Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
blind_mind wrote:Pričali smo mi o tome toliko puta da me više i ne shvata ozbiljno i kaže sad za dvije godine,pa za tri...Istina jeste da uslova nemamo,ali nekada osjećam da nije iskren samnom kada pričamo o tome...Kao da je njemu dobro ovako kako je,pa i ne razbija glavu baš s tim,ali meni u ovim godinama zabavljanje samo više i ne predstavlja ništa posebno
Da ja tebi nesto kazem, u vezi u kojoj nema obostrane zelje niti cak obostranog dijaloga glede te teme, nema ni nafake. Mozes ti biti s njim 20 hiljada godina, to se nikad nece promijeniti.
Neko gore rece, za vezu nije dovoljna samo ljubav, i to ti je 100% tacno.
blind_mind wrote:Znam da sličnih tema ima more,ali svaka je opet priča za sebe.Moj problem je što ja mislim da mi moj nik odgovara ili se bar pravim da je tako.
S dečkom sam u dužoj vezi,a ne vidim brak uskoro.Ni zaručili se još nismo,a svaku priču o svemu vezanom za to uvijek iniciram ja.On kaže kako još nije finansijski i materijalno spreman,kako mu daje da završi još godinu faksa koja mu je ostala,pa da i stabilniji posao nađe...A ni veza nam nije baš stabilna...Imamo po gotovo 28. godina i,za razliku od njega,nije mi sad zahvalno čekati nekoga toliko.Ni malo mi ne bi smetalo da znam da ću dočekati,ali...Volim ga previše,toliko da druge dečke koji možda imaju afinitete poput mene jednostavno ignorišem.
Bojim se da ću biti povrijeđena,u tim godinama,dok se oporavim,pa teže je tada i nekog normalnog naći...Jer,iskreno,sve mi je to sumnjivo.Pa kažem sebi sve je to moja paranoja,jer ga volim previše,ali problem ipak postoji.Šta vi mislite o svemu?
Veza dvije godine..Ma priča on sve to kako ćemo mi živjeti,pa imati dječicu bla bla..Al ja hoću što prijee..:)Jer šta ja znam jel to sve kupovina vremena...
blind_mind wrote:Veza dvije godine..Ma priča on sve to kako ćemo mi živjeti,pa imati dječicu bla bla..Al ja hoću što prijee..:)Jer šta ja znam jel to sve kupovina vremena...
duga veze??? dvije godine .....To za mene nije bas duga veza ....ali reknem ja tebi nesto nije bas forum za ovakvu ozbiljnu stvar , da bi ti neo dao savjet mora da pozna/cuje obe strane i da ti bude iskren prijatelj....
A i ne razmumijem te kud si pozurla ,jesi se to prepala??
blind_mind wrote:Veza dvije godine..Ma priča on sve to kako ćemo mi živjeti,pa imati dječicu bla bla..Al ja hoću što prijee..:)Jer šta ja znam jel to sve kupovina vremena...
ja kotam sad ce reci 5-6 godina...nije to uopste duga veza,a i pusti covjeka da zavrsi fakultet,nadje posao stekne uslove za normalan zivot,kud si pozurila...jel zelis da dozivis da te dijete pita "mama daj marku za sladoled" a da mu ti kazes "nemam" i da te on onda tuzno gleda??
ja imam vezu od 5 godina,cak i da se sad uzmemo imamo gdje i zivjeti,al jos uvijek se ne planiram udati,jer nisam zavrsila fakultet,a nema ni on bas stalan posao...
blind_mind wrote:Pa da,moglo bi se reći da je ovdje najviše problem što imamo različite poglede na stvari.Dok bih ja s njim živjela na hljebu i vodi što se kaže,on hoće prvo da stvori neke uslove.Mada mislim da realniji pogled na sve opet imam ja,jer svi znamo u kakvom društvu živimo.Njemu je opet ovako dobro,dok ja želim tu stabilnost koju nosi porodica i iz razloga koje sam prije navela.Jer najgori mogući scenarijo je da ga čekam,pa ništa od toga na kraju.A s druge strane,kako se i odreći svega samo zato što eto recimo nema uslova sada.Nimalo zahvalna situacija i svaka je odluka mač sa dvije oštrice.
to ti samo sad tako kazes da bi zivjela na hljebu i vodi da bi ostvarila svoj cilj udaju. Onda kad bi poceli zivjeti zajedno bila bi druga prica kao sto neko vec rece sto zivimo ko podstanari sto me ne izvodis sto nemamo neka bolja auta pa onda je pravljenje djece iduca rasprava na putu. A momak je trenutno u drugoj situaciji sigurno vrijedno studira i ima jos tu jednu god i ne razmislja o tome kao sto ti to radis i samim svojim ponasanjem i govorenjem da hoces da se udas i da ga tjeras da odluci dovesces se u situaciju da on kaze dosta vise i prekine a tu si onda donja. Ne kazem da ni ovako nece biti za 2-3 god da ce htjeti promjenu i mladju ali ti tu ne mozes nista uraditi to je zivot i tu nema garancije. Zanimljivo ali za brak i udaju se odlucujete vec kad vam bioloski sat pocne otkucavati i kad ste u zadnjem vozu oko 29-30 da nekog uhvatite dok kad ste godina 22-23 ne pada vam na pamet eee i ti bi da se jeb.. a da ti ne udje..
Sama si rekla da ti nije vise do zabavljanja i slicno.. mislim sta ocekujes da ce biti u braku... penzionerskog sjedenja na kaucu uz tv i sl.. smijesno...
Dvije god nije nista ako je prava veza opametices se i cekati i bice sve okey ili ce puci ko lubenica usred ljeta mljac
Griješiš što se tiče bioločkog sata,ja sam poželjela da uđem u brak onog momenta kada sam njega zavoljela...Niti sam prije to htjela zato što nisam voljela nikoga ovoliko,niti sada želim nekoga drugog samo zato što mi biološki sat otkucava kako ti kažeš..
blind_mind wrote:Griješiš što se tiče bioločkog sata,ja sam poželjela da uđem u brak onog momenta kada sam njega zavoljela...Niti sam prije to htjela zato što nisam voljela nikoga ovoliko,niti sada želim nekoga drugog samo zato što mi biološki sat otkucava kako ti kažeš..
dobro nisam te htio uvrijediti to sam rekao generalno da zene uvijek cekaju do kraja i maltene sjede stalno na dvije stolice ne bil sta novo i bolje ispalo. Ocito onda da s njegove strane nije tako i da impulsa nema. Najbolje porazgovaraj s njim iskreno pa ako treba sjeci sjeci... jbg ima drugi ali ti nije ni ovo rjesenje da sjedis i cekas.
svi kažu da bi ovo i ono izdržali na hljebu i vodi, a u stvarnosti počnu kukati čim nema njihovog omiljenog okusa čipsa...
a brak danas nije apsolutno nikakva stabilnost i garancija. ma i manje nego nikakva, ljudima kao da se drastično poveća tendencija da postanu jedni drugima dušmani kad potpišu taj papir. kao da im padne tolerancija i spremnost za kompromis...a naravno da je za zajednički život nužno obratno, jer niko nije savršen. ja slabo kad predam podneske u sudu da neko ne pita šta mu treba za razvod braka. a predajem ih svaki dan, u opisu mi je radnog mjesta
a podjela bračne stečevine, tek to vam je ljepota jedna, može trajati i par decenija...
Nisi odgovorila na pitanje sa prve stranice..Da li si ti zaposlena,kakva ti je zivotna perspektiva,da li se bavis necim,kako bi,u slucaju da se vjencate, ti pridonosila toj zajednici?
Zasto toliko zelis da se udas,da li ti udaja predstavlja vrhunac zivota(ispunjenje)?
harisaga wrote:Nisi odgovorila na pitanje sa prve stranice..Da li si ti zaposlena,kakva ti je zivotna perspektiva,da li se bavis necim,kako bi,u slucaju da se vjencate, ti pridonosila toj zajednici?
Zasto toliko zelis da se udas,da li ti udaja predstavlja vrhunac zivota(ispunjenje)?
nece ni odgovoriti vidis da samo ceka da je neko pokupi i izdrzava..
da se samo rasiri i da djecu radja a on nek radi nije strasno ima socijala i narodna kuhinja...
ja, arhitektica wrote:Nikako ne razumijem ove zene sto bi se samo udavale? Koji vam je? ''Brak je grobnica ljubavi'' rekose nekoc. I jos na silu da se udajes a nemate ni minimalne uslove za zivot Bitno je reci da si udata a sto ce te se zamrziti za koji mjesec nije bitno. Trazite posao, ostvarite nesto pa onda planirajte i u brak ne ulazi bez ''pokrica'' bar u vidu stabilnog posla i solidne plate da sutra ne bi ostala bez svega. Sta ti on moze pruziti? Tremu zbog ispita, nervozu kad ne polozi? Bijes zbog nemogucnosti da nadje posao i plati racune? Ili mislis da ce te se po cijeli dan samo maziti, gledati romanticne filmove, setati u suton Kako da ne.
E bravo to je to. Evo nesto citam prije 150 godina u Austriji nisi mogao od drzave dobiti dozvolu
da se u ozenis/udas ako nisi imao ili imala dovoljno primanja. Perfektno sredjena drzava, nije danas kako je nekad bilo.
Jedan ili jadan...No comment na tvoje plitke komentare..A imam ja vec par godina fin posao i lijepo zarađujem,new treba meni muškarac koji bi me izdržavao..Valjda ovi što su razočarani u žene ne vjeruju da još negdje postoje muškarci vrijedni ljubavi!
blind_mind wrote:Jedan ili jadan...No comment na tvoje plitke komentare..A imam ja vec par godina fin posao i lijepo zarađujem,new treba meni muškarac koji bi me izdržavao..Valjda ovi što su razočarani u žene ne vjeruju da još negdje postoje muškarci vrijedni ljubavi!
super onda za tebe nemas zime. Tipla onda da ti neko napravi dijete i mirna bosna sta ce ti on ostavi se njega samo gubis zivce i smisao zivota
blind_mind wrote:Ako ti vidis smisao svog postojanja tako pametan,vjeruj svako drugi će ga naći!
hehehe cekam tebe da me ti prosvjetlis. Sta je problem hoces brak i djecu pa napravi ih najmanji problem. Posto kazes da si samostalna i nezavisna ne vidim sta ti drugo moze stajati na putu osim same sebe koja ne zna sta ce od sebe....
blind_mind wrote: ...jer da je po tvom inače,postojali bi samo konji...
pa baby za konjima se uvijek prasina dizala... steta sto ti nisi u toj prici...
a sad lagano odfuckacaj jer thema nije o domacim zivotinjama ako iste uzagajas otvori sebi themu a ovu ne razvodnjavaj dalje. Nego dopusti da te ljudi uvali nekom ako mogu da ne ostanes sirota sama bez djece i braka.
a sad lagano odfuckacaj jer thema nije o domacim zivotinjama ako iste uzagajas otvori sebi themu a ovu ne razvodnjavaj dalje. Nego dopusti da te ljudi uvali nekom ako mogu da ne ostanes sirota sama bez djece i braka.
mora da si mlad i nivo ti je pao na nezavidno nisko ...
mora da si mlad i nivo ti je pao na nezavidno nisko ...
pripisi to mojoj ludoj mladosti, jos sam zelen ali cu odrasti
pitam se zasto poslije zabavljanja od nekolilo mjeseci godina.. zelis odmah u brak?? zasto ne ides na malo laksu verziju a to je zivite zajedno par mjeseci .. godina da vidite da li ce ici zajednicki zivot jer kad s nekim zivis djelis dobro i lose tek tada upoznajes osobu a ne za vrijeme zabavljanja.ako ne ide svako svome tako postedjujete sebi mnogo toga. podpisati papire je najlakse tesko je ziviti sa nekim koga mislis da poznajes a vjeruj mi zajednicki zivot, brak ..mjenja covjeka iz temelja prije ili kasnie,takodje stavove, misljenja, zelje.. zato se ne zaleci. nemoj podcjenjivati njegovo misljenje nego postuj. jer kad dodju problemi oko finansija one vuku onda sve ostale probleme.od ljubavi se ne zivi...i losa odluka je bolja od nikakve..