kako dalje

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
frameni

#51 Re: kako dalje

Post by frameni »

respo wrote:
gerberica wrote:Hajte vi muski njega sredite,a mi zene cemo njoj biti podrska.
ja samo sredjujem zenske osobe :)

:lol: :lol:
blufonka

#52 Re: kako dalje

Post by blufonka »

Jedan od najvecih neprijatelja zene koja je u braku je nezaposlenost odnosno finansijska neovisnost (to je doduse danas u BiH problem vecine) i u tom slucaju zena postaje ovisna o muzu bez obzira sto je sekundarno zaposlena kuci na puno radno vrijeme djeca, kuhinja, muz itd. Koliko god bila mlada, lijepa, posvecena majka, dobra komsinica i snaha ipak gubi svoj identitet i vrijednost jer ostaje domacica i samim tim krug njenih interesovanja se suzava a zaposleni i vazda odsutni muz i dalje zivi aktivno i siri svoje vidike, susrece neke nove ljude, zene pa se nekima omakne i odu u svaleraciju! Tu se nama svima poznati scenario zapetljava: Kuci tuga, nesreca, svadje, djeca izmedju dvije strane, neizostavno nasilje, problemi iz kojih nema izlaza a vecina stvari bi bila mnogo laksa i jednostavnija kada bi ta ista prevarena i iznevjerena zena mogla da se razvede! Eh, razvod nikada nije lak i jednostavan isto kao ni bracni zivot ali je u nekim slucajevima jedino moguce rjesenje.
Koji su njegovi razlozi sto se svalera to ptice znaju, mozda je jednostavno takav covjek, mozda i ostane takav do groba ili se pak promjeni za koju godinu ko zna, po meni se na njega ne moze uticati pa makar mu zena bila ideal u svakom smislu i postoje samo dva rjesenja u ovom i svakom slicnom slucaju: otici i poceti novi zivot (ako imas cime i gdje) ili ostati i pokusati spasiti brak tj. cekati da se muz promjeni, dodje do pameti a pri tom uspjeti odrzati ljubav i zelju za zajednickim zivotom je skoro nemoguce. Nestaje prijateljstvo, uzajamno postovanje, zelja za zajednickom buducnosti, takve brakove na koncu odrze samo visi interesi a to su djeca i finansije.
Brak ostaje samo mrtvo slovo na papiru i jedna ucmala simbioza u kojoj oba supruznika provode svoje godine zivota i sluze primarnim instiktima za ocuvanjem potomstva i produzenjem vrste.
Jos da dodam da sam u braku i da manje vise eto znam o cemu pricam tako da je po mom misljenju imati jedan normalan skladan brak danas jako tesko i evo i sama sa mojim muzem svakodnevno prolazim trnovite ali i divne puteve zajednickog bracnog zivota. Nek nam je svima sretno i onima koji se razvode i onima koji ostaju jer svaki put je tezak samo ima drugacije pravce!
gerberica

#53 Re: kako dalje

Post by gerberica »

@respo, uozbilji se malo.Tema nije nimalo za zezanje. Stvarno me ovakve stvari potresu, pokusavam smisliti nesto pametno, ali sve sam vec napisala sto sam mislila. Uglavnom, ne treba da da na sebe, ne smije dizati ruku na nju. :sad:
blufonka

#54 Re: kako dalje

Post by blufonka »

Aqua_S wrote:
plejka2 wrote:Tesko je tek tako nakon svega reci cao i nastavit samostalan zivot.Ulog je veliki ako tako mogu da se izrazim.Znam za slucajeve da su zene iz dana u dan trpile svasta sto ja nebi nikad pa su opet ostale u braku sto zbog djece sto zbog straha da pocnu novi zivot.Nije joj uopste jednostavno i stvari treba dobro dobro sagledat iz svih uglova.Najlakse se rastavit a sta dalje?Valja naci stan(predpostavljam)valja djecu izdrzavat bez obzira sto ce bit alimentacija,valja naci posao sto danas nije nimalo lako.Naci nekog ko ce se brinut o toj djeci a ne da se ponasa kao sto bi danas vecina nije moje ko ga jebe i tako to...
Tesko tesko...
Pokusat jedino promjenit ponasanje prema njemu za pocetak.Ne tersat i to al neka vidi da grijesi i da tako ne moze.Ako ne bude islo sigurno neko savjetovaliste i sl.Na kraju ako nista ne upali i ako se ne promjeni razvod.Al treba se zrtvovat ako nista zbog djece i pokusat sve da se dovede u normalu.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: svaka čast, prvi normalan i konkretan komentar.
Jes vala bas!
Aqua_S

#55 Re: kako dalje

Post by Aqua_S »

blufonka wrote:Jedan od najvecih neprijatelja zene koja je u braku je nezaposlenost odnosno finansijska neovisnost (to je doduse danas u BiH problem vecine) i u tom slucaju zena postaje ovisna o muzu bez obzira sto je sekundarno zaposlena kuci na puno radno vrijeme djeca, kuhinja, muz itd. Koliko god bila mlada, lijepa, posvecena majka, dobra komsinica i snaha ipak gubi svoj identitet i vrijednost jer ostaje domacica i samim tim krug njenih interesovanja se suzava a zaposleni i vazda odsutni muz i dalje zivi aktivno i siri svoje vidike, susrece neke nove ljude, zene pa se nekima omakne i odu u svaleraciju! Tu se nama svima poznati scenario zapetljava: Kuci tuga, nesreca, svadje, djeca izmedju dvije strane, neizostavno nasilje, problemi iz kojih nema izlaza a vecina stvari bi bila mnogo laksa i jednostavnija kada bi ta ista prevarena i iznevjerena zena mogla da se razvede! Eh, razvod nikada nije lak i jednostavan isto kao ni bracni zivot ali je u nekim slucajevima jedino moguce rjesenje.
Koji su njegovi razlozi sto se svalera to ptice znaju, mozda je jednostavno takav covjek, mozda i ostane takav do groba ili se pak promjeni za koju godinu ko zna, po meni se na njega ne moze uticati pa makar mu zena bila ideal u svakom smislu i postoje samo dva rjesenja u ovom i svakom slicnom slucaju: otici i poceti novi zivot (ako imas cime i gdje) ili ostati i pokusati spasiti brak tj. cekati da se muz promjeni, dodje do pameti a pri tom uspjeti odrzati ljubav i zelju za zajednickim zivotom je skoro nemoguce. Nestaje prijateljstvo, uzajamno postovanje, zelja za zajednickom buducnosti, takve brakove na koncu odrze samo visi interesi a to su djeca i finansije.
Brak ostaje samo mrtvo slovo na papiru i jedna ucmala simbioza u kojoj oba supruznika provode svoje godine zivota i sluze primarnim instiktima za ocuvanjem potomstva i produzenjem vrste.
Jos da dodam da sam u braku i da manje vise eto znam o cemu pricam tako da je po mom misljenju imati jedan normalan skladan brak danas jako tesko i evo i sama sa mojim muzem svakodnevno prolazim trnovite ali i divne puteve zajednickog bracnog zivota. Nek nam je svima sretno i onima koji se razvode i onima koji ostaju jer svaki put je tezak samo ima drugacije pravce!

Hvala Bogu, pa se kompetentni i normalni ljudi uključuju u priču... :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: za sve što si rekla jer je baš tako, u dijelu i okrutno ali istinito.
respo

#56 Re: kako dalje

Post by respo »

sve sto sam mislio ozbiljno sam i napisao na temi u prvih par postova i to je moje misljenje i stajaliste u vezi nje
i napisano u ovom slucaju ne bih mjenjao osim ako ne dobijemo neke nove podatke vezano konkretno za njen slucaj

npr ako je i ona varala ako je on marsovac ako je frigidna ako je on nimfoman itd to mjenja pricu
sasenka

#57 Re: kako dalje

Post by sasenka »

respo wrote:
sasenka wrote:
Nažalost,ne živim u Sarajevu.Živim u jednom gradiću ZE-DO kantona!!!
valjda ima i forumasica u iz tog gradica
ili bar neko normalan iz susjednog nekog grada
ako je bas zapelo dolazimo ja u gerberica u taj gradic :)

Hvala vam...kao da ste i došli.Nemate pojma koliko mi znače svi ovi komentari.
respo

#58 Re: kako dalje

Post by respo »

frameni wrote:
respo wrote:
gerberica wrote:Hajte vi muski njega sredite,a mi zene cemo njoj biti podrska.
ja samo sredjujem zenske osobe :)

:lol: :lol:
da ne idemo off ako zatreba imas se gdje javiti na pp :)
Loulou

#59 Re: kako dalje

Post by Loulou »

plejka2 wrote:Pokusat jedino promjenit ponasanje prema njemu za pocetak.Ne tersat i to al neka vidi da grijesi i da tako ne moze.
:roll:
Da li bi isti ovakav savjet dao da je situacija obrnuta? Da je ona imala jednu (oproštenu) prevaru iza sebe, pa sad drugu...
Da li bi muškarcu dao isti ovaj savjet?
plejka2 wrote:Al treba se zrtvovat ako nista zbog djece i pokusat sve da se dovede u normalu.
Koja je njegova žrtva? Odricanje od prevara?

Situacija je u ovoj priči još ozbiljnija, budući da je on na nju i fizički nasrnuo.
alchak.ba

#60 Re: kako dalje

Post by alchak.ba »

sasenka wrote:
gerberica wrote:
respo wrote:izadji s nekom forumasicom na kafu popricaj malo se druzi pogledaj da ima zivota i pored tog tvog gurbeta
Ako si iz Sarajeva mogu ja da se nadjem sa tobom i ako jos neko zeli pa da pokusamo pomoci.Vise glava je pametnije od jedne. Javi na pp slobodno.Ja radim drugu, slobodna sam prije podne.[/

Nažalost,ne živim u Sarajevu.Živim u jednom gradiću ZE-DO kantona!!!
pozdrav iz jednog gradica ZE Do Kantona! :)
gerberica

#61 Re: kako dalje

Post by gerberica »

Sad ispade da mi svi, bar vecina nas zenu nagovara na razvod. Sama sam za sebe napisla da sam mogla 100 puta da se razvedem kada sam imala problema(ako ste citali moje postove), pa nisam.Za brak se treba boriti ako vrijedi, ako ima ljubavi, postovanja, a problemi se daju rjesiti.
Ipak, ovdje je fizicko zlostavljanje u pitanju, a na to ja reagujem, nema tu popravke.Udaris jednom, opet ces. Sama sam u prvom postu napisala da trazi strucnu pomoc, moze ici psihologu u savjetovaliste, moze skupa sa njim.
Ako to nista ne promijeni stvar, onda razvod. Zelim da se ovo zavrsi u njenu korist, sa sto boljim ishodom po nju i djecu.
frameni

#62 Re: kako dalje

Post by frameni »

alchak.ba wrote:

Savjetnik je stigao :thumbup:
alchak.ba

#63 Re: kako dalje

Post by alchak.ba »

anoush wrote:
alchak.ba wrote:
anoush wrote:a je li ti stvarno misliš da tvoju djecu sretnima i sigurnima čini to što tebe muž tuče i što ga nikad nema kući?
Ocigledno misli. Nazalost.

a vidim i ja...
vene vide vici
alchak.ba

#64 Re: kako dalje

Post by alchak.ba »

frameni wrote:
alchak.ba wrote:

Savjetnik je stigao :thumbup:
Ma fizicki napad muskarca na zenu ima samo jedan savjet...
respo

#65 Re: kako dalje

Post by respo »

alchak duzan si mi pice
dogovorio sam ti kafu :)
plejka2

#66 Re: kako dalje

Post by plejka2 »

Loulou wrote:
plejka2 wrote:Pokusat jedino promjenit ponasanje prema njemu za pocetak.Ne tersat i to al neka vidi da grijesi i da tako ne moze.
:roll:
Da li bi isti ovakav savjet dao da je situacija obrnuta? Da je ona imala jednu (oproštenu) prevaru iza sebe, pa sad drugu...
Da li bi muškarcu dao isti ovaj savjet?
plejka2 wrote:Al treba se zrtvovat ako nista zbog djece i pokusat sve da se dovede u normalu.
Koja je njegova žrtva? Odricanje od prevara?

Situacija je u ovoj priči još ozbiljnija, budući da je on na nju i fizički nasrnuo.
Vidi nesto nije mi uopste u interesu sa bilo kim ulazit sad u neke diskusije.Procitat kompletan post i izvuc zakljucak.Ko zeli shvatit ce.Ako imas daj neki komentar-prijedlog konkretan... ja ovde nisam tema. ;-)
Last edited by plejka2 on 31/07/2012 14:28, edited 2 times in total.
alchak.ba

#67 Re: kako dalje

Post by alchak.ba »

respo wrote:alchak duzan si mi pice
e da smo na onoj temi samo za slobodne djevojke pa hajd :-D
respo

#68 Re: kako dalje

Post by respo »

cekaj da se razvede :)
gerberica

#69 Re: kako dalje

Post by gerberica »

alchak.ba wrote:
Uozbiljite se malo, nije fino tako se zezati na ovoj temi. Imate dosta tema za to.
alchak.ba

#70 Re: kako dalje

Post by alchak.ba »

respo wrote:cekaj da se razvede :)
ne zelim da se razvede. Zelim da je sretna, al tamo gdje je muz tuce nema tu neke fajde
plejka2

#71 Re: kako dalje

Post by plejka2 »

Fino je sto ste rekli u pocetku svoje misljenje al to ne znaci da ostatak teme mozete pisat gluposti.Nije fer ja mislim...
Zasto svaku temu svodit na isto?
alchak.ba

#72 Re: kako dalje

Post by alchak.ba »

gerberica wrote:
alchak.ba wrote:
Uozbiljite se malo, nije fino tako se zezati na ovoj temi. Imate dosta tema za to.
upravo sam to i napisao
žuti

#73 Re: kako dalje

Post by žuti »

Aqua_S wrote:Joj kad kažu iz topa razvedi se, rokno bih sam sebe, pa nije razvod tako jednostavna i bezbolna stvar i očito ovi što tako misle i pišu i nisu u braku. Nisam nikakav stručnjak niti bračni savjetnik ali imam dosta životnog i bračnog iskustva da mogu s pravom ovako reagovati. Mislim da sasenka ima samo jedan ispravan potez ispred sebe, a to je da pokuša svog muža urazumiti i natjerati da sjedne i iskreno popriča sa njom bez povišenog tona i prijetnji. Razgovor je jedini način koji vodi do ispravne odluke. Zato pokušaj koliko god da te boli i da si iznervirana, biti staložena i popričaj otvoreno o svemu sa njim. Možda je samo nezadovoljan ljubavnim životom, možda i ti trebaš da daš malo nekih osvježenja u svemu. Sve je to ok, fina si supruga predana kući i svojoj djeci kako i treba, ali muškarac treba i nešto više od toga. Nemoj sad me shvatiti pogrešno u smislu da ja stojim na strani tvog muža, samo realno sagledaj svu situaciju i pritom pođi od sebe. Teško je biti objektivan prema sebi,ali pokušaj.
:thumbup:
nautilius

#74 Re: kako dalje

Post by nautilius »

samo da vam kazem da sam svasta napisao al sam onda skontao:
- ma koga bolan briga sta ti mislis :)

bice to, sasenka, sve dobro, ja uvijek razmisljam ruzicasto a i kad malo potamni i popizdim uzmem svoju dvojicu malaca za ruke i nema dalje nista
respo

#75 Re: kako dalje

Post by respo »

plejka2 wrote:
Fino je sto ste rekli u pocetku svoje misljenje al to ne znaci da ostatak teme mozete pisat gluposti.Nije fer ja mislim...
Zasto svaku temu svodit na isto?
malo zezanja nije na odmet i nadam se da se autorka nece uvrijediti na ove kasnije postove
naravno ono prvo sto sam napisao i dalje ostaje ne promijenjeno
Locked