih maraka Coca Cole (prva investicija) zavrsila u dzepu hadzije :lol:
madner

#56 Re: Izbori 2012 - Općina Hadžići

Post by madner »

Ko nam se to naljutio pa bi sada malo na licni nivo preso. :D

Nema potrebe da odgovaram, pokusavas odgovoriti na nesto sto opste nisam napisao. Dakle sega mega hamdo bi me odjebao a vjernik, ne valja to. :D
kameni.spavac

#57 Re: Izbori 2012 - Općina Hadžići

Post by kameni.spavac »

hepekcina wrote:jesul ovo hadžići ko i Ilidža đe SDA more i krme kandidovati i uzet mjesto načelnika?
Ma da u Hadzicima, Ilijasu, Vogosci i na Ilidzi kandiduju iz obliznjih suma oko Sarajeva, taj bi pobijedio, vazno samo da ima etiketu SDA, jer NAROD sve to ZNA :-)
hepekcina

#58 Re: Izbori 2012 - Općina Hadžići

Post by hepekcina »

slučajno sam naletio na debatu hadžićkih kandidata na TVSA neko veče :-) :lol: :lol: :lol:

od prvih Nadrealista nisam ništa jače pogledao

pored onakvih kandidata hadžićani ne moraju da se brinu za budućnost...svejedno je ko će da pobjedi :-)
Doktor29

#59 Re: Izbori 2012 - Općina Hadžići

Post by Doktor29 »

hepekcina wrote:slučajno sam naletio na debatu hadžićkih kandidata na TVSA neko veče :-) :lol: :lol: :lol:

pored onakvih kandidata hadžićani ne moraju da se brinu za budućnost...svejedno je ko će da pobjedi :-)
Gledao... :run: :run:
taxi_driver

#60 Re: Izbori 2012 - Općina Hadžići

Post by taxi_driver »

hadzici, opstina koja stagnira od reintegracije. da konja sdtave ispred SDA on bi pobijedio. i usput pitanje gdje se taj famozni park pravi? A sta ako ljudi nisu muslimani?Znaci covjek ne moze u park a zena ne moze u fitnes?
DOAS

#61 Re: Izbori 2012 - Općina Hadžići

Post by DOAS »

taxi_driver wrote:hadzici, opstina koja stagnira od reintegracije. da konja sdtave ispred SDA on bi pobijedio. i usput pitanje gdje se taj famozni park pravi? A sta ako ljudi nisu muslimani?Znaci covjek ne moze u park a zena ne moze u fitnes?
Štaš kad ti 90 posto sugrađana voli konje. Park se pravi u parku.Tačnije od ledine se pravi park. Očito ti smeta dzamija preko puta.E pa drug tu smetnju nosaj do groba. Za ove blago retardirane konstatacije zena-musliman-ne musliman-fitnes-moze-ne moze,islamofobija... i taj teret ces nositi kroz zivot jer te u kuci nisu odgolijili ni u duhu islama ni u duhu tolerancije spram drugih i drugačijih. :-)
DOAS

#62 Re: Izbori 2012 - Općina Hadžići

Post by DOAS »

madner wrote:Ko nam se to naljutio pa bi sada malo na licni nivo preso. :D

Nema potrebe da odgovaram, pokusavas odgovoriti na nesto sto opste nisam napisao. Dakle sega mega hamdo bi me odjebao a vjernik, ne valja to. :D
Vjernik kao i nevjernik ti itekako moze jebat mater u usata :-D Ima dobro ima zlo ima vaga,ipak smo ljudi :-D

De ti malo po statistici jos, ceprkaj :lol:

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» DOAS
1 mjesec
Last edited by Anonymous on 13/09/2012 19:27, edited 1 time in total.
Reason: info
taxi_driver

#63 Re: Izbori 2012 - Općina Hadžići

Post by taxi_driver »

DOAS wrote:
taxi_driver wrote:hadzici, opstina koja stagnira od reintegracije. da konja sdtave ispred SDA on bi pobijedio. i usput pitanje gdje se taj famozni park pravi? A sta ako ljudi nisu muslimani?Znaci covjek ne moze u park a zena ne moze u fitnes?
Štaš kad ti 90 posto sugrađana voli konje. Park se pravi u parku.Tačnije od ledine se pravi park. Očito ti smeta dzamija preko puta.E pa drug tu smetnju nosaj do groba. Za ove blago retardirane konstatacije zena-musliman-ne musliman-fitnes-moze-ne moze,islamofobija... i taj teret ces nositi kroz zivot jer te u kuci nisu odgolijili ni u duhu islama ni u duhu tolerancije spram drugih i drugačijih. :-)
ako su takvi puleni u SDA , daleko ti kuca od moje. i ti ces pricati o toleranciji
hepekcina

#64 Re: Izbori 2012 - Općina Hadžići

Post by hepekcina »

DOAS najblaže rečeno postovi su ti nekulturni, uvredljivi i ispod svakog civilizacijskog nivoa
madner

#65 Re: Izbori 2012 - Općina Hadžići

Post by madner »

DOAS wrote:

Vjernik kao i nevjernik ti itekako moze jebat mater u usata :-D Ima dobro ima zlo ima vaga,ipak smo ljudi :-D

Moze, ali ko god se tako kurci preko tastature ispadne samo levat.

Statistika je skroz jasna, kada budes imao nesto reci da repliciras onda se javi.
DOAS

#66 Re: Izbori 2012 - Općina Hadžići

Post by DOAS »

madner wrote:
DOAS wrote:

Statistika je skroz jasna, kada budes imao nesto reci da repliciras onda se javi.
Na sta da ti repliciram ba? De ti prođi kroz postove opet jer kazes da znas citati :lol:
DOAS

#67 Re: Izbori 2012 - Općina Hadžići

Post by DOAS »

hepekcina wrote:DOAS najblaže rečeno postovi su ti nekulturni, uvredljivi i ispod svakog civilizacijskog nivoa
Ma nije moguce :sad:
DOAS

#68 Re: Izbori 2012 - Općina Hadžići

Post by DOAS »

taxi_driver wrote:
DOAS wrote:
ako su takvi puleni u SDA , daleko ti kuca od moje. i ti ces pricati o toleranciji
U SDA su samo tigrovi :D
Od 92 na ovamo :D
A sta da ti kazem za toleranciju? Pa zena mi je Vesna :lol: Strina Vera :D Dajdza ozenio Mariju :D Najbolji jaran mi Dinko :lol: Eto, a tebi smeta park uz dzamiju :lol:
ibizza

#69 Re: Izbori 2012 - Općina Hadžići

Post by ibizza »

hepekcina wrote:slučajno sam naletio na debatu hadžićkih kandidata na TVSA neko veče :-) :lol: :lol: :lol:

Dali ima negdje snimak te emisije? :D
taxi_driver

#70 Re: Izbori 2012 - Općina Hadžići

Post by taxi_driver »

Meni ne smeta park uz djamiju. Samo nesto ne vidim gdje ce biti? Meni smeta sto su park unistili radi djamije. To bi isto rekao da su crkvu tu napravili. Smeta mi nadogradjivanje kuca i stanova pored zgrada ili na poslovnim prostorima. Smeta mi sto vise od pola izgleda kao da je rat juce stao......
_Reds_

#71 Re: Izbori 2012 - Općina Hadžići

Post by _Reds_ »

racionalista wrote:Po kojem se koeficijentu i sistemu vrsi raspodjela kantonalnih sredstava? Jeli Hadzici dobijaju vise love od npr. Vogosce i Ilijasa? Baš me zanima koliko bi se umanjio budžet opštine Travnik u slučaju da im oduzmu jurisdikciju nad dijelovima Vlašića.
Federacija je bila Oduzela Igman i Bjelasnicu. I Hadzice je bas bilo briga za to, medjutim Trnovo je pokrenulo tuzbu, i dobilo Federaaciju na Ustvanom sudu, tako da Hdzici na tome mogu zahvaliti njima.

Inace odnos Hadzica prema Malom Polju, i dijelu Velikog Polja je los, katastarske karte su im katastrofa, nista nije digitalizovano, nista nioje sredjeno, jednom rijecju buckuris. Radio sam u firmi koja je imala nekih poslva na ovom podrcuju, i ovi iz Hadzica se mogu uigledati na Sluzbe u Trnovskoj opcini, koji je nekoliko puta slabija od Hadzica, ali tamo ljudi rade, ovi u Hadzicima samo pametuju. Bruka je kakvu opcinsku administraciju imate.
DOAS

#72 Re: Izbori 2012 - Općina Hadžići

Post by DOAS »

taxi_driver wrote:Meni ne smeta park uz djamiju. Samo nesto ne vidim gdje ce biti? Meni smeta sto su park unistili radi djamije. To bi isto rekao da su crkvu tu napravili. Smeta mi nadogradjivanje kuca i stanova pored zgrada ili na poslovnim prostorima. Smeta mi sto vise od pola izgleda kao da je rat juce stao......
Eh,sad.Park ti ispred nosa, sa balkona ga gledas, a nema ga :roll:
A ako si malo straija generacija onda neces reci da je dzamija napravljena na parku vec na ledini. Ja na one tri sprave odrasto, klupe nikad nije bilo vazda izvaljena, Doduse dva drveta su zaglavila i ona klupa uz zujku dje su stariji vodili treba da fataju.Nekad se i gitara tu sviruckala. Na ostaklu tog famoznog parka (koji je unisten) igrali parkari i hotelcani lopte.Naravno malo, lopta ode u zujku pa se seli kod Ingrapa.Ode lopta u barake kroz prozor a otamo se vrati izderana nozem. Bila je i fontana u njos se s bajsom raja vozala jer nikad nije bilo vode. Ono zbunje po parku vazda bilo puno govana jer su ovi sto cekaju bus srali i pišali.

Ako se i ti toga sjećaš onda ćeš skinut kapu ovom sad parku kojeg Kanton nema. ;-)
DOAS

#73 Re: Izbori 2012 - Općina Hadžići

Post by DOAS »

_Reds_ wrote:
racionalista wrote:Po kojem se koeficijentu i sistemu vrsi raspodjela kantonalnih sredstava? Jeli Hadzici dobijaju vise love od npr. Vogosce i Ilijasa? Baš me zanima koliko bi se umanjio budžet opštine Travnik u slučaju da im oduzmu jurisdikciju nad dijelovima Vlašića.
Federacija je bila Oduzela Igman i Bjelasnicu. I Hadzice je bas bilo briga za to, medjutim Trnovo je pokrenulo tuzbu, i dobilo Federaaciju na Ustvanom sudu, tako da Hdzici na tome mogu zahvaliti njima.

Inace odnos Hadzica prema Malom Polju, i dijelu Velikog Polja je los, katastarske karte su im katastrofa, nista nije digitalizovano, nista nioje sredjeno, jednom rijecju buckuris. Radio sam u firmi koja je imala nekih poslva na ovom podrcuju, i ovi iz Hadzica se mogu uigledati na Sluzbe u Trnovskoj opcini, koji je nekoliko puta slabija od Hadzica, ali tamo ljudi rade, ovi u Hadzicima samo pametuju. Bruka je kakvu opcinsku administraciju imate.
Potpisujem.Administracija 0 bodova :D
madner

#74 Re: Izbori 2012 - Općina Hadžići

Post by madner »

DOAS wrote:
madner wrote:
DOAS wrote: Vjernik kao i nevjernik ti itekako moze jebat mater u usata :-D Ima dobro ima zlo ima vaga,ipak smo ljudi :-D

Na sta da ti repliciram ba? De ti prođi kroz postove opet jer kazes da znas citati :lol:
Svi navodi su ti oboreni i argumentacija unistena. Dakle osim sto si lagao za budzet, koji jos uvijek nije stigao zadnji prije hadzije iznjeo i nizove neistina vezane za vise nivoe vlasti u pokusaju da opravdas objetivno stanje.

Idemo dalje, magistralni put M-17 od Mostarskog raskrsca do Binjezeva i od Binjezeva do do Hadzica, ko je kriv za nelegalne prikljucke na isti? Sta je hadzija uradio da to uredi?
madner

#75 Re: Izbori 2012 - Općina Hadžići

Post by madner »

Ostavimo to ostalima da presude, sto se mene tice brojevi su neumoljivi.
Post Reply