zato što su litvanci koju su uzeli i birač preko nje oprali i izvukli stotine miliona. ima sve na portalu capital.ba, sa skeniranim dokumentima. to je međunarodni problem i to pokrupan. glavni je tu valjda onaj frajer što je bio vlasnik heartsa u škotskoj.155_mm wrote:ima li neki strucnjak za bankarstvo da pojasni zbog ceg je ova banka trn u oku strancima. zadnji put kad su zatvorili jednu banku je bilo u mostaru. mislim da se je zvala hercegovacka banka.Napomenuo je da je potrebno sklopiti aranžmane sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) i Svjetskom bankom, te da se, kada je riječ o aranžmanu sa MMF-om sve svodi na ispunjavanje zahtjeva u smislu regulisanja bankarskog sektora u zemlji.
"Ako hoćete konkretnije, u sadašnjem trenutku govorimo o Banci Srpske u RS-u, ali nije ona jedina banka o kojoj govorimo u kontekstu regulisanja bankarskog sektora, ima tu još drugih banka", kazao je ambasador Wigermark.
Milorad Dodik ALL ABOUT
- JThomas
#49926 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
- mayab
#49927 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Београд - Интервенције високих представника довеле су до тога да безбједносни систем у БиХ буде разрушен, а да оно што се дешава у БиХ представља пријетњу цијелом окружењу, западном Балкану и континенту, упозорио је експерт за борбу против тероризма Џевад Галијашевић.
Галијашевић је на међународној научној конференцији "Резултати 'западне демократизације'" у Београду указао да је Запад од потписивања Дејтонског споразума имао такозвану скривену агенду, која је објављена 1997. године када је високи представник Карлос Вестендорп себе прогласио сувереном нас Уставом, законима и политичким странкама у БиХ, а то је потврђено конференцијом у Бону.
"Посљедица тога је овакав политички систем данас у БиХ и оваква мрежа невладиних, терористичких организација и њихових помагача у појединим странкама, које желе да глуме неку опозицију, а у ствари представљају опозицију држави", рекао је Галијашевић на конференцији коју организује Фонд стратешке културе.
Он је у излагању "Политички интереса западних сила и методологија промјене Дејтонског политичког система у БиХ од 1996. до 2016." оцијенио да су сталне интервенције високих представника у политичи систем државе учинили Дејтонски споразум бесмисленим, неефикасним и поремећеним уставним рјешењем.
Према Галијашевићим ријечима, те интервенције довеле су до тога да безбједносни систем у БиХ буде разрушен, а да се "оно што се дешава у БиХ представља пријетњу цијелом окружењу, Западном Балкану, континенту...".
"Наше безбједносне политике на крају спроводе кадрови хрватског МУП-а попут Драгана Мектића, особе која је минорно образовање стекла у образовном центру МУП-а Хрватске, гдје се искључиво обучавају хрватски полицијски кадрови. Дакле, није дипломирао на Правном факултету, али све је то посљедица одузимања надлежности које су рађене из канцеларије ОХР-а", рекао је Галијашевић.
Он је указао да Македонија данас доживљава исту судбину и да је и тамо на сцени прозападна опозиција у виду Зорана Заева, која руши елементе државности у сарадњи са албанским терористичким елементом.
"У БиХ имате поједине политичке странке, квазиопозиције - ПДП-а, СДС-а, који у сарадњи са исламистичким фактором у Сарајеву и западним фактором руше стабилност Републике Српске и њене уставне темеље", рекао је Галијашевић.
Он је указао да се "наранџасте револуције" не изводе само на улицама него и кроз институције и да у њима учествују "војници тих хибридних ратова" - у политичким странкама или невладиним организацијама, а да су њихови наредбодавци у западним амбасадама.
Галијашевић је истакао да је потребно вратити се основним правилима функционисања државе у којој су њене институције и народ суверени у вођењу и политичких и сваких других послова.
Он наводи да данас трпимо посљедице хибридних ратова у околности којих ММФ онемогућује с једне стране фискалну стабилизацију или буџетску подршку, прије свега за социјална давања.
"С друге стране безбједносне агенције користећи закон о спречавању прања новца и финансирањем тероризма, са шест тужилаца руше цијели банкарски сектор Републике Српске", рекао је Галијашевић.
Како је указао, питање суверености је питање фискалне, политичке и сваке друге суверености, за коју се Република Српска сада бори.
"Ово што ради предсједник /Републике Српске/ Додик је потребна и најважнија политика за његов народ и Републику Српску, а врло је штетно по њега лично", оцијенио је Галијашевић
- Danguba
#49928 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Mislim da se ovdje radi o zackoljici. Rusi ce da plate svoje dugovanje i to uslovljeno na koga(na entitete) a odmah ce usloviti drzavu BiH da izmiri svoja dugovanja za plin a tada ce manji entitet da se cese iza glave.mit12 wrote:Rusija neće ništa da plati nego će BiH morati još dati para za plin koji je korišten za vrijeme rata.
Na ovakav nacin se jaca entitet a slabi drzava.
-
prog321
#49929 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nije Birač jedini razlog.
Radi se o opstem pranju novcem kroz razne banke i financ institucije u genocidnoj.
Birač je najviše ukrao novca kroz rahmetli Bobar banku i nešto kroz Pavlović banku.
MMF hoće da prekine tu sponu privatnih banki i entitetskih institucija kroz koje Dodo i njegovi jarani peru novac.
Recimo da MMF dostavi pare vladi PCa. Čitaj Dodi. Onda on kroz IRB prosljedi pare privatnim bankama. Pare nestanu a račun se dostavi svim stanovnicima entiteta. Ustvari svim stanovnicima države jer kad banke propadnu onda je država garant depozita u njima. Genijalno
Sad, problem sa Bankom Srpske sto je to ista banka propale Balkan Investment Banke. Slični ljudi je vode. Samo je ime promjenila. Naravno MMF ne može dopustiti takvoj banci da posluje kao da ništa nije bilo.
Iskreno, više se čudim šta državno tužilaštvo radi. Zašto ovakvi trećerazredni potezi nekažnjeno prolaze..???
Radi se o opstem pranju novcem kroz razne banke i financ institucije u genocidnoj.
Birač je najviše ukrao novca kroz rahmetli Bobar banku i nešto kroz Pavlović banku.
MMF hoće da prekine tu sponu privatnih banki i entitetskih institucija kroz koje Dodo i njegovi jarani peru novac.
Recimo da MMF dostavi pare vladi PCa. Čitaj Dodi. Onda on kroz IRB prosljedi pare privatnim bankama. Pare nestanu a račun se dostavi svim stanovnicima entiteta. Ustvari svim stanovnicima države jer kad banke propadnu onda je država garant depozita u njima. Genijalno
Sad, problem sa Bankom Srpske sto je to ista banka propale Balkan Investment Banke. Slični ljudi je vode. Samo je ime promjenila. Naravno MMF ne može dopustiti takvoj banci da posluje kao da ništa nije bilo.
Iskreno, više se čudim šta državno tužilaštvo radi. Zašto ovakvi trećerazredni potezi nekažnjeno prolaze..???
-
statixx
#49930 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ukratko, da se zataska organizovani kriminal u koji su bile umjesane i vlasti RS-a. Banka je trebala ici u likvidaciju, ali je dokapitalizovana. Ta ne moze drzava biti kriva i suditi sama sebi. Kupuju vrijeme.JThomas wrote:zato što su litvanci koju su uzeli i birač preko nje oprali i izvukli stotine miliona. ima sve na portalu capital.ba, sa skeniranim dokumentima. to je međunarodni problem i to pokrupan. glavni je tu valjda onaj frajer što je bio vlasnik heartsa u škotskoj.155_mm wrote:ima li neki strucnjak za bankarstvo da pojasni zbog ceg je ova banka trn u oku strancima. zadnji put kad su zatvorili jednu banku je bilo u mostaru. mislim da se je zvala hercegovacka banka.Napomenuo je da je potrebno sklopiti aranžmane sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) i Svjetskom bankom, te da se, kada je riječ o aranžmanu sa MMF-om sve svodi na ispunjavanje zahtjeva u smislu regulisanja bankarskog sektora u zemlji.
"Ako hoćete konkretnije, u sadašnjem trenutku govorimo o Banci Srpske u RS-u, ali nije ona jedina banka o kojoj govorimo u kontekstu regulisanja bankarskog sektora, ima tu još drugih banka", kazao je ambasador Wigermark.
-
statixx
#49931 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Normalno, kada imamo retardiranu vlast.Danguba wrote:Mislim da se ovdje radi o zackoljici. Rusi ce da plate svoje dugovanje i to uslovljeno na koga(na entitete) a odmah ce usloviti drzavu BiH da izmiri svoja dugovanja za plin a tada ce manji entitet da se cese iza glave.mit12 wrote:Rusija neće ništa da plati nego će BiH morati još dati para za plin koji je korišten za vrijeme rata.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/300 ... _kesu.html
-
Atticus
#49932 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Baka,vidiš li,ba,kada udariš štocem od sto,svi se useru,od Vučka do Dodika.Jeli neko primetio,u posljednjih par dana,Dodikove prijetnje o bilo čemu?Baka,ba,moraš češće pokazivati mišiće,vidiš da se trzaju.
-
Atticus
#49933 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Tu više ni Rusi ne pomažu!statixx wrote:Normalno, kada imamo retardiranu vlast.Danguba wrote:Mislim da se ovdje radi o zackoljici. Rusi ce da plate svoje dugovanje i to uslovljeno na koga(na entitete) a odmah ce usloviti drzavu BiH da izmiri svoja dugovanja za plin a tada ce manji entitet da se cese iza glave.mit12 wrote:Rusija neće ništa da plati nego će BiH morati još dati para za plin koji je korišten za vrijeme rata.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/300 ... _kesu.html
- Ridjobrki
#49934 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pa jeb'o te led......Kombat wrote: ...Guardian The Inseminator...
Jel' se ova konstrukcija prvi put ovako formulirana pojavljuje na temi?
#ZnačiPlakanje
- Kombat
#49935 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ne znam...nisam stalni ovdje...Ridjobrki wrote:Pa jeb'o te led......Kombat wrote: ...Guardian The Inseminator...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jel' se ova konstrukcija prvi put ovako formulirana pojavljuje na temi?
#ZnačiPlakanje
ako jeste prvi put, halalite!!!
Nego sta ti mislis, O Brche Ridji - balzamiranje ili taksidermija za The Inseminatora?!
- red evil
#49936 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Dodo dobio još jednog sljedbenik velikih referenduma. Zajedno su jači.

-
Tipicoti
#49937 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Dodik u Smederevu.
Prodaje se zeljezara u Srbiji, a Dodo u prvom redu i to ispred Vucica ?

A onda ide ova vijest, zeljezara prodana za 46 miliona Eura.
Vucic kupuje obveznice RS-a za 30 miliona Eura.
Zato se Dodo gore smije, Kinez potpisuje milione koji idu u Dodin dzep.
- Drvosjeca iz Dejcica
#49938 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Što ti je gromada od preCednika, otvorio ekonomski forum na Ja'orini.Dodik otvorio "Jahorina ekonomski forum 2016": Napredak je već vidljiv u RS-u
- Drvosjeca iz Dejcica
#49939 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Jeste! Tako to ide u S. Koreji, slobodarskom Minsku i oblastima pod kontrolom ISIS-a. U Teheranu je već "zapadna demokratija" za takve sisteme.arzuhal wrote:Meni je Dodik fakat legenda zbog jedne stvari: on se i ne trudi (Vučić to nekad makar pokuša nevješto prikrit) da sakrije kako je on, fakat, čovjek koji drži svu vlast u RS-u (i izvršnu, i zakonodavnu, i sudsku), da svi moraju čekati samo njegovu riječ/dopuštenje, i da sve zna, u sve je upućen, o svemu brine on lično.
Njega mo'š pitat, na jednoj te istoj konferenciji, i za referednum, i za Agenciju za bankarstvo RS-a, i za reforme u bankarskom sistemu, i za agendu, i za Tužilaštvo BiH, za Policiju RS-a, za...On će na svako pitanje lijepo odgovoriti, ni na jedno neće reći:"Ne znam, to trebate pitati nadležnog ministra", ili "Kako ću ja da određujem Narodnoj skupštini šta da radi?", ili "To je stvar Ustavnog suda RS-a, ne mogu ja o tome govoriti...".
Ne, on nijedno pitanje ne fula i ne ostavlja nedorečenim, a poslije sve te tzv. visoke i časne institucije - Narodna skupština RS-a, Vlada i Ustavni sud RS-a - urade kako im on kaže.
Pa haj ne reci da nije najjači?![]()
- JThomas
#49940 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
poneka banka propadne i u najboljim ekonomijama, tu je poenta kako i zašto su propale. bez obzira što je realna ekonomija RS tanka k'o paus papir, nisu ni zato propale...već su opljačkane, a znamo i od koga.
- Danguba
#49941 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Što ti je gromada od preCednika, otvorio ekonomski forum na Ja'orini.Dodik otvorio "Jahorina ekonomski forum 2016": Napredak je već vidljiv u RS-uŠteta što nije bio barem jedan priseban novinar da priupita jesu li dvije propale banke taj "vidljivi napredak" u RS-u.

E'o i one potvrdjuju da je vidljiv.
- Alfons Kauders
#49942 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Od svih mjesta bas na Jahorini, na kojoj su propale dvije od zadnje tri sezone, pa sad ne mogu servisirati dug i ski centar preuzima Srbija.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Što ti je gromada od preCednika, otvorio ekonomski forum na Ja'orini.Dodik otvorio "Jahorina ekonomski forum 2016": Napredak je već vidljiv u RS-uŠteta što nije bio barem jedan priseban novinar da priupita jesu li dvije propale banke taj "vidljivi napredak" u RS-u.
I to je vidljiv napredak, kad ti krene od ruke da upropastis najvece i najprofitabilnije skijaliste u drzavi.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#49943 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ma nek' se jebe to skijanje!Ljudu samo lome noge,upadaju u rupe,sudaraju se s drvećem,kome to treba?Alfons Kauders wrote:Od svih mjesta bas na Jahorini, na kojoj su propale dvije od zadnje tri sezone, pa sad ne mogu servisirati dug i ski centar preuzima Srbija.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Što ti je gromada od preCednika, otvorio ekonomski forum na Ja'orini.Dodik otvorio "Jahorina ekonomski forum 2016": Napredak je već vidljiv u RS-uŠteta što nije bio barem jedan priseban novinar da priupita jesu li dvije propale banke taj "vidljivi napredak" u RS-u.
![]()
I to je vidljiv napredak, kad ti krene od ruke da upropastis najvece i najprofitabilnije skijaliste u drzavi.
Guardian baca akcenat na mediteranski turizam i zbog toga se perspektiva vidi u potencijalima koje Trebinje ima.Vidićemo kakve ćete priče
pričati kada bude gotov Aqua Park,Trrebinje-ring(staza za Formulu 1),aerodrom i ostali planirani projekti.
Tačno mi dođe da zamolim Guardiana da se lično zaposlim na kontroli bezbjednosti ovih objekata,pa kad dođu ovakvi kao vi,samo vam
kažem da ne možete ući jer ste proturali priče i vrijeđali ljude!
Ljubomora izjeda ovu temu,pa Guardian je na Jahorini okupio cream de la cream svjetskih ekonomista,nakon njegovog izlaganja očekuje se
investicioni ciklus neviđen u svjetskim okvirima.
Kad počnu stizati investicije,i onaj MMF može da se jebe,ti ucjenjivači šumskoj ne trebaju!!
- spreca
#49944 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ovdje je mozda u pitanju IMTAlfons Kauders wrote:Od svih mjesta bas na Jahorini, na kojoj su propale dvije od zadnje tri sezone, pa sad ne mogu servisirati dug i ski centar preuzima Srbija.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Što ti je gromada od preCednika, otvorio ekonomski forum na Ja'orini.Dodik otvorio "Jahorina ekonomski forum 2016": Napredak je već vidljiv u RS-uŠteta što nije bio barem jedan priseban novinar da priupita jesu li dvije propale banke taj "vidljivi napredak" u RS-u.
![]()
- arzuhal
#49945 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Mene najviše stra' da neće propast Jahorina sad... 
- Šunj
#49946 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
https://www.youtube.com/watch?v=leO9KfxYxZw
Dodik vs Jovanovic-Srbija nastala na Genocidu-Srebrenickom
http://www.bhmagazin.org/video-balkan-s ... -genocidu/
Dodik vs Jovanovic-Srbija nastala na Genocidu-Srebrenickom
http://www.bhmagazin.org/video-balkan-s ... -genocidu/
- Alfons Kauders
#49947 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Mene je vise strah da mi nece ukrast auto.arzuhal wrote:Mene najviše stra' da neće propast Jahorina sad...
Naime, kad god im je losa sezona, namire se u Sarajevu - marnu par stotina auta da pokriju razliku
MUP ce ove godine imati pun kurac uvidjaja.
- arzuhal
#49948 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Alfons Kauders wrote:Mene je vise strah da mi nece ukrast auto.arzuhal wrote:Mene najviše stra' da neće propast Jahorina sad...
Naime, kad god im je losa sezona, namire se u Sarajevu - marnu par stotina auta da pokriju razliku![]()
MUP ce ove godine imati pun kurac uvidjaja.
-
statixx
#49949 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Samo zlonamjerni ne vide napredak Srpske

U stvari, mi ne zakazujemo uopšte te proteste. Onda kad oni to odrede, mjesto i datum, onda ćemo i mi reći da je to naše mjesto i datum, poručio je Dodik.
http://www.rtvbn.com/3815498/Samo-zlona ... e-napredak

U stvari, mi ne zakazujemo uopšte te proteste. Onda kad oni to odrede, mjesto i datum, onda ćemo i mi reći da je to naše mjesto i datum, poručio je Dodik.
http://www.rtvbn.com/3815498/Samo-zlona ... e-napredak
- jazzer
#49950 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Kralj"Ovi iz opozicije se navodno plaše neke eskalacije problema ili nasilja. Mi smo spremni da organizujemo mirne demonstracije... Kad oni odrede mjesto i datum, onda ćemo i mi reći da je to naše mjesto i datum", poručio je Dodik.