LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post Reply
Bosnjak333

#51 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

Hema_17 wrote:Clanovima SDA ostalo jos da klixaju na anketi ne bi li bar tu bili No1. 20 godina, drze BiH na koljenima, doveli su do kolapsa sve sto se moglo dovesti i sad su kao oni jedini ispravni u cijeloj prici... ma dajte... sta su radili tolike godine... Ljudski je prihvatiti cinjenicno stanje. SDA ima problema, i to ozbiljnih, u svojim vlastitim redovima. Nazalost, rezultati ankete ce se zbog toga i obrnuti na velikoj anketi zakazanoj za 7. oktobar.
Hvala ti sto si nas uputio na pravi put,da tebe ne bijase ja ovo nikada saznao ne bih.
sabanss

#52 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by sabanss »

Kada je ovdje SDA prva onda mislim da na izbore ne moraju ni izlaziti. :D

Pa zadnjih deset izbora je SDP na ovom forumu tukao SDA skoro dvostruko (ne i na stvarnim izborima ali usporedbe radi...)
Bosnjak333

#53 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

sabanss wrote:Kada je ovdje SDA prva onda mislim da na izbore ne moraju ni izlaziti. :D

Pa zadnjih deset izbora je SDP na ovom forumu tukao SDA skoro dvostruko (ne i na stvarnim izborima ali usporedbe radi...)
Ko god je mislio da ce SDA na ovim izborima propasti grdno se je prevario.SDA ce uvijek imati bazu od 200 hiljada glasaca kao sto ce SDP uvijek imati bazu od 100 hiljada.To su ljudi koji i kada ne bi imali sta jesti glasali bi za te stranke jer imaju neki svoj princip i od njega ne odstupaju.SDA ce na ovim lokalnim izborima dobiti vise glasova samo iz razloga sto ce se narod inatiti SDP-u i kazniti ih za sve greske u protekle dvije godine.
LeonardoAC

#54 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by LeonardoAC »

Bosnjak333 wrote:
cyprus wrote:Meni nije čudno što SDP nije prvi na anketi, nego što SDA jeste :shock: :shock:
Narod ponovo poludio ili dosao sebi.Sta je istina?
nije narod ponovo poludio, nego je vidio da može i gore...
Klavikula

#55 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Klavikula »

SDA, SDP, SzBiH, SBB- postenih ljudi se da izbrojati na prste jedne ruke, moj glas ovim partijama ne ide ni pod razno..

NS i SDU mi se cine dosta bolje od ovih, imaju postenih ljudi u vecoj mjeri od ovih gore nabrojanih, mozda ne i pametnih, al pametni u lopovskim strankama su svoja znanja usmjerili ka kriminalu i lopovluku...a i jezim se na predznak socijaldemokratija, reforme kapitalizma i te ublehe..
Sefera cijenim zbog onog sto je u ratu uradio, al ne dolazi ni on u obzir...

ja cu licno glasati za KPBiH, sumnjam da ce dobiti nesto vise glasova, al bolje i njima dati glas nego kriminalcim. eventualno dolazi u obzir i da prekrizim listic, al vise izgleda imaju komunisti...
webby-x

#56 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by webby-x »

Klavikula wrote:NS i SDU mi se cine dosta bolje od ovih, imaju postenih ljudi u vecoj mjeri od ovih gore nabrojanih ...
Zanimljivo je da je broj "poštenih" u nekoj stranci
obrnuto proporcionalan broju osvojenih mandata.
Netko bi rekao da nisu imali šanse biti lopovi.
addem

#57 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by addem »

Bosnjak333 wrote:
sabanss wrote:Kada je ovdje SDA prva onda mislim da na izbore ne moraju ni izlaziti. :D

Ko god je mislio da ce SDA na ovim izborima propasti grdno se je prevario.SDA ce uvijek imati bazu od 200 hiljada glasaca kao sto ce SDP uvijek imati bazu od 100 hiljada.To su ljudi koji i kada ne bi imali sta jesti glasali bi za te stranke jer imaju neki svoj princip i od njega ne odstupaju.SDA ce na ovim lokalnim izborima dobiti vise glasova samo iz razloga sto ce se narod inatiti SDP-u i kazniti ih za sve greske u protekle dvije godine.
Gdje je ta baza bila na proslim opcim izborima?
Klavikula

#58 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Klavikula »

webby-x wrote:
Klavikula wrote:NS i SDU mi se cine dosta bolje od ovih, imaju postenih ljudi u vecoj mjeri od ovih gore nabrojanih ...
Zanimljivo je da je broj "poštenih" u nekoj stranci
obrnuto proporcionalan broju osvojenih mandata.
Netko bi rekao da nisu imali šanse biti lopovi.
moguce

al ako me pitas u ovom trenutku da biram izmedju SDP, SDA, SBB, SzBiH ili SDU i NS ja cu izabrati ovu drugu opciju...mozda ovi budu i gori od prvih, mozda budu bolji, al trenutno su ovi posteni, ovi kriminalci, sto ne znaci da se u buducnosti to nece promjeniti ako bi ovi bili pozicija..
Bosnjak333

#59 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

addem wrote:
Bosnjak333 wrote:

Gdje je ta baza bila na proslim opcim izborima?
SDA 197.922 za parlament BiH na posljednjim opstim izborima,a za parlament Federacije 206.926 glasova.
sarajlija_ba

#60 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by sarajlija_ba »

Bosnjak333 wrote:Klix je stvarno medij SDA... :lol: :lol: :lol:
Fakat :shock:
sarajlija_ba

#61 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by sarajlija_ba »

Prema istraživanjima National Democratic Institute (NDI) najveću podršku birača u BiH trenutno ima SBB.
http://www.ndi.org/content/bosnia
Klavikula

#62 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Klavikula »

1.SDA 37 33%
2.SDP 25 22%

55% glasova su dobile ove dvije opcije..ja se samo pitam jel mi zasluzujemo bolje od ovog sto sad imamo..kakav narod takva vlast :skoljka:
Bosnjak333

#63 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

Klavikula wrote:1.SDA 37 33%
2.SDP 25 22%

55% glasova su dobile ove dvije opcije..ja se samo pitam jel mi zasluzujemo bolje od ovog sto sad imamo..kakav narod takva vlast :skoljka:
Koje je ovo godine bilo?
Klavikula

#64 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Klavikula »

Bosnjak333 wrote:
Klavikula wrote:1.SDA 37 33%
2.SDP 25 22%

Koje je ovo godine bilo?
trenutni rezultati ankete
Bosnjak333

#65 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

sarajlija_ba wrote:Prema istraživanjima National Democratic Institute (NDI) najveću podršku birača u BiH trenutno ima SBB.
Radoncic namjestio rezultate.Namjestio da ispitanici budu SBB-ovci. ;) :D :D
Nema od SBB-a nista na sljedecim izborima nista,vjeruj mi.Uvjerio se narod ko je Fahra i mog dedu je prevario.Kaze meni dedo ja sine mislio on iz Jajca kad ono Sandzaklija. :lol: :lol:
sarajlija_ba

#66 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by sarajlija_ba »

Bosnjak333 wrote:
sarajlija_ba wrote:Prema istraživanjima National Democratic Institute (NDI) najveću podršku birača u BiH trenutno ima SBB.
Nema od SBB-a nista na sljedecim izborima nista,vjeruj mi.Uvjerio se narod ko je Fahra i mog dedu je prevario.Kaze meni dedo ja sine mislio on iz Jajca kad ono Sandzaklija. :lol: :lol:

Kad nema ništa od Fahre objasni mi kako to da u Skupštini Kantona Sarajevo Sda i SBB imaju isti broj poslanika a SDA je već 22 godine na vlasti a SBB svega 2 ?
Et' objasni mi to 'nako sa svoje minder pozicije :D
Bosnjak333

#67 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

sarajlija_ba wrote:
Bosnjak333 wrote:

Kad nema ništa od Fahre objasni mi kako to da u Skupštini Kantona Sarajevo Sda i SBB imaju isti broj poslanika a SDA je već 22 godine na vlasti a SBB svega 2 ?
Et' objasni mi to 'nako sa svoje minder pozicije :D
SBB je nastao u Sarajevu i to isto Sarajevo puno Sandzaklija.Glasaju za svog covjeka,a onda su tu jos i Fahrini zaposlenici,njihove porodice,poznanici,Keljmendi i drugi :D :D .U Cazinu osnovana A-SDA i to je ostala jedina opcina u kojoj je ta stranka nesto osvojila.
sarajlija_ba

#68 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by sarajlija_ba »

Bosnjak333 wrote: SBB je nastao u Sarajevu i to isto Sarajevo puno Sandzaklija.Glasaju za svog covjeka,a onda su tu jos i Fahrini zaposlenici,njihove porodice,poznanici,Keljmendi i drugi :D :D .U Cazinu osnovana A-SDA i to je ostala jedina opcina u kojoj je ta stranka nesto osvojila.
Nisi mi odgovorio na pitanje.
A kako to da je Fahro u sarajevskom kantonu pobijedio Bakira među sarajlijama na prošlim izborima za predsjedništvo?
Nije valjda da u Sarajevu ima više sandžaklija nego sarajlija ?

A što je SDA nakon što ih je SDP nabio nogom u guzicu zvala Fahru da naprave koaliciju pa ih i Fahro nabio nogom u guzicu ?

Kako tooo ?

Ja sam sarajlija, da se razumijemo :wink:
Klavikula

#69 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Klavikula »

@Bosnjak333
ma SDA uzima ove izbore 100%, kakav SBB sve sandzaklije, SDP komunisti, SDA je jedina i prava partija u BiH, posteni, pametni, sposobni, lijepi, zgodni, pogotovo onaj Bakir, bacio se na starog, olicenje postenja i pameti...SDA vole ljudi, a ove sandzaklije i komunisti, zar su to ljudi uopste :run:
Bosnjak333

#70 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

sarajlija_ba wrote:
Bosnjak333 wrote: SBB je nastao u Sarajevu i to isto Sarajevo puno Sandzaklija.Glasaju za svog covjeka,a onda su tu jos i Fahrini zaposlenici,njihove porodice,poznanici,Keljmendi i drugi :D :D .U Cazinu osnovana A-SDA i to je ostala jedina opcina u kojoj je ta stranka nesto osvojila.
A kako to da je Fahro u sarajevskom kantonu pobijedio Bakira među sarajlijama na prošlim izborima za predsjedništvo?

A što je SDA nakon što ih je SDP nabio nogom u guzicu zvala Fahru da naprave koaliciju pa ih i Fahro nabio nogom u guzicu ?

Kako tooo ?

Dobro hajde ne izmisljaj sada jos.Kada je to SDA htjela u koaliciju sa Fahrom??Obicna kafanska prica koju je sigurno on plasirao preko svog Avaza.Neozbiljna i zlobna kao i svaki clanak u njegovim usranim novinama.Narod je zelio promjene,zasitio se SDA,eto tako je Fahro dobio.Sta ce dobiti na sljedecim izborima?Nece nista jer znam vec dosta ljudi koji nece ponovo glasati za tu stranku,naveo sam primjer svog dede :D .Ljudi se osjecaju prevareni jer su glasali za SBB samo iz razloga da im glas ne ode SDP-u,a onda ih stranka izda i udje u koaliciju sa crvenim reketarima.
sarajlija_ba

#71 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by sarajlija_ba »

Bosnjak333 wrote: Dobro hajde ne izmisljaj sada jos.Kada je to SDA htjela u koaliciju sa Fahrom??Obicna kafanska prica koju je sigurno on plasirao preko svog Avaza.Neozbiljna i zlobna kao i svaki clanak u njegovim usranim novinama.Narod je zelio promjene,zasitio se SDA,eto tako je Fahro dobio.Sta ce dobiti na sljedecim izborima?Nece nista jer znam vec dosta ljudi koji nece ponovo glasati za tu stranku,naveo sam primjer svog dede :D .Ljudi se osjecaju prevareni jer su glasali za SBB samo iz razloga da im glas ne ode SDP-u,a onda ih stranka izda i udje u koaliciju sa crvenim reketarima.
Mrsko mi je sad guglati da ti to nađem ali nebitno.
Izgleda da je zapelo kod tvog dede. Ako dedo ne glasa za SBB Fahro je popušio :D

Halo ba, nisu morali ljudi glasati za SBB da im glas ne bi otišao SDP :lol: :lol: :lol:
Jednostavnije im je bilo da ostanu kod kuće i ne glasaju ni za koga :wink:
Poselami dedu :D
Klavikula

#72 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Klavikula »

Bosnjak333 wrote:
sarajlija_ba wrote:

Kako tooo ?

Dobro hajde ne izmisljaj sada jos.Kada je to SDA htjela u koaliciju sa Fahrom??Obicna kafanska prica koju je sigurno on plasirao preko svog Avaza.Neozbiljna i zlobna kao i svaki clanak u njegovim usranim novinama.Narod je zelio promjene,zasitio se SDA,eto tako je Fahro dobio.Sta ce dobiti na sljedecim izborima?Nece nista jer znam vec dosta ljudi koji nece ponovo glasati za tu stranku,naveo sam primjer svog dede :D .Ljudi se osjecaju prevareni jer su glasali za SBB samo iz razloga da im glas ne ode SDP-u,a onda ih stranka izda i udje u koaliciju sa crvenim reketarima.
hahhahahahahahahahahaha, osjecaju se prevareni jer je SBB uso u koaliciju sa SDP-om, a SDA nije bila u koaliciji sa njima, i tad se nisu osjecali prevareni..hahahahahhahahahahahahahahhahahahahahahahahha
sarajlija_ba

#73 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by sarajlija_ba »

Klavikula wrote: hahhahahahahahahahahaha, osjecaju se prevareni jer je SBB uso u koaliciju sa SDP-om, a SDA nije bila u koaliciji sa njima, i tad se nisu osjecali prevareni..hahahahahhahahahahahahahahhahahahahahahahahha
Pusti ga, vidiš da je sav na dedu :lol:
desni

#74 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by desni »

Sda glasači spadaju u dvije kategorije i obje su za žaljenje.Prva su oni koji su nešto ušićarili zahvaljujući sda,radno mjesto ili nešto drugo.Druga su oni jadni polupismeni i nepismeni djedovi i nene koji sda vide kao jedinu muslimansku stranku.Šta se dalje dešava šićardžije zbog odlaska sda iz vlasti istu napuštaju, djedovi i nene nažalost umiru a sa njima i posljednji glasači sda.Medju Bošnjacima ostaju dvije stranke sbb i sdp i izbor se svodi na ove dvije stranke na svim budućim izborima.Sda je bila dio vlasti do prije mjesec i opstruirala sve i sad narod treba da kazni sdp što je ove parazite počela da čisti iz vlasti.Najbolji Lagumdžijin potez je odluka o raskidu koalicije sa sda i za to samo može biti nagradjen na izborima.Osim toga sbb osvaja veliki dio glasačkog tijela,posebno mladju, malo školovaniju populaciju i to one koji traže bošnjačku a ne muslimansku stranku.Na svim forumima je puno sdaovaca koji po zadatku pišu komentare po cijele dane.Obični ljudi koji pošteno rade nemaju baš puno vremena za rasprave po internetu.
sarajlija_ba

#75 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by sarajlija_ba »

desni wrote:Sda glasači spadaju u dvije kategorije i obje su za žaljenje.Prva su oni koji su nešto ušićarili zahvaljujući sda,radno mjesto ili nešto drugo.Druga su oni jadni polupismeni i nepismeni djedovi i nene koji sda vide kao jedinu muslimansku stranku.Šta se dalje dešava šićardžije zbog odlaska sda iz vlasti istu napuštaju, djedovi i nene nažalost umiru a sa njima i posljednji glasači sda.Medju Bošnjacima ostaju dvije stranke sbb i sdp i izbor se svodi na ove dvije stranke na svim budućim izborima.Sda je bila dio vlasti do prije mjesec i opstruirala sve i sad narod treba da kazni sdp što je ove parazite počela da čisti iz vlasti.Najbolji Lagumdžijin potez je odluka o raskidu koalicije sa sda i za to samo može biti nagradjen na izborima.Osim toga sbb osvaja veliki dio glasačkog tijela,posebno mladju, malo školovaniju populaciju i to one koji traže bošnjačku a ne muslimansku stranku.Na svim forumima je puno sdaovaca koji po zadatku pišu komentare po cijele dane.Obični ljudi koji pošteno rade nemaju baš puno vremena za rasprave po internetu.
Odlična analiza.
SBB sad ima u svojim redovima 40 doktora i magistara nauka.
Fahro je biznismen i vjerujte da sa njim nema zajebancije.
Otpustio je svog brata Šekija Radončića iz Avaza pa sad zamislite šta da očekuju drugi...
Dakle, nema amidžića i daidžića...nego il' znaš raditi il' ne znaš.

Nisu Dnevni Avaz, Tvist Tower i Radon Plaza nikli na sistemu jaranstva i rodbinskih veza.
Post Reply