Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#49876 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Muhamed Đakmić wrote:Ali ne radi se ovdje o tome da li će se popustiti Borcu.

Radi se o tome da li će popustiti Borac, ili će uspjeti da natjera i druge klubove da stanu na njegovu stranu.
Kako ako su dobili monopol nad sponzorstvom lige?
Jedino da se svi ili bar vecina klubova udruze i jednoglasno raskinu to sponzorstvo.
VPSA

#49877 Re: Premijer liga BiH

Post by VPSA »

Borac, ni kriv ni duzan, na braniku domaceg fudbala.
Logovan

#49878 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

http://sportsport.ba/bh_fudbal/ukinute- ... egu/243395

Ma ja ba, standardno, jebo im ja svu familiju. Još se iz lištice znaju žaliti kako ih savez ne voli, kako su oni uvijek na nekom udaru kazni. :facepalm:
shake69

#49879 Re: Premijer liga BiH

Post by shake69 »

Logovan wrote:http://sportsport.ba/bh_fudbal/ukinute- ... egu/243395

Ma ja ba, standardno, jebo im ja svu familiju. Još se iz lištice znaju žaliti kako ih savez ne voli, kako su oni uvijek na nekom udaru kazni. :facepalm:
Ali zato će Čović i kamenjari to znati Begiću, debeljuškastom Bakoviću&comp. itekako cijeniti. I uzvratiti.
afannedim

#49880 Re: Premijer liga BiH

Post by afannedim »

Logovan wrote:http://sportsport.ba/bh_fudbal/ukinute- ... egu/243395

Šuškice su radile ba. Prisjele im dabogda
Šibicar

#49881 Re: Premijer liga BiH

Post by Šibicar »

Mah vi k'o da ste ocekivali da ostane ista kazna,vazda je kod nas ovako,mislim da se nikad nije desilo da se zalba ne uvazi i da ostane prvobitna odluka,sad ce to smanjiti na 3 utakmice i 10 milja i to ce biti konacna odluka....
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#49882 Re: Premijer liga BiH

Post by mali_milojica »

Siroki je jaci klub od Borca. U svemu. A najvaznije po uticaju u savezu. I oni su se busali kako nece dati da MojaTV svoje banere lijepi po stadionu zbog drugih sponzora,da nece dati prava.
Pa sta bi? Redovno se prenose Zeljo,Sarajevo Sloboda :wink:
Borac samo dize sebi cijenu,trazi veci zagarantovani kolac,a popustit ce. Dace Areni koja ide na MojaTV,dace BHT koja ide na MojaTV,dace Elti.
Aj Borac ne seri!
Kazna I Siroki :oops:
Kao da nismo znali.
Last edited by mali_milojica on 04/07/2017 22:24, edited 1 time in total.
mirza_15

#49883 Re: Premijer liga BiH

Post by mirza_15 »

Muhamed Đakmić wrote:Ma potez je povučen jer su jedno duplo više para od tih 100 hiljada navukli kroz ostala sponzorstva i kroz prodaju utakmice po utakmice Areni i Elti.

Pusti ti te nacionalne priče, da njima Telecom daje više nego što mogu ovako dobiti, šutili bi oni.
Borac mozda moze navuci kroz sponzorski ugovor sa m:telom koji bi ukljucivao i eksluzivna prava prenosa na areni. Znaci samo kao dio dila oko sponzorskog ugovora. M:tel generalni sponzor ali za uzvrat dobija i prava prenosa pored reklame na dresu, stadionu i slicno.

100.000 za prava prenosa premijer lige ne moze izvuci niko u ovoj drzavi pa ni sarajevski klubovi. Nemoj sada da trazim koliko se trazilo za prenos derbija (koja mizerija) pa prenosa derbija nije bilo jer ni jedna kuca nije htjela prihvatiti te uslove. Cini mi se da se trazilo 10k, a nudilo 5k (nisam siguran). Hebote koliko smo interesantni jedan od najvecih klubova ne moze da nadje generalnog sponzora.
Tomahawk11
Globalni moderator

#49884 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Nek se jebe i savez.
Sta ih koji klinac kaznjavaju, pa povlace kazne.
Bolje da su im rekli aferim i samo nastavite tako :roll:
Maharadza

#49885 Re: Premijer liga BiH

Post by Maharadza »

Šta kažu neki "ne može savez kako hoće, prati to uefa, ne brinite" a ovamo samo što još nisu nagradili ove fašiste i nikome ništa! :run:
LSD

#49886 Re: Premijer liga BiH

Post by LSD »

http://sportsport.ba/bh_fudbal/ukinute- ... egu/243395

:lol: :lol: :lol: tacno sam znao da ce se ovo desiti.

Dakle u lištici se nije zviždalo na državnu himnu, nije se skandiralo gazi balije, nisu bile zastave HVOa, pitarluk je docekan sa cvijecem i baklavama - a nas varaju oči i uši.

I kako nakon ovakog licemjerstva od strane Saveza uopšte pratiti ovaj cirkus od lige :?

Ovom sramnom odlukom (u kojoj pobijaju sami sebe) je upucen novi poziv primitivcima i nacionalisitma da ruše ovu državu, što ce se naravno i dalje dešavati u BL, lištici, pod bijelim brijegom itd.
Neprijatelji države vode NSBIH.
Last edited by LSD on 04/07/2017 23:06, edited 1 time in total.
avetinja

#49887 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Gori su kubovi što šute. Neka se dignu i kažu da će ih tužiti UEFI. Ali neće, jer je previše talova, niko neće radi "gluposti" sebi jamu kopati.
LSD

#49888 Re: Premijer liga BiH

Post by LSD »

avetinja wrote:Kori su kubovi što šute. Neka se dignu i kažu da će ih tužiti UEFI. Ali neće, jer je previše talova, niko neće radi "gluposti" sebi jamu kopati.
Pa neka pizde sada mudro šute, nek ne talasaju, nek se prave ludi - ali neka onda šute i kada se ponovo desi slicno sranje na Pecari ili u BL ;-) . A desit ce se neminovno, jer i najteži prekršaji prolaze nekažnjenu u ovom cirkusu od Saveza. Pa oni sami sebe pobijaju, a ujedno svojim komičnim odlukama ohrabruju nacionaliste i šoviniste okopljene oko takvih klubova da rade šta hoce :lol: :lol: kakav cirkus od države.
avetinja

#49889 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

LSD wrote:
avetinja wrote:Kori su kubovi što šute. Neka se dignu i kažu da će ih tužiti UEFI. Ali neće, jer je previše talova, niko neće radi "gluposti" sebi jamu kopati.
Pa neka pizde sada mudro šute, nek ne talasaju, nek se prave ludi - ali neka onda šute i kada se ponovo desi slicno sranje na Pecari ili u BL ;-) . A desit ce se neminovno, jer i najteži prekršaji prolaze nekažnjenu u ovom cirkusu od Saveza. Pa oni sami sebe pobijaju, a ujedno svojim komičnim odlukama ohrabruju nacionaliste i šoviniste okopljene oko takvih klubova da rade šta hoce :lol: :lol: kakav cirkus od države.
Šutit će, neće dizati glas, nažalost.
Ako se dopusti ekspanzija fašizma na stadionima, uskoro bi moglo doći do nemilih, čak i tragičnih scena. Ne može ovo izdobriti, nikako.
Ljude u Savezu boli briga što sami sebi skaču u stomak. Javnost i klubove prave budalama niz godina. Dobiješ kaznu ako navijači koriste megafon, a za fašističko orgijanje ništa. Čuj kazna za megafon. Prema takvom razmišljanju, hladno možeš kazniti klubove jer navijači navijaju, prave buku.
LSD

#49890 Re: Premijer liga BiH

Post by LSD »

avetinja wrote:
LSD wrote:
Šutit će, neće dizati glas, nažalost.
Ako se dopusti ekspanzija fašizma na stadionima, uskoro bi moglo doći do nemilih, čak i tragičnih scena. Ne može ovo izdobriti, nikako.
Ljude u Savezu boli briga što sami sebi skaču u stomak. Javnost i klubove prave budalama niz godina. Dobiješ kaznu ako navijači koriste megafon, a za fašističko orgijanje ništa. Čuj kazna za megafon. Prema takvom razmišljanju, hladno možeš kazniti klubove jer navijači navijaju, prave buku.
7 utakmica bez publike i 25 milja je smiješna kazna za ono orgijanje i festival sveopšteg hrvatstva na jednoj fudbalskoj utakmici, još finale kupa. Smiješna kazna :!:
Normalne države i normalan Savez bi takav klub odmah izbacili iz Lige, bez puno price.

Dobro, mi nismo sad neka Njemačka, jer smo cirkus od države - ali da ukinu i ovu smiješnu kaznu od 7 utakmica :shock: :facepalm: koju su vec izrekli :lol: pa time su dotakli samo dno licemjerstva i poslali otvoren poziv nacionalistima širom države da rade šta hoce po stadionima. Kakav autogol.
Poslije ovoga ne može nikako da dobro izaci i nece sigurno, nažalost.
avetinja

#49891 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

LSD wrote:7 utakmica bez publike i 25 milja je smiješna kazna za ono orgijanje i festival sveopšteg hrvatsva na jednoj fudbalskoj utakmici, još finale kupa. Smiješna kazna :!:
Normalne države i normalan Savez bi takav klub odmah izbacili iz Lige, bez puno price. Niko normalan (ko drži do sebe i nekih vrijednosti) nece tolerisarti šovinistickio orgijanje u finalu nacionalnog Kupa ili da se zviždi na intoniranje državne himne.

Dobro, mi nismo sad neka Njemačka, jer smo cirkus od države - ali da ukinu i ovu smiješnu kaznu od 7 utakmica :shock: :facepalm: koji su vec izrekli :lol: pa time su dotakli smo dno licemjerstva i poslali otvoren poziv nacionalistima širom države da rade šta hoce po stadionima. Kakav autogol.
Poslije ovoga ne može nikako da dobro izaci i nece sigurno, nažalost.
Možda je pretjerano govoriti o izbacivanju iz lige. Takvim potezima bi se izazvao dodatni nemir. Ne pratim aktivno špansku ligu i dešavanja na tribinama, ali je neko postavio klip gdje navijači (Athletic Bilbao ili neki drugi klub) zvižde nacionalnoj himni. Kakve su kazne bile, ne znam. Naravno, ne možemo porediti taj događaj sa onim u Širokog Brijegu.

Za naše uslove, a pogotov uslove Širokog Brijega, nije mala. S obzirom na veličinu grada i prosječnog broja gledalaca i prosječne cijene karata, oni tih 25 000 KM mogu zaraditi za nekih 4-5 utakmica, možda i više. Kada na taj broj dodaš broj od 7 utakmica bez publike, ispada da nemaju nikakvog prihoda od karata 11-12 utakmica, što čini cjelokupan regularni dio sezone. Uz to treba dodati da su u minisu zbog organizacije utakmice. Naravno da je mogla biti viša i da bi bila viša da je kažnjavala UEFA, ali nije ni ovo bezbolno.
Tomahawk11
Globalni moderator

#49892 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Ma nije ovo Sirokom prvi put.
U pravu je LSD. Da je normalna drzava, letjeli bi oni ko fisek u cvajtu, ako ne i nize.
Samo na marginu, pa nek u kakvoj opstinskoj ligi orgijaju.
Ricken

#49893 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

Tomahawk11 wrote:Ma nije ovo Sirokom prvi put.
U pravu je LSD. Da je normalna drzava, letjeli bi oni ko fisek u cvajtu, ako ne i nize.
Samo na marginu, pa nek u kakvoj opstinskoj ligi orgijaju.
Ovo je rezultat našeg ne jedinstva. Samo Željo i Sarajevo mogu napraviti takav pritisak. S obzirom na odnose ova dva kluba, teško se može očekivati neka smislena reakcija.

Uz to da podsjetim, da još uvijek niko nije odgovara za tragediju u Širokom i smrt navijača Sarajeva. I opet protiv Sarajeva godinama nakon tragedije se dešava fašističko orgijanje. Trebamo valjda biti sretni da nije bilo mrtvih glava.
SmokingMan

#49894 Re: Premijer liga BiH

Post by SmokingMan »

Kakav crni "pritisak" Sarajeva i želje,vi kao da zaboravljate da je ovde sport u raljama politike već 25 godina.
Ricken

#49895 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

SmokingMan wrote:Kakav crni "pritisak" Sarajeva i želje,vi kao da zaboravljate da je ovde sport u raljama politike već 25 godina.
Dok je takvog razmišljanja i ne zaslužujemo bolje. Usput bio bi red i pravopisno ispravno napisati veliko slovo Ž.

U svakom slučaju ti si pravi primjer što je kako jeste.
SmokingMan

#49896 Re: Premijer liga BiH

Post by SmokingMan »

Ricken wrote:
SmokingMan wrote:Kakav crni "pritisak" Sarajeva i želje,vi kao da zaboravljate da je ovde sport u raljama politike već 25 godina.
Dok je takvog razmišljanja i ne zaslužujemo bolje. Usput bio bi red i pravopisno ispravno napisati veliko slovo Ž.

Koliko ovde ima štamparskih grešaka,provuče se i tako to. :D

A jbg nisam ja nametnuo nikome takvo mišljenje,stvari su onakve kakve i jesu,ne živimo u Njemačkoj,tako da i nemoj imati prevelika očekivanja.

Uostalom,ko si ti da sudiš kakav je ko.Suviše si površan.

Eto ako će ti biti lakše radi vlastitog ega ja sam onaj nepismeni i "Od zla oca i gore matere". :thumbup:

Pozdrav.
leškarenje

#49897 Re: Premijer liga BiH

Post by leškarenje »

Ricken wrote:

Hajde TI koji imaš drukčije razmisljanje nego on daj nam prijedlog šta bi mogli uraditi svega ti na svijetu?

TI si pravi primjer što ne bi trebalo biti ovako.....

Baš sam se isključio iz ovih glupih rasprava,ali kad vidim sranje koje si napisao a glumiš neku moralnu vertikalu odmah me nešto prosralo....puuùuuuu
emigrazione

#49898 Re: Premijer liga BiH

Post by emigrazione »

Sarajevo se pise velikim pocetnim, željo malim
Ricken

#49899 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

SmokingMan wrote:
Ricken wrote:

Koliko ovde ima štamparskih grešaka,provuče se i tako to. :D

A jbg nisam ja nametnuo nikome takvo mišljenje,stvari su onakve kakve i jesu,ne živimo u Njemačkoj,tako da i nemoj imati prevelika očekivanja.

Uostalom,ko si ti da sudiš kakav je ko.Suviše si površan.

Eto ako će ti biti lakše radi vlastitog ega ja sam onaj nepismeni i "Od zla oca i gore matere". :thumbup:

Pozdrav.
Ne nervira mene malo slovo ž nego način razmišljanja da je sve u raljama politike. Politika je sve što nas okružuje. Čija će politika biti dominantna zavisi od broja glasova. I Željo i Sarajevo jesu igrači u tom smislu, broja glasova koje mogu nekome generirati. Pa samim tim itekako mogu imati uticaj na politiku. U suprotnom naviknimo se na neugodnosti stadiona Pecare, i neserimo džaba, jer nije do Saveza nego do nas.
leškarenje

#49900 Re: Premijer liga BiH

Post by leškarenje »

Pa što vi ne izglasaste nekoga drugog umjesto Koldze kojem ste prijetili,čekali pred opstinom.....ha silo :oops:
Locked