memx wrote:Filter wrote:jel do mene, ali kako godine prolaze, podrska im je sve losija i losija.
haj navikao sam da su na salterima tarabe, ali im je podrska makar znala sta radi... uglavnom.
sad, jbte, strah me prijaviti kvar, pola naprave pola zaseru
Kad smo kod podrške, imam priču za riplija.
U decembru 2016 tačnije 1.12. prijavljen kvar na broj 1444. Ne radi Moja tv. Tj. ne radi modem, nema struje u njemu.Kažu javit će vam se neko. 2.12. niko se ne javlja i ja ponovo prijavim uslugu. Čak dva puta taj dan. Prošla dva dana i opet ništa. 4.12. čekam cijeli dan - ništa. Opet nazovem već u ljutnji, (nemam TV-a 6 dana kao da je 19 vijek), kažu doći će prijavljen je kvar. 5.12. - niko ništa. nit se javljaju niti dolaze. Ni taj dan ni sljedeći. 7.12. odem na šalter ponesem sve i odjavim uslugu s tim da zadržim fiksni broj. Tražim od momka na šalteru - Nihad Hadžić se zove, da napiše da smo nezadovoljni uslugom i da je to razlog odjave, on arogantno kaže da ne može i napiše da je razlog prelazak na drugog operatera. Ja prekrižim to i potpišem.
Nakon toga me (neko) zove tri puta na mobitel tražeći da ne isključujem uslugu da se možemo dogovoriti, da su me navodno zvali 6.12. (što nije tačno jer ostao bi mi zapisan broj).
16.12. me zovu da potpišem ugovor za fiksnu, ostavili su kod portira na čaršiji i ja uredno potpišem.
I tada počinje glavni dio priče, koja još nije gotova.
Ispostave mi račune za 12/16. Moja tv (koja je radila samo 1 dan u tom mjesecu) 26,00KM. Fiksni 26,00KM. Da nije bezobrazno bilo bi smiješno!!
Napravim uredno prigovore na oba računa. Moja TV koja je radila samo 1 dan i Fiksni na koji su stavili naknadu za zasnivanje pretplatničkog odnosa 14,5KM. (
Inače sam pretplatnik od 1989. godine).
Dobijem umanjen račun za Moja tv (bez ikakvog objašnjenja), ukupno za 6KM. To dođe 17,00KM za 1 dan korištenja usluge.
Za Fiksni - ništa.
Uplatim uredno oba računa i napravim plan do kraja ove godine (pošto imam kupljene mobitele kod njih), da ugasim i ostalih 7 usluga BH telecoma koje koristimo ja i moja najuža porodica, što kući što poslovnih. Na taj način će Bh telecom izgubiti zaradu od najmanje 500 do 700 KM mjesečno.
A za ove račune koje su mi ispostavili idem dalje - tražit ću svoja prava od inspekcije do suda. Pa neka košta koliko god.
Tada će biti završena ova priča sa BH Telecomom zauvijek. I nikad više ti pljačkaši neće u moju avliju.