Bojkot

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

strong69

#51 Re: Bojkot

Post by strong69 »

plejka2 wrote:tacno tako cevapi nemaju veze sa tim sto mu je stari pruzio sve u zivotu a mali izabro opciju da bude kreten.
nije otac kriv.
Kako nije kriv? Ko mu je dao da vozi takvo auto a tek polozio vozacki? Ko ga vaspitava? Roditelji su najodgovorniji za odgoj djece. Ako je klinac kreten 90% je do roditelja.
amko76

#52 Re: Bojkot

Post by amko76 »

Jel to opet neki protesti za mir? Ili protiv ćevabdžinica, šta li već :D

Ima li Niske, bez njega ne dolazim :D
plejka2

#53 Re: Bojkot

Post by plejka2 »

strong69 wrote:
plejka2 wrote:tacno tako cevapi nemaju veze sa tim sto mu je stari pruzio sve u zivotu a mali izabro opciju da bude kreten.
nije otac kriv.
Kako nije kriv? Ko mu je dao da vozi takvo auto a tek polozio vozacki? Ko ga vaspitava? Roditelji su najodgovorniji za odgoj djece. Ako je klinac kreten 90% je do roditelja.
Sigurno da su ga roditelji vaspitavali i sigurno da je pred njima glumio kao sto 80% djece u njegovim godinama glume da su fini divni krasni pred roditeljima a vamo sasvim druge osobe.
Nebi ja uopste reko da su roditelji ovde krivi jer krecem od sebe i svoje raje kao primjer pa onda sire.Roditelji nas nikad nisu ucili da pravimo pizdarije i pred njima je uvijek moralo bit sve ok jer su roditelji....a vamo sta sam sve radio bolje da ne govorim.Godine valjda... jebiga....
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#54 Re: Bojkot

Post by F&N »

Ja i onako tamo ne jedem, tako da necu ni od sad...

+1 :mrgreen:
svjezi_ustipak

#55 Re: Bojkot

Post by svjezi_ustipak »

amko76 wrote: Ima li Niske, bez njega ne dolazim :D
:thumbup:

+1

ako Nisko kaze da treba proteste organizovati, onda moze :D
zateznistub

#56 Re: Bojkot

Post by zateznistub »

plejka2 wrote:Pa sta ja znam realno gledajuci mozda neko misli da ce sa tim sto nece vise kupovat kod njega cevape postici nesto....al mislim da lik ima svoje musterije i da ce svakako razvaljivat sa poslom kao sto je i do sada...
njemu sto nece doc 20 ljudi sa foruma nista ne znaci.

i opet da ponovim otac nije kriv sto mu je sve obezbjedio da bude i zivi ko covjek samo je mali kriv sto je izabro opciju da bude kreten.
Upravo otac i jeste kriv. Zar mu sandžačka krv nije mogla dozvoliti nista manje od mercedesa? Ponavljam, moj meni nije htio kupiti ni ficu, zasto? Vjerovatno zato sto je strahovao da ne napravim neku glupost sa autom jer sam mlad pozio. I uvijek je govorio da auto sluzi da te odveze od tacke A do tacke B, nikada za vozikanje iz zajebancije.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#57 Re: Bojkot

Post by Entropio »

Otac je kriv, ali ne zato što je kupio Mercedesa, nego zato što ga nije odgojio kako treba.
krtica_

#58 Re: Bojkot

Post by krtica_ »

Entropio wrote:Otac je kriv, ali ne zato što je kupio Mercedesa, nego zato što ga nije odgojio kako treba.
Kriv je sto ga nije otreso u kondom. Da se ovako izrazim...
Averus

#59 Re: Bojkot

Post by Averus »

Džaba sad glumiti generala poslije bitke... ko je kriv?
Svi su krivi!

Zašto vlada stoka? Zbog svih koji su šutili kad su gledali kako nam stoka zauzima gradove.
Zašto vladaju lopovi? Zbog onih koji su šutili kad su lopovi preuzeli iste.
Zašto je malac toliko brzo vozio po gradu? Zato što Policija ne želi, ne zna i ne smije da radi svoj posao.
Zašto policija ne radi svoj posao? Zbog Tužilaštva koje je, godinama "rada", naučilo policiju ovom nepoštenju i beščašću.
I tako nastavljamo i nastavljamo. Svaki put kad se desi tragedija, mi iznova apsolviramo razloge zašto smo mi bolji od ovih koji jurcaju i ubijaju nas po ulicama, a opet... Na kraju dana sjedimo za fejsom, na forumu, u kafani, ispred kuće i... Ništa.

I sad ja pitam... Kada utvrdimo ko je sve kriv... Hoće li toj djevojci biti bolje?
Hoćemo li spasiti sutra živote jedni drugima time?

Ne.

Ništa mi nećemo postići sjedeći na forumima, pričajući u kafanama.
Dok ne bude organizovana grupa ljudi, sposobnih za preokret, sposobnih da STVORE bolje sutra, nama nade nema.
plejka2

#60 Re: Bojkot

Post by plejka2 »

zateznistub wrote:
plejka2 wrote:Pa sta ja znam realno gledajuci mozda neko misli da ce sa tim sto nece vise kupovat kod njega cevape postici nesto....al mislim da lik ima svoje musterije i da ce svakako razvaljivat sa poslom kao sto je i do sada...

i opet da ponovim otac nije kriv sto mu je sve obezbjedio da bude i zivi ko covjek samo je mali kriv sto je izabro opciju da bude kreten.
Upravo otac i jeste kriv. Zar mu sandžačka krv nije mogla dozvoliti nista manje od mercedesa?
Vidis da mu je kupio nesto manje sigurno bi pri ovakvoj brzini,udarcu zavrsio ko ova djevojka.Neznam svako ima pravo na svoje misljenje ja i dalje mislim da je najveca krivica u malom.Danasnji roditelji koji imaju para ce (mozda ne svi al vecina)obezbjedit svom djetetu vozacku i auto.Mozda to i jeste pogresno ali vidim da u svakoj imalo bogatijoj porodici je to slucaj.Ne samo kod nas nego i vani...
zateznistub

#61 Re: Bojkot

Post by zateznistub »

plejka2 wrote:
zateznistub wrote:

Upravo otac i jeste kriv. Zar mu sandžačka krv nije mogla dozvoliti nista manje od mercedesa?
Vidis da mu je kupio nesto manje sigurno bi pri ovakvoj brzini,udarcu zavrsio ko ova djevojka.Neznam svako ima pravo na svoje misljenje ja i dalje mislim da je najveca krivica u malom.Danasnji roditelji koji imaju para ce (mozda ne svi al vecina)obezbjedit svom djetetu vozacku i auto.Mozda to i jeste pogresno ali vidim da u svakoj imalo bogatijoj porodici je to slucaj.Ne samo kod nas nego i vani...
Apsolutno je tacno da je najveca krivica na njemu, no i cinjenica da mu je otac dao u ruke nesto sto mu po godinama i iskustvu (zivotnom i vozackom) ne pripada, govori u prilog da mu je otac itekako kriv.
Skyfox

#62 Re: Bojkot

Post by Skyfox »

nisam isao ni prije a def necu ni sada.
plejka2

#63 Re: Bojkot

Post by plejka2 »

zateznistub wrote: Apsolutno je tacno da je najveca krivica na njemu, no i cinjenica da mu je otac dao u ruke nesto sto mu po godinama i iskustvu (zivotnom i vozackom) ne pripada, govori u prilog da mu je otac itekako kriv.
Mislim da on nije jedini slucaj da takvih ima koliko hoces.U krajnjem slucaju za sta sluzi taj vozacki i polaganje?Necu ulazit u to jel mali polozio preko stele ili nije posto neznam a sto neznam o tome ne komentarisem.Znam isto tako da dosta moje raje koji su polozili taj vozacki su sjeli za volan i polako vozili dok nisu stekli malo vece iskustvo od tog sto pruzaju za vrijeme obuke.
Opet mali je napravio udes svojom krivicom jer je proso kroz crveno u gradu znaci gdje i nije neki problem uopste za voznju ako se ponasas normalno i u skladu sa dozvoljenom brzinom.
Druga je stvar sto bi mozda ti ili ja pored polozenog svoje djete odveo jedno mjesec dva na neki poligon ili slicno da se usteli vise al nisu svi kao mi.U tome jest mozda da kazem krivica roditelja.
Al dzaba mali ako je kreten mimo svega ce sjest za volan i glumit mangupa.Vozo ga ti po poligonima ili ne.
zateznistub

#64 Re: Bojkot

Post by zateznistub »

plejka2 wrote:
zateznistub wrote: Apsolutno je tacno da je najveca krivica na njemu, no i cinjenica da mu je otac dao u ruke nesto sto mu po godinama i iskustvu (zivotnom i vozackom) ne pripada, govori u prilog da mu je otac itekako kriv.
Mislim da on nije jedini slucaj da takvih ima koliko hoces.U krajnjem slucaju za sta sluzi taj vozacki i polaganje?Necu ulazit u to jel mali polozio preko stele ili nije posto neznam a sto neznam o tome ne komentarisem.Znam isto tako da dosta moje raje koji su polozili taj vozacki su sjeli za volan i polako vozili dok nisu stekli malo vece iskustvo od tog sto pruzaju za vrijeme obuke.
Opet mali je napravio udes svojom krivicom jer je proso kroz crveno u gradu znaci gdje i nije neki problem uopste za voznju ako se ponasas normalno i u skladu sa dozvoljenom brzinom.
Druga je stvar sto bi mozda ti ili ja pored polozenog svoje djete odveo jedno mjesec dva na neki poligon ili slicno da se usteli vise al nisu svi kao mi.U tome jest mozda da kazem krivica roditelja.
Al dzaba mali ako je kreten mimo svega ce sjest za volan i glumit mangupa.Vozo ga ti po poligonima ili ne.
Ovdje si u pravu. Ali ja jednostavno ne shvatam roditelja koji ce dati u ruke balavcu onakvo auto.Ja cu svoje dijete uciti i nanauciti ne kako se vozi auto nego kako se ponasa na cesti.
Post Reply