Pokretači otpora u BiH

amela becitevic

#51 Re: Pokretači otpora u BiH

Post by amela becitevic »

Kakvi organizatori otpora.pa svi smo mi mi organizovali na pocetku po haustorima mjesnim zajednicama itd. I mi zene i svi koji su ostali u sarajevu su organizatori otpora' i bil smo u opkoljenom sarajevu kao kao u jednom velikom logoru.ili svi da budemo priznati kao organizatori koji smo ostali ili niko .narode nemoj mo dozvoliti da pojedininci dobiju priznanja a mnogo zasluzniji nisu stavljeni na listu. Pa cak i zlatni ljiljan.po cemu je neko vise bio hrabar od drugog .svi smo mi ORGANIZATORI OTPORA SVI MI KOJI SMO BILI U RATU, I MI MAJKE NOSILE SMO VODU ,KUHALE OD NISTA NESTO ,TRAZILE KOJU CJEPKU DA NALOZIMO ,DOCEKIVALE MUZEVE A UZ TO BILE I ZENE I MAJKE. ZATO NEMOJ MO DOZVOLITI DA NAM NEKO PISE KO JE BIO KO. ILI SVI ILI NIKO. NE DOZVOLITEEE
Edin H.

#52 Re: Pokretači otpora u BiH

Post by Edin H. »

Cuj po haustorima :-) te su dezure bile kljucne u odbrani :D
Klavikula

#53 Re: Pokretači otpora u BiH

Post by Klavikula »

amela becitevic wrote:Kakvi organizatori otpora.pa svi smo mi mi organizovali na pocetku po haustorima mjesnim zajednicama itd. I mi zene i svi koji su ostali u sarajevu su organizatori otpora' i bil smo u opkoljenom sarajevu kao kao u jednom velikom logoru.ili svi da budemo priznati kao organizatori koji smo ostali ili niko .narode nemoj mo dozvoliti da pojedininci dobiju priznanja a mnogo zasluzniji nisu stavljeni na listu. Pa cak i zlatni ljiljan.po cemu je neko vise bio hrabar od drugog .svi smo mi ORGANIZATORI OTPORA SVI MI KOJI SMO BILI U RATU, I MI MAJKE NOSILE SMO VODU ,KUHALE OD NISTA NESTO ,TRAZILE KOJU CJEPKU DA NALOZIMO ,DOCEKIVALE MUZEVE A UZ TO BILE I ZENE I MAJKE. ZATO NEMOJ MO DOZVOLITI DA NAM NEKO PISE KO JE BIO KO. ILI SVI ILI NIKO. NE DOZVOLITEEE
to da su na neki nacin heroji svi oni koji su ostali u RBiH, to da, al svi nisu mogli biti organizatori, i nije isti onaj sto je prvi dan rata izaso da brani drzavu, onaj koji je vec ranije bio rasporedjen u nekim jedinicama i onaj koji se Armiji prikljucio mjesec dana kasnije, kad je vidio da cetnici nece moci ovladati citavom drzavom..samo ovih prvih puno vise ima sad na papirima, nego 92. sto ih je bilo..
amela becitevic

#54 Re: Pokretači otpora u BiH

naravno da nije isto.svi smo bili ukljuceni htjeli ili ne.nuzda te tjerala.pa sjecate li se da su se prvo cuvali haustori pa zatim m.zajednice onda je bio prvo .T.0. sta sa onima koji nisu upisani u ZB a od pocetka su bili aktivni i u odbranu.bilo je i v.policije i da ne nabrajam'onaj ko je bio ovde zna.sta je sa nama zenama-i majkama koje smo bile ovde.zar mi nismo bile u toj kategoriji.kad vidim spisak koga su sve naveli u spisak ,lijepo mi muka.zato u ime nas koji smo cijeli rat bili ovde i mnogo izgubili nemojmo dozvoliti da se prave ti spiskovi jer nije posteno 'zna se sve ko su bili pravi .a zna se ko je pobjegao pa se vratio .ja sam puno izgubila u ratu i zato ovo sve pisem jer znam i ko je sta radio i sta je imao ,a sta sad ima. ZATO TREBAMO SE ORGANIZOVATI I NE DOZVOLITI TU NEPRAVDU.MALO IM. STO IMAJU PA HOCE I JOS DODATNA PRIMANJA ZA ORGANIZATORA. JA NEMAM NI ZA KIFLE KAKO SE KAZE
PAZI

#55 Re: Pokretači otpora u BiH

Post by PAZI »

Evo opet u subotnjem Dnevnom avazu "buldožer" ministar Helez i jedan od Švrakića(čini mi se Muhamed)nešto palamude o ovoj ublehaško-blesimetrijskoj skupini:jajara i besposličara(Džabalebaroša)pa kao nikako da usaglase stavove tj kriterije ko je to sve pokrenuo otpor u BiH-"KADA JE BILO NAJTEŽE"..Ja sam davno pisao svoje stavove o svim tim Famoznim "Ratnim herojima"????dal veteranima,ljiljanima,štitonošama,RVI,Patriotligašima......pa na kraju i o ovim pokretačima...Evo par pitanja za njihove "eminentne" članove:
1.Kada i gdje su pokrenuli otpor i protiv koga?
2.Po čijim naređenjima i uputstvima su radili i djelovali?
3.Kolika je površina Bosne i Hercegovine?
4.Koliko je svaki od njih ponaosob uživo vidio jal "četnika" jal "ustaša?
5.Šta su imali prije rata od imovine(kuća,stan,auto,žena,ljubavnica... )?
6.Jeli ijedan od njih zna gdje se nalaze selo Večići i u kojoj opštini?
7.Znaju li Da je "Odbrana napadnute države ustavna i zakonska obaveza i moralni dug"
8.Dali bi BiH poslije svega i buljuka "plaćenih patriota i heroja"(kojima je uvijek malo"daleko brolje prošla da se angažovala bilo koja plaćenička svje4tska vojska-legija stranaca npr?

SRAM VA S I STID BILO GNJIDE I HULJE :x Dabogda vam kao i Vašim raznim političkim mentorima za lijeka trebalo.od te guzovače koju stalno kamčite..FUJ BAGRO nezasita

Rahman Šečić-da to nije možda onaj kriminalac što je silovao 13-godišnju djevojčicu,zadavio a potom bacio u krečanu-JEST dabome da jest(trenutno predsjednik ove opskurne jadne skupine)
Emir Švrakić-asli je to onaj glamočki sadžija što se još 1992 ispari u Milano,a sinovi mu što se tiče ratne geografije neznaju dalje od"Švrakina"-Jeste jakako sada butum "bizmismeni i viđeniji građhani"
Saud Kulosman,prijeratni nekakkav tesar,ranjen 1992 u među mafijaškom obračunu u Sarajevu i tada je rat za njega završen..poslije mešetar lažnim diplomama,kradenim autima,stambenim prostorima..i naravno otac nadolazeće perjanice sarajevskog podzemlja-Muamera--Jest to je taj
Alija Ćosić-Prijeratni skladišni radnik u jajačkom trgoprometu(istovarao šlepere cjementa,brašna i dr-naravno ručno)u ratu balansirao od ratnog heroja do ubice saborca..Poslijeratni major i korumirani član vojnostambene komisije(za kratko vrijeme enormno se obogatio)Ima ljiljana i jedan je od glavnih tvoraca posebnog prava za nosioce ovog kako kažu visokog priznanja????
Braća Trbović:Behudin i Izudin:širem kriminalnom miljeu poznati kao "Nane" i "Izo"-pa ti kriminalci ne samo da nisu ratovali nego su pljačkali,otimali,..a Nane i udavio jednog pripadnika 17.kr.br..
Adnan Solaković-prijeratni ugostitel,danas penzionisani brigadir OSBiH,sa titulom mr.sci.šaner i dripac,običan lindohan koji bi dnevno trošio desetine hiljada maraka bez imalo skurpula i stida
Nezim Ćatić-Da to nije onaj visperni pravnik u boračkom ministarstvu koji "nemilosrdno i po zakonu"???izvodi iz prava sve pripadnike ARBiH porijeklom iz RS-a naročito ako su pružali iole otpor u svojim mjestima pa tamo izranjavani,izginuli i dr...Jer zaboga nisu se liječili na klinikama ,sahranjivani u mratvačnicama i dr-Jado jadni i on i pravo i pravda koju preferira
Zukan Helez???Jel to naš ministar hrabro ustao na "kupreškom ravnom poljcu"organizovao se i pružio otpor..ma daj i kada je nasilu mobilisan bio je pozadinska prišipetlja...

Ima još ovih sa predloženog "pročišćenog"sdpiska koliko hoćeš ali mrzi me više pisati povraća mi se na taj moralni hamelj i ljudsko smeće-Moja nesreća je u tome što većinu te bagre znam iz ratnih vremena...

I JEDNOM ZA SVA VREMENA DA NIJE BILO NATO PAKTA I HRVATSKE VOJSKE KURAC BI MI UZELI VIŠE IŠTA OSIM VLAŠIĆA I VOZUĆE :oops:
amela becitevic

#56 Re: Pokretači otpora u BiH

Upravo tako.slazem se vama.sve st'o ste napisali ima smisla.nek odgovore na sve i nek kazu sta su imali prije rata.ti spiskovi uopste nisu svi tacni,a cast izuzecimabili smo organizatori svi koji smo ptezivjeli taj rat u opkpljenom darajevu.a oni koji su se prikljucili poslije pa ne moraju biti organizatori.
sinuhe

#57 Re: Pokretači otpora u BiH

Post by sinuhe »

Rahman Šečić-da to nije možda onaj kriminalac što je silovao 13-godišnju djevojčicu,zadavio a potom bacio u krečanu-JEST dabome da jest(trenutno predsjednik ove opskurne jadne skupine)
Emir Švrakić-asli je to onaj glamočki sadžija što se još 1992 ispari u Milano,a sinovi mu što se tiče ratne geografije neznaju dalje od"Švrakina"-Jeste jakako sada butum "bizmismeni i viđeniji građhani"
Saud Kulosman,prijeratni nekakkav tesar,ranjen 1992 u među mafijaškom obračunu u Sarajevu i tada je rat za njega završen..poslije mešetar lažnim diplomama,kradenim autima,stambenim prostorima..i naravno otac nadolazeće perjanice sarajevskog podzemlja-Muamera--Jest to je taj
Alija Ćosić-Prijeratni skladišni radnik u jajačkom trgoprometu(istovarao šlepere cjementa,brašna i dr-naravno ručno)u ratu balansirao od ratnog heroja do ubice saborca..Poslijeratni major i korumirani član vojnostambene komisije(za kratko vrijeme enormno se obogatio)Ima ljiljana i jedan je od glavnih tvoraca posebnog prava za nosioce ovog kako kažu visokog priznanja????
Braća Trbović:Behudin i Izudin:širem kriminalnom miljeu poznati kao "Nane" i "Izo"-pa ti kriminalci ne samo da nisu ratovali nego su pljačkali,otimali,..a Nane i udavio jednog pripadnika 17.kr.br..
Adnan Solaković-prijeratni ugostitel,danas penzionisani brigadir OSBiH,sa titulom mr.sci.šaner i dripac,običan lindohan koji bi dnevno trošio desetine hiljada maraka bez imalo skurpula i stida
Nezim Ćatić-Da to nije onaj visperni pravnik u boračkom ministarstvu koji "nemilosrdno i po zakonu"???izvodi iz prava sve pripadnike ARBiH porijeklom iz RS-a naročito ako su pružali iole otpor u svojim mjestima pa tamo izranjavani,izginuli i dr...Jer zaboga nisu se liječili na klinikama ,sahranjivani u mratvačnicama i dr-Jado jadni i on i pravo i pravda koju preferira
Zukan Helez???Jel to naš ministar hrabro ustao na "kupreškom ravnom poljcu"organizovao se i pružio otpor..ma daj i kada je nasilu mobilisan bio je pozadinska prišipetlja...
Nepoznati su mi svi ovi ljudi i znam da je Bosna i Hercegovina na samom dnu po mnogo cemu, ali da li je moguce da se ljudi sa ovakvim detaljima iz proslosti pitaju za bilo sta cak i u BiH?
(Evo cu se pretvarati da ne znam da je Bakiru jaran "crnac" Saja)
PAZI

#58 Re: Pokretači otpora u BiH

Post by PAZI »

Sarajmen wrote:
PAZI wrote:
I JEDNOM ZA SVA VREMENA DA NIJE BILO NATO PAKTA I HRVATSKE VOJSKE KURAC BI MI UZELI VIŠE IŠTA OSIM VLAŠIĆA I VOZUĆE :oops:
Pazi, imaš pravo na svoje mišljenje. Pa makar ja i ne smatrao citirano tačnim.
Korektno sa tvoje strane...ja se vodim samo činjenicama i događajima u kojima sam direktno učestvovao :dance:
PAZI

#59 Re: Pokretači otpora u BiH

Post by PAZI »

sinuhe wrote:
Nepoznati su mi svi ovi ljudi i znam da je Bosna i Hercegovina na samom dnu po mnogo cemu, ali da li je moguce da se ljudi sa ovakvim detaljima iz proslosti pitaju za bilo sta cak i u BiH?
(Evo cu se pretvarati da ne znam da je Bakiru jaran "crnac" Saja)
Ne samo da se pitaju...nego hoće još,..još,,,još....guzovače...Paraziti i lindohani malo im što je velika većina njih ostavrila "bogovske"beneficite-NARAVNO APSOLUTNO NEZASLUŽENO :x :x "Pamet ušutila,budale -kriminalci progovorili,a fukara beskičmenjaka na vlasti"...Joj ma nisu samo oni da vidiš prijatelju tog tzv "prečišćenog "spiska pokretača otpora...i sad dodaj njima patriotsku ligu,zelene beretke,veterane,RVI,PŠPB,nestale,zlatne ljiljane,štitonoše...i još štokakvu "herojsku"gamad(od ovoga naravno izuzimam časno poginule i časno izranjavane)pa ćeš vidjeti:Švicarska,Japan i "(29 država USA nebi izduralo socijalna davanja i svakodnevna potrraživanja ovih džabalebaroša i besposličara...pa na desetine nevladinih kojekakvih organizacija i udruga,pa nezajažljive parlamentarce...MA NEKIDE SVE U P..DU MATERINU i oni koji ih uvode u prava i oni koji im daju za svaki K..ac :bih: :bih:
Skijaš

#60 Re: Pokretači otpora u BiH

Post by Skijaš »

PAZI wrote:MA NEKIDE SVE U P..DU MATERINU i oni koji ih uvode u prava i oni koji im daju za svaki K..ac
Ne znam ko mi je mrži, ti "patriotski" paraziti ili četnici
PAZI

#61 Re: Pokretači otpora u BiH

Post by PAZI »

Skijaš wrote:
PAZI wrote:MA NEKIDE SVE U P..DU MATERINU i oni koji ih uvode u prava i oni koji im daju za svaki K..ac
Ne znam ko mi je mrži, ti "patriotski" paraziti ili četnici
Odgovorno tvrdim...Četnici su imali više dostojanstva...Jasno i glasno bili i ostali otvoreni neprijatelji...a ovi kvazi patriote...a go ratni profiter i kriminalac,jedan do drugog i sve lafo u ime države??? :twisted:
Više od 70% "zlatnih ljiljana" iz 7 i 3 korpusa NJIE NI NA PUŠKOMET VIDJELO NI ČETNIKA NI USTAŠU,a tako je i sa ovim pokretačima a pogotovo sa famoznom patriotskom ligom...Znate li možda ko je oformio patriosku ligu recimo u Bosanskoj Gradišci???? onaj kriminalac Senad(zaboravio sam prezime) i to je uredno dokumentovano kod velmoža Avde Hebiba....ma šta ja i kome pišem očito je da je Senad Avdić apsolutno u pravu kada 15 godina tvrdi "Bosna je bila i ostala u kandžama KOS-a" i nema njoj izgleda zadugo providna dana ali...JA je VOLIM i sutra bih ponovo branio njen integritet i suverenitet bez i patriotske lige i pokretača otpora i kojekakvih protuha i patriot ublehaša :bih: :bih:
valterbranisarajevo

#62 Re: Pokretači otpora u BiH

Post by valterbranisarajevo »

Koliko sam ja skontao kod četalja pravo na borački dodatak imaju samo oni koji su bili "u zoni borbenih dejstava" odnosno na liniji i taj dodatak nije prenosiv. Znači kada muž umre žena nema pravo na njeganego samo penziju za koju je uplaćivano u PIO..Drugih privilegija mislim nemaju...
Tiger 033

#63 Re: Pokretači otpora u BiH

Post by Tiger 033 »

Ovo su istinski BORCI :dance: :bih: sve ostalo je prdi mahovina :x

Akcija na prvom klipu krece na 22:30
PAZI

#64 Re: Pokretači otpora u BiH

Post by PAZI »

valterbranisarajevo wrote:Koliko sam ja skontao kod četalja pravo na borački dodatak imaju samo oni koji su bili "u zoni borbenih dejstava" odnosno na liniji i taj dodatak nije prenosiv. Znači kada muž umre žena nema pravo na njeganego samo penziju za koju je uplaćivano u PIO..Drugih privilegija mislim nemaju...
Upravo tako...Nažalost u RS-u su mnoge stvari sistemski daleko bolje riješene...Naročito ta famozna socijalna davanja..Dužni pjetet i poštovanje prema poginulima ali...skoro umrla jedna moja komšinica inače supruga poginulog borca ARBiH i tada sam dozna da je ista imala sedam vrsta raznoraznih primanja:invalidninu,penziju iz BIH,penziju iz Hrvatske,pomoć VSK,pomoć VKK,pomoć kumova iz Italije,obadvoje djece stipendije od opštine i boračkog ministarstva,naravno kupljen stan,novo auto..A ja i moja familija ??e pa nama ostaju krediti,zaduženja,besane noći,nemirni snovi i da bude apsurd potpun jedinom uposleniku šestočlane porodice odbija se sa platne liste 9 nekakvih stavki između ostalog i za ova socijalna davanja..Čitav rat bio u BIH na prvim linjama ali šta mi vrijedi NISAM POGINUO ili nisam se DOBRO SNAŠAO-DODVORIO.. :zzzz: :roll: Do mene je :bih:
istina93

#65 Re: Pokretači otpora u BiH

Post by istina93 »

Organizatori otpora iz Travnika - Trbović; Behudin zvani Nane; ne samo da NISU bili organizatori otpora nego su kriminalini kokošari koji su u toku rata djelovali na području općine Travnik i sve u životu stekli su na prevaru. Zatim, služeći se prijetnjama i premlačivanjem običnih građana stekli su zavidno bogastvo. Ovih dana Nane napada sve redom, ne birajući način i sredstvo. Vidim da niko ne smije da mu odgovori na njegovo šizofrenično i paranoično ponašanje, a s obzirom da je sazrio za kaveza, potrebno je da se napokon neko pokrene i kaže pravu istinu. Istina o ovom dokazanom kriminalnom kokošaru i prevarantu koji se predstavlja kao ''organizator otpora'' a ustvari nije bio ni u jednoj jedinici i zajedno sa bratom Elezom Polažima, ostvaruje prava ratnog vojnog invalida. Neka kaže ''gospodin'' gdje je ranjen i u kojoj jedinici. Neka bude sramota ''doktora'' zemljaka koji mu je dao ovo pravo. Sljedeći korak je pokrenuti reviziju za ovaj slučaj. I na kraju ovaj ''gospodin'', 1993. godine, udavio pripadnika 17. Krajške viteške brigade, Oruč-a Sabahudina iz Kozarca. U ovom slučaju je opet imao jataka koji ga je spasio odgovornosti, tzv. Fazlić. Toliko od mene za sada! Selam.
PS: Od danas nisi NANE nego si JANJE! :wink: :-D
Kat

#66 Re: Pokretači otpora u BiH

Post by Kat »

Evo jednog pravog organizatora otpora.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#67 Re: Pokretači otpora u BiH

Post by japin_mutapi »

zelenu beretku šijem od oca i majke krijem
u rat se spremam ja sa bratom i druga dva
Cohers

#68 Re: Pokretači otpora u BiH

Post by Cohers »

Kat wrote:Evo jednog pravog organizatora otpora.
Po običaju, kao i velika većina Izetbegovićevih otporlija, hodžica haša. I to, isključivo, u korist Izetbegovićeve kvislinškokriminalne svite. Uživa na lovorikama genocida i, potom, bosnocida.
husein_kapetan

#69 Re: Pokretači otpora u BiH

Post by husein_kapetan »

Ne znam samo da im ne bude malo..fakat..mislim ove medalje otpora po dokazanim zaslugama.. kao da je malo sjemena razdora i nekakvih podjela posijano između boraca.. sada maltene svaka mahala ima svoje boračko udruženje i smatra sebe, na neki način zaslužnijim za tamo nešto i traži nekakav povlašteniji status.. za nevjerovati..a možda će i uspjeti da mimo svega sebe proglase univerzalnim i eksluzivnim "pokretačima otpora"... ha ja.. kada će jednom napraviti nekakav "kongres" borački.. gdje će svak imati pravo izaći pred druge i reći šta misli..Ima nas još ovdje u Sarajevu koji mimo sve retorike i prepakovanih "istina" znamo gdje je ko bio i šta je radio, ko je zaslužan za nešto, a ko manje... Veliki broj mojih suboraca kojima većina ovih organizovanih u tadašnje "prostorne jedinice" nisu smjeli nu oči pogledati, a o borbenom učinku da ne govorim,danas radi na građevini ili sl. zaboravljeni u hodu od ovih vrlih "pokretača otpora"...
Gojeni H

#70 Re: Pokretači otpora u BiH

Post by Gojeni H »

Cohers wrote:
Kat wrote:Evo jednog pravog organizatora otpora.
Po običaju, kao i velika većina Izetbegovićevih otporlija, hodžica haša. I to, isključivo, u korist Izetbegovićeve kvislinškokriminalne svite. Uživa na lovorikama genocida i, potom, bosnocida.
Jesi li bio komandant jedne od najelitnijih brigada Armije RBiH, pa makar bio i berbo po zanimanju?
Nisi? Povuci vodu za sobom prije nego sto izadjes.
istina93

#71 Re: Pokretači otpora u BiH

Post by istina93 »

Ja napisah samo prvi dio a mali se Paško ukakio
Zavuk'o se jazavac u rupu
Da ga vidiš trebao bi' lupu.

Ne tarzana, ne napada gradom
Zabavi se sam sa svojim jadom.
Obilazi prijatelja Baju i
ostalu kriminalnu raju.

Priprema se ponovo za suda
hoda gradonm isto dvorska luda.
Odgovarat' za aferim mora
đaba Baja i ostala raja.

A i Baji se dobro ne piše
Hotel Lipa istražuje SIPA!

PS: Pozdrav za Janjeta! ;)
PAZI

#72 Re: Pokretači otpora u BiH

Post by PAZI »

istina93 wrote:Organizatori otpora iz Travnika - Trbović; Behudin zvani Nane; ne samo da NISU bili organizatori otpora nego su kriminalini kokošari koji su u toku rata djelovali na području općine Travnik i sve u životu stekli su na prevaru. Zatim, služeći se prijetnjama i premlačivanjem običnih građana stekli su zavidno bogastvo. Ovih dana Nane napada sve redom, ne birajući način i sredstvo. Vidim da niko ne smije da mu odgovori na njegovo šizofrenično i paranoično ponašanje, a s obzirom da je sazrio za kaveza, potrebno je da se napokon neko pokrene i kaže pravu istinu. Istina o ovom dokazanom kriminalnom kokošaru i prevarantu koji se predstavlja kao ''organizator otpora'' a ustvari nije bio ni u jednoj jedinici i zajedno sa bratom Elezom Polažima, ostvaruje prava ratnog vojnog invalida. Neka kaže ''gospodin'' gdje je ranjen i u kojoj jedinici. Neka bude sramota ''doktora'' zemljaka koji mu je dao ovo pravo. Sljedeći korak je pokrenuti reviziju za ovaj slučaj. I na kraju ovaj ''gospodin'', 1993. godine, udavio pripadnika 17. Krajške viteške brigade, Oruč-a Sabahudina iz Kozarca. U ovom slučaju je opet imao jataka koji ga je spasio odgovornosti, tzv. Fazlić. Toliko od mene za sada! Selam.
PS: Od danas nisi NANE nego si JANJE! :wink: :-D
Doktor je Midhat Asotić sanitetski major JNA,do 1995.godine angažovan na strani vojske koja je rušila BiH,od 2002.godine,zahvaljujući Esi Crnici,Ekremu Julardžiji,Ismetu Čogiću,Aliji Ćosiću,Rahmanu Šešiću(sve redom "službeni i dobro plaćeni zaštitinici boračkih prava-ARBiH")predsjednik Invalidske komisije,koja je uvođenjem desetina hiljada "Naneta" i ala Nane"u prava(invalidnine,penzije i ostalo)napravila moralni i materijalno finansijski masakr,u institucijama koje su zadužene za provođenje boračkih prava,prije svega federalnog ministarstva..Asim Fazlić koji je to prefrigani krimos i lopina,a između ostalih dobar ahbab i sa onim Senadom(Kobilič)iz B.Gradiške.Po ko zna koji put,identična Bošnjačka priča,oni koji bi po funkciji i položaju trebali biti naj odgovorniji,najmoralniji,najčestitiji,oni su kolovođe devijacija i defektacija..Treba li napominjati,koliko si trenutno svi pobrojani "teški"odnosno viđeniji građani i uspješni BizMismeni..Ali da se može probiti i moralno dno,pokazuje skorašnji slučaj,"zasluženog peMzionisanja pod povoljnim uvjetima":Ismeta Kurteševića-Mečeta,u činu policijskog pukovnika i Adnana Pidže u činu policijskog poručnika..Ključni čovjek koji im jer to "završio"je Fikret Skopljak Šoša,onaj što nam sa plakata Seferovog BPS-a,poručuje kako Srednja Bosna treba hrabre ljude.Svi Srednjobosanci-Bošnjaci,a pogotovo Travničani,dobro znaju ko su desparados Meče i lijenčina Piđo,kao i njihov ratni doprinos,i postratno "snalaženje",očito može i gore od Naneta i ostalih..J..EM TI OVAKVU D...VU
cindrlimindrli

#73 Re: Pokretači otpora u BiH

Post by cindrlimindrli »

Ma ok, Mece i Sosa su jedno vrijeme stvarno ratovali, al' otkud Nane u svemu? :lol: :lol: :lol: :lol:
PAZI

#74 Re: Pokretači otpora u BiH

Post by PAZI »

cindrlimindrli wrote:Ma ok, Mece i Sosa su jedno vrijeme stvarno ratovali, al' otkud Nane u svemu? :lol: :lol: :lol: :lol:
Jeste ratovao čitav period..Ali Meče da za tri mjeseca "privatnog"rata dobije čin pukovnika i penziju pod povoljnim uvjetima :? pa zar to ne vrijeđa i ponižava.,svakog normalnog,a pogotovo,sve one nesretnike što su izginuli,ostali osakaćeni,na ovaj ili onaj način,pogotvo demobilisane tzv zdrave borce,koji nemaju nigdje ništa...hadži Šoša nije po meni smio tako nisko pasti,da "proda vjeru za večeru"..A to za Naneta :zzzz: Pa on ne samo da je "pokretač otpora"nego ti je zahvaljujući dr Mitku,i dr Selmanu,neizliječive bolesti pokupio po BiH ratnim bespućima..Naime poput Crnice,Milanovića,Julardžije...i još hiljada drugih,manifestovao mu se 2005.godine PTSP hronična forma,pa nit može spavati,niti yebavati,noću mokri u haljine..tuče nogometne sudije,predstavlja mj.zajednicu Dolac na Lašvi..ma svašta u neznanju čini nesretnik
J...M TI O....U D....U :twisted: :evil:
cindrlimindrli

#75 Re: Pokretači otpora u BiH

Post by cindrlimindrli »

PAZI wrote:Jeste ratovao čitav period..
Nije citav period, al' da se ne upustamo u neke price koji nisu za net-a ovdje cu stati. :-D
Post Reply