Elance - posao od kuće

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
vjesticanametli

#51 Re: Elance - posao od kuće

Post by vjesticanametli »

ahasoho wrote:meni sve to lici na suplju pricu. da se moze ista zaraditi, svi bi to radili. mislim moze li se zaraditi prosjecna fbih placa? ne moze, zar ne.
a sta ja to kao imam da bacam suplju ovdje.........fazon je sto moras da se izboris sa velikooooom konkurencijom
varas se .......za 3 dana sam zaradila 150 dolara
Last edited by vjesticanametli on 02/04/2013 18:00, edited 1 time in total.
vjesticanametli

#52 Re: Elance - posao od kuće

szlava wrote:Ko moze pooci oko ove registracije ja bih se zelio registrirati ali neznam bas sve detaljno sta trebam ako mi neko moze pomoci :)
gdje zelis elance ili o desk
ahasoho

#53 Re: Elance - posao od kuće

Post by ahasoho »

vjesticanametli wrote:
ahasoho wrote:meni sve to lici na suplju pricu. da se moze ista zaraditi, svi bi to radili. mislim moze li se zaraditi prosjecna fbih placa? ne moze, zar ne.
a sta ja to kao imam da bacam suplju ovdje.........fazon je sto moras da se izboris sa velikooooom konkurencijom
varas se .......za 3 dana sam zaradila 150 dolara
nisam te mislio omalovaziti ili slicno. ali mozes li doista zivjeti od toga ili ti je to dzeparac? meni se cini kao da je taj rad bas za dzeparac. ok zaradis 150 dolara, ali se i mnogo namucis za to. evo ovako, da ti neko ponudi 200 maraka ovdje za isti posao, odbila bi ga ili ne? a sto radis ti - programiras?
szlava

#54 Re: Elance - posao od kuće

Post by szlava »

vjesticanametli wrote:
szlava wrote:Ko moze pooci oko ove registracije ja bih se zelio registrirati ali neznam bas sve detaljno sta trebam ako mi neko moze pomoci :)
gdje zelis elance ili o desk
Jeli elance bolj ja sam aktivirao jedan testni user bezze ispunio ali ima stvarno previse stvari za ispunjavati jeli potrebno sve ispuniti moze neki user da prema njemu ispunim ove potrebne stvari i dali treba kartica za net kupovinu ili se moze nako drugacije napraviti user bez kartice za transakcije i to ili trebam napraviti paypal racun?
vjesticanametli

#55 Re: Elance - posao od kuće

na elance trebas paypal i karticu i moras sve popuniti.........smijem li pitati sta namjeravas raditi

ja ovo ne gledam kao prihod od kojeg zivim ali kazem opet moze se navuci dobra suma kad procepi a konkurencija je zaista velika...............ja sam zadovoljna i ne postavljam ponude od 20 dolara

pitao si za posao ovdje i za 200 KM pa da ti kazem da imam klijenta kojem cesto radim prevod pa nekada je 50 a nekada 20 KM ..........ostali klijenti su ino a i nemam nesto volje da se nagaĐŽam sa nasim ljudima jer ne cijene posao i misle haj ba nije to nista to moze svako
szlava

#56 Re: Elance - posao od kuće

Post by szlava »

vjesticanametli wrote:na elance trebas paypal i karticu i moras sve popuniti.........smijem li pitati sta namjeravas raditi

ja ovo ne gledam kao prihod od kojeg zivim ali kazem opet moze se navuci dobra suma kad procepi a konkurencija je zaista velika...............ja sam zadovoljna i ne postavljam ponude od 20 dolara

pitao si za posao ovdje i za 200 KM pa da ti kazem da imam klijenta kojem cesto radim prevod pa nekada je 50 a nekada 20 KM ..........ostali klijenti su ino a i nemam nesto volje da se nagaĐŽam sa nasim ljudima jer ne cijene posao i misle haj ba nije to nista to moze svako
Znaci nista bez kartice da ne kreiram user pa neocekivam neke silne pare :D imam na pretek slobodnog vremena a zanimam se 3D modeliranjem Maya 3D, Corel , Ilustration, Web design tako da nes probam uraditi korisno u silnom slobodnom vremenu :D
vjesticanametli

#57 Re: Elance - posao od kuće

ne nece biti silnih para a kod tebe je i konkurencija prejaka ali svakako pokusaj
stidljiv

#58 Re: Elance - posao od kuće

Post by stidljiv »

Itekako moze, ne bi povjerovao da i nema granica koliko moze, samo je pitanje kako se snadjes i koliko se potrudis.

Preko noci ne moze neka velika cifra ali vremenom se moze uzeti onoliko koliko mozes odraditi...neko moze 500, neko 1000, neko 2000, neko 5000...
ahasoho

#59 Re: Elance - posao od kuće

Post by ahasoho »

---
kazo

#60 Re: Elance - posao od kuće

Post by kazo »

Eh skupih i ja konacno vecu sumu novca i nisam htio da ih podignem dok ne dodju crni dani,hahahah. Maloprije sam ih povukao na svoj paypal acc i pise da ce kroz 24 sata prebaciti to. Posto prvi put prebacujem to sa paypala tamo pise da ce mi uzeti 5$ sto prebacim na svoju karticu. Nidje veze onda,ako je tako. Uzela mi ona bagra od elancea i sad hoce jos i paypal i vjerovatno dok razmjenim u marke nigdje me :-) mozda sam se ja i prevario pa nisam dobro shvatio.
GriFoN

#61 Re: Elance - posao od kuće

Post by GriFoN »

Prvog dana u mjesecu PayPal automatski besplatno šalje novac na karticu.
stidljiv

#62 Re: Elance - posao od kuće

Post by stidljiv »

Trebao si sa Elancea povuci direktno na devizni tekuci racun, ovako imas duplu proviziju...i Paypal te dere.
kazo

#63 Re: Elance - posao od kuće

Post by kazo »

nista onda cu cekati 1.juni, ali eto u buduce cu direkt na racun
merimas

#64 Re: Elance - posao od kuće

Post by merimas »

Samo treba biti uporan, moze se lijepo zaradati i na elancu i odesku.
kokodaa

#65 Re: Elance - posao od kuće

Post by kokodaa »

Gledaj, sve ovisi koliko se posvetis tome.Ako dodjes jednom u par dana i prijavis se na par poslova, onda su male sanse da ces cak zaraditi i za djeparac.
No, ako svaki dan dolazis tamo, stalno si online i radis, da, moze se zaraditi i puno vise od prosjecne BiH place.

Najveci je problem sto ljudi odustanu nakon par prijava, jer im poslove najcesce pokupe code monkey's (Indijci/Pakistanci).
vjesticanametli

#66 Re: Elance - posao od kuće

moze moze :D ovaj mjesec je bila luda suma :) :thumbup:
stidljiv

#67 Re: Elance - posao od kuće

Post by stidljiv »

Ja ti ostadoh duzan :evil: :D
žuti

#68 Re: Elance - posao od kuće

Post by žuti »

vjesticanametli wrote:na elance trebas paypal i karticu i moras sve popuniti.........smijem li pitati sta namjeravas raditi
mislim da je obavezno popuniti samo jedan način tj. paypal ili karticu.
kokodaa

#69 Re: Elance - posao od kuće

Post by kokodaa »

žuti wrote:
mislim da je obavezno popuniti samo jedan način tj. paypal ili karticu.
Ako imas PayPal, to znaci da imas i karticu, jer se lova vuce sa PayPala na na karticu.
Takodjer se moze isplatiti čekom, direktnim transferom na bankovni račun, PayPalom i Skrill-om (bivši Moneybookers).Oni koji žele, mogu zatražiti i Payoneerovu prepaid MasterCard karticu, pa primati uplate na nju.
vjesticanametli

#70 Re: Elance - posao od kuće

stidljiv wrote:Ja ti ostadoh duzan :evil: :D
:lol: :lol: :lol: ma nemam vremena :D pićemo mi kafu

nego ja sam na elance povezala stedni iz RBB

stidljivi jel ide dobro :D kod mene ludilo :lol: sad ja odbijam poslove :evil:
stidljiv

#71 Re: Elance - posao od kuće

Post by stidljiv »

Ma iskreno super je, ima i vise nego sto mogu da odradim :D

E vala drago mi je da si se i ti probila tamo, mada nisam ni sumnjao...javi se da pijemo kafu :D :D
vjesticanametli

#72 Re: Elance - posao od kuće

:-D :) hocu cim malo ohane ovo :lol:

a jel da mi vratis cenera :D :lol: :lol: :lol: :lol:
cujemo se
stidljiv

#73 Re: Elance - posao od kuće

Post by stidljiv »

Crvenim se mjesecima zbog cenera :oops: :roll: :D :D

Javi...i prebaci koji posao, sad si glavna tamo :lol:
Melo15

#74 Re: Elance - posao od kuće

Post by Melo15 »

Imam ja jedno pitanje...imam karticu ali je paypal ne podrzava(maestro kartica), ima li neki drugi nacin da se prijavim na ovo s ovom karticom? :?
kokodaa

#75 Re: Elance - posao od kuće

Post by kokodaa »

Melo15 wrote:Imam ja jedno pitanje...imam karticu ali je paypal ne podrzava(maestro kartica), ima li neki drugi nacin da se prijavim na ovo s ovom karticom? :?
Da bi se prijavio na Elance (ili neki sličan site), uopće ti ne treba kartica i PayPal.
Paypal je samo jedan od načina kako možeš povući novac koji tamo zaradiš.

Stoga, registriraj se i radi, a kada dođe vrijeme za isplatu, možeš zatražiti ček ili povući novac direktno na banku (puno bolja opcija od čeka).
Post Reply