Rukomet na OI

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
gost iz ZG

#51 Re: Rukomet na OI

Post by gost iz ZG »

It_is_a_Leclerc wrote: Ko malo bolje prati rukomet, zna o čemu govorim.

Crveni karton za Tunis je nezaslužen jer niko nikog nije udario "laktom u glavu"
.
očito nismo gledali istu utakmicu;

dolazak s leđa i udarac rukom (punom šakom) po licu i vratu, ponavljam s leđa ... pogledaj snimku

Ko malo bolje prati rukomet, zna o čemu govorim...Image
It_is_a_Leclerc

#52 Re: Rukomet na OI

Post by It_is_a_Leclerc »

gost iz ZG wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Ko malo bolje prati rukomet, zna o čemu govorim.

Crveni karton za Tunis je nezaslužen jer niko nikog nije udario "laktom u glavu"
.
očito nismo gledali istu utakmicu;

dolazak s leđa i udarac rukom (punom šakom) po licu i vratu, ponavljam s leđa ... pogledaj snimku

Ko malo bolje prati rukomet, zna o čemu govorim...Image
Nisi u pravu. To što se igrač uhvati za glavu ne znači nužno da ga je tamo i udario.
ćiško

#53 Re: Rukomet na OI

Post by ćiško »

opet mi bosanci ispadamo (po ovim komenarima) ljubomorni na hrvate. zašto? ja bi volio da hrvatska uzme ovo zlato jer puno bosanaca igra za hrvatsku. navijam za naše ljude.

stvarno su dominantni na ovoj olimpijadi, nema gdje ih nema. od vaterpola, rukometa, veslanja, jedrenja, streličarstva, borbenih disciplina, atletike... respekt za komšije. valjda će i moja bosna jednom tako. nema razloga, isto smo podneblje, sličan mentalitet... :bih:
ultima_palabra

#54 Re: Rukomet na OI

Post by ultima_palabra »

ćiško wrote:opet mi bosanci ispadamo (po ovim komenarima) ljubomorni na hrvate. zašto? ja bi volio da hrvatska uzme ovo zlato jer puno bosanaca igra za hrvatsku. navijam za naše ljude.

stvarno su dominantni na ovoj olimpijadi, nema gdje ih nema. od vaterpola, rukometa, veslanja, jedrenja, streličarstva, borbenih disciplina, atletike... respekt za komšije. valjda će i moja bosna jednom tako. nema razloga, isto smo podneblje, sličan mentalitet... :bih:
Ja sam najljubomorniji na hrvatskog trenera iz BiH Ivicu Osima :lol:

Harvey Keitel samo ide od teme do teme i baca bombe :skoljka:
ćiško

#55 Re: Rukomet na OI

Post by ćiško »

ja sam mr. Wolf 8-)

a ti mi reci šta je netačno u mojim komentarima
It_is_a_Leclerc

#56 Re: Rukomet na OI

ćiško wrote:opet mi bosanci ispadamo (po ovim komenarima) ljubomorni na hrvate. zašto? ja bi volio da hrvatska uzme ovo zlato jer puno bosanaca igra za hrvatsku. navijam za naše ljude.

Nisam nimalo ljubomoran. Dapače, slažem se da Hrvatska zaslužuje zlatnu medalju, al' šta su činjenice, činjenice su.
Na stranu šta misli komentator HTV-a, treba malo objektivnije sagledati situaciju.
dječak sa šibicama

#57 Re: Rukomet na OI

Post by dječak sa šibicama »

Image

Ovaj bi u MMA imao zavidnu karijeru, ali sikter brate iz rukometa.
Romanista 101%

#58 Re: Rukomet na OI

Post by Romanista 101% »

ja jos ne mogu da vjerujem da u 21. vijeku sudije pustaju onakvu igru sinoc koja nema blage veze sa rukometom, ulicni prekrsaji za zatvora, nebi me cudilo da su im Francuzi dali novac da ih onesposobe za polufinale
just principe

#59 Re: Rukomet na OI

Post by just principe »

jos jedna papcina koja vise simulira nego sto treba. Jasto ne mogu simulatora :x
chino

#60 Re: Rukomet na OI

Post by chino »

Neka ga je malo protresao, drago mi je vala :D kad sam vidio one ridze brkove sinoc, oplak'o sam :-)
ćiško

#61 Re: Rukomet na OI

Post by ćiško »

a ja nemgu shavtit one koji pravdaju ove siledžije sporta. umjesto da se divimo virtuozima vi opravdavate antisportaše i drvosječe. ko kad igraju brazil i grčka recimo u fudbalu.

ljepota sporta je kad vidiš dobru akciju, potez, vic. hrvatska u rukometu, brazil u fudbalu, amerika u košarci. ti timovi treba da imaju maksimalnu zaštitu od sudaca. :thumbup:
ultima_palabra

#62 Re: Rukomet na OI

Post by ultima_palabra »

Ne volim nešto hrvatske rukometaše (previše su mi arogantni), ali slažem se da onakve stvari nemaju mjesta u sportu.
It_is_a_Leclerc

#63 Re: Rukomet na OI

ćiško wrote:a ja nemgu shavtit one koji pravdaju ove siledžije sporta. umjesto da se divimo virtuozima vi opravdavate antisportaše i drvosječe. ko kad igraju brazil i grčka recimo u fudbalu.

ljepota sporta je kad vidiš dobru akciju, potez, vic. hrvatska u rukometu, brazil u fudbalu, amerika u košarci. ti timovi treba da imaju maksimalnu zaštitu od sudaca. :thumbup:
Zaštitu ne treba imati niko.

Valjda je to bit sporta. :|
insomnia99

#64 Re: Rukomet na OI

Post by insomnia99 »

ultima_palabra wrote:Ne volim nešto hrvatske rukometaše (previše su mi arogantni), ali slažem se da onakve stvari nemaju mjesta u sportu.
ne voliš ih zato jer su sila...
bar su hrvatski rukometaši poznati po tome da su skromni....
ultima_palabra

#65 Re: Rukomet na OI

Post by ultima_palabra »

insomnia99 wrote:
ultima_palabra wrote:Ne volim nešto hrvatske rukometaše (previše su mi arogantni), ali slažem se da onakve stvari nemaju mjesta u sportu.
ne voliš ih zato jer su sila...
bar su hrvatski rukometaši poznati po tome da su skromni....
Jel se to znamo? :roll:

Vraga su bili skromni dok su bili dominantni... Kaleb uvijek izvodio neke egzibicije, Šola se unosio u lice protivnicima, pa onda mediji sa onim nadimcima Plameni, Kauboji :-) Ta kaubojska muda su trebali pokazati u Beogradu ove godine, oni se prepali publike i izgubili od slabije ekipe.
Jokericious

#66 Re: Rukomet na OI

Post by Jokericious »

A ti si kao Bosanac, a ne Hrvat. :lol:
senty

#67 Re: Rukomet na OI

Post by senty »

It_is_a_Leclerc wrote: Na stranu šta misli komentator HTV-a, treba malo objektivnije sagledati situaciju.
Da, idemo pogledati činjenice. Igrač ide s ispruženom rukom na igrača u pokretu i udara tog igrača u područje glave, vrata i ključne kosti, u stilu onih karate manijaka što razbijaju cigle dlanovima, bez ikakve namjere da dođe do lopte. Ključne fraze su ovdje "igrača u pokretu" i "bez namjere da dođe do lopte". U bilo kojem sportu to je direktan crveni karton, nije za izgon iz rukometa, no da je protivnički igrač kojim slučajem zadobio ozljedu, bio bi izgnan i iz rukometa. Ovako može biti sretan s crvenim kartonom.

To su, moj Leclerc, činjenice. :)
ćiško

#68 Re: Rukomet na OI

Post by ćiško »

CollegeGunner wrote:

a ja ne mogu biti bosanac ako sam podrijetlom hrvat? bosanci mogu samo biti ako sam po vjeri musliman? ne kontam, objasni mi... šta je onda ivica osim? šta je blaž slišković?
senty

#69 Re: Rukomet na OI

Post by senty »

CollegeGunner wrote:
Zašto bi Bosanac i Hrvat bilo isključivo? Može biti oboje. Prvo označava regionalnu pripadnost, drugo nacionalnost. Kruške i jabuke :)
ćiško

#70 Re: Rukomet na OI

Post by ćiško »

It_is_a_Leclerc wrote:
ćiško wrote:a ja nemgu shavtit one koji pravdaju ove siledžije sporta. umjesto da se divimo virtuozima vi opravdavate antisportaše i drvosječe. ko kad igraju brazil i grčka recimo u fudbalu.

Zaštitu ne treba imati niko.

Valjda je to bit sporta. :|
bit sporta je zaštiti igru, sudija mora da zaštiti ekipe koje igraju igru a koje se ne šaketaju. to treba da se zaštiti. ja kad gledam rukomet, nogomet ne želim da gledam drvosječe koje zbog nedostatka kvalitete mlate suparnike. sudija mora tu štiti igru i one koji tu igru praktikuju.
Jokericious

#71 Re: Rukomet na OI

Post by Jokericious »

ćiško wrote: a ja ne mogu biti bosanac ako sam podrijetlom hrvat? bosanci mogu samo biti ako sam po vjeri musliman? ne kontam, objasni mi... šta je onda ivica osim? šta je blaž slišković?
Znas dobro na sta sam mislio. Ovdje supljiras nesto moja Bosna, a Hrvatska ti je puno draza. :wink:
ćiško

#72 Re: Rukomet na OI

Post by ćiško »

CollegeGunner wrote:
ćiško wrote: a ja ne mogu biti bosanac ako sam podrijetlom hrvat? bosanci mogu samo biti ako sam po vjeri musliman? ne kontam, objasni mi... šta je onda ivica osim? šta je blaž slišković?
Znas dobro na sta sam mislio. Ovdje supljiras nesto moja Bosna, a Hrvatska ti je puno draza. :wink:
nisam znao da se znamo tako dobro pa znaš ko mi je draži. ja bi rado pisao o bosni na olimpijskim igrama ali ne mogu. nema nas. zato pišem o hrvatskoj i navijam za hrvatsku. moju drugu domovinu. ipak drugu, sviđalo se to tebi ili ne. a bosna na žalost nikad neće biti multietnička niti sretna država zbog takvih kao ti. koji misle da je bosna njihova i da imaju prvenstvo na bosnu. a u stavri si mali i iskompleksiran ;-)
Jokericious

#73 Re: Rukomet na OI

Post by Jokericious »

ćiško wrote: Znas dobro na sta sam mislio. Ovdje supljiras nesto moja Bosna, a Hrvatska ti je puno draza. :wink:
nisam znao da se znamo tako dobro pa znaš ko mi je draži. ja bi rado pisao o bosni na olimpijskim igrama ali ne mogu. nema nas. zato pišem o hrvatskoj i navijam za hrvatsku. moju drugu domovinu. ipak drugu, sviđalo se to tebi ili ne. a bosna na žalost nikad neće biti multietnička niti sretna država zbog takvih kao ti. koji misle da je bosna njihova i da imaju prvenstvo na bosnu. a u stavri si mali i iskompleksiran ;-)[/quote]

Hajde eto da ti vjerujem. Steta samo sto je mozda 1% da razmisljaju tako kao ti. Dovoljno je samo sa sportskog aspetka pogledati i sve ti je jasno.
Jokericious

#74 Re: Rukomet na OI

Post by Jokericious »

ćiško wrote: nisam znao da se znamo tako dobro pa znaš ko mi je draži. ja bi rado pisao o bosni na olimpijskim igrama ali ne mogu. nema nas. zato pišem o hrvatskoj i navijam za hrvatsku. moju drugu domovinu. ipak drugu, sviđalo se to tebi ili ne. a bosna na žalost nikad neće biti multietnička niti sretna država zbog takvih kao ti. koji misle da je bosna njihova i da imaju prvenstvo na bosnu. a u stavri si mali i iskompleksiran ;-)
Hajde eto da ti vjerujem. Steta samo sto je mozda 1% da razmisljaju tako kao ti. Dovoljno je samo sa sportskog aspetka pogledati i sve ti je jasno.
dječak sa šibicama

#75 Re: Rukomet na OI

Post by dječak sa šibicama »

Ako Hrvatska osvoji zlato, ovdje ce neki vene izrezati.

Tuzno.
Post Reply