DA SE ALIJA IZETBEGOVIC U BOSNI NIKAD NE PONOVI
- Murat Sabanovic
da vama murat kaze
alija je nekima valjo nekima nije
cinjenica je da je tanak politicar bio i da je dosta gresaka imo vise nego sto je smijo
al to je sada proslost
samo meni onaj tihic na djon ide jer je covjek tuta
cinjenica je da je tanak politicar bio i da je dosta gresaka imo vise nego sto je smijo
al to je sada proslost
-
elviss83
TIPICNO ZA SDP-ove komunistemargareta wrote:Ne zelim se sukobljavati sa tobom ali ti ni podilaziti. Sa SDA & SDS & HDZ-om BiH se HOCE 'pomaci' sa mrtve tacke jos dublje u ponor . Sa njihovom prvom pojavom prije rata u BiH shvatila sam da nikada sa etnicko profiterskim strankama BiH nema naprijed. Svi mi to znamo ali smo se BILI pustili k'o feces niz vodu. DOSTA !
-
margareta
Sve je to ista zeshca "naiva" ! Tute smo BILI mi ZALOZENI! Na nas ONI vrse sve velike i male nuzde!Murat Sabanovic wrote:da vama murat kaze
al to je sada proslost
-
margareta
Ima i njih u MOJIM REDOVIMA!elviss83 wrote:TIPICNO ZA SDP-ove komunistemargareta wrote:Ne zelim se sukobljavati sa tobom ali ti ni podilaziti. Sa SDA & SDS & HDZ-om BiH se HOCE 'pomaci' sa mrtve tacke jos dublje u ponor . Sa njihovom prvom pojavom prije rata u BiH shvatila sam da nikada sa etnicko profiterskim strankama BiH nema naprijed. Svi mi to znamo ali smo se BILI pustili k'o feces niz vodu. DOSTA !
Samo s' tom razlikom sto nisu kao BIVSI komunisti a sada SDA-ovci mijenjali politicke kurseve naspram licnih interesa.
PS.Nisu vise komunisti nego su samo SREDNJA umjerena politicka opcija, bez presvlake. Laka ti noc.
-
AenemA
Alija je bio kako jednom rekose "mislilac dogodine"...covjek jednostavno nije bio vodja niti je imao kvalitete da vodi jednu drzavu. O lopovlucima Cengica, Sahinpasica i ostalih Aljinih havera znaju vise i ptice na grani, i opet nista. Sad nam je svako kriv sto smo jedna rupa balknaska sa ratom iza sebe, razjebanom ekonomijom itd. Sto se tice dijaspore, njima podhitno treba ukinuti pravo glasa u BiH. Svi se nesto zaklinju u Bosnu, kad odu iz nje...ima izuzetaka, naravno. Savjet za sve ostale...zaboravite vise jebenu proslost i okrenite se malo buducnosti, rat se zavrsio prije 10 god., a i dalje je glavna tema...Ostavite se ispijanja kafica i diskutovanja kako su nas zajebali Turci, pa Austro-Ugari...pa Srbi, pa sta vise ne znam ko...
- Murat Sabanovic
u tuti su govna jel takomargareta wrote:Sve je to ista zeshca "naiva" ! Tute smo BILI mi ZALOZENI! Na nas ONI vrse sve velike i male nuzde!Murat Sabanovic wrote:da vama murat kaze
al to je sada proslost
a tihicu se trebaju istresti govna iz tute (glave) ako nije sam u stanju da ocisti
pa da onda politiku vodi
a tacno je to da je narod uvjek donji i uvjek ce biti
i itreba da bude sve dok nekaze STOP
-
juan
konacno pametno razmishljanjezzzzz wrote:Bezvezarije, bljuvotine i sramotno poredjenje sa Abdicem. Od strane Izedbegovica, Seferu je zamjerano sto i mnogim drugim(Kerimu Lucarevicu npr) a to je mjesanje u politiku. Ako aludiras na Grabovicu u vezi njegovih zlocina, moram ti reci da je Sefer proveo istragu i izvjestio Delica o tome. Ljudi koji su pocinioci tog zlocina danas su u zatvoru.Zbog njegovih bljuvotina i nebuloza i BIH ima "šansu" ako ništa da dobije isti tretman kao i agresori koji su je napadali od '91-'95. Zbog kretena poput njega i imamo ovakvu "reputaciju".
Sefer Halilović je jedan obični jad od čovjeka koji, da bi sebe oprao, pokušava da povuče sa sobom na dno sve ljude koji mu padnu na pamet. Kriv mu je Alija jer ga nije podržao u zločinima koje je počinio za vrijeme rata pa sad ogorčen "progovara o stvarnim detaljima iz rata".
Ali nije Sefer sam. Ima još "o(ne)svještenih" patriota poput njega, kao što je npr. Fikret Abdić.
U vezi teme, nemam zivaca danas ali cu naci vremena da napisem nesto o tome kako se neke odluke koje se u tom momentu svima, ali bas svima cine kao katastrofalne, na kraju pokazu sasvim ispravne.
Takva jedna je bila Izedbegovicevo zaustavljanje ofanzive na Vitez, u momentu kad je ovaj grad bio vec u rukama Armije BiH. Tada su ga svi kritikovali od Senada Hadzifejzovica(cak je bio udaljen sa TVBiH u tom periodu) do Senada Avdica, borci, generali, narod,svi odreda.
Taj njegov potez je otvorio vrata za Vasingtonski Sporazum, a vi prosudite sami je li vrijedilo.
ne volim crno-bijeli svijet
Aljo rahmetli je bio mozda i jedini Bosanac koji je znao sta znaci rijec "strategija!"
to danas a i tada niko nemoze ni ispravno ispisati, a ne znati znacenje ili pak stime baratiti
-
novalic
pa super, apliciracu i ja za drzavljanstvo Zimbabvea i glasacu za njihovo predsjednistvo. Isti vrag...ja nemam nista protiv dijaspore kao dijaspore, pa vec sam rekla da imam toliko prijatelja vani da haman nemam s kim na kafu izaci, ali imam protiv dijasporaca poput ovog Kongresa koji preko bare nesto i nekog tuzi....
jel' ti to o Mozambiku ili
nego... ima dijaspora i dijaspora... ja se vise i ne smatram dijasporom, ovdje zivim duze nego sto sam tamo bila...
ali, stavljati sve ljude iz dijaspore u isti kos sa ovim sandzama i kojekakvim kongres-manima.... nije u redu... radi onih malih ljudi... koji stvarno nisu nista krivi...
mirci, tvoje mi tvrdnje izmame gorak osmjeh na licu.. i vidim te za jedno 10-15 godina...
znas cega me je strah... da ne promijenis nick u margareta...
ili don kihota...(bolja solucija)
jel' ti to o Mozambiku ili
nego... ima dijaspora i dijaspora... ja se vise i ne smatram dijasporom, ovdje zivim duze nego sto sam tamo bila...
ali, stavljati sve ljude iz dijaspore u isti kos sa ovim sandzama i kojekakvim kongres-manima.... nije u redu... radi onih malih ljudi... koji stvarno nisu nista krivi...
mirci, tvoje mi tvrdnje izmame gorak osmjeh na licu.. i vidim te za jedno 10-15 godina...
znas cega me je strah... da ne promijenis nick u margareta...
ili don kihota...(bolja solucija)
-
margareta
Paz' se da ne ulovis virusa skidajuci te zelembace radi "DRZAVE"!? Gdje ti je Elvise "drzava"? U snovima.Laka ti noc.elviss83 wrote:novalic slazem se potpisujem
Alija je drag onima koji su se borili za ovu drzavu...a oni koji nisu mogu samo pricat
-
novalic
mIRCerka wrote:Novalic, bilo staako sam vec drzavljanin dvije "cyber" drzave, onda mogu i za Nigeriju
da Hapliciram
narode, lijep provod i Bajram Serif Mubarek Olsun onima koji slave.
over&out
nemoj nigeriju, sviju ti... tamo ti je saria... pa ti kontaj...
-
Sayed
Da nam se ne ponovi Alija a pogotovo ovi sto "svjedoce" o "masovnom genocidu i masakru" nad ne-muslimanima u Bosni i oni sto govore da smo u ratu na TV-u pokazivli srpska sela kako gore i govorili da su muslimanska sela (ima stotine "srpskih sela" u Bosni koji imaju dzamijuslaven wrote:alija treba optuziti ta progon ne-muslimasnkoga stanovnistav sa prostora BiH po kontrolom muslimasnkih sbaga , te za zlocine protiv covjecnosti i masovna ubistva i masakre mudzahediskih postrojbi nad ne-muslimanima te za pokusaj stvaranja islamske drzave sa serjatskim zakonom
Da nam se ne ponove svi oni koji od Bosne prave republike, entitete i religiozne drzave...svi oni koji Bosance dijele na "muslimane, srbe i hrvate"... svi oni koji po bosanskim kucama i gradjevinama, na stadionima nose zastave nekih drugih zemalja, a ne zastavu Bosne...
Ima ih puno na listi nepozeljnih za koje bih ja volio da nam se ne ponove...
-
Chat Nick
Boli svijet cuna za Aliju...bosmen wrote: Čitav svijet skida kapu rahmetli Aliji Izetbegoviću a vas par pizduna se našli da raspravljate je li bio ispravan ili nije.
Dovoljno je samo to što se gotovo svaki dan otvori jedna tema sa njegovim imenom,pa da se vidi kolika je veličina bio taj čovjek.
Neko je dobro rekao;u Bosni će ti sve oprostiti samo uspjeh ne.
Budite pozdravljeni i crknite.
Otvara se svaki dan i tema o cetnicima pa to ne znaci da su velicina
Ako mu je uspjeh ono sto je napravio i ono sto je ostalo iza njega...
Nek ti crkne ... i... budi pozdravljen
-
Aammra
Kod naslova sam vec prestala da citam. Nemogu da zamislim, i necu da zamislim. Onakvog covjeka porediti sa UHLJUPIMA koji bas sa pravom pripadaju tom kalibru. Ja sam Rahmetli Aliju cinila i cijenicu. Nasli su se pravi koji ce o njemu da diskutuju. Hmm....
-
saporo
sto se tice r.Izetbegovica
mislim da bi neki trebali alji dici spomenik...do neba...ili malo vise
1. cetnici i ustase
jer je sprijecio revansizam, masovne i planirane zlocine
ja do danas nisam siguran da li je pogrijesio ili ne
2.komnjare
jer nije formirao novi goli otok...da bi stari goli bio mala maca
3. mjesanci
jer je napravio ostrvo spasa za iste kada bi bili ispaljeni ko rakete iz banjaluke i mostara...recimo u sarajevo ili ma gdje je bila armija bih
da dalje ne nabrajam...uhvatite se gradnje drugovi moji
nema vise r.alje
ima nas malo drukcijih pogleda..sa 0% merhameta prema ubleharima
mislim da bi neki trebali alji dici spomenik...do neba...ili malo vise
1. cetnici i ustase
jer je sprijecio revansizam, masovne i planirane zlocine
ja do danas nisam siguran da li je pogrijesio ili ne
2.komnjare
jer nije formirao novi goli otok...da bi stari goli bio mala maca
3. mjesanci
jer je napravio ostrvo spasa za iste kada bi bili ispaljeni ko rakete iz banjaluke i mostara...recimo u sarajevo ili ma gdje je bila armija bih
da dalje ne nabrajam...uhvatite se gradnje drugovi moji
nema vise r.alje
ima nas malo drukcijih pogleda..sa 0% merhameta prema ubleharima
-
BH Fanatik
Aammra wrote:Kod naslova sam vec prestala da citam. Nemogu da zamislim, i necu da zamislim. Onakvog covjeka porediti sa UHLJUPIMA koji bas sa pravom pripadaju tom kalibru. Ja sam Rahmetli Aliju cinila i cijenicu. Nasli su se pravi koji ce o njemu da diskutuju. Hmm....
pa bas takvi kao sto ne citaju i ne razmisljaju i ne znaju sto je to on radio, a mircerki, vodoliji i ostalima koji se na slican nacin izjasnjavaju protiv dijaspore bi preporucio da je ta dijaspora najvjerovatnije pobjegla radi takvih kao sto je alija i sto su oni sami, prdpostavljam da takvi i dalje biraju SDA koja je u koaliciji sa Karadzicevom SDS i Bobanovim HDZ om pa im preporucujem da se pridruze Tihicu i Covicu na Iftar i sa njima dogovaraju kako jos malo vise pokrast ovaj i onako osiromaseni narod u BiH
a verbal i Fair vama svaka cast
-
Vozdra_123
citam ovu pricu pa da i ja nesto malo "pokakim" jer sam dijasporac...
sto se tice b. kongresa ti "intelektualci" su se pokazali. kad je bila svadja izmedju njih i prof. ramica iz kanade ja sam poslao poruku obje strane da se nadju i rijese svoje razlike u zajednickom interesu BIH. dobio sam poruku od jedne strane a druge ne..... nek sendijarevic ganja inzinjering u kojem ima doktorat a ostavi se politike...
sta je uradio izetbegovic ili nije sad je manje vise vazno...
cinjenica je da je bosna efektivno podijeljena na dva dijela ako nije i na tri. dovoljno je pogledati suplje price i svadje na forumu da se shvati u kakvoj je situaciji drzava.
posto sam dijasporac necu vama soliti pamet jer ako vi niste spremni da mijenjate situaciju u drzavi zasto da ja pricu pricam zidovima.
otisao sam iz bih kao maloljetnik, nemam ni licne ni pasosa bih, nemam razloga da ja glasam ni za jedne ni druge ni trece ni pete ni desete...
mozda za homera simpsona...
ali da mi vi odatle uzimate drzavljanstvo tu malo pretjerujete. ako mi ikada padne na pamet da se vratim tamo gdje sam rodjen zelim da imam tu mogucnost.
a ti chat nick mrs u sumu......
hajd sad vozdrica jedna
sto se tice b. kongresa ti "intelektualci" su se pokazali. kad je bila svadja izmedju njih i prof. ramica iz kanade ja sam poslao poruku obje strane da se nadju i rijese svoje razlike u zajednickom interesu BIH. dobio sam poruku od jedne strane a druge ne..... nek sendijarevic ganja inzinjering u kojem ima doktorat a ostavi se politike...
sta je uradio izetbegovic ili nije sad je manje vise vazno...
cinjenica je da je bosna efektivno podijeljena na dva dijela ako nije i na tri. dovoljno je pogledati suplje price i svadje na forumu da se shvati u kakvoj je situaciji drzava.
posto sam dijasporac necu vama soliti pamet jer ako vi niste spremni da mijenjate situaciju u drzavi zasto da ja pricu pricam zidovima.
otisao sam iz bih kao maloljetnik, nemam ni licne ni pasosa bih, nemam razloga da ja glasam ni za jedne ni druge ni trece ni pete ni desete...
mozda za homera simpsona...
ali da mi vi odatle uzimate drzavljanstvo tu malo pretjerujete. ako mi ikada padne na pamet da se vratim tamo gdje sam rodjen zelim da imam tu mogucnost.
a ti chat nick mrs u sumu......
hajd sad vozdrica jedna
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Tebi bih preorucila da malo procitas i druge teme po forumu, pa onda pricaj o meni...za mene je najveca ljudina sa ovih prostora bio i ostao drug Tito!BH Fanatik wrote: pa bas takvi kao sto ne citaju i ne razmisljaju i ne znaju sto je to on radio, a mircerki, vodoliji i ostalima koji se na slican nacin izjasnjavaju protiv dijaspore bi preporucio da je ta dijaspora najvjerovatnije pobjegla radi takvih kao sto je alija i sto su oni sami, prdpostavljam da takvi i dalje biraju SDA koja je u koaliciji sa Karadzicevom SDS i Bobanovim HDZ om pa im preporucujem da se pridruze Tihicu i Covicu na Iftar i sa njima dogovaraju kako jos malo vise pokrast ovaj i onako osiromaseni narod u BiH
a verbal i Fair vama svaka cast
a sve sto sam rekla za Izetbegovica stoji. Nasi roditelji (mozda ne moji licno, ali njihova generacija) su odlucili da nas vode nacionalne stranke. A sve ostalo je (historija) bio lacani slijed dogadjaja. Na nama je da se izborimo sa onime sto imamo, a ne da laprdamo STA JE MOGLO BITI.
Srmt Fasizmu, Sloboda Narodu!