Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavidovići

Post Reply
Dženana Čamdžić

#51 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido

Post by Dženana Čamdžić »

emirolini wrote:Djeny, izgleda da si iznimno uspjesna.

Zanima me kako bi ti rijesila aktuelni problem sa pozarima ? Na drzavnom nivou?

:D
Problem požara ?

Pa prvo treba da dođem u državni parlament da bih bila nadležna..Općinski nivo je premal za takav problem..Nego "pogurajte me " na državni nivo 2014.godine , pa da o tome raspravljam i da Vas zastupam... :thumbup: :bih: :bih: :bih: :thumbup:
forest gump

#53 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido

Post by forest gump »

Ako je ovo fakat Dženana, onda ima moj glas. Volim kad je neko prirodan i direktan. :thumbup: :bih:
agnostic_front

#54 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido

Post by agnostic_front »

Pa sta smo sad svi registrovani u Zavidovicima? :-)
Dženana Čamdžić

#55 Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido

forest gump wrote:Ako je ovo fakat Dženana, onda ima moj glas. Volim kad je neko prirodan i direktan. :thumbup: :bih:
Hvala , ovdje je zaista Dženana Čamdžić za Općinsko vijeće Zavidovići.

Pozdravljam... :thumbup: :)
Dženana Čamdžić

#56 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido

cetmi wrote:Svi smo mi Dženana.
Samo naprijed, imaš moju podršku. Svima vama ja želim dugu karijeru u SBB-u sa Fahrom zajedno.
Hvala najlješa !

:) :thumbup:
Dženana Čamdžić

#57 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LRsBuHpF ... r_embedded[/youtube]

Pošteni ljudi u vremenu zla !
Last edited by Dženana Čamdžić on 01/09/2012 14:07, edited 1 time in total.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#58 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido

Post by plain vanilla »

Dženana Čamdžić wrote:[urlhttp://www.youtube.com/watch?v=LRsBuHpFKso&fea ... r_embedded][/url]

Pošteni ljudi u vremenu zla !

'vako
Mr.Penguin

#59 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido

Post by Mr.Penguin »

Ako bi uzeli problem tvoje kampanje,
oglasavanje samo 1 mjesec prije izbora umjesto 4 godine (prekasno), primjenim na svaki buduci problem kao sto je pozar i to mi govori da se nista bolje ne bi pokazala.
Dženana Čamdžić

#60 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido

Čekaju da pomremo ili da završimo u zeničkom “podrumu” (u ludnici) a mi se zainatili pa u inat njima nećemo ni da pomremo a ni u ludnicu…

Image

http://antikorupcija.wordpress.com/2012 ... e-radnike/

“Krivaja” u stečaju – sve je isto samo Nurija Prijić nije generalni direktor a braća Mujanovići “gospodari”.Nastavlja se diskiminacija u odnosu na nezakonito otpuštene radnike.

Amir Čamdžić, nezakonito otpušteni pravnik u Krivaji, potražuje oko 100 hiljada maraka.

- Moj otkaz je posljedica kriminala, prije svega zato što Krivaja 1884 pravno nije postojala. U tom slučaju sam ja kao pravnik bio u veoma teškoj situaciji. Jer svaki pravni akt, pravnik je bio dužan da parafira uz potpis generalnog direktora. U tom slučaju sva odgovornost prelazi na pravnika i generalni direktor u tom slučaju kaže da je imao pravnika koji je trebao da ga upozori na eventualne nezakonitosti. Ali, odnos je bio takav da ti ljudi nikada nisu govorili da se treba raditi po zakonu. Naprotiv, oni su uvijek govorili da ih ne zanima zakon već da treba da radimo kako nam se kaže. Inače, imamo radnu knjižicu i možemo da idemo ako nam ne odgovara… Ja nisam mogao da radim nezakonito.

Insistirao sam na zakonitosti, jer sam se bojao i za sebe… Znao sam da je sama privatizacija kriminal.
Dženana Čamdžić

#61 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido

Mr.Penguin wrote:Ako bi uzeli problem tvoje kampanje,
oglasavanje samo 1 mjesec prije izbora umjesto 4 godine (prekasno), primjenim na svaki buduci problem kao sto je pozar i to mi govori da se nista bolje ne bi pokazala.
Evo ti odgovor za firmu:
[youtube][http://www.youtube.com/watch?v=LRsBuHpFKso/youtube]

Dovoljno da sam svo vrijeme bila podrška tom pravednom čovjeku !

Amir Čamdžić, nezakonito otpušteni pravnik u Krivaji, potražuje oko 100 hiljada maraka.

- Moj otkaz je posljedica kriminala, prije svega zato što Krivaja 1884 pravno nije postojala. U tom slučaju sam ja kao pravnik bio u veoma teškoj situaciji. Jer svaki pravni akt, pravnik je bio dužan da parafira uz potpis generalnog direktora. U tom slučaju sva odgovornost prelazi na pravnika i generalni direktor u tom slučaju kaže da je imao pravnika koji je trebao da ga upozori na eventualne nezakonitosti. Ali, odnos je bio takav da ti ljudi nikada nisu govorili da se treba raditi po zakonu. Naprotiv, oni su uvijek govorili da ih ne zanima zakon već da treba da radimo kako nam se kaže. Inače, imamo radnu knjižicu i možemo da idemo ako nam ne odgovara… Ja nisam mogao da radim nezakonito.

Insistirao sam na zakonitosti, jer sam se bojao i za sebe… Znao sam da je sama privatizacija kriminal.
Dženana Čamdžić

#62 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido

cetmi wrote:
Dženana Čamdžić wrote:
Samo naprijed, imaš moju podršku. Svima vama ja želim dugu karijeru u SBB-u sa Fahrom zajedno.
Hvala najlješa !

Jel ne vidiš da te zajebajem :-) ?
Ja tebi i takvima želim da ostanete u SBB-u samo iz raloga da se više nikad ne pojavite u nekoj reinkarnaciji SBiH, SBB-a ili slično.
SBB je najveća interesna skupina koja se ikad pojavila na našem političkom smetljištu.
Vi ste doslovno prepisali program i metode BOSS-a i NSRzB-a. Sve što vi želite je vlast, kao i vaš preCednik i Utemeljitelj ili u Sarajevu popularnije rečeno Tornjak.
Iskreno se nadam da ćemo ovim izborima započeti, a 2014. godine završiti sa interesnim strankama.

Ne kontam da si očekivala podršku ljudi sa foruma dok su glasnogovornici vaše stranke Fadil i Omer.
Što njih dvojica mogu povratiti u medijima, to nije mogao ni moj komšija Bajro kad se napije.
Ja nisam ni Fadil ni Omer , ja sam ja i razmišljam svojim mozgom !
ibizza

#63 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido

Post by ibizza »

cetmi wrote:
Dženana Čamdžić wrote:
Hvala najlješa !

Jel ne vidiš da te zajebajem :-) ?
Ja tebi i takvima želim da ostanete u SBB-u samo iz raloga da se više nikad ne pojavite u nekoj reinkarnaciji SBiH, SBB-a ili slično.
SBB je najveća interesna skupina koja se ikad pojavila na našem političkom smetljištu.
Vi ste doslovno prepisali program i metode BOSS-a i NSRzB-a. Sve što vi želite je vlast, kao i vaš preCednik i Utemeljitelj ili u Sarajevu popularnije rečeno Tornjak.
Iskreno se nadam da ćemo ovim izborima započeti, a 2014. godine završiti sa interesnim strankama.

Ne kontam da si očekivala podršku ljudi sa foruma dok su glasnogovornici vaše stranke Fadil i Omer.
Što njih dvojica mogu povratiti u medijima, to nije mogao ni moj komšija Bajro kad se napije.
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
bordo_boy

#64 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido

Post by bordo_boy »

A šta ti dođe ovaj Amir Čamdžić, pa ti je on glavni fokus u kampanji ?
Dženana Čamdžić

#65 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido

Krivaja radnicima duguje 100 miliona maraka
Čekaju da pomremo ili da završimo u zeničkom "podrumu" ami se zainatili pa nećemo ni da pomremoa ni u ludnicu..
Skupština povjerilaca Krivaje u stečaju počela je 27. juna, sa zakašnjenjem od deset mjeseci!? U "vojsci" od preko 5.000 povjerilaca, većinom su radnici čiju su situaciju skrivili bivši i sadašnji menadžmenti Krivaje. Zvanično se radnicima duguje oko 50 miliona KM, ali se prešućuje da je zbog kamata na neisplaćene a dobijene presude protiv poslodavca, iznos samo ovog Krivajinog duga već oko 100 miliona KM!
AUTOR NERMINA ŠUNJ I ŽURNAL INFO
ČETVRTAK, 28 LIPANJ 2012 09:59
Image

Najmanje 57 miliona KM Krivaja duguje pravnim licima, a skoro isti iznos radnicima koji su ostali bez posla ili rade kad Krivaja uopće nešto proizvodi, ali su poslodavca tužili zbog kršenja radnih prava. Ukupna potraživanja povjerilaca Krivaje iznose oko 100 miliona KM, i to su podaci koje je na početku Skupštine povjerilaca saopćio stečajni sudija Općinskog suda u Zenici, Ramo Ljevaković, odnosno, stečajni upravitelj Krivaje, Muharem Hozić. Svako ko ima prigovor na ove podatke u narednih mjesec dana može pokrenuti parnični postupak.

KOLIKI SU STVARNI DUGOVI RADNICIMA, SA ZATEZNIM KAMATAMA?

Navodno će to Penzijsko-invalidski fond Federacije BiH (PIO FBiH) učiniti među prvima jer potražuju od Krivaje 18, a priznato im je u izvještaju stečajnog upravitelja samo 14 miliona KM Krivajinih dugovanja za doprinose. Jedan od advokata radnika je prigovorio, između ostalog, i što je Elektroprivredi BiH priznato 9 miliona KM, mada im Krivaja, prema presudi iz decembra 2008. godine, duguje samo pola tog iznosa.

Prešućuje se, međutim, i još veći finansijski teret Krivaje, a koji svakim danom postaje sve veći. Zbog kamata na neisplaćene presude koje su radnici već dobili protiv bivšeg i sadašnjeg menadžmenta, iznosi koje radnicima duguju su mnogo, mnogo veći. Navodno se samo taj dug već približio sumi od 100 miliona KM!

S.S. je sudskom presudom vraćen na posao, ali nema volje u menadžmentu Krivaje da mu isplati 46 plata zbog nezakonitog otkaza. Da priča bude još skandaloznija, i pravni sistem je očigledno zakazao pa menadžment Krivaje može da odlučuje hoće li, i kada će novac isplatiti. A rijeć je o desetinama hiljada maraka koje duguju samo S.S.

- Za sve se pita Suad Džindo. Iako nije više generalni direktor i dalje se tako ponaša, kazao je za Žurnal.

S.S. nije ni vraćen na svoje prijašnje radno mjesto, već u lakirnicu. Radnici to smatraju radnim mjestom "po kazni".

Kaže da je zato otvorio bolovanje i još više došao u sukob sa aktuelnim menadžmentom.

Amir Čamdžić (Foto: Žurnal)Amir Čamdžić, nezakonito otpušteni pravnik u Krivaji, potražuje oko 100 hiljada maraka.

ODUGOVLAČE DOK NE UMREMO

Ćazim Faljić, potražuje od Krivaje oko 65.000 KM!

- Imamo čovjeka koji je nedavno umro, Bećirović. Imamo tri, četiri čovjeka koji su obolili, umrli… Ljudi su obolili, mnogi od šećera…sekiracije, na psihičkoj bazi. Mnogi se liječe u Zenici, “u podrumu”. Jer, oni idu na to da mi svi pomremo, da ne dobijemo ništa. Da dokažu da radnik nema nikakvo pravo, nigdje ništa. To se dokazuje.

Faljić optužuje vrh Sindikata Krivaje da sarađuje sa Suadom Džindom ali i neke od čelnika u Vladi Zeničko-dobojskog kantona kojima je, navodno, druženje s Džindom na Bistričaku, važnije nego sudbina fabrike koja je nekada hranila cijeli grad.

Branko Princip, također potražuje oko 65. 000 maraka. Najmanje. Jer zbog kamata iznos stalno raste.

- Bio sam na sudu i imam tri izvršne presude, vrijednosti otprilike 65.000 KM. Moj advokat ako izganja, dobro jeste. Ako ne, ja idem dalje, u Strazbur, dok ne dobijem svoje.
Image
Esad Dubravac je protiv Krivaje dobio već dvije presude. Duguju mu 45.000 KM.

- Prošli put kad smo kretali u Sarajevo…nosim u ruci flašu benzina da zapalim Nikšića i sebe. Došli gore, četiri policajca odmah…gdje ti je…. A flašu ponijeli “polovku”, malu… oni su prerovili , našli tu flašu, ja sam je samo bacio u masu. A, i ovo ako ne bude kako treba… da bog da da ne bude svašta… Mada, ja vjerujem da će Krivaja biti “dignuta”, ali neko će odgovarati što nas ovako “razvlači" i ne da nam ništa…

Ramiza Hodžić je također najmanje 30 godina radila u fabrici stolica. Otkaz je dobila u martu 2009. godine.

- Dobila sam otkaz a bila na bolovanju, pala, sva polomljena, imala potres mozga... Kada su nas pozvali u Krivaju 1884 da se vidi ko će popisati ugovor...muž me je odvezao do kapije da potpišem. Međutim, čuvari mi nisu dali da uđem... Nije mi žao, ja sam sad već obolila, i pitanje je šta bih ja tamo uradila, psihički sam obolila..., kaže Hodžić.

Potražuje od Krivaje svoje plate koje nije imala priliku da prima, odštetu zbog nezakonitog otkaza, otpremninu...Ne zna još koliko će to novca ukupno biti, ali se radi, kazala je, o najmanje 50.000 KM!

KUPOVINA VREMENA Ko će odlučivati o imovini Krivaje?

U ponedjeljak bi Skupština povjerilaca Krivaje u stečaju navodno mogla odlučiti i da se izglasa Odbor povjerilaca. Pod izgovorom da bi tako lakše odlučivali, jer imaju najmanje 5.000 povjerilaca. Međutim, među radnicima sadašnjim i bivšim, postoje ozbiljne sumnje da se tim tijelom namjerava samo "dobiti na vremenu". Tada bi i procedura usvajanja Stečajnog plana za Krivaju mogla potrajati duže, odnosno plan bi mogao biti usvojen zahvaljujući Odboru, a da to možda i ne bude po volji većini povjerilaca. Kako nam je kazao jedan od učesnika Skupštine , "kupuje se vrijeme" jer dugovi samo rastu, a po svemu sudeći, niko i nema ozbiljnu namjeru pronaći pravo rješenje za spas Krivaje. Pa čak ni Vlada Federacije koju su problemi Krivaje do sada koštali najmanje 15 miliona KM.

(zurnal.info)
Vijetnamac13

#66 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido

Post by Vijetnamac13 »

toliko fakuleta a yt kod ne zna ubaciti :lol:
forest gump

#67 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido

Post by forest gump »

Kakav je vaš stav Dženana prema pederima?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#68 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido

Post by plain vanilla »

pusti bona copy/paste price

nego lijepo sacekaj da te neko nesto pita, pa odgovori svojim rijecima, zna svako linkove mecat i guglat

rekoh ti ja, otidji na temu gdje pise pedja kojovic, pa ces vidjeti kako se to radi
Dženana Čamdžić

#69 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido

cetmi wrote:Na tvoju žalost ja sam dobro upoznat čijom glavom razmišljaju uposlenici Tornjaka. A vaš još veći problem jeste što je to poznato svima u Sarajevu.
Kao što Fadil i Omer pišu šta im se diktira, tako ćeš i ti da dižeš ruku za što ti Utemeljitelj kaže.
Kakva tvoja borba za nečija prava. Vama slijedi borba za otplatu Fahrinih kredita.
To je tvoje mišljenje !

Ja sam samoizgrađena ličnost i ne mislim ničijom drugom glavom već samo svojom !
okolonaokolo

#70 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido

Post by okolonaokolo »

plain vanilla wrote:pusti bona copy/paste price

nego lijepo sacekaj da te neko nesto pita, pa odgovori svojim rijecima, zna svako linkove mecat i guglat

rekoh ti ja, otidji na temu gdje pise pedja kojovic, pa ces vidjeti kako se to radi
mislim da ona ne razumije o cemu joj pricas :D
Last edited by okolonaokolo on 01/09/2012 14:36, edited 1 time in total.
Dženana Čamdžić

#71 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido

plain vanilla wrote:pusti bona copy/paste price

To je plagijat ako odem kod Pedje Kojovica !
To mi ne treba, neka Pedja priča svoje a ja ću na svoj način.
Vijetnamac13

#72 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido

Post by Vijetnamac13 »

skini onaj vrag sa ociju i malo razgledaj

imas pitanja ovdje a ne odgovaras na njih
bordo_boy

#73 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido

Post by bordo_boy »

bordo_boy wrote:A šta ti dođe ovaj Amir Čamdžić, pa ti je on glavni fokus u kampanji ?
Da se citiram 8-)

Ovo pitanje se ignoriše :D hahahaha
poznanik

#74 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido

Post by poznanik »

Dženana Čamdžić wrote:Ja sam samoizgrađena ličnost i ne mislim ničijom drugom glavom već samo svojom !
Zašto si odlučila na pristupanje SBB?
Dženana Čamdžić

#75 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido

bordo_boy wrote:
bordo_boy wrote:A šta ti dođe ovaj Amir Čamdžić, pa ti je on glavni fokus u kampanji ?
Da se citiram 8-)

Ovo pitanje se ignoriše :D hahahaha
Amir Čamdžić je moj voljeni muž !
Post Reply