AKO JE MOGUCE DA NEKO DOGOVORI HITNO !

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

2rke

#51 Re: AKO JE MOGUCE DA NEKO DOGOVORI HITNO !

Post by 2rke »

gerberica wrote:Kao prvo trebas uvjek da razmisljas prije,pripremis zastitu.

Kao drugo izraz"svršajem"je toliko seljacki da bih ga sada ubacila u temu najseljackije rijeci,ali opet te razumijem pa halalim.

Kao trece,dan nakon menstruacije nema sanse da zatrudni.

Pod cetvrto,ukoliko niste koristili zastitu(upamti za ubuduce)imas u apoteci tablete za dan poslije odnosa.Znaci kupite i ona popije i ubije sve sto je u njoj(spermatozoidi).Moze da popije sve do 72 sata.

Peto,sa srecom.Pamet u vugla :mrgreen:
Ma malo to gore jest seljacki al sam bio ono neznam kako da ti kazem znaci nocas u 2 sata sam pisao temu nisam znao dje gonim
gerberica

#52 Re: AKO JE MOGUCE DA NEKO DOGOVORI HITNO !

Post by gerberica »

2rke wrote:

Kao drugo izraz"svršajem"je toliko seljacki da bih ga sada ubacila u temu najseljackije rijeci,ali opet te razumijem pa halalim.

Pod cetvrto,ukoliko niste koristili zastitu(upamti za ubuduce)imas u apoteci tablete za dan poslije odnosa.Znaci kupite i ona popije i ubije sve sto je u njoj(spermatozoidi).Moze da popije sve do 72 sata.

Ma malo to gore jest seljacki al sam bio ono neznam kako da ti kazem znaci nocas u 2 sata sam pisao temu nisam znao dje gonim
Znao si ti gdje gonis :lol: ,al bi sad da izgonis :mrgreen:
2rke

#53 Re: AKO JE MOGUCE DA NEKO DOGOVORI HITNO !

Post by 2rke »

gerberica wrote:
2rke wrote:

Znao si ti gdje gonis :lol: ,al bi sad da izgonis :mrgreen:

Recimo hhh :run:
Muzikjunki

#54 Re: AKO JE MOGUCE DA NEKO DOGOVORI HITNO !

Post by Muzikjunki »

Covjece opusti se, ljudi te furaju i plase! Ne kupuj Vikelu sad, prekasno je da je popije ovako kasno (dejstvo je skoro nikakvo nakon 3 dana). Ako je djevojci redovan ciklus, onda su sanse da je trudna 0.1%!
Bolje nek ti ova situacija bude lekcija da ubuduce pazis i da popricas s djevojkom o zastiti i mogucnosti da pije pilule ako imate redovne odnose. Takodjer nemoj plasiti djevojku i stvarati joj pritisak oko ovoga, jer ces samo veci problem napraviti.
Druga stvar, pola ovih sto ti pametuju ovdje su bar jednom imali istu situaciju (vjeruj mi niko se nije naucen rodio), a druga polovina ti prica gluposti iako nikad nisu ni imali odnose. Tako da opusti se, razbijanjem glave sada nista ne mozes rijesiti, nego nauci iz svoje greske!
2rke

#55 Re: AKO JE MOGUCE DA NEKO DOGOVORI HITNO !

Post by 2rke »

Muzikjunki wrote:Covjece opusti se, ljudi te furaju i plase! Ne kupuj Vikelu sad, prekasno je da je popije ovako kasno (dejstvo je skoro nikakvo nakon 3 dana). Ako je djevojci redovan ciklus, onda su sanse da je trudna 0.1%!
Bolje nek ti ova situacija bude lekcija da ubuduce pazis i da popricas s djevojkom o zastiti i mogucnosti da pije pilule ako imate redovne odnose. Takodjer nemoj plasiti djevojku i stvarati joj pritisak oko ovoga, jer ces samo veci problem napraviti.
Druga stvar, pola ovih sto ti pametuju ovdje su bar jednom imali istu situaciju (vjeruj mi niko se nije naucen rodio), a druga polovina ti prica gluposti iako nikad nisu ni imali odnose. Tako da opusti se, razbijanjem glave sada nista ne mozes rijesiti, nego nauci iz svoje greske!
Citao sam ne netu da je dejstvo do 128h neka doktorica objasnjavala. Znaci vrlo je mala vjerojatnost da je trudna*?
gerberica

#56 Re: AKO JE MOGUCE DA NEKO DOGOVORI HITNO !

Post by gerberica »

Covjek je pitao za savjet,dobio je izmedju ostalog i saljive,ali i prave.Svi to moraju proci,ja sam isto nekoliko puta doduse meni ne bi ni smetalo sada hehe.Bolje da smo se i nasalili.Mislim da djevojka nece imati nezeljenu trudnocu,ali za ubuduce nek zna.

Vidi se da se momak prepao malo je reci.Ipak se i zanima sto je danas ipak pozitivno.

Za kraj,nadam se da ovaj momak nije moj sin :mrgreen: :run:
Muzikjunki

#57 Re: AKO JE MOGUCE DA NEKO DOGOVORI HITNO !

Post by Muzikjunki »

2rke wrote:
Muzikjunki wrote:Covjece opusti se, ljudi te furaju i plase! Ne kupuj Vikelu sad, prekasno je da je popije ovako kasno (dejstvo je skoro nikakvo nakon 3 dana). Ako je djevojci redovan ciklus, onda su sanse da je trudna 0.1%!
Citao sam ne netu da je dejstvo do 128h neka doktorica objasnjavala. Znaci vrlo je mala vjerojatnost da je trudna*?
Dejstvo je do 72 sata, mada nakon 24 sata opada, tako da i nema smisla da je pije sada. Druga stvar, ne bi trebala piti Vikelu bez preporuke ginekologa, jer moze imati nuspojave. Osim toga, u vecini apoteka ti je nece ni prodati bez recepta.
Kako god, sanse da je djevojka trudna su minimalne, opusti se. Bolje procitaj malo o sredstvima kontracepcije, zacecu i opcenito o ljudskom organizmu, nego sto citas gluposti po forumima gdje ljudi pisu sve i svasta. Kao sto vec rekoh, svi mi stariji smo bar jednom imali tu situaciju u tvojim godinama, tako nek ti ovo bude lekcija i ubuduce pamet u glavu.
Altsa

#58 Re: AKO JE MOGUCE DA NEKO DOGOVORI HITNO !

Post by Altsa »

ne jebi kad ne znas :D :roll:
2rke

#59 Re: AKO JE MOGUCE DA NEKO DOGOVORI HITNO !

Post by 2rke »

Altsa wrote:ne jebi kad ne znas :D :roll:
eno sad :D
2rke

#60 Re: AKO JE MOGUCE DA NEKO DOGOVORI HITNO !

Post by 2rke »

gerberica wrote:Covjek je pitao za savjet,dobio je izmedju ostalog i saljive,ali i prave.Svi to moraju proci,ja sam isto nekoliko puta doduse meni ne bi ni smetalo sada hehe.Bolje da smo se i nasalili.Mislim da djevojka nece imati nezeljenu trudnocu,ali za ubuduce nek zna.

Vidi se da se momak prepao malo je reci.Ipak se i zanima sto je danas ipak pozitivno.

Za kraj,nadam se da ovaj momak nije moj sin :mrgreen: :run:
Hvala punoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo :D
gerberica

#61 Re: AKO JE MOGUCE DA NEKO DOGOVORI HITNO !

Post by gerberica »

Sine jesi li to ti? :lol: :mrgreen:
2rke

#62 Re: AKO JE MOGUCE DA NEKO DOGOVORI HITNO !

Post by 2rke »

gerberica wrote:Sine jesi li to ti? :lol: :mrgreen:
Nisam mama hAHHHH :razz:
vade_mecum

#63 Re: AKO JE MOGUCE DA NEKO DOGOVORI HITNO !

Post by vade_mecum »

2rke wrote:
postoji day-after tableta koja djeluje do poslije 5 dana, zove se ellaone i uzima se na recept ali nisam siguran moze li se kupiti kod nas.
ekola

#64 Re: AKO JE MOGUCE DA NEKO DOGOVORI HITNO !

Post by ekola »

Djecace, neka ti ovo bude skola...i ako vec imate redovno odnose a nije vam merak sa kondomima onda, kao sto ti rekose, djevojka neka uzima kontracepcijske pilule ali obavezno prije toga kod ginekologa po savjet koje, kako i sta...
Sretno za ubuduce...
2rke

#65 Re: AKO JE MOGUCE DA NEKO DOGOVORI HITNO !

Post by 2rke »

ekola wrote:Djecace, neka ti ovo bude skola...i ako vec imate redovno odnose a nije vam merak sa kondomima onda, kao sto ti rekose, djevojka neka uzima kontracepcijske pilule ali obavezno prije toga kod ginekologa po savjet koje, kako i sta...
Sretno za ubuduce...
Znaci za sad nece nista bit ? :)
(ne)forumas

#66 Re: AKO JE MOGUCE DA NEKO DOGOVORI HITNO !

Post by (ne)forumas »

nista se ne brini... njen stari ce ti odsjeci kitu
ekola

#67 Re: AKO JE MOGUCE DA NEKO DOGOVORI HITNO !

Post by ekola »

2rke wrote:
ekola wrote:Djecace, neka ti ovo bude skola...i ako vec imate redovno odnose a nije vam merak sa kondomima onda, kao sto ti rekose, djevojka neka uzima kontracepcijske pilule ali obavezno prije toga kod ginekologa po savjet koje, kako i sta...
Sretno za ubuduce...
Sanse za to su smijesne, narocito zbog toga jer ste imali odnos prvi dan nakon mjesecnice a i sto to nije bila prava ejakulacija mada i taj tzv pre-cum moze sadrzavati spermije...Uglavnom, pozitivno je sto si se toliko nasekirao oko toga i sto ce vas ovo opametiti...Ali po meni NO SIKIRIKI... :D
I samo :dance: ...
2rke

#68 Re: AKO JE MOGUCE DA NEKO DOGOVORI HITNO !

Post by 2rke »

ekola wrote:
2rke wrote:
Sretno za ubuduce...
Sanse za to su smijesne, narocito zbog toga jer ste imali odnos prvi dan nakon mjesecnice a i sto to nije bila prava ejakulacija mada i taj tzv pre-cum moze sadrzavati spermije...Uglavnom, pozitivno je sto si se toliko nasekirao oko toga i sto ce vas ovo opametiti...Ali po meni NO SIKIRIKI... :D
I samo :dance: ...
HH puno hvala druze
2rke

#69 Re: AKO JE MOGUCE DA NEKO DOGOVORI HITNO !

Post by 2rke »

(ne)forumas wrote:nista se ne brini... njen stari ce ti odsjeci kitu
Ma nek capari, tako mi i treba ako nesto slucajno bude(nedaj boze)
(ne)forumas

#70 Re: AKO JE MOGUCE DA NEKO DOGOVORI HITNO !

Post by (ne)forumas »

ama uvijek ces moci reci "a bilo ga je tako lijeko pravit' " :D
johnny_blazze

#71 Re: AKO JE MOGUCE DA NEKO DOGOVORI HITNO !

Post by johnny_blazze »

sad nadjes na netu plodne i neplodne dane i procitas i bice ti sve jasno, i nemoj biti budala u buducnosti kutija kondoma je 3-4 KM :roll:
2rke

#72 Re: AKO JE MOGUCE DA NEKO DOGOVORI HITNO !

Post by 2rke »

(ne)forumas wrote:ama uvijek ces moci reci "a bilo ga je tako lijeko pravit' " :D
HAHHAHA
2rke

#73 Re: AKO JE MOGUCE DA NEKO DOGOVORI HITNO !

Post by 2rke »

johnny_blazze wrote:sad nadjes na netu plodne i neplodne dane i procitas i bice ti sve jasno, i nemoj biti budala u buducnosti kutija kondoma je 3-4 KM :roll:
nadam se da je neplodan hh :D
kvazivoz

#74 Re: AKO JE MOGUCE DA NEKO DOGOVORI HITNO !

Post by kvazivoz »

Ovako momče, u svemu ovome je pozitivno što si se nasikirao, jer će ti to biti nauk za ubuduće. Nadam se da ćeš od sad pametnije razmišljati, edukovati i sebe i tu svoju curicu po pitanju seksa, a ne "ići grlom u jagode". Za Vikelu je sad kasno. No nije kasno da recimo ona kupi lh trakice za određivanje ovulacije, pa ako po njima nije nastupila ovulacija, znači nije ni trudna zasigurno. vjerujem da je tako jer ste odnos imali odmah iza menge. Mada, nikad ne treba isključiti mogućnost O, jer nemaju sve žene školski primjer ciklusa. Ovo ti govorim kao osoba koja se godinama borila sa sterilitetom i koja je sve to apsolvirala u bobu, na žalost. Što se tiče testa za utvrđivanje trudnoće, za njega vam je itekako rano, ako je mladoj ciklus na 28 dana, onda tek kad menga zakasni jedan dan ili najranije na dan očekivane (i to kupi clear blue kao najpouzdaniji, jer detektuje i najmanje količine HCG u urinu). Al ja ti opet preporučujem, da se ne bi živ jeo mjesec dana probajte sa lh trakicama. Sretno, i U PAMET! ;-)
2rke

#75 Re: AKO JE MOGUCE DA NEKO DOGOVORI HITNO !

Post by 2rke »

kvazivoz wrote:Ovako momče, u svemu ovome je pozitivno što si se nasikirao, jer će ti to biti nauk za ubuduće. Nadam se da ćeš od sad pametnije razmišljati, edukovati i sebe i tu svoju curicu po pitanju seksa, a ne "ići grlom u jagode". Za Vikelu je sad kasno. No nije kasno da recimo ona kupi lh trakice za određivanje ovulacije, pa ako po njima nije nastupila ovulacija, znači nije ni trudna zasigurno. vjerujem da je tako jer ste odnos imali odmah iza menge. Mada, nikad ne treba isključiti mogućnost O, jer nemaju sve žene školski primjer ciklusa. Ovo ti govorim kao osoba koja se godinama borila sa sterilitetom i koja je sve to apsolvirala u bobu, na žalost. Što se tiče testa za utvrđivanje trudnoće, za njega vam je itekako rano, ako je mladoj ciklus na 28 dana, onda tek kad menga zakasni jedan dan ili najranije na dan očekivane (i to kupi clear blue kao najpouzdaniji, jer detektuje i najmanje količine HCG u urinu). Al ja ti opet preporučujem, da se ne bi živ jeo mjesec dana probajte sa lh trakicama. Sretno, i U PAMET! ;-)
te trakice dje se to moze kupit, kako se koristi ako nije problem da me malo uputis :)
Locked