IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post Reply
neki

#51 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by neki »

šojić wrote:
evo mene wrote:KOLDŽI JE DOŠAO KRAJ, A GLAVE MU JE DOŠLA TA FAMOZNA VILDANA, KOJA VEDRI OPĆINOM. ONA GA JE DEFINITIVNO PRODALA!!!
Ja sam čuo da ta Famozna Vildana vlada općinom Novo Sarajevo i da je njegova noćna pratnja ali ne znam koliko je to tačno ali mi je jako žao Koldže ako je to razlog njegovog nerada i neka mu pa neka onda trpi posljedice vladavine ženskog srca.
Jadno i dvolicno
haribobobe

#52 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by haribobobe »

neki wrote:
šojić wrote:
evo mene wrote:KOLDŽI JE DOŠAO KRAJ, A GLAVE MU JE DOŠLA TA FAMOZNA VILDANA, KOJA VEDRI OPĆINOM. ONA GA JE DEFINITIVNO PRODALA!!!
Ja sam čuo da ta Famozna Vildana vlada općinom Novo Sarajevo i da je njegova noćna pratnja ali ne znam koliko je to tačno ali mi je jako žao Koldže ako je to razlog njegovog nerada i neka mu pa neka onda trpi posljedice vladavine ženskog srca.
Jadno i dvolicno
Cek a sto je tolika hajka? Svi znamo da kada se 8-mog"semafor" upali znat cemo ko je nacelnik a ko ne :-D :-D
A sjeca li se od koga je Haris Silajđic izgubio 96te ja mislim :) Tako nepostoji 100% da ce neko zadrzati fotelju :)

A sto se tice Koldže ja ga licno ne podrzavam jer imam svoje razloge jedan od njih je da covjek pravi svake 4 godine pa necu valjda cekati jos 4 da imam ulicu da valja :)
Mr.Penguin

#53 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Mr.Penguin »

šojić wrote:Evo pismo majke čije je se dijete vozalo koldžinim vozičem.

Poštovani,

Zgranuta sam određenim i provjerenim saznanjem koje moram s Vama podijeliti...

Naime, na Vilsonovom šetalištu u subotu, 25. avgusta, tokom održavanja Porodičnog dana, djecu je vozio cijeli dan jedan vozić, u kojem su djeca uživala ne znajući da se radi o vozu firme "POKOP" koji prevozi UMRLE!!! Isto to potvrdio mi je direktor 'Pokopa' Grebović, ali i neki službenici Općine Novo Sarajevo. Objašnjeno mi je da je mjesto namijenjeno za prijevoz sanduka umrlog pregrađeno određenim plastikama, kako bi se dobio izgled voza!
Prestrašno je gdje se moje dijete vozalo!
Prestrašno je koja sredstva se sve koriste za nečiju promociju u predizbornu kampanju!
Izvinite, ali kao majci mi je jako loše!!!
Istu informaciju možete provjeriti i u 'Pokopu' i u Općini Novo Sarajevo.
Nadam se da ćete objaviti ovaj članak, kako bi se bolesnim i prljavim igrama stalo u kraj. Prestravljena sam načinom na koji načelnik ove općine dobija poene naivnih građana!
I evo istine:

"Iz KJKP "Pokop" tvrde:

Tačno je da je vozić naš, ali ne i da se u njemu prevoze mrtvački sanduci!

Tragom pisma koje nam je uputila naša čitateljka, kontaktirali smo KJKP 'Pokop', u kome su nam potvrdili da se za potrebe održavanja tradicionalnog 7. Porodičnog dana Općine Novo Sarajevo zaista koristilo njihovo vozilo, tačnije vozić koji je u tu svrhu 'zabavljao' najmlađe, ali da nije riječ o vozu koji se inače koristi za prevoz mrtvačkih sanduka:

- Mi imamo razne vrste vozila - za dženaze, sahrane, kao i za prevoz ljudi koji koji dođu na sprovod, a za ovu priliku korišteno je putničko vozilo (voz) koje inače prevozi pješake. Voz za sanduke se ne bi ni mogao upotrijebiti u ovu svrhu, jer je on potpuno dugačije koncipiran, tako da su sve te tvrdnje netačne, pojasnio je za PORTAL Šefik Vatreš, koordinator u preduzeću 'Pokop'. "
neki

#54 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by neki »

haribobobe wrote:
neki wrote:
šojić wrote:
Jadno i dvolicno
Cek a sto je tolika hajka? Svi znamo da kada se 8-mog"semafor" upali znat cemo ko je nacelnik a ko ne :-D :-D
A sjeca li se od koga je Haris Silajđic izgubio 96te ja mislim :) Tako nepostoji 100% da ce neko zadrzati fotelju :)
'jadno i dvolicno' se odnosilo na njegov komentar a ne na Koldzu
evo mene

#55 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by evo mene »

Kako su SDP-ovi ljudi u Općini ovaj voz podvalili Koldži. Eto ti Koldžo SDP pa i dalje šuruj s njima.
temohpab

#56 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by temohpab »

Kice wrote:EVO KAKO RADE KOLDŽO I NJEGOVA VILDANA!!!

Povodom, uskraćivanja prava na korištenje prostorija MZ Velešići u općini Novo Sarajevo, KO SDU BiH Sarajevo daje sljedeće saopštenje za javnost.

Da je jačanje SDU BiH u Kantonu Sarajevo ocjenjeno kao prijetnja kojoj treba stati u kraj najbolji je dokaz ponašanje općine Novo Sarajevo, odnosno načelnika-biznismena Nedžada Koldže.

Naime, iako uredno najavljena tribina SDU BiH u MZ Veležići nije mogla biti održana zbog činjenice da se nadležni nisu udostojili da ustupe ključ od MZ Velešići u terminu za koji je odobreno korištenje sale. Kada su se nadležni sjetili da se pojave, na lice mjesta su poslali svog službenika u alkoholisanom stanju koji nije bio u stanju da stoji na nogama, a ne da otvori objekat koji mu je povjeren, za koji nije posjedovao ključ. Predstavnike OO SDU BiH Novo Sarajevo i člana predsjedništva SDU BiH prof.dr. Durakovića koji su sa okupljenim građanima bili onemogućeni da održe javnu tribinu, neustupanje prostorija nije spriječilo da pred ulazom u MZ Velešići održe skup.

Ovo nije prvi put da načelnik-biznismen Nedžad Koldžo onemogućava SDU BiH da svoj politički program predstavi građanima u općini Novo Sarajevo. I pred lokalne izbore 2008. i pred opće izbore 2010. godine Nedžad Koldžo je demonstrirao da koncept demokratije u kojem pored SDA i SDP-a postoje i druge političke opcije, njemu nije poznat i da niko nema pravo da optužuje njegovu malenkost za institucinalni kriminal. Načelnik-biznismen Nedžad Koldžo ne želi da građani znaju da je upravo on odgovoran kao predsjedavajući vijeća u to vrijeme, zašto je zgrada „ROBOT“ Komerca sagrađena u dvorištu općine, zatim da je odgovoran zbog farse oko izgradnje sportske sale, pa favoriziranja određenih građevniskih firmi, te dodjeljivanja prostorija mlječne pijace AMKO-Komercu itd.

Lokalna vlast na čijem čelu je načelnik-biznismen Nedžad Koldžo sa pijanim službenicima, neodgovornim službama koje se zloupotrebljavaju u političke svrhe, najbolja su slika političke elite koja se više bavi privatnim biznisom nego sa problemima građana zbog čega su izabrani i plaćeni. SDU BiH će i pored svih prepreka održavati tribine i građanima prenositi istinu, a načelniku-biznismenu Koldži obećavamo da će kad uđemo u lokalnu vlast u Općini Novo Sarajevo, njegova živopisna političko-poslovna karijera biti predmet našeg posebnog interesovanja kao i predmet istraživanja nadležnih agencija za zaštitu zakonitosti.

:lol: :lol: :lol:
Sad si se ovdje preselio.
Bolje ti je da prestanes jer ustvari covjeku samo pomazes. Promjeni pristup, ovakvo ponasanje gdje po bilo koju cijenu pokusavas da ocrnis covjeka ustvari ide u prilog njemu a ne tebi i tvojima. :wink:
haribobobe

#57 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by haribobobe »

Koldžu nema potrebe niko da crni... Sam je sebe ocrnio :)

Ah sta reci o njemu i Vildani vise osim Bravar stema rupe :)))
Idealan nacelnik? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A ovo za voz to je ponizavajuce dajte ljudi pravdajte covjeka koliko hocete al to nema smisla. Da je moje djete nebi koldzu vozic vozio iz pokopa nego nesto drugo. :run: :run: :run:
Mr.Penguin

#58 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Mr.Penguin »

temohpab wrote: Bolje ti je da prestanes jer ustvari covjeku samo pomazes. Promjeni pristup, ovakvo ponasanje gdje po bilo koju cijenu pokusavas da ocrnis covjeka ustvari ide u prilog njemu a ne tebi i tvojima. :wink:
:thumbup:
Ricken

#59 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Ricken »

Kice wrote:Ne može Koldžu i Vildanu odbraniti ni Karkin, koliko se zla napravili u Općini proteklih godina.
Đe vas Fahroni nalazi. Svi isti still pisanja, ko jaje jajetu. Avazova akademija pljuvanja. Kad nekog crniš na takav način imaš 50% šanse da dobije kontra efekat.
Prpa.ba

#60 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Prpa.ba »

Najsmjesnije je kad se trolovi ovako aktiviraju pred izbore. Gdje su silne tribine i aktivnosti izmedju izbora? Gdje su silni zabrinuti gradjani/graDZAni Novog Sarajeva izmedju izbora? Jok, izmedju izbora se kreiraju i realiziraju talovi, a jedina kritika (u predizbornoj kampanji) svodi se na ono sto Koldzo jedino ponekad i ispravno radi. :D :D

EDIT: najjaci su ovi sto spominju pravosudne institucije, a na nivou opcine. :lol: Mozda docekamo i obecanje o otvaranju desetak hiljada radnih mjesta u opcini, te o zakonu o oduzimanju nelegalno stecene imovine.. :lol:
haribobobe

#61 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by haribobobe »

Lud i ponosan wrote:To pljuvanje bez konkretnih argumenata, udarci ispod pojasa, mislim da samo izazivaju revolt kod ljudi, te da su kontraproduktivni za ono sto pokusavate postici... Vi, roboti, opranih mozgova.

Dakle, kad se inat probudi onda ce za Koldzu glasati i onaj koji to nije zelio. Primjer je Srbija, bilo je svega, pa na kraju Nikolic ni kriv ni duzan pobjedi... ;-)
Argumenti moji bar za Koldzu :
-Covjek je "ustedio iz budžeta" (ne stedi se iz budžeta nego trosi da bi stanovnicima zivot bio bolji) sad sto je on nesposoban to je druga stvar al UŠTEDITI IT BUDŽETA to je najdebilnija izvala jednog politicara.
-Covjek je bravar smatram da treba edukovaniji covjek za posao nacelnika
-Pravi ambulate i ceste svake 4 godine,zar trebam ja kao stanovnik NS da cekam 4 godine da mi Koldžo popravi cestu ili da dobijem nesto od Opcine.
-Djeljenje novca a govoreci da "Koldžo daje pare" (novac iz grunta od budžeta)
-Vozio vozicem djecu od firme "Pokop"
Onda ima tu Vildana i druge te mnogo argumenata jos za Koldzu necu da pljujem po covjeku odradio je nesto i dobra al to je malo.

A nije prosao Nikolic ni kriv ni duzan ima razlog i kako je on prosao i nije presudilo blacenje po njemu :lol: :lol:
evo mene

#62 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by evo mene »

Koldžo glasove kupuje novcem poreskih obveznika

Naša stranka najoštrije osuđuje manipulaciju građanima putem nekontrolirane potrošnje upravo njihovog novca.
"U svom budućem političkom djelovanju, svim snagama ćemo se truditi da ukinemo takvu nedemokratsku praksu. Dosadašnja politika bila je politika licemjerstva, manipulacije i potcjenjivanja inteligencije biračkog tijela. Novac treba trošiti transparentno i kontinuirano i na prioritete koje određuju građani," navode iz ove stranke.

"Preko pet miliona KM iz budžeta Općine Novo Sarajevo već je utrošeno na javne radove, i to u periodu početka augusta do sredine septembra, upravo u vremenu predizborne kampanje. Stabla, klupe i česma na Vilsonovom šetalištu, spomen obilježje šehidima i poginulim borcima, obnova vodovodnih i kanalizacionih mreža samo u pojedinim ulicama, obnova saobraćajnica, izgradnja dječijeg igrališta… samo su neki od projekata na koje je spomenuti novac utrošen. Ti projekti, osim što od Novog Sarajeva pred izbore prave gradilište u kojem je, u tom periodu, život nepodnošljiv, oni, zapravo, stvaraju prividnu sliku kvalitetnog rada općinskih vlasti i načelnika. Nijedan od tih projekata nema svoju razvojnu dimenziju, a općinski budžet bi morao biti izvor sredstava za razvoj i napredak općine.

Upozoravamo građane da je novac kojim se nemilice troši za promociji jednog čovjeka i jedne stranke upravo njihov i da ne nasjedaju na priču kako su navedeni radovi obavljeni zaslugom načelnika Nedžada Koldže, a upravo takva priča se u općinskim saopštenjima potencira. Institucija načelnika treba da bude servis građana, a sam načelnik uz savjetnike treba da bude strateg razvoja opštine, a ne štedionica novca za predizbornu kampanju svoje stranke."
haribobobe

#63 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by haribobobe »

to je to mrs koldzoooo !!! :faraon: :faraon: :faraon: :faraon: :faraon: :angry: :angry: :angry: :angry:
Last edited by haribobobe on 31/08/2012 17:05, edited 3 times in total.
yurebure

#64 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by yurebure »

Koldzo, Vildana & Belma ( uposlenice opcine Novo Sarajevo ) najveci kriminalci, lihvari, ucjenjivaci !!!

Treba pitati gosp. Koldzu koliko ima stanova u Sa ! Koliko je njih dobio na "kafu", da nove zgrade dobiju gradjevinsku dozvolu !
Gosp. Koldzo se jako naljuti kad ne dobije novi stan u novim zgradama koje se grade na njegovoj opcini, a na jednoj od njih, kad pocne kampanja, ce se zavioriti plakat 10x5m : KOLDZO LOPOVEEEE ODLAZI !!!
Prpa.ba

#65 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Prpa.ba »

evo mene wrote:Koldžo glasove kupuje novcem poreskih obveznika
Slicnu pricu su SDP i NS koristili na temu utroska sredstava za stipendiranje ucenika i studenata, te nastojali to izbaciti iz budzeta. Mladi, lijepi i pametni. :lol:
Petit_Beurre

#66 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Petit_Beurre »

Prpa.ba wrote:
evo mene wrote:Koldžo glasove kupuje novcem poreskih obveznika
Slicnu pricu su SDP i NS koristili na temu utroska sredstava za stipendiranje ucenika i studenata, te nastojali to izbaciti iz budzeta. Mladi, lijepi i pametni. :lol:
Njie istina !
Naša stranka se zalagala da se novac koji ide iz opštinskog budžeta prema vjerskim zajednicama ( preko/oko 100.000 KM ) preusmjeri upravo na osnovne i srednje škole, što je Koldžo odbio, pravdajući se da je to tradicija na koju je ponosan.
Isto tako manipuliše pričom oko potencijalnog renoviranja stadiona Grbavica, i to upravo sad pred izbore.
Prepirke između Koldže i Litexa ( kandidata SDP ) dobiće epske razmjere ( sabura ). Ne zna se ko je smješniji.
DžoKol, koji na proslavi titule obećaval kule i gradove :lol: ili Litex, zbog čije nesposobnosti i u prvo redu neznanja velikan sa Grbavice trpi.
Prpa.ba

#67 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Prpa.ba »

Petit_Beurre wrote:Njie istina !
Naša stranka se zalagala da se novac koji ide iz opštinskog budžeta prema vjerskim zajednicama ( preko/oko 100.000 KM ) preusmjeri upravo na osnovne i srednje škole, što je Koldžo odbio, pravdajući se da je to tradicija na koju je ponosan.
Razlika je izmedju preusmjeravanja novca u skole i stipendiranja ucenika, no sasvim je moguce da grijesim. Iskren da budem, nisam puno obracao paznju na doticno desavanje, ali se dobro sjecam da je opcinski budzet visio o koncu, te da se dosta "raspravljalo" upravo oko stipendija, te doma za zdravo starenje :D . Ako je Nasa Stranka bila za budzet, ovom prilikom se ispricavam doticnima. Istine radi, budzet je na kraju prosao (na urgiranje BPS-ovaca? :D ), ali ostalo mi je upecatljivo, posebno jer ministarstva obrazovanja koje je posvuda zauzeo SDP rezu izdavanja za doticnu populaciju. :D
Petit_Beurre

#68 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Petit_Beurre »

Prpa.ba wrote:
Petit_Beurre wrote:Njie istina !
Razlika je izmedju preusmjeravanja novca u skole i stipendiranja ucenika, no sasvim je moguce da grijesim. Iskren da budem, nisam puno obracao paznju na doticno desavanje, ali se dobro sjecam da je opcinski budzet visio o koncu, te da se dosta "raspravljalo" upravo oko stipendija, te doma za zdravo starenje :D . Ako je Nasa Stranka bila za budzet, ovom prilikom se ispricavam doticnima. Istine radi, budzet je na kraju prosao (na urgiranje BPS-ovaca? :D ), ali ostalo mi je upecatljivo, posebno jer ministarstva obrazovanja koje je posvuda zauzeo SDP rezu izdavanja za doticnu populaciju. :D
Novac koji je trebao ići prema osnovnim i srednjim školama je trebao između ostalog pokriti stipendiranje, van-školske aktivnosti i nabavku školske opreme socijalno ugroženim porodicama. Naravno, ovaj iznos ni izbliza nije dovoljan da se na pravi način realizuje plan, ali 100.000 KM > 0 ...
racionalista

#69 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by racionalista »

e ba kad se prica o toj vildani, belmi itd. red je vala da neko postavi i slike da vidimo kakve su. valjajul sta, ako budu valjale ja koldzi sve halalim, al ako budu lose milfare onda ga treba rusiti
Petit_Beurre

#70 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Petit_Beurre »

cetmi wrote:Izgleda da je štab SBB-aprocjenio da imaju veliku šansu u Novom Sarajevu, pa su krneuli svim metodama na njega.
Ne znam čovjeka i ne zanima me, ali ovo je bljutavo.
SBB i NS u akciji za načelnika Novog Sarajeva.
Lijepi Koldžo, dobri Koldžo...
Ljubi Petit DžoKola svog.... :kiss:

Meni, uz svu dobru volju ljudi niste jasni. Ovdje se Koldžo ne blati, ovdje se iznose većim dijelom istine u cilju demistifikacije institucije načelnika. Ljudi nisu upućeni uopšte/velikom većinom u ono šta je zapravo uradio i iza čega stoji, kakvim se metodama služi, šta se zapravo desilo u Novom Sarajevu za njegova vakta, i onda kada se napišu sve "zasluge" odjednom se gnušaju tog varvarskog diskretitovanja jadnog čovjeka, jer tobože i on ima majku.
Znaš šta je bljutavo? To ne znam i ne zanima me, to je najveća bljutavština, koja takve kao što je DžoKol i drži na vlasti.
haribobobe

#71 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by haribobobe »

Prije svega mozete provjeriti sve biografije svih kandidata tako da to da "neznam ko je covjek" ko je suplja prica.
A ako vec neznas evo bio. od SBB kandidata koji sam nasao lako putem facebook....
Stekao zvanje diplomiranog inžinjera arhitekture u 22. godini. U 8 godina profesionalnog rada u oblasti gradnje kao projektant i projekt menadžer učestvovao na izgradnji cca. 2.300 stambenih jedinica u Kantonu Sarajevo. Projektovao cca 200.000 metara kvadratnih u oblasti stanogradnje, privrednih i javnih objekata širom BiH.
8 godina aktivno radi na rješavanju stambene problematike najugroženijih kategorija BiH društva – porodicama šehida i poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca.

U nevladinom sektoru aktivan 12 godina, sve do uključenja u SBB BiH. Aktivno učestvovao u projektima razvoja demokratskog i građanskog društva. Također radio na polju razvoja Omladinske Politike u BiH (Youth Policy). 12 godina se profesionalno bavio debatom (parlamentarnom, takmičarskom, britanskom itd.) kao učesnik, takmičar, sudija i predavač. Ponosno nosi titulu najboljeg govornika BiH. Bio je predstavnik BiH na internacionalnim takmičenjima.

Trenutno radi na izradi doktorske teze na Tehničkom Univerzitetu Beč, na temi primjene novih tehnologija u oblasti obnovljivih izvora energije u BiH i njihov utjecaj na ekonomski razvoj i arhitekturu.

Član je Glavnog Odbora Saveza i Predsjedništva SBB BiH od prvog saziva.

Oženjen, otac jednog djeteta.

A JA NISAM BLATIO FAMOZNOG "DŽOKOL-A" NEGO SAM IZNIO SAMO CINJENICE A TO STO VI NEMATE ARGUMENTOVANO DA ODBRANITE STAVOVE KOLDŽINE I SDA TO JE VAS PROBLEM.

Samo bi zamolio jos jednom da ako mozete da mi odgovorite STA CE TO KOLDZO URADITI DA POBOLJSA ZIVOT NARODU KAD VEC DOSAD NIJE RADIO MNOGO?
povremeni gost

#72 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by povremeni gost »

Dok se vatrogasci i gradjani bore u cijeloj zemlji sa pozarima dotle Vatrogasci Civilne Zastite NOVO SARAJEVO na cijem kamionu pise OPCINA NOVO SARAJEVO GRADJANIMA ZALIJEVAJU TRAVU OKO OPSTINE NOVO SARAJEVO SA NOVIM KAMIONOM BRUKA I SRAMOTA NEK JE NA DUSU ONIM KOJI SU IH POSLALI HARAM IM BILO OVO NIJE PREDIZBORNA OVO JE ISTINA A KAMION JE BIO U 22:10
mirnisan

#73 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by mirnisan »

a,da je tite,svi bi isli gasiti.ljudi moji ovo je katastrofa.

koga smo birali,jesmo hajvani,jesmo hajvani....idu izbori pa nam je to prilika da se bar malo izvadimo.
filozofija

#74 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by filozofija »

E ljudi, jedno ozbiljno pitanje:

Ne pratim politicku situaciju u Novom Sarajevu, a vec sam par godina vani. Moze li mi neko dati konkretniji prijedlog lijevo orijentirane politicke partije sa fokusom na ekonomski razvoj i anti-korumptivno djelovanje. Fakat ne znam za koga da glasam na slijedecim izborima.

Btw, mama mi probi glavu nekim Koldzom, jer je otvorio staracki dom na Hrasnom, ali hajde ti dokazi staroj osobi da ga nije otvorio svojim parama, svojom idejom, nego je lik samo prisustvovao otvaranju. Nedavno sam mu cuo izlaganje, citao neke tekstove o njemu i mislim da nije adekvatna osoba za nacelnika opcine.

Vazda sam glasao za SDP ranije, ali nakon ove zezancije sa Komšom :), ne pada mi na pamet. Sto se tice Pedje i "Njihove Stranke" tu veze blage nemam. Fino govore, ali nikakvih konkretnih poteza od njih vidio nisam. Radoncicu i njegovim pulenima jock! SDA, HDZ i slicni nisu lijevo orjentirane partije, tako da u cugu otpadaju.

E hajde sada budi pametan :( Ima li neko da pomogne ovdje, ali fakat sa nekim dobrim prijedlogom i par razloga zašto?

Hvala
Mjesanac

#75 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Mjesanac »

haribobobe wrote:Prije svega mozete provjeriti sve biografije svih kandidata tako da to da "neznam ko je covjek" ko je suplja prica.
A ako vec neznas evo bio. od SBB kandidata koji sam nasao lako putem facebook....
Stekao zvanje diplomiranog inžinjera arhitekture u 22. godini. U 8 godina profesionalnog rada u oblasti gradnje kao projektant i projekt menadžer učestvovao na izgradnji cca. 2.300 stambenih jedinica u Kantonu Sarajevo. Projektovao cca 200.000 metara kvadratnih u oblasti stanogradnje, privrednih i javnih objekata širom BiH.
8 godina aktivno radi na rješavanju stambene problematike najugroženijih kategorija BiH društva – porodicama šehida i poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca.

U nevladinom sektoru aktivan 12 godina, sve do uključenja u SBB BiH. Aktivno učestvovao u projektima razvoja demokratskog i građanskog društva. Također radio na polju razvoja Omladinske Politike u BiH (Youth Policy). 12 godina se profesionalno bavio debatom (parlamentarnom, takmičarskom, britanskom itd.) kao učesnik, takmičar, sudija i predavač. Ponosno nosi titulu najboljeg govornika BiH. Bio je predstavnik BiH na internacionalnim takmičenjima.

Trenutno radi na izradi doktorske teze na Tehničkom Univerzitetu Beč, na temi primjene novih tehnologija u oblasti obnovljivih izvora energije u BiH i njihov utjecaj na ekonomski razvoj i arhitekturu.

Član je Glavnog Odbora Saveza i Predsjedništva SBB BiH od prvog saziva.

Oženjen, otac jednog djeteta.

A JA NISAM BLATIO FAMOZNOG "DŽOKOL-A" NEGO SAM IZNIO SAMO CINJENICE A TO STO VI NEMATE ARGUMENTOVANO DA ODBRANITE STAVOVE KOLDŽINE I SDA TO JE VAS PROBLEM.

Samo bi zamolio jos jednom da ako mozete da mi odgovorite STA CE TO KOLDZO URADITI DA POBOLJSA ZIVOT NARODU KAD VEC DOSAD NIJE RADIO MNOGO?
Kao prvo popravi pravopis. Kao drugo shvatite jednom u zivotu da nisu svi koji vas ne vole u SDA. Ja, kao i mnogi ovdje, mrzim SDA, ali barem ja licno jos vise mrzim SBB.
Post Reply