Stvaranje bošnjacke mitomanije

Visoko Vares

#51 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije

Post by Visoko Vares »

Najzanimljivije je prisvajanje odrednice "Bosanac" i u to u toj Turskoj varijanti rijeci, to jest "Bosnjak".
arte.fakt

#52 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije

Post by arte.fakt »

balabanac wrote:Hvala vam slatko sam se ismejao.Ko o cemu baba o kolacima.Oni sto imaju avatar sa turbanom ili kamilavkom ubise se da objasne kako je islam bio ovde pre rimljana i da je to najsrecniji i najbolji deo bosanskohercegovacke istorije,opet drugih par jada mastaju o germanskom porelu {goti su germaskog porekla} sto bi kad se prevede na srpski znacilo da su oni u stvari nemci.Ova teorija nije bila losa za vreme ndh i vermahta,valja biti na strani jakog ali sad vise nema svrhu trabunjati o ovome.Toliko piskaranja da bi se pobeglo od istine sto vam bre smeta ljudi vecinsko srpsko poreklo danasnjih muslimana na podrucju bosne i hercegovine pa nismo mi gori od turaka na primer kojim se tako ponosite a oni zaustavili civilizacijski razvoj i doneli toliko losih navika i resenja koja odudaraju od evropskih da su zajebali narod na ovim prostorima za mnoge vekove.Koliko se samo isturcilo naroda zbof monopola na so na primer,Pogledajte jezik,prezimena na ic,crkve i manastire od davnina,kraljeve koji su sebe zvali srbima tvrtko i kompanija i td.Valjda treba traziti primere koji nas spajaju a ne kontra.Put do pakla je poplocan dobrim namerama tako i ovde mozda pojedini ne misle nista lose ali krajnji rezultat je jos veca podela i mrznja izmedju svih jada koji zive na ovom nesretnom Balkanu.
evo da ti ovaj sa turbanom da konkretan odgovor nemuslimani na ovim prostorima su opstali zahvaljuci serijatu . i to je cinjenica . 500 godina je veoma dug period , da su muslimani milovali nemuslimane za 500 godina bi se izlizali ... Ovo su cinjenice ...
AHDNAMA FATIH SULTAN MEHMEDA

najstariji dokumenat o ljudskim pravima u historiji

.

Ja sam sultan Mehmed han, neka je poznato svima, uopće od prostog puka kao i odjeljenjima ova moja vlastodržaća povelja, kojom bosanskim svećenicima ukazujem veliku pažnju, te zapovjedam: spomenutim i njihovim bogomoljama ne smije biti smetnje ni pritiska, neka se smjeste u svojim bogomoljama, te kako od uzvišene moje strane, tako od mojih vezira, niti od mojih podčinjenih (robova), niti od mojih podanika - raje niti od svega stanovništva cjelokupne moje države spomenutim nitko se nesmije miješati u njihove stvari niti ih napadati,ni vrijeđati ni njih ni njihov život, njihov imetak (imovinu) ni njihove bogomolje.Također iz tuđine osobito u moju državu dovoditi ljude dozvoljava im se. Stoga spomenutim izdajem moju uzvišenu zapovijed ukojoj im posvećujem svoju brigu i pažnju, te se kunem teškom zakletvom: Stvoriteljem i gospodarom zemlje i nebesa, sa sedam musafa,sa velikim Božijim vjesnikom (Muhamedom) i sa 124.000 pejgambera i sa sabljom koju pašem da ovim što je napisano nikoje lice ne smije se suprostaviti dok god ovi (Franjevci) služe meni i mojoj zapovjesti budu pokorni.

Pisano 28. maja 1463.
Na granici Milodraža
Fatih sultan Mehmed
muzicar_iz_parka

#53 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije

Post by muzicar_iz_parka »

A đe su Hercegovci u tome svemu????
Ko je bio prvi hercegovački kralj, car????
JamiJami1

#54 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije

Post by JamiJami1 »

muzicar_iz_parka wrote:A đe su Hercegovci u tome svemu????
Oni su od kako postoji ime "Hercegovina" bili u sastavu Bosanskog kraljevstva, samo-uprave pa onda Bosne u AU sve do 1906. godine. :)
Visoko Vares

#55 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije

Post by Visoko Vares »

U Hercegovini zive Bosnjaci :)
Mrtvac Krvnik

#56 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije

Post by Mrtvac Krvnik »

Visoko Vares wrote:Najzanimljivije je prisvajanje odrednice "Bosanac" i u to u toj Turskoj varijanti rijeci, to jest "Bosnjak".
objasni ?
Mrtvac Krvnik

#57 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije

Post by Mrtvac Krvnik »

Visoko Vares wrote:
i srbi i hrvati,romi,bosanci itd
Visoko Vares

#58 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije

Post by Visoko Vares »

Mrtvac Krvnik wrote:
Visoko Vares wrote:Najzanimljivije je prisvajanje odrednice "Bosanac" i u to u toj Turskoj varijanti rijeci, to jest "Bosnjak".
objasni ?
sto tocno? Da su Bosnjaci prisvojili odrednicu ili da je Bosnjak turska rijec za Bosanac? Cini se dovoljno jasno.
Visoko Vares

#59 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije

Post by Visoko Vares »

Mrtvac Krvnik wrote:
Visoko Vares wrote:
i srbi i hrvati,romi,bosanci itd
Opci kaos.
muzicar_iz_parka

#60 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije

Post by muzicar_iz_parka »

Visoko Vares wrote: sto tocno? Da su Bosnjaci prisvojili odrednicu ili da je Bosnjak turska rijec za Bosanac? Cini se dovoljno jasno.
Koja je turska riječ za Hercegovac??????
Nisu valjda Hercegovci visili na grani kao majmuni dok su Bosanci stvarali državu.
Visoko Vares

#61 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije

Post by Visoko Vares »

muzicar_iz_parka wrote:
Visoko Vares wrote: sto tocno? Da su Bosnjaci prisvojili odrednicu ili da je Bosnjak turska rijec za Bosanac? Cini se dovoljno jasno.
Nisu valjda Hercegovci visili na grani kao majmuni dok su Bosanci stvarali državu.
Ne znam, a i ne mogu bit odgovoran, jer da sam ja smisljao ime smislio bi nesto s manje nelogicnosti.
Mrtvac Krvnik

#62 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije

Post by Mrtvac Krvnik »

tema je bila Stvaranje bošnjacke mitomanije :-D
Visoko Vares

#63 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije

Post by Visoko Vares »

arte.fakt wrote:evo da ti ovaj sa turbanom da konkretan odgovor nemuslimani na ovim prostorima su opstali zahvaljuci serijatu . i to je cinjenica . 500 godina je veoma dug period , da su muslimani milovali nemuslimane za 500 godina bi se izlizali ... Ovo su cinjenice ...
Cista perverzija, vratimo serijat.
JamiJami1

#64 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije

Post by JamiJami1 »

muzicar_iz_parka wrote:
Bnedikt Kuripesic; prvi zapadnjak koji je obisao Bosnu nakon pada Bosne 1463. kaze ovo 1532. godine:
"U Bosni zive tri nacije i praktikuju se tri narodne vjere. Prvi su Bosanci koji su Rimo-Krscanske vjere. Kada su Turci osvojili njihovu zemlju dozvolili su im da ostanu u svojoj zemlji i u svojoj vjeri. Drugi narod su Srbi. Njih Bosanci nazivaju Vlasima a mi ih nazivamo Matrolozima. Oni su dosli iz Smederave i Grckog Beograda i pravoslavne su vjere. Treci narod su pravi Turci; vecinom ratnici i cinovnici koji velikim tiranstvom vladaju gore spomenutim krscanskim narodima."
Potom Bnedikt kaze ovo:
"Bosna se dijeli na Gornju i Donju Bosnu. Za Gornju Bosnu su karakteristicne brdovite sume a za donju Bosnu masline, vinogradi i topla klima..."
Sta su bili ovi stanovnici u donjoj Bosni? Indijanci ili Bosanci?
Last edited by JamiJami1 on 30/08/2012 21:21, edited 1 time in total.
Visoko Vares

#65 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije

Post by Visoko Vares »

Mrtvac Krvnik wrote:tema je bila Stvaranje bošnjacke mitomanije :-D
Bosnjacka mitomanija se jos stvara. I divergira u nekoliko pravaca, da ne kazem luta, jer povremeno iskoce ocigledne nelogicnosti.
arte.fakt

#66 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije

Post by arte.fakt »

Visoko Vares wrote:
arte.fakt wrote:evo da ti ovaj sa turbanom da konkretan odgovor nemuslimani na ovim prostorima su opstali zahvaljuci serijatu . i to je cinjenica . 500 godina je veoma dug period , da su muslimani milovali nemuslimane za 500 godina bi se izlizali ... Ovo su cinjenice ...
hajde onda reci sta je to sprijecilo osmanlije koje su imali kopletnu vlast na ovom prostoru da ne naprave ono sto su europski osvajaci napravili u svim zemljama gdje god su dosli ? UN ? NATO ? Vijece sigurnosti ? poredzenja radi u egiptu serijat je vladao priblizno hiljadu godina i jos uvijek u egiptu zivi preko 15 miliona koptskih krscana .
Mrtvac Krvnik

#67 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije

Post by Mrtvac Krvnik »

arte.fakt wrote:
Visoko Vares wrote:
hajde onda reci sta je to sprijecilo osmanlije koje su imali kopletnu vlast na ovom prostoru da ne naprave ono sto su europski osvajaci napravili u svim zemljama gdje god su dosli ? UN ? NATO ? Vijece sigurnosti ? poredzenja radi u egiptu serijat je vladao priblizno hiljadu godina i jos uvijek u egiptu zivi preko 15 miliona koptskih krscana .

pa kad budeš u egiptu predstavi se kao kopt pa češ vidjeti kako češ proči po šerijatu :-D ,ako misliš da je njima fino
Visoko Vares

#68 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije

Post by Visoko Vares »

arte.fakt wrote:
Visoko Vares wrote: Cista perverzija, vratimo serijat.
Recimo da si u pravu. Sta nam to govori? Sta je poanta tvog upisa? Da je serijat pozitivna stvar?

Tema je nesto drugo koliko god ovo tvoje iscaseno i smijesno bilo.
arte.fakt

#69 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije

Post by arte.fakt »

Mrtvac Krvnik wrote:
arte.fakt wrote:
Visoko Vares wrote: Cista perverzija, vratimo serijat.

pa kad budeš u egiptu predstavi se kao kopt pa češ vidjeti kako češ proči po šerijatu :-D ,ako misliš da je njima fino
vec smo dobrano skrenuli sa teme ... tako da se na ove smijesne konstatacije necu ni obaziti ... komleksi su zeznuta stvar ...
It_is_a_Leclerc

#70 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije

Post by It_is_a_Leclerc »

Ma kakva mitomanija. Bošnjaci su potpuno lišeni toga. Mi smo jedini narod na kugli Zemaljskoj koji sa takvim neskrivenim užitkom pljuje na svoje. Kojem je slađi vonj iz uredno smrdljivih komšijskih avlija od njegova ličnog smrada.

Da bi ste stvorili mitomaniju, onda trebate od nekoliko miliona ljudi napraviti takvog debila koji će povjerovati da male Srbe bacaju lavovima usred Sarajeva.

Mi smo najčudniji narod na svijetu. Historija nam nije dala pravo čak ni da sami sebe lažemo !
Mrtvac Krvnik

#71 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije

Post by Mrtvac Krvnik »

It_is_a_Leclerc wrote:Ma kakva mitomanija. Bošnjaci su potpuno lišeni toga. Mi smo jedini narod na kugli Zemaljskoj koji sa takvim neskrivenim užitkom pljuje na svoje. Kojem je slađi vonj iz uredno smrdljivih komšijskih avlija od njegova ličnog smrada.

Da bi ste stvorili mitomaniju, onda trebate od nekoliko miliona ljudi napraviti takvog debila koji će povjerovati da male Srbe bacaju lavovima usred Sarajeva.

Mi smo najčudniji narod na svijetu. Historija nam nije dala pravo čak ni da sami sebe lažemo !

i ovo što pišeš može se nazvati jedan od mitova
It_is_a_Leclerc

#72 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije

Post by It_is_a_Leclerc »

Mrtvac Krvnik wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ma kakva mitomanija. Bošnjaci su potpuno lišeni toga. Mi smo jedini narod na kugli Zemaljskoj koji sa takvim neskrivenim užitkom pljuje na svoje. Kojem je slađi vonj iz uredno smrdljivih komšijskih avlija od njegova ličnog smrada.

Može se nazvati i receptom za peksimete, ali to bez argumenta ne vrijedi pišljiva boba. :)
cyprus

#73 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije

Post by cyprus »

Jao budalaština na temi... Još fali ideja da se nađe i bošnjačka varijanta Zeusa i Here :oops:
hrastov žižak

#74 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije

Post by hrastov žižak »

Mrtvac Krvnik wrote:

mitomanija par excellence
Visoko Vares

#75 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije

Post by Visoko Vares »

Mit o tolerantnim Bosnjacima na djelu. :)
Locked