SDP + 2 HDZ-a

denideni

#51 Re: SDP + 2 HDZ-a

Post by denideni »

Skijaš wrote:
JThomas wrote:vala koliko vidim i madner je malo ohanuo s podrškom. samo skijašev optimizam ne umire, al' polako, biće ovo i gore.
kritikujem :
-zapošljavanje rodbine i prijatelja SDP kadra
-otvaranje kase mafijašima profila Damira Fazlića
-loš rezultat u izgradnji infrastrukture
-katastrofalnu kadrovsku politiku (Mesihović, Nikšić i slični)
-aroganciju prema bazi (Bosanski Petrovac i slično)
-popuštanje Dodiku po skoro svim zahtjevima koje je imao
-popuštanje Čoviću tokom formiranja državne vlasti
-prodaju HSP-a
itd

podržavam :
-reviziju koju predvodi Helezovo ministarstvo
-odbranu ulaska u hrvatsku kvotu na entitetskom nivou

I zbog ove dvije zadnje stavke, mene se predstavlja kao nekakvog SDP fanatika !?!? :-D Ne trebamo biti radikali ni u podršci ni u pljuvanju.
Sve je OK,samo sto "prodaju HSP"..pa nisu je trebali ni kupovati..sta ce im ta "U" desnica.
JThomas

#52 Re: SDP + 2 HDZ-a

Post by JThomas »

e šta ću ja kad ga ne dijelim i kad sam razočaran. a od mog optimizma ili pesimizma svakako nikome ni u džep ni iz džepa.
Skijaš

#53 Re: SDP + 2 HDZ-a

Post by Skijaš »

denideni wrote:
Skijaš wrote:
JThomas wrote:vala koliko vidim i madner je malo ohanuo s podrškom. samo skijašev optimizam ne umire, al' polako, biće ovo i gore.
kritikujem :
-prodaju HSP-a
itd

podržavam :

I zbog ove dvije zadnje stavke, mene se predstavlja kao nekakvog SDP fanatika !?!? :-D Ne trebamo biti radikali ni u podršci ni u pljuvanju.
Sve je OK,samo sto "prodaju HSP"..pa nisu je trebali ni kupovati..sta ce im ta "U" desnica.
Današnji HSP je zdraviji od današnjeg HDZ-a i puno zdraviji recimo od SDS-a ili SNSD-a. Pokazali su više spremnosti za dijalog sa Sarajevom nego bilo koja druga stranka i sramotno je ovo što im se priprema.
Skijaš

#54 Re: SDP + 2 HDZ-a

Post by Skijaš »

JThomas wrote:e šta ću ja kad ga ne dijelim i kad sam razočaran. a od mog optimizma ili pesimizma svakako nikome ni u džep ni iz džepa.
Ne znam kad je to pesimizam postao nešto čega su se ljudi prestali sramiti i što otvoreno šire. To nije pozitivna vrijednost, to meni izgleda kao da kažeš da mokriš u krevet :-D Mislim, u redu je biti pesimista, nejasno mi je to otvoreno propagiranje istog kao nečeg normalnog i prihvatljivog.
JThomas

#55 Re: SDP + 2 HDZ-a

Post by JThomas »

e izvini, sad već malo na kandida bacaš...
veleno

#56 Re: SDP + 2 HDZ-a

Post by veleno »

denideni wrote:
Skijaš wrote:
kritikujem :
-prodaju HSP-a
itd

podržavam :

Nije li ipak "U" desnica bolja od nacističkog HDZ-a?

Valjda uvijek treba manje zlo birati.
ultima_palabra

#57 Re: SDP + 2 HDZ-a

Post by ultima_palabra »

JThomas wrote:e izvini, sad već malo na kandida bacaš...
:lol:
v33

#58 Re: SDP + 2 HDZ-a

Post by v33 »

ako moze bez SDA onda mozda bolje sa HDZom, ali SDP hocel' ikada krenuti optuznice protiv SDA krimosa sto jos od rata kradu gdje god mogu?!?!?!?!?! :-? :-D :bih:
cyprus

#59 Re: SDP + 2 HDZ-a

Post by cyprus »

Kakva god rekonstrukcija da bude, neka bude, meni je samo pravo žao što se to sve moglo odmah nakon izbora uradit, a ne stvarati onakvu krizu vlasti i homogenizaciju etničkih torova :oops:
Skijaš

#60 Re: SDP + 2 HDZ-a

Post by Skijaš »

cyprus wrote:Kakva god rekonstrukcija da bude, neka bude, meni je samo pravo žao što se to sve moglo odmah nakon izbora uradit, a ne stvarati onakvu krizu vlasti i homogenizaciju etničkih torova :oops:
Pa moglo je da se HDZ htio odreći monopola nad hrvatskom kvotom.
v33

#61 Re: SDP + 2 HDZ-a

Post by v33 »

Skijaš wrote:
cyprus wrote:Kakva god rekonstrukcija da bude, neka bude, meni je samo pravo žao što se to sve moglo odmah nakon izbora uradit, a ne stvarati onakvu krizu vlasti i homogenizaciju etničkih torova :oops:
da li je moglo sa SBB, HSP i Lijanovicima a bez SDA?

jer ako je moglo onda do ove situacije nije moralo doci. mogao je SDP odmah u vlast sa SBBom. jest da ga na pocetku niko nebi volio radi te odluke, ali da su sad nakon izbora do sada bolje radili, narod bi to primjetio...
Skijaš

#62 Re: SDP + 2 HDZ-a

Post by Skijaš »

v33 wrote:
Skijaš wrote:
da li je moglo sa SBB, HSP i Lijanovicima a bez SDA?

jer ako je moglo onda do ove situacije nije moralo doci. mogao je SDP odmah u vlast sa SBBom. jest da ga na pocetku niko nebi volio radi te odluke, ali da su sad nakon izbora do sada bolje radili, narod bi to primjetio...
Taj izbor između Tihića i Radončića jeste težak jer se radi o približno jednako lošim opcijama, ali to je tih dana ipak bila sporedna dilema. Fokus je bio na odbijanju ultimatuma HDZ-a vezano za hrvatsku kvotu.
vaučer

#63 Re: SDP + 2 HDZ-a

Post by vaučer »

:-D Odlično..
MuaDib

#64 Re: SDP + 2 HDZ-a

Post by MuaDib »

HDZ će dobiti 5 ministarskih mjesta, s tim da je jedno iz srpske kvote.
NSRzB će dobiti ministarstvo poljoprivrede, s tim da će ministar finansija sada biti dopremijer.
SDP će preuzeti još jedno ministarstvo, koje je vodio SDA kadar.
A SBB preostalo.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#65 Re: SDP + 2 HDZ-a

Post by KatarinaKosaca »

Bar ima stav za razliku od forumskih komentatora koji sms poruke dužine postova komentiraju sa visine sve i svakog. A posta sem na temi za ginis.. nigdje :roll:
SA 071

#66 Re: SDP + 2 HDZ-a

Post by SA 071 »

Skijaš wrote:
SA 071 wrote:
Skijaš wrote:
SDP je prije godinu i po pristao na kompromisni prijedlog po kojem bi HDZ dobio četiri od pet pozicija iz hrvatske kvote. Četiri od pet. A to ne izgleda kao pokušaj izbacivanja. Godinu i po nakon toga Čović mijenja stav i pristaje na to, a ti kritikuješ SDP zbog nedosljednosti ? Ima sasvim dovoljno primjera zbog kojih se može i treba kritikovati SDP. Ovo o čemu ti govoriš nije jedan od tih.
Malo iskrivljujes cinjenice. Prije godinu i po Covic je trazio svih pet hrvatskih pozicija u vladi, a Zlatko mu nudio 4 (i molio Boga da Covic to ne prihvati). Nakon godinu i po Zlatko mu daje svih 5 pozicija, a kao bonus za "dusevnu bol i izgubljenu dobit" daje "hrvatskim strankama" jos koje mjesto iz "bosnjacke kvote".
Čekaj, pa zašto onda SDP daje saopštenje za javnost u kojem se navodi da je s HDZ-om postignut dogovor po kojem SDP ima ministre iz sva tri naroda ? Hoćeš reći da lažu ?
To znaci da ce SDP imati ministre iz sva tri naroda na nacin da ce SDP-ov ministar iz srpskog naroda "ispucati" dio "srpske kvote", a ministri bosnjaci i hrvati ce ispucavati "bosnjacku kvotu". A HDZ-ovi ce sami "ispucavati" "hrvatsku kvotu" u potpunosti, svih 5 pozicija.

A takvo je saopstenje jer smo u dobu lazi i prevara. Nije im ovo prvi put...
Corto Maltese

#67 Re: SDP + 2 HDZ-a

Post by Corto Maltese »

SA 071 wrote: To znaci da ce SDP imati ministre iz sva tri naroda na nacin da ce SDP-ov ministar iz srpskog naroda "ispucati" dio "srpske kvote", a ministri bosnjaci i hrvati ce ispucavati "bosnjacku kvotu". A HDZ-ovi ce sami "ispucavati" "hrvatsku kvotu" u potpunosti, svih 5 pozicija.
Isprazni šarmer Zlatko L. u svom najboljem izdanju. I jednom istinitom. :D
SA 071

#68 Re: SDP + 2 HDZ-a

Post by SA 071 »

Canton wrote:
Skijaš wrote:
volta dzontra wrote:vrlo jednostavno....HDZ popusta jer je Cova spreman na koncesije ako je koncesija jasna....propast Platforme i pisanje po HSP....
U tom slučaju, da sam ja HSP-ovac, sam bih predložio izbacivanje HSP-a iz vlasti. Jer ovdje se ipak dešava nešto revolucionarno, a to je odstupanje HDZ-a od monopola nad hrvatskom kvotom i na entitetskom nivou. Zbog tog se prije godinu dana prijetilo ratom i raspadom zemlje. Ono što mi smeta jeste činjenica da Lagumdžija organizuje taj proces izbacivanja, a sve ostalo štima i prihvatljivo je.
Kako ja ne vidim to odstupanje? HDZ je trazio i dobit ce 5 ministarstava. SDP ce vjerovatno jedno "bosnjacko" mjesto pretvoriti u "hrvatsko" i eto te kvazi multietnicnosti. Tako su mogli i nakon izbora uradit.
:thumbup: To je to. HDZ uzima sva hrvatska mjesta, a SDP od bosnjackog pravi hrvatsko i eto, zadovoljio je formu da je multikulti. A to sto od deklamovanja da niko nema ekskluzivitet na naciju (ni SDA, ni HDZ, ni SDS) nema nista, vec se prodaje magla i ublehe, nikom nista. I jos ima onih koji kao to "puse". Eee...
cindrlimindrli

#69 Re: SDP + 2 HDZ-a

Post by cindrlimindrli »

Corto Maltese wrote:
SA 071 wrote: To znaci da ce SDP imati ministre iz sva tri naroda na nacin da ce SDP-ov ministar iz srpskog naroda "ispucati" dio "srpske kvote", a ministri bosnjaci i hrvati ce ispucavati "bosnjacku kvotu". A HDZ-ovi ce sami "ispucavati" "hrvatsku kvotu" u potpunosti, svih 5 pozicija.
Pa da bi ovo izbjegao ostalo ti je da formiras ultranacisticku bosnjacku stranku koja ce se opredijeliti za
stvaranje etnicki ciste drzave u kojoj se niko nece morati blamirati ko je koje nacionalnosti na ministarskim
pozicijama.
SA 071

#70 Re: SDP + 2 HDZ-a

Post by SA 071 »

kamen spoticanja wrote:
Skijaš wrote:
Pa HDZ je napravio ustupak i zato rekonstrukcija. Ne znam šta bi se dobilo pravljenjem monoetničkih TV kanala o državnom trošku. Sačekaj malo, bilo je likovanja i zbog vijesti s HDZ-ovog portala "vijesti.ba" o Lagumdžijinom obećavanju Trećeg.
sta da cekam,da naprave treci i hrvatski kanal,autoput kroz pocitelj a balijsko mjesto u vladi daju lijanovicu ...dobro...sta jos da cekam...invaziju malih zelenih
daj ba skijas,cool si lik al zar mislis da je 98% forumasa maloumno pa ne shvataju sta slucajni prolaznik radi?
:D
Nass

#71 Re: SDP + 2 HDZ-a

Post by Nass »

Samo me sa tehnicke strane zanima, kako se od npr. bosnjackog mjesta pravi hrvatsko? Nisam znala da to moze.....
SA 071

#72 Re: SDP + 2 HDZ-a

Post by SA 071 »

Skijaš wrote:
:-D samo kažem da ne treba baratati špekulacijama o prodaji države kao s činjenicama. Moguće je da SDP izda državu pristankom na monoetničke izborne jedinice ili monoetničke TV kanale, ali za sada to ne rade. Jer budimo realni, iza velikog dijela te agitacije o navodnom izdajništvu SDP-a stoje poraženi silajdžićevci i tihićevci. A njihov stranački fanatizam ne mogu prihvatiti kao konstruktivnu kritiku.

Uostalom, SDA ima mehanizme da blokira eventualnu izdaju, pa neka se takmiče u patriotizmu. Od tog država može imati samo korist.
Ovdje nisi u pravu. Na zalost, SDA, a pogotovo SBiH nikada nisu ni pomisljali na ovakvo nesto. Da jesu vec bi im za ovih 15 godina valjda to omogucili...
Skijaš

#73 Re: SDP + 2 HDZ-a

Post by Skijaš »

SA 071 wrote:
Skijaš wrote:
SA 071 wrote:
Malo iskrivljujes cinjenice. Prije godinu i po Covic je trazio svih pet hrvatskih pozicija u vladi, a Zlatko mu nudio 4 (i molio Boga da Covic to ne prihvati). Nakon godinu i po Zlatko mu daje svih 5 pozicija, a kao bonus za "dusevnu bol i izgubljenu dobit" daje "hrvatskim strankama" jos koje mjesto iz "bosnjacke kvote".
Čekaj, pa zašto onda SDP daje saopštenje za javnost u kojem se navodi da je s HDZ-om postignut dogovor po kojem SDP ima ministre iz sva tri naroda ? Hoćeš reći da lažu ?
To znaci da ce SDP imati ministre iz sva tri naroda na nacin da ce SDP-ov ministar iz srpskog naroda "ispucati" dio "srpske kvote", a ministri bosnjaci i hrvati ce ispucavati "bosnjacku kvotu". A HDZ-ovi ce sami "ispucavati" "hrvatsku kvotu" u potpunosti, svih 5 pozicija.

Ustav FBiH
AMANDMAN XLIV

Minimalna zastupljenost u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine u prijelaznom periodu do potpune provedbe Aneksa 7.

(l) Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (premijer/predsjednik Vlade i šesnaest ministara) sastoji se od osam ministara iz reda bošnjačkog, pet ministara iz reda hrvatskog i tri ministra iz reda srpskog naroda. Jednog ministra iz reda ostalih može imenovati premijer/predsjednik Vlade iz kvote najbrojnijeg konstitutivnog naroda. Vlada ima i premijera/predsjednika Vlade koji ima dva zamjenika, iz različitih konstitutivnih naroda, koji se biraju iz reda ministara.

Tvrdiš da će Lagumdžija, da bi zadovoljio formu, prekršiti Ustav ?
Skijaš

#74 Re: SDP + 2 HDZ-a

Post by Skijaš »

SA 071 wrote:
Skijaš wrote:
:-D samo kažem da ne treba baratati špekulacijama o prodaji države kao s činjenicama. Moguće je da SDP izda državu pristankom na monoetničke izborne jedinice ili monoetničke TV kanale, ali za sada to ne rade. Jer budimo realni, iza velikog dijela te agitacije o navodnom izdajništvu SDP-a stoje poraženi silajdžićevci i tihićevci. A njihov stranački fanatizam ne mogu prihvatiti kao konstruktivnu kritiku.

Uostalom, SDA ima mehanizme da blokira eventualnu izdaju, pa neka se takmiče u patriotizmu. Od tog država može imati samo korist.
Ovdje nisi u pravu. Na zalost, SDA, a pogotovo SBiH nikada nisu ni pomisljali na ovakvo nesto. Da jesu vec bi im za ovih 15 godina valjda to omogucili...
Ovakvo šta ?
Corto Maltese

#75 Re: SDP + 2 HDZ-a

Post by Corto Maltese »

cindrlimindrli wrote:
Corto Maltese wrote:
Pa da bi ovo izbjegao ostalo ti je da formiras ultranacisticku bosnjacku stranku koja ce se opredijeliti za
stvaranje etnicki ciste drzave u kojoj se niko nece morati blamirati ko je koje nacionalnosti na ministarskim
pozicijama.
Što ja? Pa ja sam prokazani ustaša, HDZ-ovac, pardon- četnik, to jest komunjara- jugonostalgičar, dakle NS-ovac sa dna kace... tolikim etiketama me zakitiše da ne mogu ni popamtiti.
Post Reply