PROBLEM -PASSAT TDI 2001

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

preludezalude

#51 Re: PROBLEM -PASSAT TDI 2001

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
preludezalude wrote:[quote="goran16v]
Da, i sad hoces reci da je neko iskustvo sa VW-om kojeg si imao prije 12-15 god (da ne spekulisem koliko je bio star, ali je sigurno ga nisi kupio novog) kao relevantno da tvrdis sta je uvala, a sta nije u 2012. godini...
[/quote]

Upravo tako. Ali bit je da sam probao jos svasta pored vw i skontao da je vw uvala pored ostalih auta i gotovo. Koliko god da je vw bio star, ni ostali brendovi sto sam imao nisu mi dosli vremeplovom iz buducnosti.[/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote]

Slaba ti je logika, analogno tome mogao si probati i Skodu MB1000 ili Daciu 1300 prije 40 god, uporedno sa zapadnom konkurencijom i danas trubiti da su Skoda i Dacia socijalisticko i nekvalitetno smece... To sto si ti eventualno skontao je vazilo prije 15 god, a da bi mogao suditi danas i o ovoj temi najmanje sto ti treba je 10 god star VW.[/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote]
Mislim da sa tvojom logikom nije nesto u redu. Ja nisam vozio vozila proizvedena u zemljama varsavskog pakta vec sam vozio zapadno evropske i azijske proizvodnje. Kad promijenis makar 5-6 auta raznih proizvodjaca, onda skontas da vw prodaje muda pod bubrege. A to sto kazes da sam probao ta auta prije 15 godina i da bih trebao probati sad novija auta. Pa prijatelju, da li si svjestan da su svi proizvodjaci napredovali vise u zadnjih 10 godina nego sto je vw napredovao u zadnjih 10 godina!!! Ali to nije bit ove nase rasprave.

Ja sam rekao da vw je jedan brend koji se usuti kod takvih gresaka u proizvodnji i dopusta da neko izgubi glavu a mogli su i trebali su otkloniti gresku o svom trosku.
I sad bi trebalo da ga volim i obozavam i govorim kako je savrsenstvo :x
goran16v

#52 Re: PROBLEM -PASSAT TDI 2001

Post by goran16v »

preludezalude wrote:Mislim da sa tvojom logikom nije nesto u redu. Ja nisam vozio vozila proizvedena u zemljama varsavskog pakta vec sam vozio zapadno evropske i azijske proizvodnje. Kad promijenis makar 5-6 auta raznih proizvodjaca, onda skontas da vw prodaje muda pod bubrege. A to sto kazes da sam probao ta auta prije 15 godina i da bih trebao probati sad novija auta. Pa prijatelju, da li si svjestan da su svi proizvodjaci napredovali vise u zadnjih 10 godina nego sto je vw napredovao u zadnjih 10 godina!!! Ali to nije bit ove nase rasprave.

Ja sam rekao da vw je jedan brend koji se usuti kod takvih gresaka u proizvodnji i dopusta da neko izgubi glavu a mogli su i trebali su otkloniti gresku o svom trosku.
I sad bi trebalo da ga volim i obozavam i govorim kako je savrsenstvo :x
Sa mojom logikom je sve uredu, ti 2012 godine razglabas o VW-u, odnosno teoterises zasto ga mrzis i generaliziras da je to uvala na osnovu individualnog iskustava sa bog znak kakvim i koliko starim VW-om od prije 15 god. Daj se dozovi...
preludezalude

#53 Re: PROBLEM -PASSAT TDI 2001

Post by preludezalude »

Prijatelju, ti nikako da shvatis. Ja ne govorim o autu vec o proizvodjacu koji dopusti takvu gresku koja moze biti fatalna, a ne potrudi se da svojim vjernim kupcima omoguci da se ta greska otkloni. Ta greska je prisutna na svim vozilima te generacije, sad kao i kad je auto bilo novo. Ako se nije potrudio da se ta greska otkloni na tom modelu, zasto mu vjerovati da je najnoviji model siguran i da nema slicnih gresaka.
Zar nebi bilo logicnije da se proizvodjac oglasio ranije nekad za tu gresku i rekao da se moze otkloniti besplatno u servisu. Pa svako bi rekao, pa i danas kao i prije 5-6 godina, da je vw dobar i siguran, i ako se slucajno provukla greska, oni ce se oglasiti i otkloniti gresku u servisu. Ja bih prvi skinuo kapu i rekao da VW stvarno misli na svoje kupce.
Ali ne, usute se kao kurve, pa ko koga.
basicm

#54 Re: PROBLEM -PASSAT TDI 2001

Post by basicm »

To je jednostavno nesto sto nisu mogli znati dok je novo auto, nego se vremenom otkrilo. Treba cesce proviriti do akumulatora i nema problema.
Isto kao sto u Megane pokisnes kad pada kisa. Znaci nije sam VW taj koji pravi greske.
johntra

#55 Re: PROBLEM -PASSAT TDI 2001

Post by johntra »

jarane, ti imaš pravo loša iskustva sa kišom...svako ti auto prokisne, nešto tu nije u redu, oca mi...
basicm

#56 Re: PROBLEM -PASSAT TDI 2001

Post by basicm »

U pravu si, to je zato sto vozam smece iz Francuske :)
mensud

#57 Re: PROBLEM -PASSAT TDI 2001

Post by mensud »

Ja želim da iznesem svoj problem koji sam imao i kako sam isti riješio uz pomoć njemačkog foruma. Uzrok kvara je izazvan istom konstrukcionom greškom proizvođača kao kod prethodnih forumaša. Vjerujem da će nekim forumašima na ovim prostorima takođe pomoći. Moje auto je VW Passat 3BG; TDI 1,9 Ltr.; 96 kW; Bj. 08/2001. i vozim ga već treću godinu. Meni su zimus na velikim minusima mrznule kočnice (totalna blokada nožne kočnice). Voda je mrznula u pojačavaču sile kočenja. Obratio sam se ovlaštenom prodavaču i servisu VW (ne želim navoditi ime) gdje sam auto i kupio. Imao sam garanciju 1 godinu. U garantnom periodu sve što je bilo neispravno su otklonili i bili su veoma poslovni (inače važi za jednog od najboljih servisa VW u jugoistočnoj Evropi). Kada sam se obratio za navedeni problem, jer su oni krivi za stradanje pojačavača sile kočenja (auto je novo kupljeno kod njih, redovno servisirano ali nisu na vrijeme proveli servisnu akciju 51B8, ista je provedena tek 2011. godine a trebali su je uraditi 2006. godine), odgovorili su mi da su slali upit proizvođaču i da su dobili odgovor 0 % učešće u dijelovima i 0 % učešće u radu. Ja sam poslao e-mail direktno VW u Wolfsburg sa opisom problema. Odmah su mi odgovorili da su moje pismo proslijedili Asa Autu u Sarajevu jer su oni nadležni za BiH sa molbom da riješe moj problem. Odmah su me kontakirali iz Asa Auta i zamolili da dovezem auto na defektažu. Nalaz defektaže je poslan u Njemačku. VW odobrava da svi troškovi zamene dijelova i ruku idu na teret VW. Zamjenili su mi pojačavač sile kočenja, glavni kočioni cilindar, posudicu za kočionu tekućinu i kočionu tekućinu i na kraju ispitali kompletan kočioni sistem.
Asa Auto je takođe veoma poslovno i korektno postupila u ovome slučaju.
Na kraju želim da istaknem da sam sa autom veoma zadovoljan, trenutna kilometraža je 121 534 km.
Bakir1

#58 Re: PROBLEM -PASSAT TDI 2001

Post by Bakir1 »

asa trenutno vrsi servisnu akciju zamjene slivnika tj odvoda vode ispod sofersajbe cije je zacepljenje dovelo do kvara servo pojacivaca kocione sile.
nije rekla kazala mene su licno zvali za firmin auto, jer taj broj sasije ide u tu servisnu akciju
Post Reply