Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#49952 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

glitch wrote: 28/01/2025 18:49
Uuuuuu ja se lozim na ovakve igre :ljulja:
Tito_i_Partija

#49953 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Nema frajera na temi heftama, ne znamo jel' živ il' mrtav, al' čim neko postavi nešto u vezi bildanja, kraftanja, bagera i ostalih pm, trči frajer na temu k'o matori fudbaleri u Saudijsku Arabiju.

Pa zar te nije stid? :D
Chmoljo

#49954 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Nisi zavirivo na politici. Tamo sam itekako ziv :D

Igram trenutno igre koje mi mozak odmaraju: Dave the diver i vrlo ugodno iznenadjenje Dysmantle.

Ne moras guglati ovu drugu, nece ti se svidjeti :lol:
nepass1

#49955 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

Chmoljo wrote: 28/01/2025 18:54
glitch wrote: 28/01/2025 18:49
Uuuuuu ja se lozim na ovakve igre :ljulja:
Ne znam bas koliko ce ovo biti ko na traileru. Bice bruka bugova to je sigurno :D
Svakako na prvoj akciji kupujem mada ni snowrunner nisam kompletirao nakon 700+ sati
glitch

#49956 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by glitch »

https://blog.playstation.com/2025/01/29 ... mes-on-pc/

An account for PlayStation Network will become optional for these titles on PC. Players who still opt to sign into a PlayStation Network account will also enjoy added benefits like trophies and friend management.

Dodjose pameti konacno.
Averus

#49957 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

A region lock?

Fuck Sony
DonieBrasco

#49958 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Nikad nisam igrao No Mans Sky i iskreno da pocnem ne znam gdje bi poceo kad bi probao da igram, jako mi konfuzno ovaj bro planeta (uznierzum) i cemu je svrha svega toga, kako oni to prave tj. kako game-engine i predpostavaljam AI na neki nacin to sve generira. Znam da ima neka prica, questovi, nadam se kampanja ali opet tako masivno nadam se da nije samo kozmetika i kozmetika - repetativno istrazivanje unvierzuma.

igra li ko i kakvo je iskustvo ?
Peacean

#49960 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Kako bi bilo dobro kada bi odradili Dino Crisis kao RE 2 i 3. Malo priču da urede i bio bi hit :-D
Chmoljo

#49961 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

DonieBrasco wrote: 29/01/2025 18:20

Nikad nisam igrao No Mans Sky i iskreno da pocnem ne znam gdje bi poceo kad bi probao da igram, jako mi konfuzno ovaj bro planeta (uznierzum) i cemu je svrha svega toga, kako oni to prave tj. kako game-engine i predpostavaljam AI na neki nacin to sve generira. Znam da ima neka prica, questovi, nadam se kampanja ali opet tako masivno nadam se da nije samo kozmetika i kozmetika - repetativno istrazivanje unvierzuma.

igra li ko i kakvo je iskustvo ?
igra je stekla kultni status. od jednog smeća došli su na nivo sasvim dobre igre gdje možeš ulupati neograničen broj sati.

ono što je najbolje, sjeli su i skontali: hajmo popraviti ovo što smo zasrali i možda nam ljudi halale. i jesu. popravil isu igru maksimalno. dan danas kao što vidiš ubacuju apdejte, dodaju razne zajebancije da se ima šta raditi. što se tiče kampanje, ona je više za uvođenje u svijet NMS nego što ima neku odličnu priču koja nije već ispričana. zaboravi na neke priče, bačen si u svemir i radiš šta ti je volja: hoš li ganjati tu priču pa poslije skontati na čemu si, ili ćeš graditi baze po raznim planetama gdje ćeš rudariti sirovine, ili kupovati brodove koji su poprilično skupi pa restaurirati i prodavati, ili kupovati trgovačke brodove pa ih slati u misije, ili praviti bazu na jednom od teretnih brodova, ili ići na zbirno mjesto i onda sa drugima odrađivati questove, do tebe je.

stalno ubacuju nove stvari da igra ne bude repetetivna. bukvalno segment po segment uzimaju i mijenjaju ili dodaju nešto novo i bolje. ja sam je nekoliko puta započinjao i iskreno nikad se toliko udubio da je detaljno proučim, a malo me nerviralo i što moj komp nije više mogao podnijeti grafičke zahtjeve pa sam neko vrijeme igrao na GFN, ali nije to to. opet ću kad zbavim novu konfu probati. ja sam pomalo onaj lik koji uživa u Simsima dok kreiram lik i gradim kuću. kad počne igra dojadi mi :D

uglavnom, nije preporuka onima koji traže priču i kontekst. igra je odlična za kreativce koji uživaju građenju, uspostavljanju sistema (ne znam kako bih nazvao tu opsesiju :D) i nije preporučljiva kompleticionistima. izginuće na njoj :D

ne znam jesam li ti uspio približiti, ali NMS developeri zaista zaslužuju veliki respekt jer su napravili pitu od govana.
DonieBrasco

#49962 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Hvala na odgovoru treba se mentalno pripremiti za to obzriom da je vremenski iscrpcno pogotovo za nove igrace.
Chmoljo

#49963 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

ne bi ti bilo loše odgledati koji YT video tipa: 10-15-20 stvari koje sam trebao znati prije nego sam počeo igrati NMS.

dosta ti može pomoći da ne nabasavaš sam na odgovore već da ti odmah objasne neke mehanike. ili počni sa main questom, pa onda skontaj gdje si i šta si.
Riddle

#49964 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

vaučer wrote: 27/01/2025 22:27
Riddle wrote: 27/01/2025 17:02
vaučer wrote: 23/01/2025 05:47 Čak sam mislio i odigrati to a onda POE2…. Nisam takao ništa drugo otkad je izašla.
Pričaj mi malo kakvi su dojmovi? Isplati li se kupiti ovo, kakav je party gameplay i slično?
Ne igram ja multiplayer vele. Za early access više nego vrijedi kupiti. Ja sam utukao vec 100+ sati i jos mi je drama i zabavno. Malo je choppy na konzoli, ali ako mlatiš na pc-u ok sve. Kampanja je super i za 10, endgame malo nedorađen ali radi se. Uglavnom otkad je izašlo nisam ništa drugo igrao, stvarno super time sink.
Mene multiplayer najviše i zanima.

Vidim da izgleda dobro i svaki review je pozitivan, ali ću sačekati da izađe što će vjerovatno biti negdje na ljeto. Imam šta igrati do tada.
Riddle

#49965 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Chmoljo wrote: 29/01/2025 20:58 ne bi ti bilo loše odgledati koji YT video tipa: 10-15-20 stvari koje sam trebao znati prije nego sam počeo igrati NMS.

dosta ti može pomoći da ne nabasavaš sam na odgovore već da ti odmah objasne neke mehanike. ili počni sa main questom, pa onda skontaj gdje si i šta si.
Jarane, kako ja mrzim kad se tako nešto objavi. Ili ono before you buy, easy start, get rich quick... :-)

Danas si mi rekao da ćeš igrati RDR2 kad mašina stigne. Ni u kojem slučaju ovako nešto nemoj gledati bez obzira što nešto ne možeš naći. Najbolje oružje, lokacija nekog blaga... Ne. Traži sam ili radi nešto drugo. Živi igru.
Chmoljo

#49966 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Riddle wrote: 29/01/2025 21:06
Chmoljo wrote: 29/01/2025 20:58 ne bi ti bilo loše odgledati koji YT video tipa: 10-15-20 stvari koje sam trebao znati prije nego sam počeo igrati NMS.

Jarane, kako ja mrzim kad se tako nešto objavi. Ili ono before you buy, easy start, get rich quick... :-)

Danas si mi rekao da ćeš igrati RDR2 kad mašina stigne. Ni u kojem slučaju ovako nešto nemoj gledati bez obzira što nešto ne možeš naći. Najbolje oružje, lokacija nekog blaga... Ne. Traži sam ili radi nešto drugo. Živi igru.
Ovdje ima dosta nekih stvari koje mogu olaksati zivot ako se znaju a mnijem da smo svi manje vise milenijalci koji nemaju vremena napretek.

RDR je druga dimenzija potpuno jer je zivi svijet, a ovo je ipak proceduralni genericni.
Tabakmalac

#49967 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Averus wrote: 29/01/2025 18:01 A region lock?

Fuck Sony
Sasvim je moralno ploviti morem kad su u pitanju Sony naslovi, jer su im "ekskluzive" (pogotovo neće više biti kad počnu isti dan na PC izlazit kao na konzole) visoko budžetni filmovi sa malo ili nimalo gameplay-a. :lol:
DonieBrasco

#49968 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

BiH
Srbija
Crna Gora
Makedonija

Kosovo
Albanija
Armenija
Bjelorusija
Estonija
Gruzija
Latvija
Litvanija
Lihtenstajn
Moldavija
Monako
Dosta zemalja na tlu Europe nema PSN, ne znam ima li ovdje politke ili nekih trzisnih pravila, i sta je uslov da isti dođe kod nas i u region.
CharakterZnak

#49970 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by CharakterZnak »

Losa optimizacija Spajdermena. RTX 4090 se muči... i ima crashova
Peacean

#49971 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Na Epicu besplatna jedna poslastica, ovo mi je već dugo na wishlisti :D

https://store.epicgames.com/en-US/p/undying
Praetorious

#49972 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Praetorious »

Izvukao iz naftalina, zaboravljeni dragulj među pucačinama: Return to Castle Wolfenstein (2001). Svaka im čas kako su uspjeli strpati onoliku igru u samo 700-njak MB instalacionog fajla. Samo što mi je slika premračna čak i na najsvjetlijim postavkama, da mi je kako posvijetliti za nijansu-dvije, tek da vidim ko to, koga moga, puca na mene sa svih strana :D
Averus

#49973 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Praetorious wrote: 02/02/2025 17:53 Izvukao iz naftalina, zaboravljeni dragulj među pucačinama: Return to Castle Wolfenstein (2001). Svaka im čas kako su uspjeli strpati onoliku igru u samo 700-njak MB instalacionog fajla. Samo što mi je slika premračna čak i na najsvjetlijim postavkama, da mi je kako posvijetliti za nijansu-dvije, tek da vidim ko to, koga moga, puca na mene sa svih strana :D
AMD Adrenalin ima custom postavke za boju (možeš za svaku app/igru posebno podesiti), možda tako ako ti je AMD grafa

Mislim da i nVidia Control Panel ima, samo nisam siguran da li ima zasebno ono per app...

A da je RTCW odličan, jes' :D
Ja kontam kupiti na GoG, da imam DRM-Free. Znam da bi se moj stari obradovao da je opet igra
Tito_i_Partija

#49974 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Završio Dead Island 2, za oko 25 sati. Solidna, zabavna igra, al' ne vidim nikakvog pomaka naspram Techlandovog odličnog originala. Čak štaviše, skill sistem iz keca ovde ne postoji, i zamijenili su ga card-sistemom gdje biraš karte (koje nalaziš u svijetu ili dobijaš kroz level ups) da dobiješ određene abilities. Ovo je po meni veliki korak unazad i nije mi jasno zašto makar nisu ostavili skill sistem iz originala, ako već nisu imali ideja kako da ga unaprijede.

Al' eto, igra je meni bila zabavna jer ja lično volim ove igre lupanja zombija, baš ono da pustiš mozak na pašu i da uživaš.

Počinjem večeras sa State of Decay 2, da malo ostanemo u zombie fazonu al' ovaj put sa bejzbilding elementima. :-D
vaučer

#49975 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

Uskoro Civ 7 izlazi. ❤️
Post Reply