Julian Assange

Post Reply
jOFLA

Post by jOFLA »

...
Last edited by jOFLA on 04/06/2023 20:15, edited 1 time in total.
Guido_Špišić

#52 Re: Julian Assange

Post by Guido_Špišić »

In love with Bosnia wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Mislim da nije najumjesnija stvar porediti ratne zločine kao djelo ubistva, mučenja, silovanja, progona, sa odavanjem diplomatskih depeša. Jer, ratnim zločinima se sloboda uzima, dok se odavanjem ovih podataka upravo otkriva druga strana "slobodnog svijeta".
daleko od toga da sam bilo gde poredila wikileaks sa ratnim zločinima niti mi je to bila namera. verovatno me nisi razumeo. htela sam da kažem da je ono što nazivamo slobodom a smatramo da ima jedinstrveno značenje u svakoj situaciji zapravo vrlo diskutabilno. konkretnije, zašto sam pomenula hag: svaki srbin zatvoren u hagu reći će da se borio za slobodu srpskog naroda i potpuno je ubedjen da je u pravu. nadam se da je sada jasnije.

kako neki ljudi smatraju da imaju slobodu da znaju šta se sve može naći u diplomatskim depešama (poštujem) tako i diplomate imaju slobodu da se ne zna šta sadrži njihova medjusobna prepiska (takodje poštujem). sloboda jednog člana skupa završava se tamo gde počinje sloboda drugog. u slučaju wikileaksa jedna strana smatra da joj je sloboda ugrožena i traži način da sankcioniše krivca.
Akcija Wilileaksa je imala fantastičan efekt na svijet. Naime, trajno je promijenjen način komunikacije u diplomatskom svijetu, a svijet je saznao dosta toga o odnosu između zemalja, razinama ljudskih prava u mnogim dijelovima svijeta, i dosta toga.
zaista sam zainteresovana da čujem šta je to tako spektakularno "procurilo" preko wikileaksa, nešto što je suštinski bitno a da se pre toga nije znalo niti se dalo pretpostaviti elementarnom logikom? kako diplomate u prepisci ogovaraju kolege? big deal, ljudski je i za očekivanje. ništa što će promeniti bilo šta osim što je skrenulo pažnju na "rupe" i podiglo nivo zaštite odredjenih informacija.
I mislim da potcjenjujete Wikileaks. To je fenomenalna organizacija i ne sumnjam da su vrlo svjesno ušli u cijelu priču. Njihov cilj nije revolucija, već sloboda, potpuna sloboda informacija na koje imamo pravo.
ne, apsolutno ne potcenjujem wikileaks jer suštinski ne govorim o njima. govorim o ličnoj percepciji efekata asanžovog poduhvata i na isti način (sa svoje tačke gledišta) procenjujem realne posledice i uticaj ove arefe na GB-SWE-USA i globalnu politiku.
providno relativiziras kao da si pohađala kurs NED-a u washingtonu.

nisu stanovnici svijeta i diplomate isto. ko da su diplomate svrha sami za sebe.

diplomate rade za drzavu, a drzava valjda za ljude, pa valjda onda i ljudi imaju pravo znati sta drzava radi u njihovo ime.

ako postoje elite koje netransparentno i nedemokratski koriste resurse poreznih obveznika da stite interese samo onih najbogatijih (a to radivlast sjedinjenih drzava - privatna policija najbogatijih 0.001%) onda je to zlocin protiv cijelog covjecanstva.

gospođa klinton ili toni bler bi takođe trebali biti u hagu pa neka tamo dokazuju da su se borili za tu neku njihovu relativnu pravdu. razlog zasto nisu tamo nije zato sto su nevini vec zato sto su dovoljno mocni, tj. zato sto rade za 0.001 % najbogatihijih u svijetu.

a odgovorni su ne za desetine hiljada vec za desetine miliona ubijenih.
Ribar Šime

#53 Re: Julian Assange

Post by Ribar Šime »

Preofirno :roll:
It_is_a_Leclerc

#54 Re: Julian Assange

Post by It_is_a_Leclerc »

Pa nisu to samo tračanja. "Procurili" su i vojni izvještaji u kojima komandujuća lica u američkoj vojsci nastoje zataškati neselektiva granatiranja iračkih i afganistanskih naselja, u kojima se nastoji prikriti nezakonita privođenja. Također, tu su bili i planovi raznih dogovora i pokušaja dogovora sa saudijskim diplomatama u cilju nekih odluka...

Uglavnom, radi se o opstežnim dokumentima koji govore o cijelom jednom svijetu kojeg običan čovjek ne može vidjeti preko tv ekrana, a koji se po pravilu lomi na leđima tom običnog čovjeka. Nakon Wikileaksa, uveliko se promijenio način komunikacije u diplomatskoj mreži.
Platformas

#55 Re: Julian Assange

Post by Platformas »

occupylove wrote:nije bitan Asanz kao pojedinac , vec kao jedan od simbola otpora , sama optuznica za silovanje je tako besmislena da je smijesno i razgovarati o tome
a pravi heroj je Bradlej Maning , USA vojnik koji je dao dokumente Wikileaksu o zlocinima u Iraku
vojnik koji je imao savjesti i postuje zakletvu Americke vojske da se USA stiti od svih neprijatelja , stranih i domacih
Bradlej je u samici 4x4 metra 23 sata dnevno , obroci hrane su mu ograniceni
nije mu dozvoljeno spavati duze od dva -tri sata , jer upadaju u njegovu samicu i "pretresaju je "
izlozen je torturi koja se moze porediti sa Staljinovim ili S. Koreje gulazima ( nije jedini , i bar je jos ziv , jer ; 12 000 je nestalo poslije dogadjaja 9/11 2001 )
to ceka i Asanza ako ga scepaju a mozda i smrtna kazna za "spijunazu"
ovo je borba za sve nas , istorijski momenat ..
planiraju se akcije u vise drzava ( blokade Britanskih amabasada , cyber napadi su vec poceli , protestna okupljanja i slicno i za Asanza i za hrabroga vojnika Bradlej Maninga )
Asanz sada mora izvuci keca iz rukava i dati cuveni password i podatke o najvecim svjetskim bankama i njihovim kriminalnim i zlocinackim aktivnostima kao sto je potvrdio u vise intervjua
podaci koji ce uzdrmati cijelu planetu i srusiti mnoge imperijalisticke hegemone
vidjecemo sta ce biti za vikend
atmosfera se rapidno zagrijava na cyber ratistu a bogami i na ulicama Londona za vikend
:thumbup:

wikileaks.blogger.ba/manning

Da, konačno je vrijeme da se "odpakuje" taj insurance file.

Mislim da se malo pažnje daje svemu ovome, Assange je Che Guevera 21og stoljeća, i više od toga.
PapeSusic

#56 Re: Julian Assange

Post by PapeSusic »

Image

Tragedija od zivota.
It_is_a_Leclerc

#57 Re: Julian Assange

Post by It_is_a_Leclerc »

Potpuno je jasno da Julian Assange ima pripremljen protudurac ukoliko bi bio uhapšen. Mnogi špekulišu da se radi o depešama u kojima se govori o dogovaranju cijena nafte i uzajmnom rastu odnosno padu određene valute. To bi moglo biti pogubno za mnoga financijska tržišta svijeta. I zbog toga Britanci ne smiju postupiti na svoj dobroznani siledžijski način i uhapsiti ga u ambasadi...
Platformas

#58 Re: Julian Assange

Post by Platformas »

Vjerujem da je jedini razlog zbog kojeg je ostao živ taj njegov famozni insurance file.

Teško je vjerovati da ga ameri nisu ubili jer nisu mogli, ocito je da ne smiju ili ga žele živa kako bi im otkrio sve whistleblowere.

EDIT: Evo za ove što se pitaju zašto je Wikileaks dobra stvar
Zasto je WikiLeaks dobra stvar ?
occupylove

#59 Re: Julian Assange

Post by occupylove »

Guido_Špišić wrote:Ekvador je lupio šamarčinu amerikancima (i njihovoj koloniji velikoj britaniji). Šta god da urade samo će se još više prokazati pred cijelim svijetom kao fašisti i imperijalisti koji ne prezaju niukakvom kršenju prava i konvencija da dođu do svog cilja.

I divno je što to radi Ekvador zemlja bez putera na glavi i ikakvih problema - osim što su izabrali ljevičare na vlast. naravno govorimo o pravim ljevičarima koji se suprotstavljaju američkom imperijalizmu i liberalno kapitalističkoj ublehi, ne ovim ko fol ljevičarima kao kod nas što očekuju pomoć od amerikanaca i strema ka nato integracijama.

Inače, najbolje stvari na svijetu se dešavaju upravo u Južnoj Americi. Taj kontinent decenijama, pa i stoljećima već tlačen od fašista iz Sjedinjenih Država listom preuzima vlastite resurse i sudbinu u svoje ruke. Ljudi su pokazuju da imaju demokratsku i slobodarsku svijest i dostojanstvo a ne kao naši neljudi i bijednici koji od amerikanaca očekuju pomoć, civilno društvo koje stremi ka nato integracijama - Jadnici i ništarije...

nekoliko drzava Juzne Amerike ( Bolivija Ekvador Nikaragva na prvome mjestu , zatim jedna Venecuela uprkos zestokoj propagandi kao i Kuba , te primjer slijedi i jedan Brazil , ciji je predsjednik bivsi ( i sadasnji :mrgreen: ) Marxisticki gerilac ) su primjer vrlo uspjesnih socijalnih projekata , van okvira kapitalizma
zemlja se podijelila malim farmerima , besplatno zdrastvena zastita i skolstvo
podsticaj malih zanata i biznisa
nacionalizirane banke , istjerane vecinom sve velike korporacije zato ih i mrze imperijalisti ( Bolivija je istjerala McDonalds i Koka -Kolu iz svoje zemlje i podstice proizvodnju i potrosnju domace hrane :thumbup: )
te drzave nam mogu biti uzor , naravno ..
sada ce par provokatora poceti vrijedjati i psovati , ali provjerite sami i na jednoj Wikipediji
koliko je smanjeno siromastvo i smrtnost novoredjene djece i koliko su ljudi zadovoljniji i sretniji kada su se oslobodili imperijalista i kapitalista

strateski vazni sektori industrije su takodjer nacionalizirani ( nafta i gas , rudna bogastva , vode i sume )
ako se iko sjeca Nikaragve , kada su srusili dikatora podrzanoga iz USA , i Sandinisti Marxisti ( velika je razlika izmedju Komunista i Marxista , komunisti su ideoloski fanatici i politicari , Marxisti su sa druge strane samo pratioci ideje i mnogo fleksibilniji )
tamo neke 1980 ?
po izvjestaju UN , Nikaragva je u samo dvije godine tada , smanjila siromastvo i razvila drzavu da je oborila sve rekorde po statistici u razvoju
i tada ?
krenula je kontra-revolucija podrzana iz USA , 50 000 mrtvih i krvava borba , to je stari recept imperijalista ; naoruzaj placenike i odrede smrti i unisti drzavu , zavadi pa vladaj , izazivajuci rasne , nacionalne i vjerske tenzije
Nikaragva je pobijedila na kraju
kao sto ce pobijediti i Ekvador u ovoj bitci sa V.Britanijom , vec su za cijeli normalan svijet moralni pobijednici
svaka im cast i sada se samo nadati da imperijalisticke pogani , nece zapoceti 'uvodjenje demokracije " po uzoru na Libiju i Siriju, Irak i slicno..
vivaldi

#60 Re: Julian Assange

Post by vivaldi »

occupylove wrote:kao sto ce pobijediti i Ekvador
Mislim da je Ekvador ubjedljivo najveci gubitnik u cijeloj prici i da ce narod Ekvadora najvise popusiti ni kriv ni duzan zbog gluposti predsjednika.

Mala zemlja koja bez ikakvog razloga navlaci bijes najmocnijih svjetskih igraca. Sta njih boli tuki za asanzom? Beznacajna zemlja koja se gura gdje joj nije mjesto. tipicna balkanska politicka nezrelost, glupost i egocentrizam..zaba, konji i potkovica
occupylove

#61 Re: Julian Assange

Post by occupylove »

vivaldi wrote:
occupylove wrote:kao sto ce pobijediti i Ekvador
Mislim da je Ekvador ubjedljivo najveci gubitnik u cijeloj prici i da ce narod Ekvadora najvise popusiti ni kriv ni duzan zbog gluposti predsjednika.

Mala zemlja koja bez ikakvog razloga navlaci bijes najmocnijih svjetskih igraca. Sta njih boli tuki za asanzom? Beznacajna zemlja koja se gura gdje joj nije mjesto. tipicna balkanska politicka nezrelost, glupost i egocentrizam..zaba, konji i potkovica
e to je poenta ! zasto bi narod Ekvadora "morao popusiti "?
zato sto imaju ponosa ?
zato sto uspjesno traze i pronalaze svoj put, van okvira imperijalizma ?
znate li istoriju Juzne Amerike ?
znate li za Salvadora Aljendea i kako su ga ubili ?
odrede smrti u Argentini i ostalim drzavama i ko podrzava narko-kartele i ko trosi najvise kokaina ? ( pa USA , :mrgreen: pola ih se drogira na ovaj ili onaj nacin , ili raznim legalnim pilulama ili ilegalno kokainom , oko 50 milijardi godinje po izvjestaju UN )
ko daje pravo V.Britaniji da tako drsko i agresivno namece svoju volju i vojnu moc nad drzavom na drugom kontinentu ?
samo naprijed Ekvador !!
vivaldi

#62 Re: Julian Assange

Post by vivaldi »

Pun si nekog mladalackog entuzijazma :D , mada nisam ni ja star.

Salu na stranu.

Pogresno si me shvatio. Nisam ja nikakav ljubitelj amerike, vec pragmatik i realista, a realnost govori da se s amerima ne treba zajebavati bez prijeke, prijeke, prijeke potrebe, a asange ekvadoru ne da nije prijeka, vec nikakva potreba.

Ko se zajebava s amerima, obicno dobije po guzici, a to sto to nije plemenito, moralno, pravedno je apsolutno nevazno (opet pragmatizam).

Ako od ozbiljne konforntacije sa amerima jos uvijek bjeze 100 puta mocnije i zajebanije zemlje od ekvadoa koje po svojim potencijalama pretenduju na poziciju globalnih igraca, onda mi zaista nije jasno koji kurac se ekvador gura gdje mu nije mjesto i zasto se oni jedini napravise pametni od 200 zemalja.

Ali da se slozim s tobom uzviknut cu i ja "Triput hura za Ekvador", samo ne znam kako ce im to pomoci
kiky

#63 Re: Julian Assange

Post by kiky »

jes' taj julian nabelajio ...
hrastov žižak

#64 Re: Julian Assange

Post by hrastov žižak »

vivaldi wrote:Pun si nekog mladalackog entuzijazma :D , mada nisam ni ja star.

Salu na stranu.

Pogresno si me shvatio. Nisam ja nikakav ljubitelj amerike, vec pragmatik i realista, a realnost govori da se s amerima ne treba zajebavati bez prijeke, prijeke, prijeke potrebe, a asange ekvadoru ne da nije prijeka, vec nikakva potreba.

Ko se zajebava s amerima, obicno dobije po guzici, a to sto to nije plemenito, moralno, pravedno je apsolutno nevazno (opet pragmatizam).

Ako od ozbiljne konforntacije sa amerima jos uvijek bjeze 100 puta mocnije i zajebanije zemlje od ekvadoa koje po svojim potencijalama pretenduju na poziciju globalnih igraca, onda mi zaista nije jasno koji kurac se ekvador gura gdje mu nije mjesto i zasto se oni jedini napravise pametni od 200 zemalja.

Ali da se slozim s tobom uzviknut cu i ja "Triput hura za Ekvador", samo ne znam kako ce im to pomoci
Ekvadorci ne bi radili to što rade da nisu svjesni s kim se igraju. Ti fakat misliš da Korea ne zna šta su SAD? :lol: Nije ovo više ona Južna Amerika gdje CIA za dva dana može srušit vladu, prošla su takva vremena. Zašto su se oni našli pametni? Pa to je urađeno u dogovoru s ostalim političko-ideološkim saveznicima iz Južne Amerike.
jefferson

#65 Re: Julian Assange

Post by jefferson »

Salu na stranu.

Mozda nisi ti ljubitelj amerike, ali "mladalacki" "occupylove" itekako jeste. Zivi tamo, placa porez, itd i pametuje po forumu kako treba i sta treba. Tipicni internet ratnik, ono znas, prosljedi ovu poruku na 10 adresa i zavladat ce mir u svijetu i tako te gluposti!
occupylove

#66 Re: Julian Assange

Post by occupylove »

jefferson wrote:

Salu na stranu.

Mozda nisi ti ljubitelj amerike, ali "mladalacki" "occupylove" itekako jeste. Zivi tamo, placa porez, itd i pametuje po forumu kako treba i sta treba. Tipicni internet ratnik, ono znas, prosljedi ovu poruku na 10 adresa i zavladat ce mir u svijetu i tako te gluposti!
opet ne razumijete poentu , :roll:
1 % ima kontrolu nad nama , ti manijaci i psihopate nisu niti Amerikanci ili Kinezi ili Rusi ili Bosanci ..
vec feudalni gospodari , bankari i direktori korporacija , ratni profiteri , pedofili i krvoloci ,
zasto EU i Spanija i Grcka pate , zasto oko 100 Miliona Amerikanaca na ovim paklenim vrucinama rade kao robovi i za minimalnu nadnicu ( kao u Bosni , da ! .. Jeffersone ! infrastruktura je u USA u ocajnom stanju , ali imamo F -22 i F-35 'nevidljive lovce bombardere " :lol: koje obara SAM 3 , i kao sto si cuo da su ti anti-radarski premazi tako otrovni da ubijau pilote F-22 i kao sto ce ubijati i pilote Rusije i Kine , jer su se i oni nafurali na taj glupi i idiotski stealth )
cuj logike ; nevidljiv, koja glupost :lol: , vratimo se Asanzu i Bradlej Maningu ( ciji zivot poslije 800 i kusur dana ) je u velikoj opasnosti .. momak umire i uprkos svim naporima najboljih advokatskih timova , i crvenom krstu i svim ljudima dobre volje i dalje je izlozen uzasavajucoj torturi svaki dan ..a nisu cak niti optuznicu digli protiv njega kao i u slucaju Asanza
gdje je optuznica !!??
prigodni video, legende Oaklanda , licno ? moji favoriti globalne revolucije-evolucije , novi trend , .. u maskirnim su uniformama , mnogo borbeniji i odlucniji , prava gerila , nema se vise sta izgubiti i pripadnici USA vojske se pridruzuju ( nisu samo veterani ), male i elitne jedinice urbane gerile :thumbup: , okupacija Obaminoga predizbornoga staba ..Oakland i za Bradlej Maninga i Asanza ;

ZV Keli

#67 Re: Julian Assange

Post by ZV Keli »

Guido_Špišić wrote:Ako je ljudima koji tobože prate politiku vaznije sta je izjavio Dodik ili Lagumdžija ili izbori u Srebrenici ili Sarajevu od ovoga sto se dešava sa Asanžom i wikileaksom (doslovno prekretnica u istoriji čovječanstva, novi presedan u diplomatiji, dokaz da svijetom upravlja klika od 1% ljudi i da su spremni ići dalje od bilo koje diktature u gaženju ljudskih prava i međunbarodnog zakona) onda ovaj forum stvarno ne vrijedi više posjećivati.

Poništi li se bečka konvencija o nedodirljivosti ambsada to praktično znači da države vie ne postoje.

Samim tim i zvanično se nizašta ne pitamo.
Izbori u Srebrenici su jedan veoma vazan dogadjaj za Bosnjake,a sta kazu Dodik ili Lagumdzija me savrseno ne interesuje,nikome nije do zore pa nece ni njima.

Asanzu svaka cast na hrabrosti,vjera u ljudsku pravdu se vratila,Ekvador je za mene poslije ovoga velika drzava,opaliti ovakav samar kvazidemokrata zapadnjacima je za nas obicne smrtnike potez kakav vraca vjeru u bolje sutra.
Guido_Špišić

#68 Re: Julian Assange

Post by Guido_Špišić »

Salu na stranu.

Imperijalisti igraju na tu vrstu straha. Grci zamalo ne izabrase sasvim drugaciju vladu da ih (ne)dobronamjerni propagandisti ne isprepadase da ce im biti jos gore.

Uglavnom, zemlje Juzne Amerike se okrecu sebi (nije samo ekvador u pitanju - mnoge biraju ljevicare na vlast) ne zbog toga sto su toliko hrabri vec zato sto su shvatili da im stoljetno podanistvo imperijalistima nije ama bas nista dobrog donijelo i da apsolutno nemaju sta da izgube.

To je istina i za sve druge zemlje al taj strah i pragmatizam o kojem pricas je njihovo najjace oruzje. To ti je kao kad uhapse dva lopova pa pocnu da ih ucjenjuju, ako ne priznas a drugi prizna ti ides u zatvor a njega pustamo. Na kraju oba priznaju jer su isprepadani iako nije ni bilo dokaza.

mi smo jos uvijek relativno debilni jer je proslo tek 20ak godina od prvih izbora, aktivne su raznorazne nevladine ublehaske organizacije, kapa lova pomalo iz nekih donacija i fondova, i tek je postalo moderno vjerovati u demagogiju kao sto je "moc trzista i superiornost privatnog biznisa"... trabace dugo da ljudi shvate u kojoj mjeri je to istina a u kojoj je to suplja.
In love with Bosnia

#69 Re: Julian Assange

Post by In love with Bosnia »

vivaldi wrote: Pogresno si me shvatio. Nisam ja nikakav ljubitelj amerike, vec pragmatik i realista, a realnost govori da se s amerima ne treba zajebavati bez prijeke, prijeke, prijeke potrebe, a asange ekvadoru ne da nije prijeka, vec nikakva potreba.

:thumbup:
Platformas

#70 Re: Julian Assange

Post by Platformas »

ZV Keli wrote:
Guido_Špišić wrote:Ako je ljudima koji tobože prate politiku vaznije sta je izjavio Dodik ili Lagumdžija ili izbori u Srebrenici ili Sarajevu od ovoga sto se dešava sa Asanžom i wikileaksom (doslovno prekretnica u istoriji čovječanstva, novi presedan u diplomatiji, dokaz da svijetom upravlja klika od 1% ljudi i da su spremni ići dalje od bilo koje diktature u gaženju ljudskih prava i međunbarodnog zakona) onda ovaj forum stvarno ne vrijedi više posjećivati.

Poništi li se bečka konvencija o nedodirljivosti ambsada to praktično znači da države vie ne postoje.

Samim tim i zvanično se nizašta ne pitamo.
Izbori u Srebrenici su jedan veoma vazan dogadjaj za Bosnjake,a sta kazu Dodik ili Lagumdzija me savrseno ne interesuje,nikome nije do zore pa nece ni njima.

Asanzu svaka cast na hrabrosti,vjera u ljudsku pravdu se vratila,Ekvador je za mene poslije ovoga velika drzava,opaliti ovakav samar kvazidemokrata zapadnjacima je za nas obicne smrtnike potez kakav vraca vjeru u bolje sutra.
Nebi ja rekao da su važan događaj, da jesu, nebi se obnavljale kuce ljudima koji tamo ne zive, dok ljudi koji su se vratili zive u supama. Nebi ona predstavnica zena iz Srebrenice dosla u Srebrenicu sad pred izbore da se registruje i kao povela i sina jer "tako se bori za Srebrenicu", nego bi živjela u njoj.

Srebrenica je izgubljena, politika SDA stranke i kriminalca Malkića, sadašnjeg Fahrinog pulena je dovela do tog stanja.
Zasto bi se sad neko borio za Srebrenicu kad nisu htjeli oni koji su dobili stotine miliona za istu.
vivaldi

#71 Re: Julian Assange

Post by vivaldi »

occupylove wrote:zato sto imaju ponosa ?
hrastov zizak wrote:Ekvadorci ne bi radili to što rade da nisu svjesni s kim se igraju. Ti fakat misliš da Korea ne zna šta su SAD? Nije ovo više ona Južna Amerika gdje CIA za dva dana može srušit vladu, prošla su takva vremena. Zašto su se oni našli pametni? Pa to je urađeno u dogovoru s ostalim političko-ideološkim saveznicima iz Južne Amerike.
Ponosni velite? Znaju sta rade, dodajete?

Pogledajte ovu sliku ispod. Znate li sta je to? Ekvadorska bijeda koje ima u ogromnim kolicinama!!!!

Jel na ovoj slici vidite ponos ili sramotu? Jel ponosno to sto Ekvador od svoje bijede kupuje pizzu i traku za trcanje stranom drzavljanu sa kojim nikakve veze nemaju, dok im narod umire od gladi?????

Image

Uploaded with ImageShack.us
occupylove

#72 Re: Julian Assange

Post by occupylove »

vivaldi wrote:
hrastov zizak wrote:Ekvadorci ne bi radili to što rade da nisu svjesni s kim se igraju. Ti fakat misliš da Korea ne zna šta su SAD? Nije ovo više ona Južna Amerika gdje CIA za dva dana može srušit vladu, prošla su takva vremena. Zašto su se oni našli pametni? Pa to je urađeno u dogovoru s ostalim političko-ideološkim saveznicima iz Južne Amerike.

Pogledajte ovu sliku ispod. Znate li sta je to? Ekvadorska bijeda koje ima u ogromnim kolicinama!!!!

Jel na ovoj slici vidite ponos ili sramotu? Jel ponosno to sto Ekvador od svoje bijede kupuje pizzu i traku za trcanje stranom drzavljanu sa kojim nikakve veze nemaju, dok im narod umire od gladi?????

Image

jesam li rekao da morate znati istoriju Juzne Amerike ( i inace )
opet ponavljam ; odredi smrti /
vojni pucevi
ko je ubio Salvadora Aljendea
narko-karteli i ko trosi najvise kokaina na planeti ?
mislim , kada malo proucite stvari i svhatite da su jedna Kuba ili Nikaragva ili Veneucela izlozene takvome pritisku i sankcijama i otvorenoj agresiji odreda smrti imperijalista i da se odupiru i i zive i dalje ?
to je po meni /izuzetno herojstvo..
Ekvador je bastion slobode trenutno , svi disidenti bjeze tamo , sloboda misli i govora i humanost ..
a propagandu ostavimo po strani i kakav je bio Ekvador pod imperijalistima , postaj to .i nije im lako , nigdje nije idealno
ali ljude se trude..
hrastov žižak

#73 Re: Julian Assange

Post by hrastov žižak »

vivaldi wrote:

Image

Nema potrebe za insinuacijom. Pokušavaš mi imputirat fraze. Prebacuješ moje riječi u moralistički diskurs. Ja ti govorim o politici, a ne o moralu. Ne poznajem državu na svijetu koja ima moralnu politiku i koja nije licemjerna i kontradiktorna. To je pitanje sukoba dvaju političkih blokova. U skoro svakoj državi na svijetu imaš siromašne, pa se opet novac troši za tzv. više političke ciljeve. Ovi nisu nikakav izuzetak. Korea je naslijedio Ekvador takav kakav jeste, siromaštvo je prisutno, a ja ću biti najsretniji ako ga iskorijene. Inače, imaš li podatak koliko u Ekvadoru godišnje umre od gladi?
occupylove

#74 Re: Julian Assange

Post by occupylove »

hrastov zizak wrote:
vivaldi wrote:

Image

Nema potrebe za insinuacijom. Pokušavaš mi imputirat fraze. Prebacuješ moje riječi u moralistički diskurs. Ja ti govorim o politici, a ne o moralu. Ne poznajem državu na svijetu koja ima moralnu politiku i koja nije licemjerna i kontradiktorna. To je pitanje sukoba dvaju političkih blokova. U skoro svakoj državi na svijetu imaš siromašne, pa se opet novac troši za tzv. više političke ciljeve. Ovi nisu nikakav izuzetak. Korea je naslijedio Ekvador takav kakav jeste, siromaštvo je prisutno, a ja ću biti najsretniji ako ga iskorijene. Inače, imaš li podatak koliko u Ekvadoru godišnje umre od gladi?
evo malo linkova i zasto je Asanz na prvome mjestu izabrao Ekvador kao bijeg u slobodu
nije pouzdana ali dovoljno za pocetak sa Wikipedie , alijansa Bolivirijana ,
alijansa Juzno Americkih drzava , nezavisnih i nesvrstanih ( nema Rusa niti Kineza ,ako to mislite , osim naravno vrhunskih borbenih sistema kojim mogu unistiti Americke brodove ako im se previse priblize :thumbup: )
vlastita valuta , dolar i euro su odavno izbaceni iz upotrebe
ljekari i ucitelji i profesori putuju po drzavama alijanse slobodno i lijece i educiraju stanovnistvo
razvijaju programe maloga biznisa i samoinicijative ( samoupravljanje , lekcija iz bivse SFRJ )
razvoj malih zajednica i jos mnogo toga
zele ih unistiti po svaku cijenu , ali ako USA bilo sta pokusa ?
garantovano gube cijelu Atlantsku flotu uz masovne nemire u USA svih Latino-Amerikanca , kojih ima oko 20 % populacije u USA
hajde da vidimo kako ce se Britanija i USA se suoci sa tim ?
link;
http://en.wikipedia.org/wiki/Bolivarian ... e_Americas
vivaldi

#75 Re: Julian Assange

Post by vivaldi »

occupylove wrote:hajde da vidimo kako ce se Britanija i USA se suoci sa tim ?
Uh..najebali su ameri. Neka im je bog na pomoci kad ih hispanosi zaganjaju :D
Post Reply