Superhik_ wrote:kockica_kockica wrote:[
Ima malo parking mjesta... Istina je da je tijesno ... ali gdje je siroko i gdje ima toliko parking mjesta koliko je vozilica u naselju.. PA imamo na desetine tema koje dokazuju da ljudi muku muce sa parkingom cak i u naseljima koja imaju kakav takav prostor za besplatan parking...
O
poređenje ti je niđe veze.ne možeš porediti zgrade koje su rađene u vrijeme dok je jedino ferdinand imao auto i danas, kada svako ima auto. normalno da starija gradnja nije planirala dovoljno prostora jer ga tada nije ni trebalo. ali danas je nedopustivo praviti zgrade bez minimalno po jedno parking mjesto za svaki stan. no, kao i u svakom segmentu, tako i u građevinarstvu krkanluk i korupcija su preovladali. tako da sada stanari zgrada bez parkinga prisvajaju javne saobraćajnice pozivajući se na nekakvo pravo (poznato sarajevsko pravo- pravo vrata, tj sve što je ispred nečijih vrata smatra se privatnom imovinom, pa makar to bila i saobraćajnica, vijadukt i sl), postavljaju lance i katance po javnim površinama i sl.
Oprosti gdje je parking recimo oko onih novih zgrada na Socijalnom, Unioninvest... mislim da se tamo sad doslilo i ministarstvo (raznorazno).. gdje je parking? to je novija gradnja i elitno naselje...
Izgradjen Bosmal... gdje su parking mjesta.. kvadrat stana 3000 KM... elitno sve a parkira se na cesti ili na onom parkingu kod zgrada A.B.Šimića...
Dobrinja stanovi... oprosti gdje su parkinzi za one nove zgrade, osim sto ce novi stanari koristiti parking iz 1984 ako je bilo tu parkinga...
Kod pionirske doline zgrade... jesu oni mozda napravili veliki besplatni parking???
Nije mi namjera da sad nesto raspravljam gdje je nesto bolje ili losije... Svako bira svoj kvart gdje ce zivjeti, ali toliko omalovazavanje svega i svacega je bez ikakve sumnje degutantno... Da je sve to tako lose kao sto se predstavlja pa nebi se ti stanovi bas tako prodavali, unaprijed rezervirali itd...
Infrastruktura se formira tamo gdje je neophodna... Mislim sve ce to s vremenom doci na svoje... A problem parkinga u gradu Sarajevu je jedan generalni problem, u kojem bi svi dzaba parkirali (ja sam medju svima da ne bude zabune), a sve se nesto pravimo dzekovi koji bi ukidali saobracaj a svakome ko ima auto je problem prosetati 2 metra, pa imamo temu majstori parkiranja u kojoj vidimo kako se parkiraju auta... naplacivali bi parking ali da je moj ljubimac na besplatnom parkingu... zivjeli bi u elitnom naselju da imamo sve pred vratima ali da kvadrat ne prelazi milju maraka... i da danas je jako moderno prisvojiti javnu povrsinu sa kantom, gajbom, cunjem, pregradom, drvetom i slicnim da bi se parkirao neciji ljubimac na 4 kotaca besplatno... I mene to nervira, i nisam pristalica toga... isto kao sto nisam pristalica onih koji pisu da je zabranjeno parkiranje a onda se oni parkiraju... jer je to pred njihovim vratima...A s druge strane stoji znak osim xy firme... papak se parkira na to mjesto ometa saobracaj u ulici, i drotovi dodju pogledaju i odu... i to ne samo jedna vec tri patrole...
A samo dva dana ranije je policajka pisala kazne u toj ulici i dijelila kazne kao letke.. na jednom autu je dva dana za redom na isto auto stavila 2 kazne... jer vlasnik ni prvu kaznu nije vidio... pa je dobio jos jednu.. a krkan koji je nepropisno parkiran i kojeg smo prijavili nije dobio nista...i to me nervira...