Korisničkoime wrote:A englezi to igraju uber napadacki fudbal koji ne poznaje pojam odbrana ako su sta u ove tri utakmice uradili to je da su se branili.
Ima i toga ali npr. Grcima i ne zamjeram toliko što igraju onako nakaradno ne volim to ni njih ali ipak ljudi ne znaju i ne mogu drugačije, igraju ono što mogu koliko god to mogu ali Talijani i znaju i mogu samo što sami odluče kad im rezultat odgovora da počnu igrati ko Grci a to je najčešće minimalnih 1-0 tada ciljano idu na to da umrtve i unište utakmicu. To je već kod njih program dugi niz godina. Englezi se trude igraju što znaju i mogu sa ovom ekipom zato i ne zamjeram puno njihovu sklonost odbrani.
Kako je Prandelli preuzeo Italiju odgledao sam 95% utakmica Azzura(mozda sam fulo 1 ili 2 utakmice), bilo da su prijateljske utakmice bilo da su kvalifikacije. Niti u jednoj od tih utakmica Italija nije igrala defanzivno, vecinom je to bio napadacki fudbal baziran na kratkim pasovima i drzanju lopte u svojim nogama. Defanziva kod talijana je stereotip i raja ih zbog toga ne gotivi ali uglavnom su oni prevazisli takav nacin igre.
Evo i sada na prvenstvu su pokazali da nisu defanzivno orijentirani vec su se odmah napadali i isli naprijed, problem je sto u kasnijim fazama utakmice psihicki padnu pa to izgleda da se brane i spasavaju zivu glavu. Da li bi isto nazvao talijane defanzivcima da su na sve tri utakmice zabili 2-3 komada u prvom poluvremenu(sto su objektivno i mogli s obzirom na stvorene sanse) i da se kasnije odvijao isto rasplet situacije. Ne. Onda bi bila prica talijani se ne brane nego igraju koliko im je potrebno.
Ja ne odbacujem cinjenicu da talijani znaju igrati defanzivu ali sam 100% ubjedjen da njihova trenutna taktika nije bazirana na "ne primiti gol" vec "zabiti sto vise".
A i sam si kontradiktoran, ne volis talijane zbog njihove defanzivnosti a gotivis engleze jer ne znaju i ne mogu drugacije nego odbrambeno igrati
Mada nebitno, jasno je meni zasto s talijani mrski raji a to je zato sto uvijek nadju nacin da pobjede i okrenu stvari u svoju korist. Meni su oni dragi, kraljevi su drame, od gotovine prave veresiju u sekundi i opet se vracaju na pobjednicki put. Pracenje njihovih utakmica obiluje emocijama svake vrste....
Forza Italia!!!