Kupovina novog automobila...Savjeti!?!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

milojicabrzi

#51 Re: Kupovina novog automobila...Savjeti!?!

Post by milojicabrzi »

goran16v wrote:
radostan dan wrote:dobar izbor, meni se karavan sviđa. :thumbup:
Samo sto karavan nije turski Generation za manje bogata trzista vec standardno opremljeni Grantour, a cijena najjeftinijeg Grantoura dizela je cca 8k KM veca (31.700 KM), a srednjeg paketa opreme cijelih 10k KM (33.500 KM).

Pitanje za @milojcabrza, ako nije tajna kad je auto kupljen, da li je bio na na lageru ispred salona tj isporuka odmah i koja je god proizvodnje?
Nije tajna, preuzet je nakon prvomajskih praznika, bila je isporuka odmah, jer je bio na stanju, dat je i lager popust od cca 500 KM.
Proizveden je 2011. godine, sto je i logicno, s obzirom da se na isporuku vozila ceka koji mjesec, meni to nije bilo vazno... Dosao mi je sa cca 27 km na satu, sa svom opremom koja je navedena u specifikaciji, sa jos par sitnica vise...

Bili korektni i na moje trazenje, dali mi i obaveznu opremu :)

P.S. I meni je odgovarao karavan, ali bio je oko 4000 vise, negdje oko 27000 KM, takodjer, bio je u ponudi i Fluence, koji je bio oko 24 500 KM, dakle samo za 1000 skuplji, ali ja sam se bio bas protegao, tako da sam konstrukciju zatvorio sa Meganom.
goran16v

#52 Re: Kupovina novog automobila...Savjeti!?!

Post by goran16v »

milojicabrzi wrote: Nije tajna, preuzet je nakon prvomajskih praznika, bila je isporuka odmah, jer je bio na stanju, dat je i lager popust od cca 500 KM.
Proizveden je 2011. godine, sto je i logicno, s obzirom da se na isporuku vozila ceka koji mjesec, meni to nije bilo vazno... Dosao mi je sa cca 27 km na satu, sa svom opremom koja je navedena u specifikaciji, sa jos par sitnica vise...
Tako sam i predpostavljao... Pa tako onda napisi, za 23,5k KM kupio si godinu star Megane Generation sa lagera jer se taj auto bitno razlikuje od standardnog Meganea sa svom opremom, kako bi se dalo zakljuciti i jer je cijena tog auta prosle godine bila 27,5k km. Da ne obrazlazem zasto nije logicno da se u 5. mjesecu isporuci auo iz prosle godine, mozda tebi nije vazno ali nekom nekom mozda jeste da je to ipak godinu dana star auto.
Last edited by goran16v on 01/07/2012 20:39, edited 1 time in total.
milojicabrzi

#53 Re: Kupovina novog automobila...Savjeti!?!

Post by milojicabrzi »

goran16v wrote:
milojicabrzi wrote: Nije tajna, preuzet je nakon prvomajskih praznika, bila je isporuka odmah, jer je bio na stanju, dat je i lager popust od cca 500 KM.
Tako sam i predpostavljao... Pa tako onda napisi, kupio si godinu star auto sa lagera jer je cijena tog auta prosle godine bila 27,5k km. Mozda tebi nije vazno ali mozda nekom jeste jer je to ipak godinu dana star auto.
...Drugar, to je auto, sa oko 27 km na satu, bez tablica, bez proba (cak je i na tehnicki vozen kamionom) tako da je to za mene nov auto, prvi sam mu vlasnik i mirise na novo brate :):)

Volio bih vidjeti gdje se to auto, koje se danas proizvede, proda za 10 dana...

P.S. U svojoj vozackoj karijeri, imao sam cca 10 auta, od kojih su barem 5 bilo proizvedeno u prethodnoj godini, naravno, uvijek se racuna godina prve registracije.
goran16v

#54 Re: Kupovina novog automobila...Savjeti!?!

Post by goran16v »

milojicabrzi wrote:
goran16v wrote:
milojicabrzi wrote: Volio bih vidjeti gdje se to auto, koje se danas proizvede, proda za 10 dana...

P.S. U svojoj vozackoj karijeri, imao sam cca 10 auta, od kojih su barem 5 bilo proizvedeno u prethodnoj godini, naravno, uvijek se racuna godina prve registracije.
Obicno je rok isporuke za auto koje sam konfigurises nekih 90 dana, a istu kalendarsku godinu uz malo srece, osim iz salona, mozes dobiti za 7-10 dana. Ne znam da li te to tjesi pa to tvrdis ali Generatiom je daleko od standardnog Meganea Berline sa svom opremom. Takodjer, prva reg nikad nije odredjivala starost jer starost auta definise iskljucivo god proizvodnje, a prva reg. eventualno moze ici u prilog cijeni kad ga prodajes.
milojicabrzi

#55 Re: Kupovina novog automobila...Savjeti!?!

Post by milojicabrzi »

Bas tako...ja sam isao da kupim Renault Clio Grandtour, ali su mi rekli da se treba cekati na auto minimum 2 mjeseca..

Budimo realni, kome se, kad se nameracio uzeti auto, ceka ta dva-tri mjeseca, da mu auto stigne...Meni se nije dalo i onda su ponudili ovog Megana po ovoj cijeni.

Kad kupujes auto u proljece, kao ja, tesko te bas moze zadesiti ta godina, tako da meni to nije nesto znacilo...Da mi hoce svaka firma dati popusta cca 10% na auto koje je samo administrativno iz prethodne godine, prvi bih stao u red 8-)
goran16v

#56 Re: Kupovina novog automobila...Savjeti!?!

Post by goran16v »

Auto nije samo administrativno nego i po svakom drugom pitanju, oznake na djelovima, staklima itd star godinu a to ces najbolje vidjeti kad ga budes prodavao ili ako ga negdje odvdes na procjenu. Prva godina starosti obara cijenu za 20% pa to uporedi sa popustom.
Last edited by goran16v on 01/07/2012 21:42, edited 1 time in total.
530i

#57 Re: Kupovina novog automobila...Savjeti!?!

Post by 530i »

Prva godina upotrebe obara cijenu 20%. Godina kasnije prodaje novog auta obara cijenu možda 500 ili 1000KM.
milojicabrzi

#58 Re: Kupovina novog automobila...Savjeti!?!

Post by milojicabrzi »

goran16v wrote:Auto nije samo administrativno nego i po svakom drugom pitanju, oznake na djelovima, staklima itd star godinu a to ces najbolje vidjeti kad ga budes prodavao ili ako ga negdje odvdes na procjenu. Prva godina starosti obara cijenu za 20% pa to uporedi sa popustom.
Nemam ja problem sa tim...Ja cu stati na sred Marijin Dvora i vikati da sam uzeo auto koje je 2011. god, sa prvom registracijom 2012. god. :):)

u prometnoj dozvoli se vidi prva godina i datum registracije, kad budem prodavao (a to nece biti uskoro), bas se nesto ne sekiram...

Inace, imam osjecaj da se ti bavis prodajom auta, pa te bas sa strucne strane sekiraju ove akcije raznih proizvodjaca, u kojima se nude auta po povoljnijim cijenama...

Ih sunce ti, VW nije imao akciju odavno, pa kod njih Polo, koji je sa fabrickom greskom turbine, ne mozes dobiti sa bar 1% popusta, valjda racunaju da ce doci neko ministarstvo koje ce platiti puni cijenu, a sto ce auto stati za pola godine, nikome nije vazno...

*ebi ga, imaju firme (BH telecom, ministarstva i drugi) koji moraju odrzavati kod nas, a mi cemo ih lupati po usima...Medjutim, ta prica ne prolazi, ili bar nece jos dugo :lol: :lol:

@530i.

To je realno, potpisujem :)
Jay Gatsby

#59 Re: Kupovina novog automobila...Savjeti!?!

Post by Jay Gatsby »

@milojicabrzi

Najvažnije je da si ti zadovoljan. A oni su na tvom autu zaradili... bolje da ne znaš :mrgreen:
milojicabrzi

#60 Re: Kupovina novog automobila...Savjeti!?!

Post by milojicabrzi »

Jay Gatsby wrote:@milojicabrzi

Najvažnije je da si ti zadovoljan. A oni su na tvom autu zaradili... bolje da ne znaš :mrgreen:
Da, inace, sve auto-kuce, gledaju da ne zarade,nego da ti daju jos cisternu goriva, da imas, neka ti se nadje prvu godinu :lol: :lol:

Inace, malo su me umorili ovi iz VAG grupacije, koji tvrde da svi koji kupuju druga auta, kupuju kola koja su stajala na parkingu ispod vode, 2 mjeseca, dok je bio uragan u New Orleansu :)

..sto bi rekao Radosav iz "Djekne"- "Avetniji sam ja komad, nego sto vi mislite :)"
Jay Gatsby

#61 Re: Kupovina novog automobila...Savjeti!?!

Post by Jay Gatsby »

milojicabrzi wrote:
Jay Gatsby wrote:@milojicabrzi

Da, inace, sve auto-kuce, gledaju da ne zarade,nego da ti daju jos cisternu goriva, da imas, neka ti se nadje prvu godinu :lol: :lol:

Inace, malo su me umorili ovi iz VAG grupacije, koji tvrde da svi koji kupuju druga auta, kupuju kola koja su stajala na parkingu ispod vode, 2 mjeseca, dok je bio uragan u New Orleansu :)

..sto bi rekao Radosav iz "Djekne"- "Avetniji sam ja komad, nego sto vi mislite :)"
Kao što rekoh, najvažnije je da si ti zadovoljan.
hank

#62 Re: Kupovina novog automobila...Savjeti!?!

Post by hank »

milojicabrzi wrote:Bas tako...ja sam isao da kupim Renault Clio Grandtour, ali su mi rekli da se treba cekati na auto minimum 2 mjeseca..

Budimo realni, kome se, kad se nameracio uzeti auto, ceka ta dva-tri mjeseca, da mu auto stigne...Meni se nije dalo i onda su ponudili ovog Megana po ovoj cijeni.

Kad kupujes auto u proljece, kao ja, tesko te bas moze zadesiti ta godina, tako da meni to nije nesto znacilo...Da mi hoce svaka firma dati popusta cca 10% na auto koje je samo administrativno iz prethodne godine, prvi bih stao u red 8-)
ja sam cekao svoje auto haman dva mjeseca i dosta ljudi koje ja licno znam i koji nisu uzeli auto s lagera, cekaju auta i vise. ne mislim da je to neki problem, auto ce doci i 2 mjeseca mi ne znaci nista. vodeci se logikom ko ziv ko mrtav imao bi samo jedne hlace i majicu cijeli zivot, jer ne bi znao hocu li dozivit sutra.
ovo sto ti goran govori ima smisla itekako. tom autu se jos trebala spustit cijena. ako si auto uzeo kod bunje, vrlo moguce je da stajao jedno pola godina na parkinu ispred salona.
i zanima me gdje neregistrovan auto moze preci 27 kilometara?
uzeo sam 3 nova auta dosad, i nijedan nije imao vise od 5km na satu kad sam ih preuizmao.
milojicabrzi

#63 Re: Kupovina novog automobila...Savjeti!?!

Post by milojicabrzi »

Jeste, svako moze cekati auto, cca tri mjeseca ili 100 dana, samo za taj mjesec, ti se nadajes oko 1000 KM na taxi, rent a car i sipanje goriva jaranima koji te vozaju :)

Naravno, auto koji je na lageru stajao cca 3 mjeseca, mora odmah biti 50% jeftiniji, jer vw korporacija, inace isporucuje auta ispod kisobrana, kojim dovezu auto do kupca, da ne pokisne, a inace na satu ima cca -100 KM, tako da ti nakon par dana vozanja, tek dodjes na nulu :):)

Svako ko je imao dodira sa novim autima zna, da oni idu na probnu voznju na poligonu, te da se u auto sipa cca 5 litara goriva, upravo zato da se provjeri da li je auto ok i sve na svome mjestu...

Jeste, kad vas slusam, ovaj Megan je treba biti dzaba, ili bi oni cak trebali meni platiti :):):)
hank

#64 Re: Kupovina novog automobila...Savjeti!?!

Post by hank »

milojicabrzi wrote:Jeste, svako moze cekati auto, cca tri mjeseca ili 100 dana, samo za taj mjesec, ti se nadajes oko 1000 KM na taxi, rent a car i sipanje goriva jaranima koji te vozaju :)

Naravno, auto koji je na lageru stajao cca 3 mjeseca, mora odmah biti 50% jeftiniji, jer vw korporacija, inace isporucuje auta ispod kisobrana, kojim dovezu auto do kupca, da ne pokisne, a inace na satu ima cca -100 KM, tako da ti nakon par dana vozanja, tek dodjes na nulu :):)

Svako ko je imao dodira sa novim autima zna, da oni idu na probnu voznju na poligonu, te da se u auto sipa cca 5 litara goriva, upravo zato da se provjeri da li je auto ok i sve na svome mjestu...

Jeste, kad vas slusam, ovaj Megan je treba biti dzaba, ili bi oni cak trebali meni platiti :):):)
a ja kad slusam ljude kosto si ti, rekao bi da ste se rodili u autu. cuj 1000 maraka se nadajes. ja se vala nisam nadavao toliko para. staro auto sam vozio skoro do momenta dok mi nije doslo novo.
sto se tice vozanja po poligonu, 27 km je previse kako god okrenes.
milojicabrzi

#65 Re: Kupovina novog automobila...Savjeti!?!

Post by milojicabrzi »

hank wrote:a ja kad slusam ljude kosto si ti, rekao bi da ste se rodili u autu. cuj 1000 maraka se nadajes. ja se vala nisam nadavao toliko para. staro auto sam vozio skoro do momenta dok mi nije doslo novo.
sto se tice vozanja po poligonu, 27 km je previse kako god okrenes.
Super je sve ako ti imas zamjensko ili staro auto...Kod nas u BiH vecina ljudi proda auto+skupi crno ispod nokata, da kupi drugo...Das ti puno para, ako nemas sluzbeno auto ili neku soluciju, vjeruj, moljakanjem za usluge kad si pjesak...Probaj jedno 3 mjeseca biti bez auta, starog ili bilo kakvog, pa ces vidjeti o cemu govorim...

Ja sam pricao sa dosta ljudi i kazu da novo auto, obicno ima 10-30 km na satu radi probne voznje...
febo_acm

#66 Re: Kupovina novog automobila...Savjeti!?!

Post by febo_acm »

Šta uradiste od teme... Trollovi :D
citroen xm

#67 Re: Kupovina novog automobila...Savjeti!?!

Post by citroen xm »

Pusti priče, uživaj. :thumbup:
milojicabrzi

#68 Re: Kupovina novog automobila...Savjeti!?!

Post by milojicabrzi »

Nije troll druze, sva prica ima i te kako veze, sa kupovinom novog auta :)
goran16v

#69 Re: Kupovina novog automobila...Savjeti!?!

Post by goran16v »

milojicabrzi wrote: Nemam ja problem sa tim...Ja cu stati na sred Marijin Dvora i vikati da sam uzeo auto koje je 2011. god, sa prvom registracijom 2012. god. :):)

u prometnoj dozvoli se vidi prva godina i datum registracije, kad budem prodavao (a to nece biti uskoro), bas se nesto ne sekiram...

Inace, imam osjecaj da se ti bavis prodajom auta, pa te bas sa strucne strane sekiraju ove akcije raznih proizvodjaca, u kojima se nude auta po povoljnijim cijenama...

Ih sunce ti, VW nije imao akciju odavno, pa kod njih Polo, koji je sa fabrickom greskom turbine, ne mozes dobiti sa bar 1% popusta, valjda racunaju da ce doci neko ministarstvo koje ce platiti puni cijenu, a sto ce auto stati za pola godine, nikome nije vazno...

*ebi ga, imaju firme (BH telecom, ministarstva i drugi) koji moraju odrzavati kod nas, a mi cemo ih lupati po usima...Medjutim, ta prica ne prolazi, ili bar nece jos dugo :lol: :lol:

@530i.

To je realno, potpisujem :)
Prije svega iskreno ti cestitam na kupovini auta sa zeljom za puno bezbriznih kilometara. Naprotiv, puno vise se bavim kupovinom automobila nego prodajom, pratim cijene i pokusavam znati tacno sta ko nudi, koliko su vozila vec na lageru, sta se desavalo s njima prije isporuke (ukljucujuci i tvoj auto) itd itd o bas iz tog razloga sam komentarisao. Ti ma Marindvoru mozes vikati sta hoces, auto je 2011 godiste i to je to, mogao si ga registrovati i za 4 godine. Poenta je to sto si u temi o kupovini Pola (i u jos par tema) kao savjet pomenuo kupovinu svog auta, ali si se pohvalio da si za 23,5k KM kupio nov Megane dizel sa svom opremom. Namjera je savim ok, ali to sto si napisao bas i ne odgovara 100% istini. Meni je odmah bilo jasno kakva je varijanta u pitanju, ali za laika to je kupovina Meganea cija je redovna cijena 35k KM za navedenu cifru, a ne kupovina turskog Megeane Generation, vozila predvidjenog za manje bogata trzista, drugacijeg ovjesa, unutrasnosti, opreme od redovnog modela, koji je daleko od auto sa svom opremom (mislim da cak ima i konencionalni kljuc a ne karticu) i koji je uz sve to proizveden 2011 godine, koji cak u trenutku prodaje nije bio aktuelni model jer je vec tad bio uradjen facelift. Kad me vec etiketiras da sam VW-ovac, onda bi to bilo isto kao kad bih ja napisao da sam za 28k KM kupio novu Octaviu dizel sa svom opremom i umjesto u Octaviji Elegance od 36km pojavim se u Touru. Ako vec dajes savjet, to je super, ali onda napisi kompletnu informaciju sta i kako, jer kad uzmes sve u obzir cifra za koju si dao je ok, ali nije nikakva pretjerana pljacka kakvom se cinila na pocetku.
febo_acm

#70 Re: Kupovina novog automobila...Savjeti!?!

Post by febo_acm »

milojicabrzi wrote:Nije troll druze, sva prica ima i te kako veze, sa kupovinom novog auta :)
Ima veze sa kupovinom auta, ali kakva korist onome ko je otvorio temu? Zadnjih 15 postova se svelo na vas 2-3 koja se ubjeđujete :D
goran16v

#71 Re: Kupovina novog automobila...Savjeti!?!

Post by goran16v »

AMD wrote:
milojicabrzi wrote:Nije troll druze, sva prica ima i te kako veze, sa kupovinom novog auta :)
Ima veze sa kupovinom auta, ali kakva korist onome ko je otvorio temu? Zadnjih 15 postova se svelo na vas 2-3 koja se ubjeđujete :D
Poenta je da ljudi daju savjete za kupovnu ali kao argumente pisu samo djelomicnu i selektivnu informaciju kako im odgovara. Ja se suzdrzavam dati savjet sta kupiti, eventualno mogu podijeliti neki savjet iz licnog iskustva, ali nekako ne mogu preskociti kad procitam polu informaciju i pisanje napamet.
milojicabrzi

#72 Re: Kupovina novog automobila...Savjeti!?!

Post by milojicabrzi »

...jeste drugar, to je Megan Generation (kako kazes "turski Megane), bas kao sto je i TAS-ov Golf ili Skoda, bosnjacki VW :)
Auto je za nase trziste i vjerojvatno se razlikuje, isto kao i vecina auta, vecine proizvodjaca, koja su namijenjena, americkom, svicarskom, istocno-europskom ili drugom trzistu.

Koliko para, toliko i muzike, vozilo je ok za mene, u tom trenutku, bilo najpovoljnije na trzistu, doista ima svu opremu, od klime pa na dalje, dodji slobodno da se uvjeris...

Na nekoliko tema, ti bacas pricu da su Renaulti u SA, "auta sa livade, skart i smece koje stoji na lageru po pola godine",
kao neku pricu da se nama u BiH prodaju Renaulti koji nemaju jednog tocka i da neki proizvodjac dovozi auta direktno iz fabrike, na noge kupcu...

Auto ima normalan kljuc, sto je i dobro, jer su se u BiH masovno krali Renaulti sa "pametnom karticom", nema FAP filter, sto su neke stvari koje su mi odgovarale...

Opet kazem, koliko para-toliko muzike, nista vise ne trazim, znam ja da ima isti Megan za neko trziste, koje ceska jajca vozacu za vrijeme voznje :) ali to nije tema ove emisije...

Radi se o tome da sam cca mjesec dana, trazio auto, razgledao ponude, analizirao, uporedjivao i da u tom trenutku na trzistu u BiH nije bilo boljeg auta s omjerom ulozeno-dobijeno (sad je to moza Kia Sedan sport, koja nudi ok auto za 22 000 KM, ali je tada kad sam ja trazio auto, nije bilo na ovoj akciji...)

Svaki model ima svoj trenutak, kao i one Octavije, koje masovno vozaju taksisti u SA, koje su dosle kao visak lagera iz Ukrajine, bile sa starim 1.9 tdi motorom (sto je bilo nevjerovatno da se prodaje a da nije pumpa-dizna u 2009.godini) pa nikom ne pade na pamet da nesto kritikuje, vec su se smatrali sretnim ljudi koji su uspjeli nabaciti ova auta...

Inace, za sve ljude koji traze novo auto, bilo bi posteno da ASA i partneri, okace natpis "BEZ KLIME" na skoro svaki model koji prodaju na k'o fol akciji...

Pozdrav i sretno :)
goran16v

#73 Re: Kupovina novog automobila...Savjeti!?!

Post by goran16v »

milojicabrzi wrote:...jeste drugar, to je Megan Generation (kako kazes "turski Megane), bas kao sto je i TAS-ov Golf ili Skoda, bosnjacki VW :)

Auto je za nase trziste i vjerojvatno se razlikuje, isto kao i vecina auta, vecine proizvodjaca, koja su namijenjena, americkom, svicarskom, istocno-europskom ili drugom trzistu.

Koliko para, toliko i muzike, vozilo je ok za mene, u tom trenutku, bilo najpovoljnije na trzistu, doista ima svu opremu, od klime pa na dalje, dodji slobodno da se uvjeris...

Na nekoliko tema, ti bacas pricu da su Renaulti u SA, "auta sa livade, skart i smece koje stoji na lageru po pola godine",
kao neku pricu da se nama u BiH prodaju Renaulti koji nemaju jednog tocka i da neki proizvodjac dovozi auta direktno iz fabrike, na noge kupcu...

Auto ima normalan kljuc, sto je i dobro, jer su se u BiH masovno krali Renaulti sa "pametnom karticom", nema FAP filter, sto su neke stvari koje su mi odgovarale...

Opet kazem, koliko para-toliko muzike, nista vise ne trazim, znam ja da ima isti Megan za neko trziste, koje ceska jajca vozacu za vrijeme voznje :) ali to nije tema ove emisije...

Radi se o tome da sam cca mjesec dana, trazio auto, razgledao ponude, analizirao, uporedjivao i da u tom trenutku na trzistu u BiH nije bilo boljeg auta s omjerom ulozeno-dobijeno (sad je to moza Kia Sedan sport, koja nudi ok auto za 22 000 KM, ali je tada kad sam ja trazio auto, nije bilo na ovoj akciji...)

Svaki model ima svoj trenutak, kao i one Octavije, koje masovno vozaju taksisti u SA, koje su dosle kao visak lagera iz Ukrajine, bile sa starim 1.9 tdi motorom (sto je bilo nevjerovatno da se prodaje a da nije pumpa-dizna u 2009.godini) pa nikom ne pade na pamet da nesto kritikuje, vec su se smatrali sretnim ljudi koji su uspjeli nabaciti ova auta...

Inace, za sve ljude koji traze novo auto, bilo bi posteno da ASA i partneri, okace natpis "BEZ KLIME" na skoro svaki model koji prodaju na k'o fol akciji...

Pozdrav i sretno :)
Pogresno, Megane Generation nije isto sto i TAS-ov Golf ili Skoda niti je za nase trziste jer se Skoda sa istim paketima opreme i motorima prodaje u BiH kao i sirom EU, bas kao i Megane Berlina, za razliku od Generaion koji ne postoji na trzistima EU. Generation je pandan Octaviji Tour ili Astri Classic. Ja ne znam kakvu su ti pricu prodali sta je, ali Megane Generation je model iskljucivo za jeftinija trzista koji ima povisen ovjes za losije ceste, analognu komandnu tablu, kljuc umjesto kartice, losije materijale u unutrasnsti, skromnu serijsku opremu, tek 2 motora u ponudi, nize Eco norme i jos puno, puno toga nema sto ima normalni Megane Berlina iz samo jednog razloga - da bi spustili cijenu na 27k KM za nov auto, a ti se tjesi da ti to vise odgovara. Sto se tice price o lageru, nisi dzaba spomenuo poplave i Nju Orleans i rastavljena auta. Napravio si odlicnu usporedbu, Generation je onoliko Megane koliko je i ukrainski Tour regularna Octavia.
Fulio si poentu, poenta nije u tome da li vrijedi ulozenog novca, naravno da vrijedi, nego kad savjetujes da napises sta dobije za ulozeni novac, jer sta za nekog ko ne zna finese znaci kad napises kupio sam nov Megane dizel sa svom opremom za 23,5k KM? Znaci da si za te pare kupio auto 2012. godiste, kojem si sam birao konfiguraciju i cija je redovna cijena 35k KM.
Bez obzira na svu pricu, auto je za te pare odlican, i kao sto si napisao iam odbar omjer ulozeno - dobiveno.
milojicabrzi

#74 Re: Kupovina novog automobila...Savjeti!?!

Post by milojicabrzi »

milojicabrzi wrote:skromnu serijsku opremu
...ne bih bas rekao skromnu, ima opremu da do sada nisam nasao nista sta bi mi jos trebalo, a da nije doslo na autu :):)

Koliko para, toliko muzike, postoje auta i verzije za razlicita trzista, meni ova verzija sasvim odgovara, da covjeku vise ne opterecujemo temu...

Pozz.
Libyano

#75 Re: Kupovina novog automobila...Savjeti!?!

Post by Libyano »

Drug, otiđi u VW salon i provjeri cijene za Polo Rabbit modele, dobiješ dosta dobru opremu, jedino vidi kakva je cijena.
Znam da ide sa 1.2 TSI motorom.
Post Reply