P.S. Ovo vazi za djevojke istog/slicnog statusnog staleza. One dubljeg dzepa su posebna prica
[Djevojka] Plaćanje
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- pooLover
#51 Re: [Djevojka] Plaćanje
Po meni je najnormalnije reci: "nemam love", "nisam sad pri parama", "nesto sam tanak danas" ili nesto u tom fazonu. Gledaj da to ne bude bas na prvom sastanku ali nakon nekog odredjenog upoznavanja po meni je to normalna stvar. Nemoj misliti da ja tebe ne shvatam. I ja sam slicno razmisljao u tim godinicama ali sam s vremenom, nuzdom, shvatio da normalnoj djevojci zna bit i drago kad ona plati. Ne da to predje u naviku pa da iskoristavas njen slajpek ali da kad se sve sabere i oduzme (ne mislim bukvalno sabirati svaku marku), da ste tu negdje, bara-bara. Lijepo je da ti kao musko imas blago visi iznos placenih racuna ali, osim ako ne zelis sponzurusu pored sebe, onda je najnormalnije da i jedno i drugo dijelite troskove zajedno provedenog vremena.
P.S. Ovo vazi za djevojke istog/slicnog statusnog staleza. One dubljeg dzepa su posebna prica
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#52 Re: [Djevojka] Plaćanje
Mozda ti imas toliko love da zadovoljavas sve prohtjeve svojih djevojaka i da uvijek placas, ali sto se mene tice, u drustvu u kojem vlada sveopsti kokuzluk jako je bezobrazno i bahato ocekivati da uvijek i uvijek jedno placa, a i nekulturno.
Ali eto srecom nismo svi isti.
@westice-nije bilo tebi upuceno
Ali eto fino sto si ti bila zadivljena sto je on prodao svoj ruter da bi izasao sa tobom...
Ali eto fino sto si ti bila zadivljena sto je on prodao svoj ruter da bi izasao sa tobom...
- Don Zivconi
#53 Re: [Djevojka] Plaćanje
momak ti je kraljwestica wrote:ja ne znam je li ovo upuceno meni, ali da jesam "damica" i da logicno mi je da muskarac na prvim sastancima placa... ja sam u dugoj vezi u kojoj on nije imao para i znam da sam prvu godinu skoro uvijek ja placala i nikad mi to nije smetalo, zapravo bilo mi je sasvim normalno ali poenta je kad mi je nakon tako nekoliko mjeseci zabavljanja rekao da je prodao svoj ruter da bi mogao izaci sa mnom naravno da sam bila zadivljenaladyblue18 wrote:U svijetu takvih damica da.miki.ba wrote:
Fakat ne razumijem pa zar se novcem dokazuje kolko nam je stalo.Tj one dokazuju sta traze.
Hebote vakat kad djevojka ocekuje da je lik zadivi placanjem, nekidan je jedna napisala isto da svaka djevojka voli skupe poklone, dijamante i auta...
i fakat ne kontam muskarce kako i gdje nabasaju na ove djevojke sto se ne trzaju za novcanik meni se to dogadja samo sa rajom
- westica
#54 Re: [Djevojka] Plaćanje
Mislim da bi svaka djevojka bila zadivljena kad bi saznala da je momku s kojim bilo toliko stalo da izadje s njom da je uradio bilo sta da skupi novac da je izvede i ispadne dzentlmen 
- ladyblue18
#55 Re: [Djevojka] Plaćanje
Pa i ne bi bas.westica wrote:Mislim da bi svaka djevojka bila zadivljena kad bi saznala da je momku s kojim bilo toliko stalo da izadje s njom da je uradio bilo sta da skupi novac da je izvede i ispadne dzentlmen
Nekad je dzentlmen bilo nesto drugo, a ne da mi neko dokazuje kako je dzentlmen time sto ce prodati nesto da bi izasao sa mnom. Meni bi iskreno bilo zao da mi to neko prizna a ne bih bila ponosna na sebe.
Postoji milion drugih nacina koji ne ukljucuju novac da ti neko dokaze koliko mu je stalo, ali eto razumijem da se u danasnjem drustvu sve gleda kroz prizmu novca.
-
legenda reala
#56 Re: [Djevojka] Plaćanje
Joj što nam moderatorka ima ispravna razmišljanja
Ne znam šta reći i jedno i drugo može proći
Al šta fali i platiti za pravu djevojku
, jbg valjda možeš skontati šta je i ko je i guli li te 
Ne znam šta reći i jedno i drugo može proći
Al šta fali i platiti za pravu djevojku
-
miki.ba
#57 Re: [Djevojka] Plaćanje
Svakom muškarcu puno znaci kad dođe kuci, a žena raspremil, skuhala rucak, djeci sve pripremila, pripremila lavor da gospodin umoci noge itd. ali vi to necete vi hocete ravnopravnost, naravno sve dok on cehove placa.westica wrote:Mislim da bi svaka djevojka bila zadivljena kad bi saznala da je momku s kojim bilo toliko stalo da izadje s njom da je uradio bilo sta da skupi novac da je izvede i ispadne dzentlmen
A reci mi kako si se ti odužila za taj đentlmenski akt, jesil prodala sta da ga pocastis.
- Don Zivconi
#58 Re: [Djevojka] Plaćanje
Upravo tako ako ja nisam kokuz jer radim a djevojka mi ne radi pa normalno je da cu ja platiti i obrnuto jer bi kako kazes bilo bezobrazno da ocekujem od nje koja nema para da placa nesto.ladyblue18 wrote:Mozda ti imas toliko love da zadovoljavas sve prohtjeve svojih djevojaka i da uvijek placas, ali sto se mene tice, u drustvu u kojem vlada sveopsti kokuzluk jako je bezobrazno i bahato ocekivati da uvijek i uvijek jedno placa, a i nekulturno.
p.s ako treba i hiljadu puta
- ladyblue18
#59 Re: [Djevojka] Plaćanje
E miki vala zaheba ti sa ovim lavorom 
@zivconi - to je ok, ali znas sta je fazon, sta kad rade oboje a on ostane bez posla, ona i dalje ocekuje da on placa uglavnom, i na kraju ga ostavi...i ne karikiram, znas koliko znam ovih slucajeva
@zivconi - to je ok, ali znas sta je fazon, sta kad rade oboje a on ostane bez posla, ona i dalje ocekuje da on placa uglavnom, i na kraju ga ostavi...i ne karikiram, znas koliko znam ovih slucajeva
-
miki.ba
#60 Re: [Djevojka] Plaćanje
ladyblue18 wrote:E miki vala zaheba ti sa ovim lavorom
Ma nije meni mrsko ni sto puta platiti, al me nervira što dosta žena zastupa tu tezu da on treba platiti.
- westica
#61 Re: [Djevojka] Plaćanje
Prvo kako bih ja mogla znati materijalnu situaciju nekoga s kim prvi put izlazimladyblue18 wrote:Pa i ne bi bas.westica wrote:Mislim da bi svaka djevojka bila zadivljena kad bi saznala da je momku s kojim bilo toliko stalo da izadje s njom da je uradio bilo sta da skupi novac da je izvede i ispadne dzentlmen![]()
Nekad je dzentlmen bilo nesto drugo, a ne da mi neko dokazuje kako je dzentlmen time sto ce prodati nesto da bi izasao sa mnom. Meni bi iskreno bilo zao da mi to neko prizna a ne bih bila ponosna na sebe.
Postoji milion drugih nacina koji ne ukljucuju novac da ti neko dokaze koliko mu je stalo, ali eto razumijem da se u danasnjem drustvu sve gleda kroz prizmu novca.
Drugo pokazao mi je na milion nacina koliko mu je stalo ali ovo je jedan od njih, nije to do novca nego do truda
Trece ja jesam za to da djevojka na tim prvim sastancima predlozi da plati svoj dio, mislim da je to neka opsta kultura, ali je isto tako dzentlmenski da ako te neki momak pozove da izadjete da on i plati
P.S.
da on jeste kralj i dan danas kad se toga sjetimo oci mi zasuze
-
LoveHurts
#62 Re: [Djevojka] Plaćanje
- Don Zivconi
#63 Re: [Djevojka] Plaćanje
da si citao malo bolje skontao bi da je djevojka dugi dio pocetka veze stalno placala a onda je covjek uradio ovo da joj pokaze da i njemu nije zao odreci se nekih stvari cccmiki.ba wrote:Svakom muškarcu puno znaci kad dođe kuci, a žena raspremil, skuhala rucak, djeci sve pripremila, pripremila lavor da gospodin umoci noge itd. ali vi to necete vi hocete ravnopravnost, naravno sve dok on cehove placa.westica wrote:Mislim da bi svaka djevojka bila zadivljena kad bi saznala da je momku s kojim bilo toliko stalo da izadje s njom da je uradio bilo sta da skupi novac da je izvede i ispadne dzentlmen
A reci mi kako si se ti odužila za taj đentlmenski akt, jesil prodala sta da ga pocastis.
fakat ne kontam neke ljude
- ladyblue18
#64 Re: [Djevojka] Plaćanje
A bogam' ti nisi dobro citaoDon Zivconi wrote:a onda je covjek uradio ovo da joj pokaze da i njemu nije zao odreci se nekih stvari
- westica
#65 Re: [Djevojka] Plaćanje
Miki zapravo jesam, prodala sam svasta nesta svoje i nije mi zao...
Last edited by westica on 01/09/2012 22:14, edited 1 time in total.
- Platformas
#66 Re: [Djevojka] Plaćanje
ladyblue18 wrote:A taj se bonton bas moze onako primijeniti na ekonomsku i finansijsku situaciju kod nas.Don Zivconi wrote:
Mozes da se ne slažes koliko hoces al ako radis i imas da platis red jeodnosno kako u bontonu stoji "placanje je po pravilu duznost muskarca"
još ako su prvi izlasci u pitanju...
![]()
Kratko i jasno, ako se doticna nikada ne pocese da plati, ta je dzon obraz zesci i nema ni mrve odgoja.
A nazalost danasnje djevojke se odgajaju tako da im matere govore da gaze i preko mrtvih da bi dosle do cilja i da je jedini cilj osigurati muza s lovom.
Koliko sam puta cula takvu pricu moze za sada stati na prste obje ruke.
I zasto bi se onda neka ufatila novcanika i u shali kad slusa mater sta joj govori.
Odavno ja govorim da su materešine krive za sve, oca mi.
- ladyblue18
#67 Re: [Djevojka] Plaćanje
Pa kakve ti vrijednosti roditelji usade takav ces biti, uglavnom.Platformas wrote:
Odavno ja govorim da su materešine krive za sve, oca mi.
Ono sto naucis u kuci ponjet ces sa sobom. Nije to nikakva filozofija.
-
miki.ba
#68 Re: [Djevojka] Plaćanje
Ja se više šalim, ne osuđujem tewestica wrote:Miki zapravo jesam, prodala sam svasta nesta svoje i nije mi zao... Jedno sam mu vrijeme nosila rucak svaki dan na posao jer nije imao para ni da jede... Sjecam se da godinu dana nisam imala patike, stare su sve bile poderane i kad god bi mi mama dala da kupim znala sam da su njemu potrebnije.. kako god sve je to davno bilo i nisam trebala nikako spominjati sta sam ja uradila ali glupo je sto muskarci misle da su zene sponzoruse ako ocekuju da se plati ceh na prvom sastanku, to je jednostavno bonton, kultura
Al vrijeme je da se stvari pocnu mjenjati, nekad je bilo normalno biti neobrijan ispod pazuha, a sad je nekulturno.
- Don Zivconi
#69 Re: [Djevojka] Plaćanje
ovo je djevojka napisalaladyblue18 wrote:A bogam' ti nisi dobro citaoDon Zivconi wrote:a onda je covjek uradio ovo da joj pokaze da i njemu nije zao odreci se nekih stvari![]()
"ja sam u dugoj vezi u kojoj on nije imao para i znam da sam prvu godinu skoro uvijek ja placala i nikad mi to nije smetalo, zapravo bilo mi je sasvim normalno ali poenta je kad mi je nakon tako nekoliko mjeseci zabavljanja rekao da je prodao svoj ruter da bi mogao izaci sa mnom naravno da sam bila zadivljena"
sta hoces da kazes ne kontam ili se samo pravis pametna?
- Platformas
#70 Re: [Djevojka] Plaćanje
Što mrzim ovo nabrajanje šta je ona propatila dok je on pokušavao da zaradi nestowestica wrote:Miki zapravo jesam, prodala sam svasta nesta svoje i nije mi zao... Jedno sam mu vrijeme nosila rucak svaki dan na posao jer nije imao para ni da jede... Sjecam se da godinu dana nisam imala patike, stare su sve bile poderane i kad god bi mi mama dala da kupim znala sam da su njemu potrebnije.. kako god sve je to davno bilo i nisam trebala nikako spominjati sta sam ja uradila ali glupo je sto muskarci misle da su zene sponzoruse ako ocekuju da se plati ceh na prvom sastanku, to je jednostavno bonton, kultura
Men je žao ovog lika, vjerovatno i sada šljaka dok je "dama" online.
-
legenda reala
#71 Re: [Djevojka] Plaćanje
Da niste malo dočekali na nož westicu, nije ona ništa loše rekla, većina stvari je ispravna i njena i od lady, sad samo zavisi kako ko gleda na to.
Al ovaj klip iznad najjači

Al ovaj klip iznad najjači
- phillie
#72 Re: [Djevojka] Plaćanje
@Korisnicko ime
Pokazati se gestom da platis racun u vasim prvim izlascima. S tim naravno da se ne izlazi svaki dan, da nekad bude izlazak bez troska (na kraju krajeva on je izvodi, nek on odredjuje gdje ce i sta ce), ako joj je stalo do njega, svejedno ce joj biti hoce li biti na kafi ili ce setati ili sjediti na klupi...a na kraju krajeva ako joj je stalo do njega, nece joj problem biti ni platiti racun od dvije kafe.
Nigdje nije receno, ti si musko ti snosis troskove izlazaka...to su gluposti sto neko rece "Kardashian" generacije i opcenito "vrana mozak popila" populacije. Eh sad, pitanje je na kakvu osobu naletis.
Ne treba biti titiz, al naravno ne treba ni pustiti da te neko levati (bez obzira kako dobro izgledao/la).
Ovo dvoje se nece ni pozdraviti, a kamoli zabavljati (iz tvog primjera)
.
U biti slazem se s tobom, ali ovdje se ide u dvije extremne situacije:
1)da li momak treba da "finansira" izlaske cijelo vrijeme
2)odmah na prvom sastanku reci da nemas namjeru nicije cejfove placati.
sto samo po sebi ne vodi nigdje...u prvom slucaju ces ispasti levat, a u drugom debil i supak.
Pokazati se gestom da platis racun u vasim prvim izlascima. S tim naravno da se ne izlazi svaki dan, da nekad bude izlazak bez troska (na kraju krajeva on je izvodi, nek on odredjuje gdje ce i sta ce), ako joj je stalo do njega, svejedno ce joj biti hoce li biti na kafi ili ce setati ili sjediti na klupi...a na kraju krajeva ako joj je stalo do njega, nece joj problem biti ni platiti racun od dvije kafe.
Nigdje nije receno, ti si musko ti snosis troskove izlazaka...to su gluposti sto neko rece "Kardashian" generacije i opcenito "vrana mozak popila" populacije. Eh sad, pitanje je na kakvu osobu naletis.
Ne treba biti titiz, al naravno ne treba ni pustiti da te neko levati (bez obzira kako dobro izgledao/la).
Ovo dvoje se nece ni pozdraviti, a kamoli zabavljati (iz tvog primjera)
U biti slazem se s tobom, ali ovdje se ide u dvije extremne situacije:
1)da li momak treba da "finansira" izlaske cijelo vrijeme
2)odmah na prvom sastanku reci da nemas namjeru nicije cejfove placati.
sto samo po sebi ne vodi nigdje...u prvom slucaju ces ispasti levat, a u drugom debil i supak.
-
miki.ba
#73 Re: [Djevojka] Plaćanje
To su ti te žene one uvijek znaju kolko su uložile, i kad se posvađa vjerovatno ce mu sve nabrojati.Platformas wrote:Što mrzim ovo nabrajanje šta je ona propatila dok je on pokušavao da zaradi nestowestica wrote:Miki zapravo jesam, prodala sam svasta nesta svoje i nije mi zao... Jedno sam mu vrijeme nosila rucak svaki dan na posao jer nije imao para ni da jede... Sjecam se da godinu dana nisam imala patike, stare su sve bile poderane i kad god bi mi mama dala da kupim znala sam da su njemu potrebnije.. kako god sve je to davno bilo i nisam trebala nikako spominjati sta sam ja uradila ali glupo je sto muskarci misle da su zene sponzoruse ako ocekuju da se plati ceh na prvom sastanku, to je jednostavno bonton, kultura![]()
Men je žao ovog lika, vjerovatno i sada šljaka dok je "dama" online.
- phillie
#74 Re: [Djevojka] Plaćanje
De ba, sta ste naklopili na westicu. Da su bogdom neke moje bivse bile ovakve....
- Don Zivconi
#75 Re: [Djevojka] Plaćanje
igleda da su se ovi jako opekli pa ljubomora ubi sto sami sebi sendvice prave za poslacrkvice wrote:De ba, sta ste naklopili na westicu. Da su bogdom neke moje bivse bile ovakve....