Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#49926 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
nije sramota da te strah zombija i mister iksa!
-
Tabakmalac
#49927 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Reci mi da imaš deficit pažnje, bez da mi kažeš da imaš deficit pažnje.
- Averus
#49928 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Završio Plague Tale: Requiem
Holy shit jebo te igra
Holy shit jebo te igra
- Averus
#49929 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
E sad kad sam prespavao (i obrisao suze
), pa da napišem dojam kako treba 
Dakle, Plague Tale: Requiem
Prvi dio (Innocence) sam već u više navrata preporučio na ovoj temi. Veoma fina igra. Linearna, vođena pričom, razvojem likova i međusobne povezanosti istih. Gameplay loop solidan, a sve to upakovano u svijet koji je "melem za oči".
Došao na red Requiem i, iskreno, pošto se ne radi o nekom AAA studiju, očekivao sam "more of the same". Međutim, Requiem je dostigao dosta viši nivo nego prethodna igra.
Na prvo mjesto bih stavio odnos između Amicije i Huge, kao i razvoj oba ova lika pojedinačno. Tako je lijepo, suptilno, postepeno napisana priča svakog od njih dvoje, a opet lijepo prezentirana (između ostalog kroz fantastičan voice acting), pa pred kraj igre svaka riječ i svi događaji imaju težinu i smisao.
Posljednjih par poglavlja igre sam se osjećao kao da me neko u jednakim razmacima udarao šakom u stomak.
Veoma emotivan rasplet i kraj.
Meni je igra odlična! Jedva čekam seriju, a i narednu igru
Pros:
- Voice acting izvanredan, savršen (pogotovo Amicia)
- Story i Character development
- Glavni i sporedni likovi
- "Grafika" ili vizuelna prezentacija je za stati i diviti se
- Poboljšanja u odnosu na prvu igru, prvenstveno u core loop-u i gameplay mehanikama
- Pacing. Za čudo, sviđa mi se što je sve malo sporije, što ne mogu protrčati kroz cijelu igru nego dosta dijelova se odvija (i igra) polako
- Igra poštuje moje vrijeme, nema na silu ubačenog contenta, nego je baš onako kompaktna. Quality over Quantity.
Cons:
- Jedina zamjerka koju imam je level design. Iako u većini slučajeva veoma solidan, ima par sekcija gdje je nejasno šta, gdje, ko, kako. Nije ništa strašno, ali malo ubije imerziju u momentima.
Neutralno/Ni Pro ni Con:
- Linearnost. Volim story-driven i linearne igre. PT:R je primjer da se takve mogu napraviti, a itekako biti dobre. Međutim, na momente mi bude žao što sam ograničen, pa ne mogu malo obići taj prelijepi (ili prestrašni) svijet koji su stvorili, nego se moram držati puta koji je predviđen. Ne bih volio da od ovoga naprave open-world fazon (iako ima prostora i za to), ali bi bilo lijepo da se može nekad malo zagaziti u travu, šumu, poneku špilju sa strane, pa istražiti.
Moja ocjena: 85/100
Sve u svemu, Plague Tale: Requiem za mene jedna od dražih igara koje sam odigrao. Baš mi je legla.
Sad čekam 23.1.2025. u 14:00 po našem vremenu da počnem Final Fantasy 7: Rebirth
Dakle, Plague Tale: Requiem
Prvi dio (Innocence) sam već u više navrata preporučio na ovoj temi. Veoma fina igra. Linearna, vođena pričom, razvojem likova i međusobne povezanosti istih. Gameplay loop solidan, a sve to upakovano u svijet koji je "melem za oči".
Došao na red Requiem i, iskreno, pošto se ne radi o nekom AAA studiju, očekivao sam "more of the same". Međutim, Requiem je dostigao dosta viši nivo nego prethodna igra.
Na prvo mjesto bih stavio odnos između Amicije i Huge, kao i razvoj oba ova lika pojedinačno. Tako je lijepo, suptilno, postepeno napisana priča svakog od njih dvoje, a opet lijepo prezentirana (između ostalog kroz fantastičan voice acting), pa pred kraj igre svaka riječ i svi događaji imaju težinu i smisao.
Posljednjih par poglavlja igre sam se osjećao kao da me neko u jednakim razmacima udarao šakom u stomak.
Veoma emotivan rasplet i kraj.
Meni je igra odlična! Jedva čekam seriju, a i narednu igru
Pros:
- Voice acting izvanredan, savršen (pogotovo Amicia)
- Story i Character development
- Glavni i sporedni likovi
- "Grafika" ili vizuelna prezentacija je za stati i diviti se
- Poboljšanja u odnosu na prvu igru, prvenstveno u core loop-u i gameplay mehanikama
- Pacing. Za čudo, sviđa mi se što je sve malo sporije, što ne mogu protrčati kroz cijelu igru nego dosta dijelova se odvija (i igra) polako
- Igra poštuje moje vrijeme, nema na silu ubačenog contenta, nego je baš onako kompaktna. Quality over Quantity.
Cons:
- Jedina zamjerka koju imam je level design. Iako u većini slučajeva veoma solidan, ima par sekcija gdje je nejasno šta, gdje, ko, kako. Nije ništa strašno, ali malo ubije imerziju u momentima.
Neutralno/Ni Pro ni Con:
- Linearnost. Volim story-driven i linearne igre. PT:R je primjer da se takve mogu napraviti, a itekako biti dobre. Međutim, na momente mi bude žao što sam ograničen, pa ne mogu malo obići taj prelijepi (ili prestrašni) svijet koji su stvorili, nego se moram držati puta koji je predviđen. Ne bih volio da od ovoga naprave open-world fazon (iako ima prostora i za to), ali bi bilo lijepo da se može nekad malo zagaziti u travu, šumu, poneku špilju sa strane, pa istražiti.
Moja ocjena: 85/100
Sve u svemu, Plague Tale: Requiem za mene jedna od dražih igara koje sam odigrao. Baš mi je legla.
Sad čekam 23.1.2025. u 14:00 po našem vremenu da počnem Final Fantasy 7: Rebirth
- Tito_i_Partija
#49930 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Bravo za detaljan opis. 
- Averus
#49931 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ovo sam ja skratio

- Riddle
#49932 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jesi li u Innocence bio naletio na onaj bug sa šatorom? 
- Averus
#49933 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nisam imao problema nikakvih ni sa Innocence ni sa Requiem 
- Tito_i_Partija
- glitch
#49935 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Zar ne rekose da je uspjesna bila. 
- vaučer
#49936 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Čak sam mislio i odigrati to a onda POE2…. Nisam takao ništa drugo otkad je izašla.
-
DonieBrasco
#49937 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Preporucujem Darkwood da odigrate, ali polako bez zurbe.
- Peacean
- House
- Averus
#49940 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Final Fantasy 7 Rebirth
Performance je na nivou. Kod mene prosjek 119fps
Performance je na nivou. Kod mene prosjek 119fps
-
Bosnian Dragon1
#49941 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jel ko igrao Arma Reforger, kazu fantasticna je
- Peacean
- insaneinthebrain
- Averus
#49944 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Imate dobru rasprodaju na Humble Bundle
Može se naći baš finih igara, a imaju i kategorije <5€ i <10€
Može se naći baš finih igara, a imaju i kategorije <5€ i <10€
- House
- Riddle
- Tito_i_Partija
#49947 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Završio Resident Evil 3 rimejk, za oko desetak sati.
Uzeli najgoru stvar iz RE2 i napravili oko toga cijelu igru.
U RE2 povremeno bježiš od Mr. X, a ovde gotov cijelo vrijeme bježiš od Nemesis. Al' haj i nije toliko loša, bilo je fine zabave.
Počeo sam sinoć Dead Island 2. I dalje zombie domen, samo malo drugačije.
Uzeli najgoru stvar iz RE2 i napravili oko toga cijelu igru.
U RE2 povremeno bježiš od Mr. X, a ovde gotov cijelo vrijeme bježiš od Nemesis. Al' haj i nije toliko loša, bilo je fine zabave.
Počeo sam sinoć Dead Island 2. I dalje zombie domen, samo malo drugačije.
- Peacean
#49948 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pa i u originalnom RE3 Nemesis uvijek banuo kada ti najmanje treba 
- Tito_i_Partija
#49949 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nisam igr'o originalni nijedan, samo ove rimejkove. Možda RE1 nekad daaavno, al' ni to nisam preš'o.
Ma nije loša igra stvarno, al' jest da mi ide na živce kad moram od nečega bježat umjesto da to komotno sa oružjem raznesem na komade.
Ma nije loša igra stvarno, al' jest da mi ide na živce kad moram od nečega bježat umjesto da to komotno sa oružjem raznesem na komade.
- vaučer
#49950 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne igram ja multiplayer vele. Za early access više nego vrijedi kupiti. Ja sam utukao vec 100+ sati i jos mi je drama i zabavno. Malo je choppy na konzoli, ali ako mlatiš na pc-u ok sve. Kampanja je super i za 10, endgame malo nedorađen ali radi se. Uglavnom otkad je izašlo nisam ništa drugo igrao, stvarno super time sink.