BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
papebih
#49951 Re: BHTelecom All About
Iko, ikakvih informacija o nekim promjenama u pretplatnickim paketima bht-a, mobilna mreza, xdsl. Mozda u mobilnoj neka pogodnost za korisnike koji bi potpisali ugovor a nemaju potrebe za mobitelom nego bi radje kakvih minuta, megabajta, manje pretplate itd, povecanje brzine na xdsl?
- Hyperthalamus
-
kakaljin
#49953 Re: BHTelecom All About
Eto napokon nekih promjena na internetu, za one koji su trazili promjene.Hyperthalamus wrote:https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5c9e7cf171f.html
- Rugafet
#49954 Re: BHTelecom All About
Kada vidiš brzine pa bacis oko na cijene pomislio bi covjek da je 2004 godina, a ono radi se o unapređenju i 2017 godini. Sve u svemu strašan napredak.
-
kakaljin
#49955 Re: BHTelecom All About
Evo ti cijene tvog telemachaRugafet wrote:Kada vidiš brzine pa bacis oko na cijene pomislio bi covjek da je 2004 godina, a ono radi se o unapređenju i 2017 godini. Sve u svemu strašan napredak.
http://telemach.ba/Internet/Internet-paketi
plus dodaj 18 KM za analogiju
Izracunato
10/1,5 ukupno 40 KM u telemachu
10/1 ukupno 29,90 KM u telecomu
18/1,8 ukupno 53 KM u telemachu
20/1 ukupno 39,90 KM u telecomu
60/3 ukupno 98 KM u telemachu
50/4 ukupno 59,90 KM u telecomu
90/4 ukupno 158 KM u telemachu
100/8 ukupno 99,90 KM u telecomu
Znaci jeftini je telecom nego telemach.
Ne spominjite pakete, vec samo internet.
- drug_profi
#49956 Re: BHTelecom All About
Ne mozes tako odvajati. Telemah nudi CATV i net. Ne ide jedno bez drugog.
Ispravna komparacija bi bila Moja TV sa netom vs Telemah neki duo Net paket.
Ono ok je ako nemas ili ne gledas TV. Onda daj samo NET i tu je ADSL BHT najisplativiji.
Medjutim svako ima TV i nekog provajdera te je onda ok uporediti tako.
Znaci u tvojim kompracijama je na strani Telemaha uvijek jos i usluga paketa od oko 70/80 tv kanala, za desetak maraka razlike
Ono ok je ako nemas ili ne gledas TV. Onda daj samo NET i tu je ADSL BHT najisplativiji.
Znaci u tvojim kompracijama je na strani Telemaha uvijek jos i usluga paketa od oko 70/80 tv kanala, za desetak maraka razlike
Last edited by drug_profi on 31/03/2017 09:32, edited 2 times in total.
- ElRe
#49957 Re: BHTelecom All About
Vidjecete ubrzo, da je jedina spas BH Telecoma u privatizaciji... Kakva gomila nesposobnjakovica.
- Filter
#49958 Re: BHTelecom All About
hmmm, gdje nalazite te cijene?kakaljin wrote:Evo ti cijene tvog telemachaRugafet wrote:Kada vidiš brzine pa bacis oko na cijene pomislio bi covjek da je 2004 godina, a ono radi se o unapređenju i 2017 godini. Sve u svemu strašan napredak.
Izracunato
na oficijelnim stoji
bh telecom 10/0.5 - 29.25KM
telemach 10/1.5 - 22KM
da ne bude zabune, pricam samo o internetu
- ElRe
#49959 Re: BHTelecom All About
Turska nema nista sa telekomima u svojoj drzavi jer su isti u privatnom vlasnistvu. Turk Cell je u vlasnistvu Telie i VimpelComa, a Turk Telekom u vlasnistvu Oger Telekoma. Vodafone je svakako svjetski igrac.
Bilo koji operator koji nije iz grupe Deutsche Telekoma, Telekom Austrije, Telenora ili Telekoma Slovenije ne bi imao interesa samo uci na trziste FBiH i biti izolovan od ostatka regije.
Naravno, investicioni fondovi su nesto drugo.
Bilo koji operator koji nije iz grupe Deutsche Telekoma, Telekom Austrije, Telenora ili Telekoma Slovenije ne bi imao interesa samo uci na trziste FBiH i biti izolovan od ostatka regije.
Naravno, investicioni fondovi su nesto drugo.
-
kakaljin
#49960 Re: BHTelecom All About
Pa uporedjivao sam samo internet, dok kod telemacha moras uzeti analognu da bi imao internet,drugi profil wrote:Ne mozes tako odvajati. Telemah nudi CATV i net. Ne ide jedno bez drugog.
Zato sam napisao da ne uporedjujem pakete, kao sto ti kazes i normalno kada bi se uporedjivali paketi onda bi isao DUO paketi sa moja tv net paketom,
-
ke_ma
#49961 Re: BHTelecom All About
fala vam telekome đe čuli i ne čuli
nije mala stvar povečati brzinu uploada sa 0.38 na 0.51 mb/s
samo tako nastavite pa ču i ja možda imati nekakav normalan upload,tamo neđže 2099
samo tako nastavite pa ču i ja možda imati nekakav normalan upload,tamo neđže 2099
-
kakaljin
#49962 Re: BHTelecom All About
PA na stranici telemacha su cijene interneta, a da bi imao internet moras imati i analognu koja kosta 18 KM i zato su ovakve cijene koje sam naveo u ukupnom zbiru.Filter wrote:hmmm, gdje nalazite te cijene?kakaljin wrote:Evo ti cijene tvog telemachaRugafet wrote:Kada vidiš brzine pa bacis oko na cijene pomislio bi covjek da je 2004 godina, a ono radi se o unapređenju i 2017 godini. Sve u svemu strašan napredak.
Izracunato
na oficijelnim stoji
bh telecom 10/0.5 - 29.25KM
telemach 10/1.5 - 22KM
da ne bude zabune, pricam samo o internetu
cijene telecoma su ovdje na linku https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5c9e7cf171f.html
- Filter
#49963 Re: BHTelecom All About
okkakaljin wrote: PA na stranici telemacha su cijene interneta, a da bi imao internet moras imati i analognu koja kosta 18 KM i zato su ovakve cijene koje sam naveo u ukupnom zbiru.
cijene telecoma su ovdje na linku https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5c9e7cf171f.html
sad gledam razliku izmedju tvog linka i ovog sto sam ja postavio...
za netflat 10, pola megabita uploada vise i skuplji 65kpf. pa sad... nisu se nesta pretrgli, al et, lijepo zvuci... unapredjenje...
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#49964 Re: BHTelecom All About
Nazalost nista novo u ponudi telekoma.
Korsitim Duo Net Grande i gledam nesto sa brzinom izmedju 30 i 40 Mb/s, opet mi telemach sa TVom ispada povoljnij, nego ADSL bez TV-a.
Za 43KM dobijem TV i internet, a kod telekoma za taj iznos mogu dobiti 20/1Mb/s sto je malo.
Korsitim Duo Net Grande i gledam nesto sa brzinom izmedju 30 i 40 Mb/s, opet mi telemach sa TVom ispada povoljnij, nego ADSL bez TV-a.
Za 43KM dobijem TV i internet, a kod telekoma za taj iznos mogu dobiti 20/1Mb/s sto je malo.
- drug_profi
#49965 Re: BHTelecom All About
Pa ne mozes znaci porediti neuporedivo. Jer uz taj intenet na telemahu dobijes minimalno 65-70 kanala i UNIFI (automatsku wifi konekciju brzine telekomovog ADSL svugdje gdje ima neki telemah korisnik). Dakel dobijes daleko obimniju uslugu za razliku od 10 maraka.kakaljin wrote:Pa uporedjivao sam samo internet, dok kod telemacha moras uzeti analognu da bi imao internet,drugi profil wrote:Ne mozes tako odvajati. Telemah nudi CATV i net. Ne ide jedno bez drugog.
Zato sam napisao da ne uporedjujem pakete, kao sto ti kazes i normalno kada bi se uporedjivali paketi onda bi isao DUO paketi sa moja tv net paketom,
Ali, kažem, ako te ne zanima TV i besplatni wifi izvan kuće, onda je BHT ADSL najpovoljniji.
Ili drugim rječima: Imaš li ti TV kao uslugu, kod koga i koliko ga plaćaš? Saberi to sa cijenom BHT interneta pa uporedi sa telemah paketom.
-
Shiba
#49966 Re: BHTelecom All About
Ma i ja gledam i kontam možda je neka greška u pitanju. Ne znam stvarno jesmo li spremni za ovako kolosalne promjene.ke_ma wrote:fala vam telekome đe čuli i ne čuli
Ovako "sa strane" djeluje k'o da im je cilj da smanje bazu korisnika isključivo na nesretnike koji nemaju izbora. Na moju neopisivu žalost, spadam u tu grupu do daljnjeg.
-
kakaljin
#49967 Re: BHTelecom All About
Razumijem te ja sta ti govoris, ali da bi uporedio cijene internet kod telecoma i telemacha jedino je moguce ovako, a ja konkretno analogiju vise ne smatram nikakvom uslugom u eri digitale jer slika na tim kanalima je bas odron.drugi profil wrote:Pa ne mozes znaci porediti neuporedivo. Jer uz taj intenet na telemahu dobijes minimalno 65-70 kanala i UNIFI (automatsku wifi konekciju brzine telekomovog ADSL svugdje gdje ima neki telemah korisnik). Dakel dobijes daleko obimniju uslugu za razliku od 10 maraka.kakaljin wrote:Pa uporedjivao sam samo internet, dok kod telemacha moras uzeti analognu da bi imao internet,drugi profil wrote:Ne mozes tako odvajati. Telemah nudi CATV i net. Ne ide jedno bez drugog.
Ali, kažem, ako te ne zanima TV i besplatni wifi izvan kuće, onda je BHT ADSL najpovoljniji.
Ili drugim rječima: Imaš li ti TV kao uslugu, kod koga i koliko ga plaćaš? Saberi to sa cijenom BHT interneta pa uporedi sa telemah paketom.
JA tim imam Moja tv full paket i dodatni paket 2, i analogiju i digitalu od telemacha kao korisnik HS-a.
- Benq
#49968 Re: BHTelecom All About
Paket net2G :
- pristupna brzina do 2048/256 kb/s
- 2 e - mail adrese kapaciteta 200 MB na bih.net.ba domeni
- 2 GB download saobraćaja
- neograničen upload
Moze li neko reci Telecomu da je 2017. godina a ne 2007. ?
Sto se ostalih paketa tice , sve su to oni lijepo razvrstali , ali je problem sto jos uvijek vecina korisnika ne moze imati net brzi od 10Mb...
- neograničen upload
Sto se ostalih paketa tice , sve su to oni lijepo razvrstali , ali je problem sto jos uvijek vecina korisnika ne moze imati net brzi od 10Mb...
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#49969 Re: BHTelecom All About
Bilo je prije 10 god,ne znam sta se cekalo.ElRe wrote:Vidjecete ubrzo, da je jedina spas BH Telecoma u privatizaciji... Kakva gomila nesposobnjakovica.
O njima bi se moglo pricati 10 dana. Firma je oderana za milijarde KM kroz zaposljavanje nepotrebnih (iskreno posao koji radi njih 3500 moze raditi i duplo manje ljudi).
Kroz namjestene tendere,poklanjanje para raznim organizacijama itd.
Uz domacinsko poslovanje,ta je firma sama mogla napraviti autoput za 10god,bez da se drzava zaduzuje ili da se povecavaju akcize na gorivo.
-
channel10
#49970 Re: BHTelecom All About
Zato i jest najbolje da ih prodaju recimo svabama, pa da to oni urede i da to sve bude ko bombona. Ovako samo pljackaju ovaj narod izvlaceci novac iz firme i prikrivanjem tog zlocina kroz razne donacije.Benq wrote:Paket net2G :
- neograničen upload
- Maharadza
#49971 Re: BHTelecom All About
Benq wrote:Paket net2G :
- neograničen upload

Jeftinije dođe haloo mobilni internet gdje dokupiš 2GB za 8KM ili gofree gdje imaš 3GB za cenera, a brzina je također veća!
- Benq
#49972 Re: BHTelecom All About
Pa upravo tako , cuj download limit , ko te pakete pravi treba ga maljem zveknut po glavi.. I onda se zale konkurencija ovako , konkurencija onako , a ovamo prave nenormalne greske.Maharadza wrote: Jeftinije dođe haloo mobilni internet gdje dokupiš 2GB za 8KM ili gofree gdje imaš 3GB za cenera, a brzina je također veća!
- Rugafet
#49973 Re: BHTelecom All About
@kakaljin objasnio
Toliko se spetlja u tim poredjenjima da na kraju ne zna ni on sam sta i kome dokazuje, i na kraju krajeva, zašto to uopste radi, pa nismo djeca. Mislim, ono i pticama na grani je valjda više jasno da je telecom odavno prdukno. Ovo što oni rade, pod plastom unapređenje usluga je mlacenje prazne slame, i u najmanju ruku u današnje vrijeme smiješno, no dobro.
Toliko se spetlja u tim poredjenjima da na kraju ne zna ni on sam sta i kome dokazuje, i na kraju krajeva, zašto to uopste radi, pa nismo djeca. Mislim, ono i pticama na grani je valjda više jasno da je telecom odavno prdukno. Ovo što oni rade, pod plastom unapređenje usluga je mlacenje prazne slame, i u najmanju ruku u današnje vrijeme smiješno, no dobro.
-
boshniak
#49974 Re: BHTelecom All About
BH Telecom je tehnoloski zaglavio u 2010god. i što se tiče interneta tu su ih prešišali i svi lokalni kablovski operateri a kamoli ovi veći ozbiljniji igraci. Ja sam nedavno iskljucio xdsl i otkako za manje para imam 25/2Mbps preporodio sam se, još se čudim drastičnom napretku tehnologijepapebih wrote:Iko, ikakvih informacija o nekim promjenama u pretplatnickim paketima bht-a, mobilna mreza, xdsl. Mozda u mobilnoj neka pogodnost za korisnike koji bi potpisali ugovor a nemaju potrebe za mobitelom nego bi radje kakvih minuta, megabajta, manje pretplate itd, povecanje brzine na xdsl?
i još ne mogu sam sebe da ubijedim zašto sam bio takav mazohista i patio se sa njihovih 5Mbps toliko vremena.
-
kakaljin
#49975 Re: BHTelecom All About
Objasni mi ti ako sam pogresio, molim te da argumente i cijene das.Rugafet wrote:@kakaljin objasnio![]()
Hvala