Normalno ?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
Vijetnamac13

#51 Re: Normalno ?

Post by Vijetnamac13 »

Ima opravdan razlog zasto ne moze da me vidi. Al meni je jebeno krivo. To nije normalno al je neizbjezno. :D :mrgreen:

Normalno je aptraktan pojam i stoga ne moze biti materijalizovan. Al vjerujem da je normalan ideal kojem se treba teziti kroz neku harmojinu sa sobom i prirodom ali nikad doseci taj ideal u punom smislu.

jel mora odmah polarizacija na muskarce i zene?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#52 Re: Normalno ?

Post by plain vanilla »

Vijetnamac13 wrote:Ima opravdan razlog zasto ne moze da me vidi. Al meni je jebeno krivo. To nije normalno al je neizbjezno. :D :mrgreen:

Normalno je aptraktan pojam i stoga ne moze biti materijalizovan. Al vjerujem da je normalan ideal kojem se treba teziti kroz neku harmojinu sa sobom i prirodom ali nikad doseci taj ideal u punom smislu.

pa mora, jer sto je za musko normalno, za zensko nije..znaci normalno je da imamo dvostruke standarde i da smo licemjerni :D
In love with Bosnia

#53 Re: Normalno ?

Post by In love with Bosnia »

Great Cornholio wrote:
Ne, normalno bi bilo da ona obuče nešto što se istovremeno i njoj i njemu sviđa.

Što je normalno ženama trebalo bi biti normalno i muškarcima, trebali bi se prilagođavati jedni drugima, ali pošto nemamo model normalnog to nam ne ide baš tako lako.
nećeš ni naći model normalnog, jer tražiš da sagovornici potvrde da se normalnim smatra ono što je tebi normalno.

u jednoj vezi je normalno sve ono na šta oboje pristanu, makar i prećutno. ako im je normalno i privatljivo da srastu, it's fine with me. ako im je normalno da imaju otvoren brak i svaki dan drugog ljubavnika, it's fine with me. da li, u oba slučaja, moje shvatanje normalnog treba da bude etalon za ocenu njihove normalnosti? ni slučajno. :)

moje normalno može biti totalno nenormalno nekom drugom ali bi bilo normalno da ničije normalno ili nenormalno ne ugrožava slobodu nekog drugog. kontaš? :D
Vijetnamac13

#54 Re: Normalno ?

Post by Vijetnamac13 »

ma prdac u rosu :lol:

samo bespotrebno pravimo jaz i tamo gdje ga nema
ako je sve subjektivno onda nema pravila vec je haos a u haosu nema ni rijeci normalan
medjutim ta rijec egzistira pa ce znaciti da ima nesto sto je normalno i neovisno od subjektivnosti

prenesose me misli xD
plain vanilla

#55 Re: Normalno ?

Post by plain vanilla »

In love with Bosnia wrote:
nećeš ni naći model normalnog, jer tražiš da sagovornici potvrde da se normalnim smatra ono što je tebi normalno.

u jednoj vezi je normalno sve ono na šta oboje pristanu, makar i prećutno. ako im je normalno i privatljivo da srastu, it's fine with me. ako im je normalno da imaju otvoren brak i svaki dan drugog ljubavnika, it's fine with me. da li, u oba slučaja, moje shvatanje normalnog treba da bude etalon za ocenu njihove normalnosti? ni slučajno. :)

moje normalno može biti totalno nenormalno nekom drugom ali bi bilo normalno da ničije normalno ili nenormalno ne ugrožava slobodu nekog drugog. kontaš? :D
normalno je i da jedno dura nenormalno ponasanje drugog, cekajuci da se ovaj drugi ppocne ponasati normalno :lol:
Great Cornholio

#56 Re: Normalno ?

Post by Great Cornholio »

amphora wrote:
Meni je to, recimo, prihvatljivo ako je uzajamno, osim dijela sa zdravljem i djelomično -vanjštine, to s partnerom ne bi trebalo imati puno veze :)

Problem je što ti govoriš o pojmu "univerzalnog normalnog". To nit je postojalo nit će postojat.

Evo pokušaj okrenuti temu na "šta je nenormalno?" uz argumentaciju pa ćeš vidjeti koliko je ta teza o normalnom apsurdna.

Možda ja tebe ne razumijem. Možda govoriš o preduslovima koje moramo ispuniti da bi jedna veza bila uspješna, ali to nema veze sa "normalnim".
Pa i vanjski izgled je nešto što igra itekako veliku ulogu u našim životima. Npr. većini žena a i muškaraca, nisu fizički privlačne previše mršave ili previše gojazne osobe, još kad znamo da te dvije krajnosti utiču loše i na naše zdravlje, zar nije normalno da kao normalnom smatramo osobu koja nije ni previše mršava a ni previše gojazna.

E sad, što se tiče odijevanja, treba nam normalan stil odijevanja u različitim prilikama.

Hajde da mi predložimo osobine koje zaslužuju da uđu u pojam "univerzalnog normalnog" :)

Apsurdno je to što mi svi znamo šta je nenormalno, ali niko se ne trudi pronađe ono što je normalno i da postane normalan.

Da bi jedna veza bila uspješna, jedan od preduslova bi bilo da se partneri slože u tome šta je normalno, a kako da se slože ako ne znaju šta je normalno.
In love with Bosnia

#57 Re: Normalno ?

plain vanilla wrote:
normalno je i da jedno dura nenormalno ponasanje drugog, cekajuci da se ovaj drugi ppocne ponasati normalno :lol:
:thumbup:

2 u 1 - i normalno i uobičajeno. :lol:
Great Cornholio

#58 Re: Normalno ?

Vijetnamac13 wrote:
Pa tema na Ljubav & Sex, normalno je da nam za to dvoje trebaju i muškarac i žena, ali i da među njima postoje i neke razlike.
In love with Bosnia

#59 Re: Normalno ?

Great Cornholio wrote: Pa tema na Ljubav & Sex, normalno je da nam za to dvoje trebaju i muškarac i žena, ali i da među njima postoje i neke razlike.
ni za seks a naročito ne za ljubav muškarac i žena nisu nužan uslov. pretpostavljam da su ti gej parovi nenormalni? :D
plain vanilla

#60 Re: Normalno ?

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote: Pa tema na Ljubav & Sex, normalno je da nam za to dvoje trebaju i muškarac i žena, ali i da među njima postoje i neke razlike.
ni za seks a naročito ne za ljubav muškarac i žena nisu nužan uslov. pretpostavljam da su ti gej parovi nenormalni? :D
i oni ce u bolnicu, tamo gdje se lijece djevojke koje hodaju sa starijim muskarcima :lol:
In love with Bosnia

#61 Re: Normalno ?

plain vanilla wrote:
i oni ce u bolnicu, tamo gdje se lijece djevojke koje hodaju sa starijim muskarcima :lol:
ja se već pomalo plašim. kako je počelo i meni će tamo naći mesto! :lol:
Great Cornholio

#62 Re: Normalno ?

In love with Bosnia wrote: nećeš ni naći model normalnog, jer tražiš da sagovornici potvrde da se normalnim smatra ono što je tebi normalno.

Ja imam svoje model normalne žene / muškarca, i želja mi je da ga stavim na provjeru, jer možda taj moj model nije normalan, možda mi neko ukaže na neku nenormalnost.

Meni nije normalno da su dvoje u vezi , a imaju još i ljubavnike. jer u tom slučaju se ne mogu posvetiti isključivo jedno drugom, ne mogu se dobro upoznati, a preduslov da nekoga usrećimo je da uvidimo šta ga čini sretnim.

A normalno je željeti nekoga usrećiti :)

Kontam, al se ne slažem sa tvojim viđenjem normalnog .
plain vanilla

#63 Re: Normalno ?

Post by plain vanilla »

plain vanilla wrote:
ja se već pomalo plašim. kako je počelo i meni će tamo naći mesto! :lol:
sta fali bona, ja bih se odmah prijavila

kad citas stare knjige..bogati su svako mali isli u nake sanatorijume da mozak odmore..vala ja sam zrela za jedan :D
plain vanilla

#64 Re: Normalno ?

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:
Ja imam svoje model normalne žene / muškarca, i želja mi je da ga stavim na provjeru, jer možda taj moj model nije normalan, možda mi neko ukaže na neku nenormalnost.

Meni nije normalno da su dvoje u vezi , a imaju još i ljubavnike. jer u tom slučaju se ne mogu posvetiti isključivo jedno drugom, ne mogu se dobro upoznati, a preduslov da nekoga usrećimo je da uvidimo šta ga čini sretnim.

A normalno je željeti nekoga usrećiti :)

Kontam, al se ne slažem sa tvojim viđenjem normalnog .
Imam i ja svoj model pozeljnog/normalnog, ali kako vrijeme prolazi i kako ja ne nalazim to normalno, sve cesce se pitam jesam li ja normalna.
Great Cornholio

#65 Re: Normalno ?

Da, na homoseksualnost gledam kao na seksualnu devijaciju, na nešto što odudara od modela normalnog seksualnog odnosa.
Normalan seksualni odnos uključuje punoljetnu ženu i punoljetnog muškarca.
Great Cornholio

#66 Re: Normalno ?

plain vanilla wrote:
Imam i ja svoj model pozeljnog/normalnog, ali kako vrijeme prolazi i kako ja ne nalazim to normalno, sve cesce se pitam jesam li ja normalna.
Pa baš zato nam treba taj model " univerzalnog normalnog, da to postoji onda te takve sumnje ne bi mučile.
underwater

#67 Re: Normalno ?

Post by underwater »

Great Cornholio wrote:Da, na homoseksualnost gledam kao na seksualnu devijaciju, na nešto što odudara od modela normalnog seksualnog odnosa.
E sace te odmat zbanat ko homofoba :D
Trebo si kontra pitat jel ga normalno mrtvaku zavuc, a ne odma po pederima udarit :roll:
plain vanilla

#68 Re: Normalno ?

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:
plain vanilla wrote:
Pa baš zato nam treba taj model " univerzalnog normalnog, da to postoji onda te takve sumnje ne bi mučile.
ma papir sve trpi, kao i ovaj forum
mi smo ovdje svi iskreni, posteni, lijepi, seksi, obrazovani, svi zelimo iste osobine kod druge osobe..medjutim, u stvarnom zivotu je to drugacije
Great Cornholio

#69 Re: Normalno ?

underwater wrote:
Great Cornholio wrote:Da, na homoseksualnost gledam kao na seksualnu devijaciju, na nešto što odudara od modela normalnog seksualnog odnosa.
E sace te odmat zbanat ko homofoba :D
Trebo si kontra pitat jel ga normalno mrtvaku zavuc, a ne odma po pederima udarit :roll:
Pa demokratija je , valjda mogu reći svoje mišljenje, ja tako učio u školi. Nema dokaza da je seksualna orijentacija biološki data osobina, i zato ju je moguće izbjeći, ne mora se razviti.
Ali kako da je izbjegnemo ako je budemo smatrali kao nešto što je normalno.
plain vanilla

#70 Re: Normalno ?

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote: Pa demokratija je , valjda mogu reći svoje mišljenje, ja tako učio u školi. Nema dokaza da je seksualna orijentacija biološki data osobina, i zato ju je moguće izbjeći, ne mora se razviti.
Ali kako da je izbjegnemo ako je budemo smatrali kao nešto što je normalno.
nema dokaza ni da nije...zato, ne vodi pricu u tom smjeru

normalno je zivjeti i pustiti druge da zive
Vijetnamac13

#71 Re: Normalno ?

Post by Vijetnamac13 »

plain vanilla wrote:
Great Cornholio wrote:
plain vanilla wrote:
mi smo ovdje svi iskreni, posteni, lijepi, seksi, obrazovani, svi zelimo iste osobine kod druge osobe..medjutim, u stvarnom zivotu je to drugacije
jest
i kad se pojavi neko ko kaze da nismo svi lijepi fini i to dobije smarcinu od 99% foruma :D
plain vanilla

#72 Re: Normalno ?

Post by plain vanilla »

Vijetnamac13 wrote:
plain vanilla wrote:
jest
i kad se pojavi neko ko kaze da nismo svi lijepi fini i to dobije smarcinu od 99% foruma :D
jah, sve sama savrsenstva :D
Vijetnamac13

#73 Re: Normalno ?

Post by Vijetnamac13 »

homoseksualnost je pojedena masovnoscu heteroseksualnosti i stoga je odstupanje moze objasnjavati kao devijantni oblik ispoljavanja seksualne orijentacije
uostalom priroda je birala evoluciju a evolucija nece birati homose jer nisu normalni po njenoj mjeri
fidoremilienko

#74 Re: Normalno ?

Post by fidoremilienko »

Normalno je ono sto je vecina.
Vijetnamac13

#75 Re: Normalno ?

Post by Vijetnamac13 »

fidoremilienko wrote:Normalno je ono sto je vecina.
vecina je nekad smatrala stosta :D
Locked