Sve je OK,samo sto "prodaju HSP"..pa nisu je trebali ni kupovati..sta ce im ta "U" desnica.Skijaš wrote:kritikujem :JThomas wrote:vala koliko vidim i madner je malo ohanuo s podrškom. samo skijašev optimizam ne umire, al' polako, biće ovo i gore.
-zapošljavanje rodbine i prijatelja SDP kadra
-otvaranje kase mafijašima profila Damira Fazlića
-loš rezultat u izgradnji infrastrukture
-katastrofalnu kadrovsku politiku (Mesihović, Nikšić i slični)
-aroganciju prema bazi (Bosanski Petrovac i slično)
-popuštanje Dodiku po skoro svim zahtjevima koje je imao
-popuštanje Čoviću tokom formiranja državne vlasti
-prodaju HSP-a
itd
podržavam :
-reviziju koju predvodi Helezovo ministarstvo
-odbranu ulaska u hrvatsku kvotu na entitetskom nivou
I zbog ove dvije zadnje stavke, mene se predstavlja kao nekakvog SDP fanatika !?!?Ne trebamo biti radikali ni u podršci ni u pljuvanju.
SDP + 2 HDZ-a
- denideni
#51 Re: SDP + 2 HDZ-a
- JThomas
#52 Re: SDP + 2 HDZ-a
e šta ću ja kad ga ne dijelim i kad sam razočaran. a od mog optimizma ili pesimizma svakako nikome ni u džep ni iz džepa.
- Skijaš
#53 Re: SDP + 2 HDZ-a
Današnji HSP je zdraviji od današnjeg HDZ-a i puno zdraviji recimo od SDS-a ili SNSD-a. Pokazali su više spremnosti za dijalog sa Sarajevom nego bilo koja druga stranka i sramotno je ovo što im se priprema.denideni wrote:Sve je OK,samo sto "prodaju HSP"..pa nisu je trebali ni kupovati..sta ce im ta "U" desnica.Skijaš wrote:kritikujem :JThomas wrote:vala koliko vidim i madner je malo ohanuo s podrškom. samo skijašev optimizam ne umire, al' polako, biće ovo i gore.
-prodaju HSP-a
itd
podržavam :
I zbog ove dvije zadnje stavke, mene se predstavlja kao nekakvog SDP fanatika !?!?Ne trebamo biti radikali ni u podršci ni u pljuvanju.
- Skijaš
#54 Re: SDP + 2 HDZ-a
Ne znam kad je to pesimizam postao nešto čega su se ljudi prestali sramiti i što otvoreno šire. To nije pozitivna vrijednost, to meni izgleda kao da kažeš da mokriš u krevetJThomas wrote:e šta ću ja kad ga ne dijelim i kad sam razočaran. a od mog optimizma ili pesimizma svakako nikome ni u džep ni iz džepa.
- JThomas
#55 Re: SDP + 2 HDZ-a
e izvini, sad već malo na kandida bacaš...
-
veleno
#56 Re: SDP + 2 HDZ-a
Nije li ipak "U" desnica bolja od nacističkog HDZ-a?denideni wrote:Sve je OK,samo sto "prodaju HSP"..pa nisu je trebali ni kupovati..sta ce im ta "U" desnica.Skijaš wrote:kritikujem :JThomas wrote:vala koliko vidim i madner je malo ohanuo s podrškom. samo skijašev optimizam ne umire, al' polako, biće ovo i gore.
-prodaju HSP-a
itd
podržavam :
Valjda uvijek treba manje zlo birati.
- ultima_palabra
#57 Re: SDP + 2 HDZ-a
JThomas wrote:e izvini, sad već malo na kandida bacaš...
- v33
#58 Re: SDP + 2 HDZ-a
ako moze bez SDA onda mozda bolje sa HDZom, ali SDP hocel' ikada krenuti optuznice protiv SDA krimosa sto jos od rata kradu gdje god mogu?!?!?!?!?!

- cyprus
#59 Re: SDP + 2 HDZ-a
Kakva god rekonstrukcija da bude, neka bude, meni je samo pravo žao što se to sve moglo odmah nakon izbora uradit, a ne stvarati onakvu krizu vlasti i homogenizaciju etničkih torova 
- Skijaš
#60 Re: SDP + 2 HDZ-a
Pa moglo je da se HDZ htio odreći monopola nad hrvatskom kvotom.cyprus wrote:Kakva god rekonstrukcija da bude, neka bude, meni je samo pravo žao što se to sve moglo odmah nakon izbora uradit, a ne stvarati onakvu krizu vlasti i homogenizaciju etničkih torova
- v33
#61 Re: SDP + 2 HDZ-a
da li je moglo sa SBB, HSP i Lijanovicima a bez SDA?Skijaš wrote:Pa moglo je da se HDZ htio odreći monopola nad hrvatskom kvotom.cyprus wrote:Kakva god rekonstrukcija da bude, neka bude, meni je samo pravo žao što se to sve moglo odmah nakon izbora uradit, a ne stvarati onakvu krizu vlasti i homogenizaciju etničkih torova
jer ako je moglo onda do ove situacije nije moralo doci. mogao je SDP odmah u vlast sa SBBom. jest da ga na pocetku niko nebi volio radi te odluke, ali da su sad nakon izbora do sada bolje radili, narod bi to primjetio...
- Skijaš
#62 Re: SDP + 2 HDZ-a
Taj izbor između Tihića i Radončića jeste težak jer se radi o približno jednako lošim opcijama, ali to je tih dana ipak bila sporedna dilema. Fokus je bio na odbijanju ultimatuma HDZ-a vezano za hrvatsku kvotu.v33 wrote:da li je moglo sa SBB, HSP i Lijanovicima a bez SDA?Skijaš wrote:Pa moglo je da se HDZ htio odreći monopola nad hrvatskom kvotom.cyprus wrote:Kakva god rekonstrukcija da bude, neka bude, meni je samo pravo žao što se to sve moglo odmah nakon izbora uradit, a ne stvarati onakvu krizu vlasti i homogenizaciju etničkih torova
jer ako je moglo onda do ove situacije nije moralo doci. mogao je SDP odmah u vlast sa SBBom. jest da ga na pocetku niko nebi volio radi te odluke, ali da su sad nakon izbora do sada bolje radili, narod bi to primjetio...
- vaučer
#63 Re: SDP + 2 HDZ-a
JThomas wrote:e izvini, sad već malo na kandida bacaš...
- MuaDib
#64 Re: SDP + 2 HDZ-a
HDZ će dobiti 5 ministarskih mjesta, s tim da je jedno iz srpske kvote.
NSRzB će dobiti ministarstvo poljoprivrede, s tim da će ministar finansija sada biti dopremijer.
SDP će preuzeti još jedno ministarstvo, koje je vodio SDA kadar.
A SBB preostalo.
NSRzB će dobiti ministarstvo poljoprivrede, s tim da će ministar finansija sada biti dopremijer.
SDP će preuzeti još jedno ministarstvo, koje je vodio SDA kadar.
A SBB preostalo.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#65 Re: SDP + 2 HDZ-a
Bar ima stav za razliku od forumskih komentatora koji sms poruke dužine postova komentiraju sa visine sve i svakog. A posta sem na temi za ginis.. nigdjeJThomas wrote:e izvini, sad već malo na kandida bacaš...
-
SA 071
#66 Re: SDP + 2 HDZ-a
To znaci da ce SDP imati ministre iz sva tri naroda na nacin da ce SDP-ov ministar iz srpskog naroda "ispucati" dio "srpske kvote", a ministri bosnjaci i hrvati ce ispucavati "bosnjacku kvotu". A HDZ-ovi ce sami "ispucavati" "hrvatsku kvotu" u potpunosti, svih 5 pozicija.Skijaš wrote:Čekaj, pa zašto onda SDP daje saopštenje za javnost u kojem se navodi da je s HDZ-om postignut dogovor po kojem SDP ima ministre iz sva tri naroda ? Hoćeš reći da lažu ?SA 071 wrote:Malo iskrivljujes cinjenice. Prije godinu i po Covic je trazio svih pet hrvatskih pozicija u vladi, a Zlatko mu nudio 4 (i molio Boga da Covic to ne prihvati). Nakon godinu i po Zlatko mu daje svih 5 pozicija, a kao bonus za "dusevnu bol i izgubljenu dobit" daje "hrvatskim strankama" jos koje mjesto iz "bosnjacke kvote".Skijaš wrote:
SDP je prije godinu i po pristao na kompromisni prijedlog po kojem bi HDZ dobio četiri od pet pozicija iz hrvatske kvote. Četiri od pet. A to ne izgleda kao pokušaj izbacivanja. Godinu i po nakon toga Čović mijenja stav i pristaje na to, a ti kritikuješ SDP zbog nedosljednosti ? Ima sasvim dovoljno primjera zbog kojih se može i treba kritikovati SDP. Ovo o čemu ti govoriš nije jedan od tih.
A takvo je saopstenje jer smo u dobu lazi i prevara. Nije im ovo prvi put...
- Corto Maltese
#67 Re: SDP + 2 HDZ-a
Isprazni šarmer Zlatko L. u svom najboljem izdanju. I jednom istinitom.SA 071 wrote: To znaci da ce SDP imati ministre iz sva tri naroda na nacin da ce SDP-ov ministar iz srpskog naroda "ispucati" dio "srpske kvote", a ministri bosnjaci i hrvati ce ispucavati "bosnjacku kvotu". A HDZ-ovi ce sami "ispucavati" "hrvatsku kvotu" u potpunosti, svih 5 pozicija.
-
SA 071
#68 Re: SDP + 2 HDZ-a
Canton wrote:Kako ja ne vidim to odstupanje? HDZ je trazio i dobit ce 5 ministarstava. SDP ce vjerovatno jedno "bosnjacko" mjesto pretvoriti u "hrvatsko" i eto te kvazi multietnicnosti. Tako su mogli i nakon izbora uradit.Skijaš wrote:U tom slučaju, da sam ja HSP-ovac, sam bih predložio izbacivanje HSP-a iz vlasti. Jer ovdje se ipak dešava nešto revolucionarno, a to je odstupanje HDZ-a od monopola nad hrvatskom kvotom i na entitetskom nivou. Zbog tog se prije godinu dana prijetilo ratom i raspadom zemlje. Ono što mi smeta jeste činjenica da Lagumdžija organizuje taj proces izbacivanja, a sve ostalo štima i prihvatljivo je.volta dzontra wrote:vrlo jednostavno....HDZ popusta jer je Cova spreman na koncesije ako je koncesija jasna....propast Platforme i pisanje po HSP....
-
cindrlimindrli
#69 Re: SDP + 2 HDZ-a
Pa da bi ovo izbjegao ostalo ti je da formiras ultranacisticku bosnjacku stranku koja ce se opredijeliti zaCorto Maltese wrote:Isprazni šarmer Zlatko L. u svom najboljem izdanju. I jednom istinitom.SA 071 wrote: To znaci da ce SDP imati ministre iz sva tri naroda na nacin da ce SDP-ov ministar iz srpskog naroda "ispucati" dio "srpske kvote", a ministri bosnjaci i hrvati ce ispucavati "bosnjacku kvotu". A HDZ-ovi ce sami "ispucavati" "hrvatsku kvotu" u potpunosti, svih 5 pozicija.
stvaranje etnicki ciste drzave u kojoj se niko nece morati blamirati ko je koje nacionalnosti na ministarskim
pozicijama.
-
SA 071
#70 Re: SDP + 2 HDZ-a
kamen spoticanja wrote:sta da cekam,da naprave treci i hrvatski kanal,autoput kroz pocitelj a balijsko mjesto u vladi daju lijanovicu ...dobro...sta jos da cekam...invaziju malih zelenihSkijaš wrote:
Pa HDZ je napravio ustupak i zato rekonstrukcija. Ne znam šta bi se dobilo pravljenjem monoetničkih TV kanala o državnom trošku. Sačekaj malo, bilo je likovanja i zbog vijesti s HDZ-ovog portala "vijesti.ba" o Lagumdžijinom obećavanju Trećeg.
daj ba skijas,cool si lik al zar mislis da je 98% forumasa maloumno pa ne shvataju sta slucajni prolaznik radi?
-
Nass
#71 Re: SDP + 2 HDZ-a
Samo me sa tehnicke strane zanima, kako se od npr. bosnjackog mjesta pravi hrvatsko? Nisam znala da to moze.....
-
SA 071
#72 Re: SDP + 2 HDZ-a
Ovdje nisi u pravu. Na zalost, SDA, a pogotovo SBiH nikada nisu ni pomisljali na ovakvo nesto. Da jesu vec bi im za ovih 15 godina valjda to omogucili...Skijaš wrote:
samo kažem da ne treba baratati špekulacijama o prodaji države kao s činjenicama. Moguće je da SDP izda državu pristankom na monoetničke izborne jedinice ili monoetničke TV kanale, ali za sada to ne rade. Jer budimo realni, iza velikog dijela te agitacije o navodnom izdajništvu SDP-a stoje poraženi silajdžićevci i tihićevci. A njihov stranački fanatizam ne mogu prihvatiti kao konstruktivnu kritiku.
Uostalom, SDA ima mehanizme da blokira eventualnu izdaju, pa neka se takmiče u patriotizmu. Od tog država može imati samo korist.
- Skijaš
#73 Re: SDP + 2 HDZ-a
Ustav FBiHSA 071 wrote:To znaci da ce SDP imati ministre iz sva tri naroda na nacin da ce SDP-ov ministar iz srpskog naroda "ispucati" dio "srpske kvote", a ministri bosnjaci i hrvati ce ispucavati "bosnjacku kvotu". A HDZ-ovi ce sami "ispucavati" "hrvatsku kvotu" u potpunosti, svih 5 pozicija.Skijaš wrote:Čekaj, pa zašto onda SDP daje saopštenje za javnost u kojem se navodi da je s HDZ-om postignut dogovor po kojem SDP ima ministre iz sva tri naroda ? Hoćeš reći da lažu ?SA 071 wrote:
Malo iskrivljujes cinjenice. Prije godinu i po Covic je trazio svih pet hrvatskih pozicija u vladi, a Zlatko mu nudio 4 (i molio Boga da Covic to ne prihvati). Nakon godinu i po Zlatko mu daje svih 5 pozicija, a kao bonus za "dusevnu bol i izgubljenu dobit" daje "hrvatskim strankama" jos koje mjesto iz "bosnjacke kvote".
AMANDMAN XLIV
Minimalna zastupljenost u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine u prijelaznom periodu do potpune provedbe Aneksa 7.
(l) Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (premijer/predsjednik Vlade i šesnaest ministara) sastoji se od osam ministara iz reda bošnjačkog, pet ministara iz reda hrvatskog i tri ministra iz reda srpskog naroda. Jednog ministra iz reda ostalih može imenovati premijer/predsjednik Vlade iz kvote najbrojnijeg konstitutivnog naroda. Vlada ima i premijera/predsjednika Vlade koji ima dva zamjenika, iz različitih konstitutivnih naroda, koji se biraju iz reda ministara.
Tvrdiš da će Lagumdžija, da bi zadovoljio formu, prekršiti Ustav ?
- Skijaš
#74 Re: SDP + 2 HDZ-a
Ovakvo šta ?SA 071 wrote:Ovdje nisi u pravu. Na zalost, SDA, a pogotovo SBiH nikada nisu ni pomisljali na ovakvo nesto. Da jesu vec bi im za ovih 15 godina valjda to omogucili...Skijaš wrote:
samo kažem da ne treba baratati špekulacijama o prodaji države kao s činjenicama. Moguće je da SDP izda državu pristankom na monoetničke izborne jedinice ili monoetničke TV kanale, ali za sada to ne rade. Jer budimo realni, iza velikog dijela te agitacije o navodnom izdajništvu SDP-a stoje poraženi silajdžićevci i tihićevci. A njihov stranački fanatizam ne mogu prihvatiti kao konstruktivnu kritiku.
Uostalom, SDA ima mehanizme da blokira eventualnu izdaju, pa neka se takmiče u patriotizmu. Od tog država može imati samo korist.
- Corto Maltese
#75 Re: SDP + 2 HDZ-a
Što ja? Pa ja sam prokazani ustaša, HDZ-ovac, pardon- četnik, to jest komunjara- jugonostalgičar, dakle NS-ovac sa dna kace... tolikim etiketama me zakitiše da ne mogu ni popamtiti.cindrlimindrli wrote:Pa da bi ovo izbjegao ostalo ti je da formiras ultranacisticku bosnjacku stranku koja ce se opredijeliti zaCorto Maltese wrote:Isprazni šarmer Zlatko L. u svom najboljem izdanju. I jednom istinitom.SA 071 wrote: To znaci da ce SDP imati ministre iz sva tri naroda na nacin da ce SDP-ov ministar iz srpskog naroda "ispucati" dio "srpske kvote", a ministri bosnjaci i hrvati ce ispucavati "bosnjacku kvotu". A HDZ-ovi ce sami "ispucavati" "hrvatsku kvotu" u potpunosti, svih 5 pozicija.
stvaranje etnicki ciste drzave u kojoj se niko nece morati blamirati ko je koje nacionalnosti na ministarskim
pozicijama.