BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
AmirBaa

#49876 Re: BHTelecom All About

Post by AmirBaa »

kakaljin wrote:
AmirBaa wrote:http://telemach.ba/a2404/Korisnicki-ser ... aketa.html SVI poboljsavaju ponude, povecavaju internet svakih pola godine/godinu, samo odvratni BHTELECOM preko 3 godine ne mijenja pakete za internet i ne siri mrezu u sarajevu...ocigledno im bolja konkurencija ne smeta, ima penzionera vazda sta ih briga :thumbup:
Stavio si link paketa, a telecom je isto povecao brzine u Moja tv paketu, a imas i dva dodatna paketa za brzine interneta u sklopu Moja tv paketa.

A sto jest jest mogao bi telecom napraviti vise paketa sa raznim brzinama pa ponuditi korisnicima pa da korisnici uzimaju onaj koji im treba u sklopu moja tv paketa.
jeste povecao brzine na papiru, ali ne mogu bas ispostovati to sto kazu. Ja sam 100 puta to ovdje pisao, u hrasnom zivim i ne mogu mi isporuciti vise od 15 brzinu :-) :-) a upload mi je 0.69 u prosjeku, sto je jaaaaaaako zabavno kad koristim github i uploadujem projekte :roll:
diablobih

#49877 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Ovako, posto sam morao cekati da mi istekne garancija Sonyu, da bih otkljucao, oni mi poslali samo kod za SIM otkljucavanje, ali meni treba i za bootloader. Sad da li bi to isto besplatno bilo u Agram servisu, ili ja moram placati, iako bi mi BH telecom trebao otkljucati, jer su mi ga takvog zakljucanog dali?

Zvao Agram, odbrusi mi lik, kao daj BH telecomu, k'o da je ne mogu sam donijeti jbt :D
ke_ma

#49878 Re: BHTelecom All About

Post by ke_ma »

diablobih wrote:Ovako, posto sam morao cekati da mi istekne garancija Sonyu, da bih otkljucao, oni mi poslali samo kod za SIM otkljucavanje, ali meni treba i za bootloader. Sad da li bi to isto besplatno bilo u Agram servisu, ili ja moram placati, iako bi mi BH telecom trebao otkljucati, jer su mi ga takvog zakljucanog dali?

Zvao Agram, odbrusi mi lik, kao daj BH telecomu, k'o da je ne mogu sam donijeti jbt :D
Ako nećeš da plaćaš, za otključavanje bootloadera obrati se soniju,...kakav bh telekom i bakrači.
diablobih

#49879 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

ke_ma wrote:
diablobih wrote:Ovako, posto sam morao cekati da mi istekne garancija Sonyu, da bih otkljucao, oni mi poslali samo kod za SIM otkljucavanje, ali meni treba i za bootloader. Sad da li bi to isto besplatno bilo u Agram servisu, ili ja moram placati, iako bi mi BH telecom trebao otkljucati, jer su mi ga takvog zakljucanog dali?

Ako nećeš da plaćaš, za otključavanje bootloadera obrati se soniju,...kakav bh telekom i bakrači.
Support im poluretardiran, polumehanicki odgovori. Tako da bih volio da ovako nekako rijesim, pa cu jos sacekati odgovor malo :D
Del_Boy1

#49880 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Imaš njihovu stranicu na kojoj uneseš model i IMEI od telefona i dobiješ kod za otključavanje.
Pokušaj na ovom linku ispod, nemaš potrebu da se sa njima dopisuješ.
https://developer.sonymobile.com/unlock ... ot-loader/
diablobih

#49881 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Del_Boy1 wrote:Imaš njihovu stranicu na kojoj uneseš model i IMEI od telefona i dobiješ kod za otključavanje.
Ne, jer mi u service menu kaze bootloader unlocked allowed: NO, zato mi je bitno. Sve sam ja pokusao sa moje strane, ali neko mi treba da otkljuca mobitel jbg :D

P.S. Ovo je neka politika Sonya, nije ja mislim tako sto se tice drugih proizvodjaca (tj. kada zatrazis kod od provajdera, dobijes otkljucan i bootloader, ne samo SIM), zakljucaju bootloader do kraja i onda se moras bas ispeglati.
ElRe

#49882 Re: BHTelecom All About

Post by ElRe »

BH Telecom na listi najboljih svjetskih brendova iz telekom industrije: Vrijednost brenda povećana za 52 posto

http://** No links **.ba/clanak/158903/bh-telecom ... a-52-posto
ke_ma

#49883 Re: BHTelecom All About

Post by ke_ma »

diablobih wrote:
Del_Boy1 wrote:Imaš njihovu stranicu na kojoj uneseš model i IMEI od telefona i dobiješ kod za otključavanje.
Ne, jer mi u service menu kaze bootloader unlocked allowed: NO, zato mi je bitno. Sve sam ja pokusao sa moje strane, ali neko mi treba da otkljuca mobitel jbg :D

P.S. Ovo je neka politika Sonya, nije ja mislim tako sto se tice drugih proizvodjaca (tj. kada zatrazis kod od provajdera, dobijes otkljucan i bootloader, ne samo SIM), zakljucaju bootloader do kraja i onda se moras bas ispeglati.
Ti bi htio ključ iste sekunde kad zatražiš :D
Koliko sam se ja peglo kad sam tražio ključ da otključam bootloader od huaweia,,eh kad se sjetim :izet:
zippoo87

#49884 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

kada ce poboljsanja u BHtelekoma ?
evo telemach povecao upload a ovi nista
neko od insidera je rekao da ce uskoro nesto biti a od tada su prosla najmanje 2 mjeseca...nikakvih ni najava ni nista
diablobih

#49885 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

ke_ma wrote: Ti bi htio ključ iste sekunde kad zatražiš :D
Koliko sam se ja peglo kad sam tražio ključ da otključam bootloader od huaweia,,eh kad se sjetim :izet:
Pa hajde bolan, pricaj sta si morao da radis, evo ja vec drugi mjesec se peglam :D
ke_ma

#49886 Re: BHTelecom All About

Post by ke_ma »

diablobih wrote:
ke_ma wrote: Ti bi htio ključ iste sekunde kad zatražiš :D
Pa hajde bolan, pricaj sta si morao da radis, evo ja vec drugi mjesec se peglam :D
Moraš malo guglati..
Pogledaj na www.xda-developers.com ...Ja sam uradio prateći upustva sa ove stranice
Možeš baciti pogled malo i ovdje https://www.kingoapp.com/root-tutorials ... phones.htm
diablobih

#49887 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Svi putevi vode ka sonyevoj oficijalnoj, na kojoj ne mogu, jer mi je nedozvoljeno na mobitelu da otkljucam bootloader. Znas, kad pogledas u service menu i to, pise bootloader unlock allowed: NO
ke_ma

#49888 Re: BHTelecom All About

Post by ke_ma »

diablobih wrote:Svi putevi vode ka sonyevoj oficijalnoj, na kojoj ne mogu, jer mi je nedozvoljeno na mobitelu da otkljucam bootloader. Znas, kad pogledas u service menu i to, pise bootloader unlock allowed: NO
koji je telefon
diablobih

#49889 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

ke_ma wrote:
diablobih wrote:Svi putevi vode ka sonyevoj oficijalnoj, na kojoj ne mogu, jer mi je nedozvoljeno na mobitelu da otkljucam bootloader. Znas, kad pogledas u service menu i to, pise bootloader unlock allowed: NO
koji je telefon
Sony T3, ma nevazno, imam i drugi Sony M4 aqua, pa je isti kurac. Jer firma Sony voli srati, ne samo nasi provajderi :)
ke_ma

#49890 Re: BHTelecom All About

Post by ke_ma »

diablobih wrote:
ke_ma wrote:
koji je telefon
Sony T3, ma nevazno, imam i drugi Sony M4 aqua, pa je isti kurac. Jer firma Sony voli srati, ne samo nasi provajderi :)
Prodaj obadva,kupi huawei pa otključaj bootloader ko čoek :D
diablobih

#49891 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Uskoro ce doci oneplus 3T, ali hocu bas zbog prodaje da bude otkljucano sve. M4 aqua ce jos ostati godinu, pa ce i ona na prodaju :)
Filter

#49892 Re: BHTelecom All About

Post by Filter »

jel do mene, ali kako godine prolaze, podrska im je sve losija i losija.
haj navikao sam da su na salterima tarabe, ali im je podrska makar znala sta radi... uglavnom.
sad, jbte, strah me prijaviti kvar, pola naprave pola zaseru
memx

#49893 Re: BHTelecom All About

Post by memx »

Filter wrote:jel do mene, ali kako godine prolaze, podrska im je sve losija i losija.
haj navikao sam da su na salterima tarabe, ali im je podrska makar znala sta radi... uglavnom.
Kad smo kod podrške, imam priču za riplija.
U decembru 2016 tačnije 1.12. prijavljen kvar na broj 1444. Ne radi Moja tv. Tj. ne radi modem, nema struje u njemu.Kažu javit će vam se neko. 2.12. niko se ne javlja i ja ponovo prijavim uslugu. Čak dva puta taj dan. Prošla dva dana i opet ništa. 4.12. čekam cijeli dan - ništa. Opet nazovem već u ljutnji, (nemam TV-a 6 dana kao da je 19 vijek), kažu doći će prijavljen je kvar. 5.12. - niko ništa. nit se javljaju niti dolaze. Ni taj dan ni sljedeći. 7.12. odem na šalter ponesem sve i odjavim uslugu s tim da zadržim fiksni broj. Tražim od momka na šalteru - Nihad Hadžić se zove, da napiše da smo nezadovoljni uslugom i da je to razlog odjave, on arogantno kaže da ne može i napiše da je razlog prelazak na drugog operatera. Ja prekrižim to i potpišem.
Nakon toga me (neko) zove tri puta na mobitel tražeći da ne isključujem uslugu da se možemo dogovoriti, da su me navodno zvali 6.12. (što nije tačno jer ostao bi mi zapisan broj).
16.12. me zovu da potpišem ugovor za fiksnu, ostavili su kod portira na čaršiji i ja uredno potpišem.
I tada počinje glavni dio priče, koja još nije gotova.
Ispostave mi račune za 12/16. Moja tv (koja je radila samo 1 dan u tom mjesecu) 26,00KM. Fiksni 26,00KM. Da nije bezobrazno bilo bi smiješno!!
Napravim uredno prigovore na oba računa. Moja TV koja je radila samo 1 dan i Fiksni na koji su stavili naknadu za zasnivanje pretplatničkog odnosa 14,5KM. (Inače sam pretplatnik od 1989. godine).
Dobijem umanjen račun za Moja tv (bez ikakvog objašnjenja), ukupno za 6KM. To dođe 17,00KM za 1 dan korištenja usluge.
Za Fiksni - ništa.
Uplatim uredno oba računa i napravim plan do kraja ove godine (pošto imam kupljene mobitele kod njih), da ugasim i ostalih 7 usluga BH telecoma koje koristimo ja i moja najuža porodica, što kući što poslovnih. Na taj način će Bh telecom izgubiti zaradu od najmanje 500 do 700 KM mjesečno.
A za ove račune koje su mi ispostavili idem dalje - tražit ću svoja prava od inspekcije do suda. Pa neka košta koliko god.
Tada će biti završena ova priča sa BH Telecomom zauvijek. I nikad više ti pljačkaši neće u moju avliju.
made_in_sarajevo

#49894 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

Samo debelo izvagajte sve, nije telekom jedini lopov i ima nesposobne ljude. Telemach iato tako zna zajebati ljude kao i eronet. Sve je to u 5 deka sto se tog dijela tice.
zutipatak

#49895 Re: BHTelecom All About

Post by zutipatak »

memx wrote:
Filter wrote:jel do mene, ali kako godine prolaze, podrska im je sve losija i losija.
Kad smo kod podrške, imam priču za riplija.
U decembru 2016 tačnije 1.12. prijavljen kvar na broj 1444. Ne radi Moja tv. Tj. ne radi modem, nema struje u njemu.Kažu javit će vam se neko. 2.12. niko se ne javlja i ja ponovo prijavim uslugu. Čak dva puta taj dan. Prošla dva dana i opet ništa. 4.12. čekam cijeli dan - ništa. Opet nazovem već u ljutnji, (nemam TV-a 6 dana kao da je 19 vijek), kažu doći će prijavljen je kvar. 5.12. - niko ništa. nit se javljaju niti dolaze. Ni taj dan ni sljedeći. 7.12. odem na šalter ponesem sve i odjavim uslugu s tim da zadržim fiksni broj. Tražim od momka na šalteru - Nihad Hadžić se zove, da napiše da smo nezadovoljni uslugom i da je to razlog odjave, on arogantno kaže da ne može i napiše da je razlog prelazak na drugog operatera. Ja prekrižim to i potpišem.
Nakon toga me (neko) zove tri puta na mobitel tražeći da ne isključujem uslugu da se možemo dogovoriti, da su me navodno zvali 6.12. (što nije tačno jer ostao bi mi zapisan broj).
16.12. me zovu da potpišem ugovor za fiksnu, ostavili su kod portira na čaršiji i ja uredno potpišem.
I tada počinje glavni dio priče, koja još nije gotova.
Ispostave mi račune za 12/16. Moja tv (koja je radila samo 1 dan u tom mjesecu) 26,00KM. Fiksni 26,00KM. Da nije bezobrazno bilo bi smiješno!!
Napravim uredno prigovore na oba računa. Moja TV koja je radila samo 1 dan i Fiksni na koji su stavili naknadu za zasnivanje pretplatničkog odnosa 14,5KM. (Inače sam pretplatnik od 1989. godine).
Dobijem umanjen račun za Moja tv (bez ikakvog objašnjenja), ukupno za 6KM. To dođe 17,00KM za 1 dan korištenja usluge.
Za Fiksni - ništa.
Uplatim uredno oba računa i napravim plan do kraja ove godine (pošto imam kupljene mobitele kod njih), da ugasim i ostalih 7 usluga BH telecoma koje koristimo ja i moja najuža porodica, što kući što poslovnih. Na taj način će Bh telecom izgubiti zaradu od najmanje 500 do 700 KM mjesečno.
A za ove račune koje su mi ispostavili idem dalje - tražit ću svoja prava od inspekcije do suda. Pa neka košta koliko god.
Tada će biti završena ova priča sa BH Telecomom zauvijek. I nikad više ti pljačkaši neće u moju avliju.
Ma hajte molim vas. Ti si najmanje 1997. godište a da uslugu koristiš od 1989?!
Drugo ako su rekli da su te zvali, zvali su te sigurno. To što ti tvrdiš da nisu, Bože moj. I ja tvrdim da mi je Rockefeller ostao dužan 1000KM i umro al slabo mi ko vjeruje.
Filter

#49896 Re: BHTelecom All About

Post by Filter »

made_in_sarajevo wrote:Samo debelo izvagajte sve, nije telekom jedini lopov i ima nesposobne ljude. Telemach iato tako zna zajebati ljude kao i eronet. Sve je to u 5 deka sto se tog dijela tice.
naravno da nije telekom jedini sa losim kadrom, citava drzava nam je u banani zbog loseg kadra.
drug_profi

#49897 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Sistem je takav da nema kvalitetne selekcije. Stela radi svuda. Obrazovanje je u qurcu... cekajte samo dok predratni kadar potpuno preda stafetu poslijeratnom...
aditon

#49898 Re: BHTelecom All About

Post by aditon »

made_in_sarajevo wrote:Samo debelo izvagajte sve, nije telekom jedini lopov i ima nesposobne ljude. Telemach iato tako zna zajebati ljude kao i eronet. Sve je to u 5 deka sto se tog dijela tice.
Jesi korisnik Telemacha ili Eroneta ili samo pričaš rekla-kazala. Kakvih crnih 5 deka. Telecom i Telemach ne mogu u istu rečenicu se staviti a kamo li porediti. Ja, s druge strane, mogu napraviti paralelu između BHT i TM-a jer sam bio korisnik, i još jesam, obje kompanije. Samo podrška na TM-u je stotinama svjetlosnih godina udaljena od BHT-a, da ne idem dublje u priču. Kamo sreće da je BHT ali i neke druge kompanije dostojan konkurent TM-u, svi bi imali više koristi od zdrave konkurencije.
zateznistub

#49899 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

aditon wrote:
Jesi korisnik Telemacha ili Eroneta ili samo pričaš rekla-kazala. Kakvih crnih 5 deka. Telecom i Telemach ne mogu u istu rečenicu se staviti a kamo li porediti. Ja, s druge strane, mogu napraviti paralelu između BHT i TM-a jer sam bio korisnik, i još jesam, obje kompanije. Samo podrška na TM-u je stotinama svjetlosnih godina udaljena od BHT-a, da ne idem dublje u priču. Kamo sreće da je BHT ali i neke druge kompanije dostojan konkurent TM-u, svi bi imali više koristi od zdrave konkurencije.
Ne pretjeruj...
j66o

#49900 Re: BHTelecom All About

Post by j66o »

zateznistub wrote:
aditon wrote:
Ne pretjeruj...
Covjek ne pretjeruje stari...ja sam jedan od korisnika koji je sa telecoma otiso radi ovih stvari...toliko neljubaznosti prema korisnicima,arogancija i na kraju ne znanje kadra koji radi tu..pa ti kad nazoves podrsku ko da si nazvo nekog u kolumbiji...a da ne govorim o nekim kvarovima koje treba cekat da se poprave mjesecima i neki ljudi cekaju godinama pa dalje da ne govorimo o programskoj semi moja tv-telemach..stvarno o tome raspravljat ne znam..pa na moja tv ni jedan normalan kanal nije ubacen vise od godinu dana a za brzinu interneta ne vrijedi pricat i ono sto imaju mogu isporuciti 5% korisnika...kad sam preso na telemach i rijesio se ovi uhljeba i ne znalica tek sam onda skonto kako se brine o korisnicima barem je to iz mog iskustva..prikljucak ceko jedan dan samo dok bi to kod bht potrajalo mjesecim nazalost..a o podrsci to se ne moze raspravljat...uvredio bi nekog iz telemacha kad bi uopste uporedio nesto vezano za podrsku..i sva sreca ima se izbora..ne daj boze samo da ovi uhljebi postoje...sva sreca rijesio sam se i daleko im kuca od moje..i znaci nisam ja sebe orjerao sa bht da ne bude sta da vucem telemachu..nego oni su svojom neodgovornoscu i arogancijom otjerali a imali su bgm preko 600 km godisnje od mene samo ali eto sreca imaju oni dovoljno.
Locked