SDP

drug_profi

#49901 Re: SDP

Post by drug_profi »

Kikibombona wrote:
mrgreen wrote:Kad se sjetim nekih antiSDA-ovaca iz svog okruženja: "glasacu za SDP (a ne za neku manju stranku), necu da mi glas propadne". A onda SDP koalira sa SDA :lol:
To je bila prica infantilnih SDP-eovaca. Kazu, rasipaju se glasovi. Glas za male stranke je glas za SDA. :lol:

Ne znam, majke mi. Ko ima korist od SDP-a - ok. Ko nema, ko glasa jer misli dobro o njima - bojim se da je glup.
Pa ne znam jesam li infantilan. Nemam o SDP nikakvo visoko misljenjee. Moj motiv glasanja za SDP je bio taj sto imaju organizacije sirom drzave, pa su ozbiljni kandidati za smjenjivanje SDA na svim nivoima i drugo sto su cvrsto obecali prije izbora da nema koalicije sa SDA bez referenduma clanstva.
NS mi je nesto bolja opcija, ali prevagnulo je obecanje da nece SDA, dok se NS u KS među sdaovcima nazivala "našom strankom", sa bitnim naglaskom na posvojnu zamjenicu.
Vjerujem da je poznat moj stav o politicarima, tako da me nista ne iznenadjuje.
Samo tek ce da vide kako su se zajebali samo sto su ovo uopste izgovorili u javnosti....
drug_profi

#49902 Re: SDP

Post by drug_profi »

tvojkomsija wrote:
drug_profi wrote:Bogami su se zajebali dobro.
Nek odmah pocnu traziti clanske u SDA, jer od SDP haira nakon 2022 vise nece imati.
Isto vazi i za druge kantone.
Ubise SDP ko zeca.
Bez obzira hoce li biti sta od koalicije ili nece, ova izjava (izdaja) ce se pamtiti.
2020*
Mandat im je do 2022. i dotle ce kusati s budzeta. Nakon toga nista...
kmirsad

#49903 Re: SDP

Post by kmirsad »

Nije mi jasno kako rukovodstva stranaka dozvoljavaju toliku slobodu, moč i egzistencijalno odlučivanje svojim regionalnim liderima...
Last edited by kmirsad on 18/01/2019 22:49, edited 1 time in total.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#49904 Re: SDP

Post by malakh »

channel10 wrote:
malakh wrote:
ponavljam, ako je cilj da se najveća antidržavna stranka u bosni i hercegovini, a to je sbb, izbaci iz vlasti sa svih nivoa i tako prekine njihova suradnja sa hdzom i snsdom, onda se ova priča treba podržati. naravno, bez pda.
:thumbup: To je to jer se vise nema vremena.

A to kiki sto ti pricas, to bi bilo dobro pitanje u nekim uredjenim drzavama gdje nema opasnosti od rastakanja drzave, secesije i rata. Ovdje je kod nas sasvim drugacija situacija i moraju se katkad progutati i gorke pilule. Da Bog da svima nama bila najveca greska u zivotu sto smo glasali za ove ili one, a da rastjeramo ovu bagru sto se navalila na drzavu i nakon 24 godine od zavrsetka rata.
stranci su se uključili da kompletan balkan što prije uđe u nato. sve države, sem bosne i hercegovine su spremne za nato, a bosna i hercegovina, a toga su svjesni i stranci, ne može biti slijepo crijevo. stoga se stranci uzdaju u ljude koji će sutra činiti vlast. ko god da bio, oni moraju biti garant ulaska bih u nato.

sa druge strane, radončić je već pokušao da proda državu, mada to oni koji ne prate politiku nisu ni shvatili. pokušao je prodati državu, kada je u suradnji sa čovićem i dodikom izvršio atak na osu i pokušao smijeniti jedinog bošnjaka na čelu policijsko-obavještajne agencije. to su spriječili sdp i df i tada su podržali osmicu, a na mjesto osmice je trebao doći dodikov kadar, odnosno to je bio plan, da se na čelo ose postavi špirićev najbliži...

a treće strane, jedini način da ova farsa i izadjnička utvara sbb ostane na bh političkoj sceni jeste vlast i druge opcije nema. prvi ko izlazi iz sbba će biti bračni par arapović, a potom beganović i slični jataci.

ponavljam, ako je cilj da se najveća antidržavna stranka u bosni i hercegovini, a to je sbb, izbaci iz vlasti sa svih nivoa i tako prekine njihova suradnja sa hdzom i snsdom, onda se ova priča treba podržati.
Kikibombona

#49905 Re: SDP

Post by Kikibombona »

palermo wrote:
Kikibombona wrote:Jedno krajnje ozbiljno pitanje...

Je li moguce da neko nakon svega glasa za ovu stranku a da pri tome nema licnu korist?

(zaposlen od stranke, pretendira za posao i funkciju, ima rodbinu u stranci itd.)
jeste.....zašto ne bi bilo......

malo je iritantno da svoj sistem vrijednosti podvodiš kao nadmoćan i sa aurom svetosti......(mislim na tvoj, da ne bude zabune)
A kakav je to moj sistem vrijednosti?

Jarane, pa vidi na sta drzava lici, a vlast cine SDA i SDP sve godine. Vidis li u kakvom je stanju narod? Vidis li da su kriminal, korupcija i mito postali nacin zivota?

Zasto bi neko nakon svega glasao za SDP? Majke mi rodjene, ne razumijem.
drug_profi

#49906 Re: SDP

Post by drug_profi »

Digresija wrote:
Nek odmah pocnu traziti clanske u SDA, jer od SDP haira nakon 2022 vise nece imati.
Ubise SDP ko zeca.
Bez obzira hoce li biti sta od koalicije ili nece, ova izjava (izdaja) ce se pamtiti.
Sad si razočarani glasač, vjerovatno si to bio i 2010., ali ćeš im do 2026. sve zaboraviti i opet glasati za njih, pri tome ih naravno gledajući kao ozbiljnog protivnika SDA.
Pa vidi. Realno tesko da ce ikad iko moj biti clan te stranke ili da bude na listi pa da me vrag nanese da ih zaokruzim.
Ti odlicno znas da ja smatram da je SDA najvece zlo koje je snaslo ovu drzavu, jer su ustase i cetnici odavno poznati neprijatelji i od njih se ocekivalo da je ruse, ali zlotvor zamaskiran u zastitnika je ovaj narod osudio na zatucanost, zaostalost, izolaciju, nepravdu, nezaposlenost, nejednakost i sve ostalo sto pripada nekim davnim vremenima u Evropi.
I svako onaj ko tom zlotvoru pomaze da prezivi je isti ili gori.
Srecom ima sad ova NS koja ima dovoljno kredita da me moze jednom i razocarati. to ti je vec ta 2026.
Ako i to ode u qurac, onda cu glasati iz inata svima za SBB, nek ide sve u pi*du materinu... i ne treba da nas bude ovdje samo prljamo rijeke i zrak...
channel10

#49907 Re: SDP

Post by channel10 »

A za koga glasati?
putokaz1

#49908 Re: SDP

Post by putokaz1 »

''Obavještavamo bivše članove,glasače,simpatizere da je naša bivša draga
Socijal Demokratka Partija
Danaa 18.01.2019 Preselila na Ahiret u 28 godini života
Dženazu će klanjati Efendija Bakir ili Elendija Kukić...
Ožalošćeni:Budući stanovnici Njemačke s kupljenom diplomom
U potpisu :Enver Bijedić
putokaz1

#49909 Re: SDP

Post by putokaz1 »

channel10 wrote:A za koga glasati?
Najbolje glasati direktno za SDA
Bolje to nego za njihove partnere
kmirsad

#49910 Re: SDP

Post by kmirsad »

SDP je odsvirao svoje.
Ma nije odsvirao... teške rijeći...
strah ostaje narodu i vrača se još veči, članstvo je jalova ovca, ovi idu vlast namlatiti još love...
Ipak je Blok 7 i investicija od dvije hiljade miliona km, nam presudila...
Last edited by kmirsad on 18/01/2019 22:56, edited 1 time in total.
shbc

#49911 Re: SDP

Post by shbc »

channel10 wrote:Jbg, ubijate vi SDP vec godinama, pa evo ih tu.
Jedini razlog sto je SDP prezivio je sto je DF napravio istu gresku kao i oni. Ljevica je time ostala na SDP-u koji uprkos svemu ima neko ime i historiju, DF-u koji je nakon astronomskog rasta u rekordnom roku se vratio u poziciju male stranke, NS koji je u tom trenu i dalje bio premal i GS koji je bio jos manji. Prosjecan glasac je ipak opet zaokruzio SDP iz razloga sto se cinio kao jedini koji nesto moze iz ljevice, a jos su i kao ocistili redove i napravili neke reforme unutar stranke.

Danas je vec druga prica. NS vec ima kapacitet da preuzme primat medju lijevim strankama i koaliranje SDP-a sa SDA (sto ce, poprilicno sam siguran, povuci i DF da udje u te kombinacije) sasvim sigurno dovodi do toga. Ako ne odustanu od ovoga na lokalnim izborima prolaze kao GS ove godine. Opoziciju SDA i HDZ u FBiH ce za dvije godine ciniti trojka NS, NiP i Hadzikadic.
Digresija

#49912 Re: SDP

Post by Digresija »

drug_profi wrote:
Digresija wrote:
Ubise SDP ko zeca.
Sad si razočarani glasač, vjerovatno si to bio i 2010., ali ćeš im do 2026. sve zaboraviti i opet glasati za njih, pri tome ih naravno gledajući kao ozbiljnog protivnika SDA.
Pa vidi. Realno tesko da ce ikad iko moj biti clan te stranke ili da bude na listi pa da me vrag nanese da ih zaokruzim.
Ti odlicno znas da ja smatram da je SDA najvece zlo koje je snaslo ovu drzavu, jer su ustase i cetnici odavno poznati neprijatelji i od njih se ocekivalo da je ruse, ali zlotvor zamaskiran u zastitnika je ovaj narod osudio na zatucanost, zaostalost, izolaciju, nepravdu, nezaposlenost, nejednakost i sve ostalo sto pripada nekim davnim vremenima u Evropi.
I svako onaj ko tom zlotvoru pomaze da prezivi je isti ili gori.
Srecom ima sad ova NS koja ima dovoljno kredita da me moze jednom i razocarati. to ti je vec ta 2026.
Ako i to ode u qurac, onda cu glasati iz inata svima za SBB, nek ide sve u pi*du materinu... i ne treba da nas bude ovdje samo prljamo rijeke i zrak...
Što prije shvatiš da je politika gadna stvar i da među političkim strankama nema neprijatelja bit će ti lakše. Neprijatelji smo mi glasači, mi se mrzimo, a oni šuruju.
channel10

#49913 Re: SDP

Post by channel10 »

putokaz1 wrote:
Najbolje glasati direktno za SDA
Bolje to nego za njihove partnere
Ne moze za SDA i SDP, covjek gore fino rece. Eh ako ne moze za njih, moze za ove druge. Tu ga cekam jer koga god spomene, neka pogleda koliko su glasova dobili.
Znaci na kraju kad sve saberes, ne moze drugacije. Stranke mimo SDA nisu dobile dovoljan broj glasova da idu bez njih i nema druge.
Control panel

#49914 Re: SDP

Post by Control panel »

SDPovci koji ovo citaju, a sigurno ih ima, odmah da ste izbacili iz partije bijedica i bilo koga ko razmislja da ide sa sda u vlast i koaliciju.
Da li ste vi svjesni da ako ponovo sa njima koalirate da gasite partiju. Nemate na to pravo.

Radite protivno statuta SDP-a u kojem jasno pise da clanovi odlucuju na referendumu o koalicijama.
asker

#49915 Re: SDP

Post by asker »

shbc wrote:
Jedini razlog sto je SDP prezivio je sto je DF napravio istu gresku kao i oni. Ljevica je time ostala na SDP-u koji uprkos svemu ima neko ime i historiju, DF-u koji je nakon astronomskog rasta u rekordnom roku se vratio u poziciju male stranke, NS koji je u tom trenu i dalje bio premal i GS koji je bio jos manji. Prosjecan glasac je ipak opet zaokruzio SDP iz razloga sto se cinio kao jedini koji nesto moze iz ljevice, a jos su i kao ocistili redove i napravili neke reforme unutar stranke.

Danas je vec druga prica. NS vec ima kapacitet da preuzme primat medju lijevim strankama i koaliranje SDP-a sa SDA (sto ce, poprilicno sam siguran, povuci i DF da udje u te kombinacije) sasvim sigurno dovodi do toga. Ako ne odustanu od ovoga na lokalnim izborima prolaze kao GS ove godine. Opoziciju SDA i HDZ u FBiH ce za dvije godine ciniti trojka NS, NiP i Hadzikadic.
Jeste li vi slusali Pedju nakon sastanka Nermina i njega sa SDA?
Polahko, i NS ce u koaliciju gdje budu potrebni.

Sreca pa celnici SDPa i NSa gledaju dalje od svog haustora.
drug_profi

#49916 Re: SDP

Post by drug_profi »

Digresija wrote: Što prije shvatiš da je politika gadna stvar i da među političkim strankama nema neprijatelja bit će ti lakše. Neprijatelji smo mi glasači, mi se mrzimo, a oni šuruju.
Ja msilim da sam do sada 100x rekao slicnu stvar i rekao bih da mi je to odavno sasvim jasno.
Samo kad izlazis na izbore imas neki plan, neku agendu, koja je zasnovana na povjerenju u necija obecanja. Nemas nista drugo.
Za mene su oni svi djeca iste majke. Ljudi koji su zavrsili neke skole, a od tog zanata ne mogu zaraditi hljeb, vec prodaju ublehe za mjesto na budzetu.
Paraziti ukratko.
Jedino sto mi mozemo jeste da među njima proberemo neku grupu koja po nasem misljenju moze osim za sebe, uciniti nesto korisno i za nas.
drug_profi

#49917 Re: SDP

Post by drug_profi »

shbc wrote:

Bravo, sve si objasnio. :thumbup:
mrgreen

#49918 Re: SDP

Post by mrgreen »

channel10 wrote: Znaci na kraju kad sve saberes, ne moze drugacije. Stranke mimo SDA nisu dobile dovoljan broj glasova da idu bez njih i nema druge.
Ovo bi SDA i SDP zeljeli da vjerujemo. Ima druge: ne ici sa SDA.
Za sve posljedice eventualnog neformiranja vlasti odgovornost snose ljudi koji su protiv SDA, a koji ne izlaze na izbore ili krizaju listiće. Za njih prizeljkujem posebno mjesto u dzehenemu :mrgreen:
Bolje je i mrtva pozicija bez vlasti, nego im opet dati mogućnost da pljačkaju.
Control panel

#49919 Re: SDP

Post by Control panel »

Član 34.
Između dva Kongresa SDP BiH. Glavni odbor SDP BiH može donijeti Odluku o održavanju referenduma u cilju utvrđivanja volje članstva po određenim pitanjima u državi i/ili u SDP BiH.
Referendum se može raspisati radi zauzimanja stava vezano za ključna politička pitanja, kao što su: izmjene Ustava u BiH, ujedinjenje sa drugim političkim subjektima, učestvovanje u izvršnoj vlasti i stupanje u koalicione odnose.
Odluku o provođenju referenduma donosi Glavni odbor SDP BiH, a inicijativu sa referendumskim pitanjem mogu podnijeti svi organi SDP BiH i odbori teritorijalnih organizacija SDP BiH.
Odlukom o provođenju referenduma utvrđuje se referendumsko pitanje, način njegovog provođenja, uslovi valjanosti rezultata referenduma i način implementacije rezultata referenduma.
Rezultati referenduma u SDP BiH su valjani ako na referendum izađe većina članova SDP BiH i ako se na referendumsko pitanje većina članova SDP BiH koji su glasali, izjasnilo: „ZA“.
Odluke donesene na osnovu referenduma obavezujuće su za sve nivoe organizovanja i organe u SDP BiH.
Ukoliko na referendum ne izađe potrebna većina u smislu prethodnog stava, odluku o pitanjima o kojima je provođen referendum, donosi Glavni odbor SDP BiH.
Digresija

#49920 Re: SDP

Post by Digresija »

drug_profi wrote:
Digresija wrote: Što prije shvatiš da je politika gadna stvar i da među političkim strankama nema neprijatelja bit će ti lakše. Neprijatelji smo mi glasači, mi se mrzimo, a oni šuruju.
Ja msilim da sam do sada 100x rekao slicnu stvar i rekao bih da mi je to odavno sasvim jasno.
Samo kad izlazis na izbore imas neki plan, neku agendu, koja je zasnovana na povjerenju u necija obecanja. Nemas nista drugo.
Za mene su oni svi djeca iste majke. Ljudi koji su zavrsili neke skole, a od tog zanata ne mogu zaraditi hljeb, vec prodaju ublehe za mjesto na budzetu.
Paraziti ukratko.
Jedino sto mi mozemo jeste da među njima proberemo neku grupu koja po nasem misljenju moze osim za sebe, uciniti nesto korisno i za nas.
Problem je u tome što pojedinac bez stranke ne može ni funkcionisati, a ni opstati. Formiranje novih stranaka je bezazleno jer smo i ovako država sa najviše stranaka u Evropi. Nijedna stranka nije kriminalna, kriminalni su ljudi unutar nje jer stranke nisu živa bića. Da sve stranke svoju energiju usmjere u zajednički rad i djelovanje sve bi i izgledalo efikasnije jer lako je tebi provući lopova na dvije funkcije kad ti se ponudi pet, ali teže ide kad pet stranaka dobije po jednu funkciju.
channel10

#49921 Re: SDP

Post by channel10 »

mrgreen wrote:
channel10 wrote: Znaci na kraju kad sve saberes, ne moze drugacije. Stranke mimo SDA nisu dobile dovoljan broj glasova da idu bez njih i nema druge.
Ovo bi SDA i SDP zeljeli da vjerujemo. Ima druge: ne ici sa SDA.
Za sve posljedice eventualnog neformiranja vlasti odgovornost snose ljudi koji su protiv SDA, a koji ne izlaze na izbore ili krizaju listiće. Za njih prizeljkujem posebno mjesto u dzehenemu :mrgreen:
Bolje je i mrtva pozicija bez vlasti, nego im opet dati mogućnost da pljačkaju.
Pa da moze, ne bi isli sa njima. Nakon izbora su govorili da sa svima mogu, samo sa SDA nema sanse. Pa vidi dokle dodje, jer da moze bez SDA, isli bi bez njih. Bolje da idu sa njima, nego sa HDZ-om i SNSD-om. S kim ce, ako nece sa SDA (BH BLOK). Ovo je najbolji odgovor HDZ-u i SNSD-u.
Control panel

#49922 Re: SDP

Post by Control panel »

Control panel wrote:Član 34.
Između dva Kongresa SDP BiH. Glavni odbor SDP BiH može donijeti Odluku o održavanju referenduma u cilju utvrđivanja volje članstva po određenim pitanjima u državi i/ili u SDP BiH.
Referendum se može raspisati radi zauzimanja stava vezano za ključna politička pitanja, kao što su: izmjene Ustava u BiH, ujedinjenje sa drugim političkim subjektima, učestvovanje u izvršnoj vlasti i stupanje u koalicione odnose.
Odluku o provođenju referenduma donosi Glavni odbor SDP BiH, a inicijativu sa referendumskim pitanjem mogu podnijeti svi organi SDP BiH i odbori teritorijalnih organizacija SDP BiH.
Odlukom o provođenju referenduma utvrđuje se referendumsko pitanje, način njegovog provođenja, uslovi valjanosti rezultata referenduma i način implementacije rezultata referenduma.
Rezultati referenduma u SDP BiH su valjani ako na referendum izađe većina članova SDP BiH i ako se na referendumsko pitanje većina članova SDP BiH koji su glasali, izjasnilo: „ZA“.
Odluke donesene na osnovu referenduma obavezujuće su za sve nivoe organizovanja i organe u SDP BiH.
Ukoliko na referendum ne izađe potrebna većina u smislu prethodnog stava, odluku o pitanjima o kojima je provođen referendum, donosi Glavni odbor SDP BiH.
Organizovali ste nebitan referendum da clanstvo sdp-a potvrdi ono za sta su se vec izjasnili. Da denisa becirovica izaberu kao kandidata za predsjednistvo. Na sva zvona ste se falili kako ste vi demokratska partija, kako kod vas clanstvo odlucuje. Sad o najbitnijoj stvari vi zaboravljate statut i svoje obaveze.
Koga bolan vise folirate. Ili radite kako treba ili razgulite iz partije.
Kikibombona

#49923 Re: SDP

Post by Kikibombona »

Glasati za nove, nekompromitovane snage. Mora se mijenjati dok se ne dodje do prave formule.

'Ludost je raditi istu stvar vise puta a ocekivati drugaciji rezultat'.

Zaista ne vidim smisao u glasanju za SDA i SDP. Ove dvije stranke ne mogu nista dobro uraditi. Nemoguce je. Nemoguce je od lopova ocekivati da postanu posteni.

Veci neprijatelj za Bosnjake, Srbe i Hrvate su njihovi lideri nego druga dva. Imamo masovno iseljavanje kao rezultat sistemskog unistenja. Ne mozemo tako opstati. Propast cemo svi zajedno. USK je izgubio 10% stanovnista za samo dvije godine. Kataklizma.

Sto se tice uredjenja BiH, vec 20 godina imamo pat poziciju. Niko se milimetar nije pomjerio. Potpuno je jasno da o nama odlucuje vanjski faktor. Da se digne Amerima i Svabama, razbucali bi RS taman da se ujedine svi Srbi od Beograda do Milvokija. To sto ce se neko ujediniti ne predstavlja nista. Samo ce nacionalizam koristiti da ne pricaju o ekonomiji.

Zasto ne glasati za Nasu stranku i Platformu za progres? Za Nasu stranku se ne veze nikakav kriminal. Mirsad Hadzikadic je kapacitet veci nego cijela SDA i SDP zajedno. Zasto ne pokusati?

Ako SDA i SDP budu na vlasti 2050., nece nas biti. Oni ce i tada govoriti isto, da je bitno biti jedinstven. A BiH ce imati dva penzionera na jednog radnika...
mrgreen

#49924 Re: SDP

Post by mrgreen »

channel10 wrote: Bolje da idu sa njima, nego sa HDZ-om i SNSD-om. S kim ce, ako nece sa SDA (BH BLOK). Ovo je najbolji odgovor HDZ-u i SNSD-u.
:-) :lol:
SDA je stetna za BiH jednako kao HDZ i SNSD.
SDA bi htjela da vjerujemo da ce ako vlast ne bude formirana ili bude formirana bez njih doci do raspada BiH i rata.
U biti bice sve isto kao dosad. Samo ako SDP ne koalira sa njima onemogucit ce im da neograničeno pljačkaju.
criticos

#49925 Re: SDP

Post by criticos »

Nedavno sam napisao na ovoj temi kako SDP je u sukobu sa samim sobom i da postoje sigurne 3 frakcije. Dugo je tuzlanska struja rovarila a večeras je i zvanično odlučila da krene svojim putom. Da li će kompletan SDP krenuti za ovom silom teže i prevagnuti kompletan na stranu SDA ili će se raspasti na tuzlanski A-SPD i sarajevski SDP, ostaje enigma. Malo je izgledno da će SDP sačuvati obraz i ograditi se od tuzlanskog krila, jer je SDP glasao za budžet u Novom Sarajevu, Lazović podriva priču na Gradskom Vijeću, a Irfan Čengić je izglasao preko SDP vijećnika i pajdaša da SDA ima predsjednika OiK-a u Starom Gradu i prevario Hadžibajrića. Zadnjih 15-tak dana u Sarajevu SDP uredno surađuje sa SDA.
Last edited by criticos on 18/01/2019 23:25, edited 3 times in total.
Post Reply