SDP

kmirsad

#49851 Re: SDP

Post by kmirsad »

drug_profi wrote:Jedino, ali JEDINO, ako se prvo usvoje zakoni koje su trazeni u principima za formiranje vlasti koje su u BH bloku donijeli u decembru. Svih 17 tačaka.
Onda BH blok moze od mene dobiti dozvolu da spasava SDA jer ti principi spasavaju i drzavu i donose mogucnosti vanrednih izbora, poštenog brojanja i kraj mahinacijama.
Evo sad bi recimo bila aktuelno raspisivanje ponovnih izbora jer se federalna i drzavna vlast ne mogu sastaviti.
Vjerujem da procenti uopste ne bi bili isti.

Ali te Zakone naravno troglava azdaja nece ni slucajno usvojiti.
Samoubistvo je i po vjerskim naćelima veliki grijeh i haram...a to sve sam vjernik do vjernika... nema šanse da to usvoje... nije u skladu s vjerom...
Leverage

#49852 Re: SDP

Post by Leverage »

Nećemo nikakve šejtanske mašine.

Skener je Lucifer.
Prpa.ba

#49853 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

Zakoni bez budzetiranja i pratece provedbe su samo mrtvo slovo na papiru. :)
Banksy

#49854 Re: SDP

Post by Banksy »

Ako bi se u nekoj varijanti desilo da promijenimo stav kao Bh. blok i da odlučimo da pričamo o konstituisanju vlasti u FBiH i na državnom nivou, tamo gdje smo konstituisali vlade u kantonima, to je završena priča. To ne diramo i tu Bh. blok ne odstupa ni pedalj - istakao je Nikšić.
Ili on potcjenjuje našu inteligenciju, ili mi precjenjujemo njegovu.
Digresija

#49855 Re: SDP

Post by Digresija »

Ipak mislim da na ovom forumu dolazi do precjenjivanja pojedinaca od strane samih sebe.
cyprus

#49856 Re: SDP

Post by cyprus »

hAZNADAR wrote:Znaci fakat ozbiljno. :-)

Pa sklanjajte ga, otkaz, noga,... iz bilo kojeg razlga - ili naljutite ga pa da sam ode,... ha ja

Lik vise tjera birace nego sto ih privlaci.
Ne bih rekao... Prije nekih godinu dana, imali smo ovdje izbore za savjete mjesnih zajednica u Novom Gradu... Efendić je naravno svojom mašinerijom pokupio sve savjete za SDA, osim dva - Čepalovog i mog :D Ja doduše nisam imao ništa sa pobjedom SDP-a u svojoj mjesnoj zajednici, osim što sam izašao i glasao :-D , ali Čepalo je odradio lavovski posao da sačuva bar Čengić Vilu kao slobodnu teritoriju - i uspio :D

'elem, zna on animirat određenu grupu ljudi, a sa druge strane, ne bih rekao da postoje ljudi koji kažu: e da nije ovog Čepala, glasao bih za SDP :D
denis.istok

#49857 Re: SDP

Post by denis.istok »

cyprus wrote:

Pa sklanjajte ga, otkaz, noga,... iz bilo kojeg razlga - ili naljutite ga pa da sam ode,... ha ja

Ne bih rekao... Prije nekih godinu dana, imali smo ovdje izbore za savjete mjesnih zajednica u Novom Gradu... Efendić je naravno svojom mašinerijom pokupio sve savjete za SDA, osim dva - Čepalovog i mog :D Ja doduše nisam imao ništa sa pobjedom SDP-a u svojoj mjesnoj zajednici, osim što sam izašao i glasao :-D , ali Čepalo je odradio lavovski posao da sačuva bar Čengić Vilu kao slobodnu teritoriju - i uspio :D

'elem, zna on animirat određenu grupu ljudi, a sa druge strane, ne bih rekao da postoje ljudi koji kažu: e da nije ovog Čepala, glasao bih za SDP :D
Baš je sačuvao. Uzmi par minuta i pogledaj koji je profil birača na Č.Vili, pa tu je SDA npr 4. ili čak 5. stranka po broju glasova. Sigurno je on sa onim fotkama u partiznanskoj uniformi i sl.promjenio stanje. Jest da to vole ovi što su zašli u 9. ili 10.deceniju života ali da je to interesantno omladini baš i nije. SDP je ionako u NG propao nakon Damira. Opet je dovoljno vidjeti broj glasova: na ubjedljivom 5.mjestu sa cca 5500 glasova...dok je bio Damir imali 13.000.
JThomas

#49858 Re: SDP

Post by JThomas »

promijenili se preko noći. ili su to ipak glasovi za jednokratnu pomoć i obećanje legalizacije?
kmirsad

#49859 Re: SDP

Post by kmirsad »

:lol: :lol:
JThomas

#49860 Re: SDP

Post by JThomas »

pa jednostavno je, u novom gradu nikad ne gubi aktuelni načelnik. ni damir nije nikad izgubio nego otišao u državnu vladu. načelnik je personifikacija socio-ekonomskog koncepta nafake.
Banksy

#49861 Re: SDP

Post by Banksy »

JThomas wrote:
načelnik je personifikacija socio-ekonomskog koncepta nafake
bravo...
cyprus

#49862 Re: SDP

Post by cyprus »

denis.istok wrote:
cyprus wrote:

Baš je sačuvao. Uzmi par minuta i pogledaj koji je profil birača na Č.Vili, pa tu je SDA npr 4. ili čak 5. stranka po broju glasova. Sigurno je on sa onim fotkama u partiznanskoj uniformi i sl.promjenio stanje. Jest da to vole ovi što su zašli u 9. ili 10.deceniju života ali da je to interesantno omladini baš i nije. SDP je ionako u NG propao nakon Damira. Opet je dovoljno vidjeti broj glasova: na ubjedljivom 5.mjestu sa cca 5500 glasova...dok je bio Damir imali 13.000.
Pa SDA je 4-5. stranka i na Otoci, Starom Hrasnom, dijelovima Dobrinje, pa je Efendić to opet poklopio na nivou mjesne zajednice... Zašto? Zato što je tu izlaznost 5-10%, većina ljudi nema pojma da se ti izbori uopšte održavaju, tako da uprezanje stranačke mašinerije neminovno daje rezultate... Bez Čepala bi vrlo vjerovatno pala i ČVila... Isto kao što je i SDP uzimao preko 80% mjesnih zajednica kada je DH bio načelnik...

Međutim, nije tu poenta mjesna zajednica ko mjesna zajednica, nego činjenica da lik poput njega ipak donosi nešto više koristi nego štete... Ne tvrdim naravno da je neki silni magnet za mase, ali daleko od toga da tjera glasače od SDP-a... Jest on isuviše napadan i za moj ukus, ali smatram da kao čovjek na terenu ne radi loše po stranku... Istovremeno smatram da nije za neke više pozicije u SDP-u...
Last edited by cyprus on 16/01/2019 12:13, edited 1 time in total.
denis.istok

#49863 Re: SDP

Post by denis.istok »

cyprus wrote:

Pa SDA je 4-5. stranka i na Otoci, Starom Hrasnom, dijelovima Dobrinje, pa je Efendić to opet poklopio na nivou mjesne zajednice... Zašto? Zato što je tu izlaznost 5-10%, većina ljudi nema pojma da se ti izbori uopšte održavaju, tako da uprezanje stranačke mašinerije neminovno daje rezultate... Bez Čepala bi neminovno pala i ČVila...

Međutim, nije tu poenta mjesna zajednica ko mjesna zajednica, nego činjenica da lik poput njega ipak donosi nešto više koristi nego štete... Ne tvrdim naravno da je neki magnet za mase, ali daleko od toga da tjera glasače od SDP-a... Jest on isuviše napadan i za moj ukus, ali smatram da kao čovjek na terenu nije loš izbor... Istovremeno smatram da nije za neke više pozicije u stranci...
Pa dobro, gledam da je imao 650 glasova u NG, mozda neka perspektiva za lokalne. Ali je lik jedna krajnost, ne socijaldemokratije nego arhaičnog komunizma, nešto kao Hasanbegović u HR :D

EDIT: Ukucam lika u google i imam sta i vidjeti, pravo perspektivan lik. http://m.pogled.ba/clanak/kandidat-sdp- ... pir/149348
putokaz1

#49864 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Šta li će SDP izabrati
Koaliciju s SDA/PDA i Propast 2020 i Opoziciju na TK?
jefff

#49865 Re: SDP

Post by jefff »

GODINA VUKOVA Latić: Bošnjački lideri Izetbegović, Radončić i Nikšić bi morali sjesti za sto
https://thebosniatimes.ba/25089/godina- ... ti-za-sto/
Nivelacija

#49866 Re: SDP

Post by Nivelacija »

Je li ovo kmeri pripremaju narod na koaliciju sa SDA?

Samo ne znaju kako ce glasacima saopstiti :run:
drug_profi

#49867 Re: SDP

Post by drug_profi »

Nivelacija wrote:Je li ovo kmeri pripremaju narod na koaliciju sa SDA?
Bolje bi im bilo da ne jedu go*na...
Ako to urade zgradu u Alipašinoj mogu komotno prodati i iznajmiti jednu kancelariju negdje. Tolika će im stranka nakon sljedećih izbora biti.
Banksy

#49868 Re: SDP

Post by Banksy »

Damir Filipović: 400.000 KM za građane Sarajeva koji sa čvrstih goriva pređu na plin

Ministar prostornog uređenja, građenja i okoliša Kantona Sarajevo Damir Filipović istakao je da su u Prijedlogu Budžeta KS za 2019, koji će biti razmatran krajem januara, planirana sredstva za subvencioniranje troškova građanima koji sa čvrstih goriva žele preći na plinsko grijanje.

Filipović je istakao da je ranijih godina bio slab odziv građana za ove subvencije, te da će se ove godine potruditi da promocija ove mjere bude kvalitetnija te da građani dobiju što više informacija
:thumbup:
DaffyDuck

#49869 Re: SDP

Post by DaffyDuck »

Banksy wrote:

Damir Filipović: 400.000 KM za građane Sarajeva koji sa čvrstih goriva pređu na plin

Ministar prostornog uređenja, građenja i okoliša Kantona Sarajevo Damir Filipović istakao je da su u Prijedlogu Budžeta KS za 2019, koji će biti razmatran krajem januara, planirana sredstva za subvencioniranje troškova građanima koji sa čvrstih goriva žele preći na plinsko grijanje.

Filipović je istakao da je ranijih godina bio slab odziv građana za ove subvencije, te da će se ove godine potruditi da promocija ove mjere bude kvalitetnija te da građani dobiju što više informacija
Zabranite izdavanje gradjevinskih dozvola u Babinom dolu i dalju gradnju apartmana gore. Jel to njegov resor?
zbiljovski

#49870 Re: SDP

Post by zbiljovski »

Koalicija sa SDA ? :lol: Imal ko broj od Niksica, Cengica da ih nazovem i ponudim besplatnu dzenazu za SDP ? Lokalne izbore nece docekati. . .
Leverage

#49871 Re: SDP

Post by Leverage »

Samo da se zna, priča se i po drugim prostorijama neka druga priča. Kongres se bliži...
jefff

#49872 Re: SDP

Post by jefff »

Nivelacija wrote:Je li ovo kmeri pripremaju narod na koaliciju sa SDA?

Samo ne znaju kako ce glasacima saopstiti :run:
Ne bi to oni ali znas... sitovacija je takva....
Control panel

#49873 Re: SDP

Post by Control panel »

SDPovci nemojte da vas guja ujede da opet idete sa SDA u koaliciju.
Control panel

#49874 Re: SDP

Post by Control panel »

Banksy wrote:

De bogati kakav palac gore. Teski populizam. I 4 miliona bi bilo kap u moru za takvu mjeru a oni daju 400.000. Bolje je da nisu ovo ni objavljivali.
Digresija

#49875 Re: SDP

Post by Digresija »

Ovo neće ništa promijeniti niti će puno ljudi aplicirati za subvenciju, nije niko lud. Dobit ćeš lupam pet hiljada za subvencioniranje, a tebi za priključak na plinsku mrežu treba deset milja, tu si već donji, a da ne pričam o tome da ćeš za grijnu sezonu potrošiti 1500-2000 KM na plin, a za manje od 1000 bi se grijao na ćumur. :D

Ovdje treba zakon koji u potpunosti zabranjuje loženje čvrstih fosilnih goriva.
Post Reply