Autolakirer u Sarajevu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
tempuser
#51 Re: Autolakirer u Sarajevu
Da bi komplet promjenio boju to znaci demontazu apsolutno svega, od motora i mehanike do kompletne unutrasnjosti, a to da se uradi kako treba kosta puno vise od 2k KM. Kakve koristi sto je motorni prostor ofarban kako treba kad ispod svakog tapecirunga i tepiha viri stara boja? I naravno, poslije montaze uvijek ostane pokoji saraf viska, polomljena zabica, driker itd.
-
silent hill
#52 Re: Autolakirer u Sarajevu
Da ne otvaram novu temu, jedno općenito pitanje... Koliko traje da se ispravi udubljenje lima na autu, imam jedno oštećenje podnice, nije veliko ali mi je auto prilično potrebno. Da li je izvodivo da se posao odradi u jednom danu?
-
tempuser
#53 Re: Autolakirer u Sarajevu
Zavisi, ako je dovoljno "zavrnuti" tepih i udariti iz kabine, po potrebi spricnuti malo zastite odozdo onda moze u jednom danu. Ako se mora nesto demontirati, rezati, potezati, variti, zasticivati onda tesko da moze za dan.silent hill wrote:Da ne otvaram novu temu, jedno općenito pitanje... Koliko traje da se ispravi udubljenje lima na autu, imam jedno oštećenje podnice, nije veliko ali mi je auto prilično potrebno. Da li je izvodivo da se posao odradi u jednom danu?
-
weltschmertz
#54 Re: Autolakirer u Sarajevu
Pozdrav!
Ima li neko iskustva sa Nerminom iz Vogošće (Krivoglavci)?
Hvala
Hvala
-
UmaX
#55 Re: Autolakirer u Sarajevu
Ima li ko u Tuzli nekon lakirera za preporuciti? A da nije skup. 
Ima se farba, nema ostecenja, znaci samo ofarbat.
Ima se farba, nema ostecenja, znaci samo ofarbat.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#56 Re: Autolakirer u Sarajevu
Lakirnica Uno ?weltschmertz wrote:Pozdrav!
Hvala
-
weltschmertz
#57 Re: Autolakirer u Sarajevu
liaar wrote:Lakirnica Uno ?weltschmertz wrote:Pozdrav!
Hvala

Ovo je ta lakirnica.
- Mišo_Kovač
#58 Re: Autolakirer u Sarajevu
Radi li ovaj autolakirer iza Klasa još uvijek, i kakva je kvaliteta radova?
- Darh Wader
#59 Re: Autolakirer u Sarajevu
Mišo_Kovač wrote:Radi li ovaj autolakirer iza Klasa još uvijek, i kakva je kvaliteta radova?
Radio mi je passata 6 i zadovoljan sam poslom i cijenom
Komšija je neki dan išao kod onog Kosovca iz Buljakov.P i treba ga zaobići u širokom luku fušeraj mu napravio.
- Mišo_Kovač
#60 Re: Autolakirer u Sarajevu
Hvala. Jesu li oni u Sprečanskoj (poprečna ulica do Klas Centra) ili?Darh Wader wrote: Radio mi je passata 6 i zadovoljan sam poslom i cijenom
Komšija je neki dan išao kod onog Kosovca iz Buljakov.P i treba ga zaobići u širokom luku fušeraj mu napravio.
- Deriguz
#61 Re: Autolakirer u Sarajevu
Jeste, udjes u Sprecansku, vozis i dodjes direktno pred njihovu radnju
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#62 Re: Autolakirer u Sarajevu
sve je to ista sorta delegata,znam jednog slicnog,sve fejsbuk i instagram lakireri,odes kod jednog pljuje po drugom,odes kod drugog pametuje i pljuje po prvom,a posao ne znaju uraditi niti zele da se potrude,al zato milion slika i statusa...treca smjena,radno,samo najbolje za vas auto....Darh Wader wrote:
- Darh Wader
#63 Re: Autolakirer u Sarajevu
Da.Mišo_Kovač wrote:Hvala. Jesu li oni u Sprečanskoj (poprečna ulica do Klas Centra) ili?Darh Wader wrote: Radio mi je passata 6 i zadovoljan sam poslom i cijenom
Upravo tako.bitanga_sa_otesa wrote:sve je to ista sorta delegata,znam jednog slicnog,sve fejsbuk i instagram lakireri,odes kod jednog pljuje po drugom,odes kod drugog pametuje i pljuje po prvom,a posao ne znaju uraditi niti zele da se potrude,al zato milion slika i statusa...treca smjena,radno,samo najbolje za vas auto....Darh Wader wrote:
Sve majstori i obavezno milion slika a ne zna osnovne stvari.
-
vauvau
#64 Re: Autolakirer u Sarajevu
Moj susjed je išao kod ovog iza Klasa, nije zadovoljan urađenim, nije pogodio nijansu i nije prihvatio reklamaciju.Darh Wader wrote:Mišo_Kovač wrote:Radi li ovaj autolakirer iza Klasa još uvijek, i kakva je kvaliteta radova?
Radio mi je passata 6 i zadovoljan sam poslom i cijenom
- Haris.ba
#65 Re: Autolakirer u Sarajevu
Ja sam bio zadovoljan sa onim iza Omer Maslića doma zdravlja. MIslim da je Zijo. Samo moraš sačekati na termin i po dvije sedmice.
Radio mi je jedno auto u kasko režiji (saznao tek kad je urađeno). Angažuje ga mislim BSO. A drugo sam ja vuko sam.
Radio mi je jedno auto u kasko režiji (saznao tek kad je urađeno). Angažuje ga mislim BSO. A drugo sam ja vuko sam.
- Darh Wader
#66 Re: Autolakirer u Sarajevu
Ja sam bio zadovoljan a znam još par ljudi kojim je radio i nisu imali zamjerki.vauvau wrote:
Moj susjed je išao kod ovog iza Klasa, nije zadovoljan urađenim, nije pogodio nijansu i nije prihvatio reklamaciju.
- Mišo_Kovač
#67 Re: Autolakirer u Sarajevu
Za svaki posao, za koga god da pitaš, uvijek ima neko ko je nezadovoljan... Što je i realno, jebiga, nismo svi isti
Al ovako kad tražiš gdje da završiš nešto, sjebe te do kraja
Šta čovjek da misli na kraju? 
-
tempuser
#68 Re: Autolakirer u Sarajevu
Sa lakirerom, a i sa svakim drugim majstorom je ko sa zenama i ginekologom, ko nema problema preporuci, ko ima problem tog istog i popljuje.
U zadjnih 15-ak i vise god. sam organuzovao popravljanje limarije i lakiranje debelo preko 50 auta i svaki put kad sam isao na varijantu da pridjem jeftinije od isprobane seme sam se zahebo i na kraju me je dosla skuplje.
Zato kad mogu da biram idem u Speed, jesu skuplji od ostalih, vaki su - naki su, ali me s njima najmanje glava boli.
U zadjnih 15-ak i vise god. sam organuzovao popravljanje limarije i lakiranje debelo preko 50 auta i svaki put kad sam isao na varijantu da pridjem jeftinije od isprobane seme sam se zahebo i na kraju me je dosla skuplje.
Zato kad mogu da biram idem u Speed, jesu skuplji od ostalih, vaki su - naki su, ali me s njima najmanje glava boli.
-
lavic
#69 Re: Autolakirer u Sarajevu
Ja samo Zulicu vjerujem da ce auto biti kao iz fabrike.
- Namce
#70 Re: Autolakirer u Sarajevu
Ko su Speed momci a ko je Zulić?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#71 Re: Autolakirer u Sarajevu
lakireri
- Namce
#72 Re: Autolakirer u Sarajevu
Očito da su
već pitam za pedigre 
-
tempuser
#73 Re: Autolakirer u Sarajevu
Zulic le lakirer u M. M. Baseskije, Speed autolimarska radionica V. Polje.
Zulic nije imao registovanu djelatnost, nije mogao uraditi predracun, izdati racun itd pa nema pa nemam neko iskustvo, ne znam da li je sad tako, ali je i on znao sfuseriti kao i svaki drugi majstor. Mog prijatelja udari neki lik na Kovacicima. Ne znam jel lik nije imao vozacku, nije bio reg. ili sta vec, ali se dogovore de mu plati popravak kod Zulica i jos je bilo nekih preporuka. Steta nije bila velika, popravak prednjeg blatobrana, ali je prefurao rok za jedno 2-3 dana i baza i bezbojni su procurili na nekim mjestima. Elem sto si se reklo "brza ruka"...
Zulic nije imao registovanu djelatnost, nije mogao uraditi predracun, izdati racun itd pa nema pa nemam neko iskustvo, ne znam da li je sad tako, ali je i on znao sfuseriti kao i svaki drugi majstor. Mog prijatelja udari neki lik na Kovacicima. Ne znam jel lik nije imao vozacku, nije bio reg. ili sta vec, ali se dogovore de mu plati popravak kod Zulica i jos je bilo nekih preporuka. Steta nije bila velika, popravak prednjeg blatobrana, ali je prefurao rok za jedno 2-3 dana i baza i bezbojni su procurili na nekim mjestima. Elem sto si se reklo "brza ruka"...
-
lavic
#74 Re: Autolakirer u Sarajevu
Imas li tala kod Speda????
Zulic nije vec dugo u M.M. Baseskije.
Zulic nije vec dugo u M.M. Baseskije.
- Altsa
#75 Re: Autolakirer u Sarajevu
Na Dobrinji 5 uz javnu garazu dobar lakirer.