Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- respo
#51 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..
pa kako ces naci djevojku ako nemas siri krug djevojaka i ne vidis koja ti odgovara
-
emko1234
#52 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..
pa ne znam otkud ti pomisao da nakon razjebavanje s dugogdisnjom djevojkom opste trazim vezu u ovom momentu u svom zivotu? da ne bude zabune, ne trazim nista, ni sex, ni zajebanciju, ni seme, ni flert.respo wrote:pa kako ces naci djevojku ako nemas siri krug djevojaka i ne vidis koja ti odgovara
brate, ako ti mozes odmah dalje, super za tebe. al meni boga mi treba vremena da se malo presaberem da bi mogao krenut dalje.
- _Saša_
#53 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..
Pa rekao sam sta njoj jedino moze pomoci (strucna pomoc) a tako bi i tebi pomoglo.
Ako ti je svejedno onda bolje za tebe!
Ako ti je svejedno onda bolje za tebe!
- burek_in_space
#54 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..
Ne bih da pehiram, ali kazhem ti, sve ovo shto si ti napisao - pa i taj dio kako nisi nikad primijetio za vrijeme trajanja veze elemente hinjaluka i pokvarenosti kod nje...sve mi to smrdi.emko1234 wrote:@ burek, ne bjezim ni od tog scenarija. covjek sam i nagledo sam se svega u zivotu.
negdje sam cuo poslovicu koja kaze: zena je ko majmun, na pusta jednu dok se ne ufati druge grane. bez uvrede zenskom rodu. ako se vodimo tom poslovicom stvari su jasne. al nekako opet se vracam na nas odnos tokom veze. nikad kod nje nisam primjetio tu crtu, to je po meni pokvarenost. lagat nekoga svjesno u oci i prodavat mu pricu dok mu iza ledja jamu kopas. to stvarno nikad nisam vidio u njoj. zato kazem iako danas nista nije nemoguce, mislim da se stvarno ne radi o tome u nasem slucaju.
Meni jedna bivsha zaklinjala se na vjechnu ljubav, ali eto nije mogla sa mnom, ali insistirala na kontaktu, svako malo zvala, poruke slala, kontaktirala preko zajednichkih poznanika...da bih jedan dan vidio koku kako se sa drugim voda.
Dobro presaberi shta dobijash, a shta gubish daljnjim zavlachenjem u to nedefinisano stanje.
- HardCore
#55 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..
respo wrote:sjedi u audija provozaj se pogledaj djevojke po gradu
klinka se klinkom izbija
sjedi u BMW pa ces da se zasitis p**ki
-
Bodkin
#56 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..
druze moj ti savjet ne javljaj se mjesec, a ni dva ako treba. sve dok se jednom ona ne javi, a i onda budi zauzet pa cekaj da se opet javi. lijepo je vrijeme, izadji vani na trcanje ili idi igraj tenisa ili basketa. izadji svaku noc sa drugim jaranom na kafu u grad.otidji na more. nadji neku dobru knjigu. ako radis zaokupiraj se poslom. zivi
i neka vidi da zivis
ona ako te uzima zdravo za gotovo ili ako se zasitila neka vidi da ni ona nije zanimljiva kao prvi dan veze nego je postala teret. ako je u toliko losem trenutku u zivotu daj joj vremena da sredi misli. ako ima drugog...jebiga zelim ti da te sto prije zabavi neka druga na par mjeseci
ona ako te uzima zdravo za gotovo ili ako se zasitila neka vidi da ni ona nije zanimljiva kao prvi dan veze nego je postala teret. ako je u toliko losem trenutku u zivotu daj joj vremena da sredi misli. ako ima drugog...jebiga zelim ti da te sto prije zabavi neka druga na par mjeseci
- kneginjica Mery
#57 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..
Ne bih da te obeshrabrim, ili budem previše optimistična. Ali ti mogu reći da su se moja bliska prijateljica i njen momak nakon 4 mjeseca pomirili, bukvalno nisu imali nikakvog kontakta u tom periodu, samo joj je on jednom poslao poruku koja je glasila ''Sretan rođendan'', i to je to. Nikad ne znaš šta se u tuđoj glavi dešava, jednostavno neke stvari treba pustiti da idu svojim tokom. Problemi su bili slične prirode, odnosno alkoholizam djevojkinog oca, i ON je bio uvijek uz nju, ali u ovom slučaju njemu je trebalo odmora, jer se uvijek radilo o njoj i samo njoj. Vjeruj prije toga je on trčao za njom, djevojka je stvarno lijepa, ali kad je shvatila da gubi, bilo je teško i nama i njoj, nije to željela pokazati, ali je bas bila kako to ti reče sjebana. I opet nije popustila, baš je ponosna, ali eto opet su se nekim čudom pomirili. Možda je ovo jedan od milion slučajeva ali tako je bilo, i neki dan su proslavili 4 godine veze, a na njenoj ruci blista prsten, a i ona sama. Čine mi se presretni, zato glavu gore, nikad ne znaš šta ti sudbina nosi. I samo naprijed 
-
emko1234
#58 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..
bodkin@ to je plan druze, tako i zelim da uradim. pa sta bog da.
kneginjica mery@ hvala ti sto si podijelila iskustvo svoje drugarice s nama i sa mnom. i ja sam cuo za par slicnih prica. naravno, ja vjerujem da nista nije nemoguce. i da covjek treba da se potrudi, da mu sutra ne bi bilo zao sto nije uradio neke stvari. naposljetku ce biti ono sto mora da bude. ja sam svoje uradio, a svakako cemo vidjet sta sutra nosi.
kneginjica mery@ hvala ti sto si podijelila iskustvo svoje drugarice s nama i sa mnom. i ja sam cuo za par slicnih prica. naravno, ja vjerujem da nista nije nemoguce. i da covjek treba da se potrudi, da mu sutra ne bi bilo zao sto nije uradio neke stvari. naposljetku ce biti ono sto mora da bude. ja sam svoje uradio, a svakako cemo vidjet sta sutra nosi.
- respo
#59 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..
to reci njemu on voza audijaHardCore wrote:respo wrote:sjedi u audija provozaj se pogledaj djevojke po gradu
klinka se klinkom izbija
-
Nokija
#60 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..
Hm..delikatna situacija. Iz tvoje price slijedi da ste imali dobru vezu dok se kod nje nisu desili neki porodicni problemi. Uz to problemi na poslu. Dakle, ti i vasa veza ste trebali biti njen oslonac u toj cijeloj situciji. Ti si se trudio ali ipak niste uspjeli. Pitanje je zasto?
Jedan od razloga bi mogla biti njena mladost i zivotno neiskustvo u prevazilazenju takvih problema. Sto se privatna sitacija pogorsava to njoj sve postaje opterecenje, pa i veza sa tobom. A zbog neiskustva nije u stanju da razluci te stvari i tu svoju privatnost s tobom zastiti od tih nekih destruktivnih razmisljanja i dogadjanja oko nje.
Drugi razlog bi mogao biti ti i tvoje ponasanje. Mozda je njena pecepcija tvog angazmana u toj vasoj vezi drugacije nego sto ti mislis. Mozda je ona ocekivala vise od toga sto si joj ti ponudio.
Treci razlog bi moglo biti njeno zasicenje vasom vezom pa je ona to upakovala u tu svoju generalnu depresiju.
U svakoj vezi je iskren i otvoren razgovor najvazniji. Mani se toga ko je koga prvi zvao i kolko je vremena proslo od posljednjeg sastanka, to je djetinjasto. Ja bi, da sam na tvom mjestu, izasla sa njom i rekla joj sva svoja razmisljanja o trenutnoj situaciji, tvoje zelje za buducnost koje su vezane za nju i pitala je kako ona to sve vidi. I insistirala bi na odgovoru. Zavisno od ogovora znas sta ti je ciniti.
Generalno mislim da se u muci poznaju junaci i da su takve sitacije veliki ispit za vezu. Mislim da se za vezu treba boriti dokle god postoji i trunka nade. Ali treba biti realan i procijeniti kad vise nema smisla.
Sretno u svakom slucaju!
Jedan od razloga bi mogla biti njena mladost i zivotno neiskustvo u prevazilazenju takvih problema. Sto se privatna sitacija pogorsava to njoj sve postaje opterecenje, pa i veza sa tobom. A zbog neiskustva nije u stanju da razluci te stvari i tu svoju privatnost s tobom zastiti od tih nekih destruktivnih razmisljanja i dogadjanja oko nje.
Drugi razlog bi mogao biti ti i tvoje ponasanje. Mozda je njena pecepcija tvog angazmana u toj vasoj vezi drugacije nego sto ti mislis. Mozda je ona ocekivala vise od toga sto si joj ti ponudio.
Treci razlog bi moglo biti njeno zasicenje vasom vezom pa je ona to upakovala u tu svoju generalnu depresiju.
U svakoj vezi je iskren i otvoren razgovor najvazniji. Mani se toga ko je koga prvi zvao i kolko je vremena proslo od posljednjeg sastanka, to je djetinjasto. Ja bi, da sam na tvom mjestu, izasla sa njom i rekla joj sva svoja razmisljanja o trenutnoj situaciji, tvoje zelje za buducnost koje su vezane za nju i pitala je kako ona to sve vidi. I insistirala bi na odgovoru. Zavisno od ogovora znas sta ti je ciniti.
Generalno mislim da se u muci poznaju junaci i da su takve sitacije veliki ispit za vezu. Mislim da se za vezu treba boriti dokle god postoji i trunka nade. Ali treba biti realan i procijeniti kad vise nema smisla.
Sretno u svakom slucaju!
-
emko1234
#61 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..
svaka cast na obimnoj observaciji na osnovu procitanog.Nokija wrote:Hm..delikatna situacija. Iz tvoje price slijedi da ste imali dobru vezu dok se kod nje nisu desili neki porodicni problemi. Uz to problemi na poslu. Dakle, ti i vasa veza ste trebali biti njen oslonac u toj cijeloj situciji. Ti si se trudio ali ipak niste uspjeli. Pitanje je zasto?
Sretno u svakom slucaju!
ja bi rekao da ima dosta prve situacije koju si opisala. kao i druge koja je dijelom utjecala na trecu. al mislim da je ona sad u fazi kad je generalno nezadovoljna vecinom stvarim u svom zivotu, pa tako i nasom vezom. mislim da joj je od ranije nametnut neki standard koji je uvijek pokusavala stici, a zapravo nije svjesna da je to mit. mislim prilicno je zrela al se ponasa i razmislja nekad utopijski. koliko god bila realna i svjesna nekih stvari, princ na bijelom konju u njenoj glavi nije 100% mit.
i onda sve sto joj se desilo u zadnja 2 mjeseca je toliko pogodilo njena temeljna uvjerenja u temelju, da je sve sto je dosad naucila u zivotu dovedeno u pitanje. a covjek koji je bio uzor cijeli zivot joj je pao u ocima.
hvala na misljenja, i ja mislim da se treba borit dok god ima nade, samo cu se sad borit na malo drugaciji nacin.
-
Nokija
#62 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..
To je sigurno tesko prihvatiti, i za to treba vremana. Ali ti si tu da joj svojim primjerom pokazes da nisu svi takvi. I to su momenti u zivotu kad se treba konacno odrasti i shvatiti da zivot nije candy bar da svaki dan biras cokoladicu koja je najljepsu upakovana. Nekad se ispostavi da je omot super, a u unutra zlo i naopakoemko1234 wrote:svaka cast na obimnoj observaciji na osnovu procitanog.Nokija wrote:Hm..delikatna situacija. Iz tvoje price slijedi da ste imali dobru vezu dok se kod nje nisu desili neki porodicni problemi. Uz to problemi na poslu. Dakle, ti i vasa veza ste trebali biti njen oslonac u toj cijeloj situciji. Ti si se trudio ali ipak niste uspjeli. Pitanje je zasto?
Sretno u svakom slucaju!
ja bi rekao da ima dosta prve situacije koju si opisala. kao i druge koja je dijelom utjecala na trecu. al mislim da je ona sad u fazi kad je generalno nezadovoljna vecinom stvarim u svom zivotu, pa tako i nasom vezom. mislim da joj je od ranije nametnut neki standard koji je uvijek pokusavala stici, a zapravo nije svjesna da je to mit. mislim prilicno je zrela al se ponasa i razmislja nekad utopijski. koliko god bila realna i svjesna nekih stvari, princ na bijelom konju u njenoj glavi nije 100% mit.
i onda sve sto joj se desilo u zadnja 2 mjeseca je toliko pogodilo njena temeljna uvjerenja u temelju, da je sve sto je dosad naucila u zivotu dovedeno u pitanje. a covjek koji je bio uzor cijeli zivot joj je pao u ocima.
hvala na misljenja, i ja mislim da se treba borit dok god ima nade, samo cu se sad borit na malo drugaciji nacin.
- HardCore
#63 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..
reci mu tirespo wrote:to reci njemu on voza audijaHardCore wrote:respo wrote:sjedi u audija provozaj se pogledaj djevojke po gradu
klinka se klinkom izbija
-
majmunce
#64 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..
Lijepo cuti. Koji datum im je bio 4 godine?kneginjica Mery wrote:Ne bih da te obeshrabrim, ili budem previše optimistična. Ali ti mogu reći da su se moja bliska prijateljica i njen momak nakon 4 mjeseca pomirili, bukvalno nisu imali nikakvog kontakta u tom periodu, samo joj je on jednom poslao poruku koja je glasila ''Sretan rođendan'', i to je to. Nikad ne znaš šta se u tuđoj glavi dešava, jednostavno neke stvari treba pustiti da idu svojim tokom. Problemi su bili slične prirode, odnosno alkoholizam djevojkinog oca, i ON je bio uvijek uz nju, ali u ovom slučaju njemu je trebalo odmora, jer se uvijek radilo o njoj i samo njoj. Vjeruj prije toga je on trčao za njom, djevojka je stvarno lijepa, ali kad je shvatila da gubi, bilo je teško i nama i njoj, nije to željela pokazati, ali je bas bila kako to ti reče sjebana. I opet nije popustila, baš je ponosna, ali eto opet su se nekim čudom pomirili. Možda je ovo jedan od milion slučajeva ali tako je bilo, i neki dan su proslavili 4 godine veze, a na njenoj ruci blista prsten, a i ona sama. Čine mi se presretni, zato glavu gore, nikad ne znaš šta ti sudbina nosi. I samo naprijed
-
emko1234
#65 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..
nokija@ slazem se 100% sa svim sto si napisala, svaka ti cast. al iz tebe pricaju godine mudrosti. pitanje je samo kad kome dodju i u kojem perioodu zivota.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#66 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..
e moj Bureke...burek_in_space wrote: Ne bih da pehiram, ali kazhem ti, sve ovo shto si ti napisao - pa i taj dio kako nisi nikad primijetio za vrijeme trajanja veze elemente hinjaluka i pokvarenosti kod nje...sve mi to smrdi.
Meni jedna bivsha zaklinjala se na vjechnu ljubav, ali eto nije mogla sa mnom, ali insistirala na kontaktu, svako malo zvala, poruke slala, kontaktirala preko zajednichkih poznanika...da bih jedan dan vidio koku kako se sa drugim voda.![]()
Dobro presaberi shta dobijash, a shta gubish daljnjim zavlachenjem u to nedefinisano stanje.
- respo
#67 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..
emko kontaktiraj vanilu da ti nadje djevojku ovdje
-
emko1234
#68 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..
nema potrebe.respo wrote:emko kontaktiraj vanilu da ti nadje djevojku ovdje
-
majmunce
#69 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..
Jel vi razumijete da ima ljudi sto iskreno vole neku osobu i sto ne prebole tek tako i odma traze neku novu?respo wrote:emko kontaktiraj vanilu da ti nadje djevojku ovdje
- HardCore
#70 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..
majmunce wrote:Jel vi razumijete da ima ljudi sto iskreno vole neku osobu i sto ne prebole tek tako i odma traze neku novu?respo wrote:emko kontaktiraj vanilu da ti nadje djevojku ovdjeBoze danasnji ljudi. Ocigledno ne znaju sta je prava Ljubav.
Nauci nas, ili nam docaraj
-
emko1234
#71 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..
sve je idnividualno, nekom treba manje a nekom vise vremena. to je od osobe do osobe.
-
Satellite
#72 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..
Interesantna tema, bar meni. E, ovako Emko...Nije te voljela i to je tako, da jeste sve bi bilo drugacije. Valjda je do sad sve proslo,ili i dalje gnjavis raju i ljecis se drugim zenskima...Cini mi se da je ovo drugo, sto je jako lose...emko1234 wrote:svaka cast na obimnoj observaciji na osnovu procitanog.Nokija wrote:Hm..delikatna situacija. Iz tvoje price slijedi da ste imali dobru vezu dok se kod nje nisu desili neki porodicni problemi. Uz to problemi na poslu. Dakle, ti i vasa veza ste trebali biti njen oslonac u toj cijeloj situciji. Ti si se trudio ali ipak niste uspjeli. Pitanje je zasto?
Sretno u svakom slucaju!
-
emko1234
#73 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..
sta je pisac htio reci ovim fenomenalnim postom?
- HardCore
#74 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..
Da te vara s njim, al 'hladno .emko1234 wrote:sta je pisac htio reci ovim fenomenalnim postom?
-
emko1234
#75 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..
sta ba, kakav je ovo padobranski ulet na temuHardCore wrote:Da te vara s njim, al 'hladno .emko1234 wrote:sta je pisac htio reci ovim fenomenalnim postom?