Premijer Liga BiH 2012/13
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ganjeta
#51 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Na kraju su pristali....
- samo_ti
#52 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Jel` ovo "derbi" kola na TV-u, Olimpic-Rudar ?
Ako jeste, pisam im se i na sponzora i na tv prenos.
-
The 51st State
#53 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Sve pohvale komitetu na ukidanju zabrane, valjda ce potrajati...
- Lakat Jebić
#54 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
ako nisu pravilnik poostrili, zabrana ce se vratit do oktobra
- Mračajski proto
#55 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Uveden zakon koji kaže da maloljetnici ne mogu na gostovanja ići. 
- Arteta
#56 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Ako ce biti tretman gostijucih navijaca kao i prethodnih sezona onda je bolje da bude zabrana.
A sto se tice TV prenosa,mislim da je malo da bude 1 utakmica sedmicno.
A sto se tice TV prenosa,mislim da je malo da bude 1 utakmica sedmicno.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#57 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Imaju neke obrasci koje klub ciji navijaci zele ici na gostovanje trebaju ispuniti??
O cemu se radi tu? Odakle info da maloljetni nece smjeti na gostovanja??
O cemu se radi tu? Odakle info da maloljetni nece smjeti na gostovanja??
- samo_ti
#58 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Ne mogu maloljetnici na gostovanja,
Morat ce se neki dokument ( licna, vozacka, pasos ) predociti prije ulaska u buseve,
Spiskovi uvijek idu u muriju,
Ko ne ide busevima na stadionu ce placati kartu sam za sebe ( ko ide busevima uvijek mu je obezbjedjena ) i td.
Jos neke info, kasnije
Morat ce se neki dokument ( licna, vozacka, pasos ) predociti prije ulaska u buseve,
Ko ne ide busevima na stadionu ce placati kartu sam za sebe ( ko ide busevima uvijek mu je obezbjedjena ) i td.
Jos neke info, kasnije
-
nickname-83
#59 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Ako si ispišo', deder ti nama raci šta bi ti prenosio?samo_ti wrote:Jel` ovo "derbi" kola na TV-u, Olimpic-Rudar ?![]()
-
The 51st State
#60 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
ova birokratija mi se vec ne svidja.samo_ti wrote:Ne mogu maloljetnici na gostovanja,
Jos neke info, kasnije
- samo_ti
#61 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Ispiš`o.nickname-83 wrote:Ako si ispišo', deder ti nama raci šta bi ti prenosio?samo_ti wrote:Jel` ovo "derbi" kola na TV-u, Olimpic-Rudar ?![]()
Sarajevo-Čelik, npr. ? Sta mislis ?
-
nickname-83
#62 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
tipfelersamo_ti wrote:Ispiš`o.nickname-83 wrote:Ako si ispiš'o', deder ti nama raci šta bi ti prenosio?samo_ti wrote:Jel` ovo "derbi" kola na TV-u, Olimpic-Rudar ?![]()
Sarajevo-Čelik, npr. ? Sta mislis ?
moglo bi proci, mada me kao zeljovca puno ne interesuje. Koliko ja znam sponzor je dao (tako bi trebalo da bude) fixnu sumu novca za prenose utakmica, a na ostalima je da se dogovore (klubovi, savez) kako ce se to raspodjeliti i koja ce se utkamica prenositi (što uglavnom zavisi od domacina - koliko trazi novca za prenos). Ako ne budu prenosili utakmicu koju si naveo to moze samo znaciti jedno: nekima se povecali apetiti u zadnje vrijeme (sarajevo i liga evrope) pa zinula guzica i traze vishe para. Ovo je moja prepostavka, jer mislim da su nekad u proslosti i u zelji radili slicnu stvar: nakon par sitnih uspjeha odmah traze brdo para za prenos domace tekme k'o da barcu gledamo (pravdali se tim da bi kao mogli ostati bez djela navijaca koji bi ostali kuci da gledaju tekmu). Onaj ko je mislio doci na utakmicu, doci ce sa ili bez prenosa a onaj ko nije, nece ni doci.
-
todd_smith
#63 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
ovo je JEDINO trebalo pustiti pod uslovom, ako se desi opet odmah -20 bodova, ovako ce da bude isto sranje u Banjoj Luci, Sirokom, Mostaru...Sarajevo_Grad wrote:PONOVO NORMALNI: Navijači se vraćaju na gostujuće tribine
Komitet za normalizaciju N/FSBiH na današnjoj sjednici donio je odluku da se ukida zabrana dolaska gostujućih navijača
Komitet za normalizaciju N/FSBiH na današnjoj sjednici donio je odluku da se ukida zabrana dolaska gostujućih navijača. Dakle, ponovo smo normalni i ponovo će navijači moći gledati svoj klub gdje god da igra.
Komitet je došao do zaključka da su stvoreni uslovi da navijači ponovo bodre svoje klubove na strani. Podsjetimo, danas je odlučeno da će Premijer liga BiH u naredne dvije sezone nositi naziv BH Telecom Premijer liga.
- Charuga
- Globalni moderator
#64 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
a) Klubovi su prihvatili sponzorski ugovor sa BH Telecomom, te će zvanični naziv lige biti BH Telecom Premijer liga. Određene su utakmice koje ćeu prva tri kola biti direktno prenošene na BHRT: Olimpic-Rudar ( I kolo), Željezničar-Borac ( II kolo),Borac-Slavija ( III kolo);
-Klubovi BH Telecom Premijer lige čiji navijači su zainteresovani za odlazak na gostovanje svog kluba, moraju svoje navijače klubu domaćinu najaviti četiri dana ranije putem „Obrazca za najavu gostujućih navijača“, a koji je izradio Komitet za stadione i bezbjednost.
- Zadužuju se takmičarski i disciplinski organi da se protiv klubova koji eventualno nepoštuju nevadene odredbe, primjenjuju rigoroznije disciplinske mjere.
Sto ga zakomplikovase jebote, ko da se ide na seminar pa se mora rezervisati. A sta je sa onima koji ne idu organizovano, moraju li se i oni najaviti ...
-Klubovi BH Telecom Premijer lige čiji navijači su zainteresovani za odlazak na gostovanje svog kluba, moraju svoje navijače klubu domaćinu najaviti četiri dana ranije putem „Obrazca za najavu gostujućih navijača“, a koji je izradio Komitet za stadione i bezbjednost.
- Zadužuju se takmičarski i disciplinski organi da se protiv klubova koji eventualno nepoštuju nevadene odredbe, primjenjuju rigoroznije disciplinske mjere.
Sto ga zakomplikovase jebote, ko da se ide na seminar pa se mora rezervisati. A sta je sa onima koji ne idu organizovano, moraju li se i oni najaviti ...
- jeza u ledja
#65 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Jel to kapitalizam doso i u nase krajeve pa nam se liga zove "Nesto nesto" Premijer Liga? Haj da i to dozivim.
- dino84
#66 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
"Nenormalni" komitet nasao Generalnog sponzora lige na period od dvije godine,svi klubovi dobivaju lovu za troskove utakmica,utakmice se prenose i dalje,ukinuta zabrana gostovanja (ovo je najbolja stvar sa ovim obrascima 4 dana unaprijed i zabranom maloljetnicima,povecava se aspekt sigurnosti,vece obezbjedjenje u gostima itd.,sve ce biti fino i na papiru,ko napuse koji promil nece moci ni u autobus,itd itd)
Dalje,skinuta tuzba Kentara za tv prava sa vrata sto bi finansijski unistlo savez,maknuti neki likovi iz proslosti iz Izvrsnog odbora,na skupstini predlozen i najbolji prijedlog a to je skracivanje lige i jos neke stvarcice koje bi nam pomogle da nas sudije u Evropi ne tretiraju kao zadnje divljake ali su upravo nenoralni delegati to odbili.
Ma ja,Komitet je "nenormalan",a spomenut ce se jos vjerovatno ponekad tokom sezone od strane vjecnih kompleksasa,ono kada bude "otac sina pogurao" i slicno.
Elem,u subotu u Travnik,valja nam ove silne trofeje probat odbranit ove sezone.
Dalje,skinuta tuzba Kentara za tv prava sa vrata sto bi finansijski unistlo savez,maknuti neki likovi iz proslosti iz Izvrsnog odbora,na skupstini predlozen i najbolji prijedlog a to je skracivanje lige i jos neke stvarcice koje bi nam pomogle da nas sudije u Evropi ne tretiraju kao zadnje divljake ali su upravo nenoralni delegati to odbili.
Ma ja,Komitet je "nenormalan",a spomenut ce se jos vjerovatno ponekad tokom sezone od strane vjecnih kompleksasa,ono kada bude "otac sina pogurao" i slicno.
Elem,u subotu u Travnik,valja nam ove silne trofeje probat odbranit ove sezone.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#67 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Čuj obrazac dobra stvar

I vrijeme je da Varupa metne opet, kaj ne ?
- dino84
#68 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Ne kontam sto kolutas ocima,pa i do sada su klubovi u dosta slucajeva pismeno obavjestavali domacine o dolasku svojih navijaca na gostovanje u neki grad.To ce biti manje vise to,samo sto ce se ovdje sada stvarati fama i siriti prica pa ce do subote ispasti kako ce se morati jos dati i otisak vilice.Smijesno ba.leet wrote:Čuj obrazac dobra stvar![]()
Ako ce neki ispunjeni formular 4 dana prije mog odlaska u Siroki brijeg pomoci tome da tamo bude 3 puta vise policajaca nego do sada ili u Banja Luci ili gdje vec,i ako cu biti zasticeniji 3 puta vise nego do sada onda sam ja definitvno za.
Mi samo znamo pljuvati,a ne i pohvaliti kada je nesto dobro.Ja sam konkretno mislio da ce zabrana ostati i obradovalo me ovo sve jer hocu da pratim svoj klub vani.
Sto se tice maloljetnika,apsolutno sam za.Ni ja nisam poceo ici na gostovanja do svoje 18-te,sta treba,da neka majka usred zivog prenosa gleda onakve scene sa ciglama i kamenjem kao u Banja Luci i pita se je li joj dijete nastradalo.A ona je odgovorna za to dijete i po zakonu dok je maloljetno.
Ovako kada napunis 18 sam brate odgovaras za svoje postupke.
Sto se tice Varupe,no comment.Na kraju sezone se broje trofeji i podvlaci crta.
- ultima_palabra
#69 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
A vala bi trebalo napraviti i neki sajt Premijer Lige, ovo što sad ima na sajtu Saveza je katastrofa
I da se satnice prave za par kola unaprijed, a ne da u četvrtak moram nagađati jel utakmica u subotu ili nedjelju...
-
ja1977
#70 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Jos da nema Evrope, pa da nam otvori oci i pokaze pravu vrijednost tima, gdje bi nam kraj biodino84 wrote:
- ultima_palabra
#71 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Nekom otvori oči, a nekom ih zamaže...ja1977 wrote:Jos da nema Evrope, pa da nam otvori oci i pokaze pravu vrijednost tima, gdje bi nam kraj biodino84 wrote:
- Charuga
- Globalni moderator
#72 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Tacno sam znao da ce neki padobranac da uleti u normalnu diskusiju. Evropa nije dio teme, ako nemas/te sta pisati vezano za PLBiH 2012/13 radije nemoj nista!
16 ekipa, 30 kola pa ko sta ugrabi a start je u subotu ...
16 ekipa, 30 kola pa ko sta ugrabi a start je u subotu ...
- PapeSusic
#73 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
1. Zeljeznicar
2. Siroki Brijeg
3. Olimpik
4. Sarajevo
5. Borac
Radnik i Travnik ispadaju
2. Siroki Brijeg
3. Olimpik
4. Sarajevo
5. Borac
Radnik i Travnik ispadaju
- ganjeta
-
bosnjo89
#75 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
tako i treba. licna dokumenta zabiljeziti onih navijaca koji gostuju radi lakse identifikacije ukoliko se napravi belaj, a oni koji ne popune nemaju pravo biti na stadionu barem ne na onom dijelu predvidjen za gostujuce navijace. niko ti ne brani da kupis kartu i sjednes medju domacinima.Plavih_11 wrote:a) Klubovi su prihvatili sponzorski ugovor sa BH Telecomom, te će zvanični naziv lige biti BH Telecom Premijer liga. Određene su utakmice koje ćeu prva tri kola biti direktno prenošene na BHRT: Olimpic-Rudar ( I kolo), Željezničar-Borac ( II kolo),Borac-Slavija ( III kolo);
ja bih jos volio da se uvede potpuna identifikacija na stadionu. licni dokument priloziti kada se kupuje ulaznica i da se svaka ulaznica markira brojem. tako ces na svakom mjestu imati ime i prezime, ko gdje sjedi. nije skupo niti neizvodivo, a u mnogome ce se poboljsati hvatanje onih koji prave belaj.
to bi omogucilo uvodjenje zabrane na domacim terenima kriminalcima i ostalim belajsuzima
na kraju krajeva ove nemile scene nisu bila krivica gostujucih navijaca nego domacih.. prvenstveno fasista iz mostara i banja luke