Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
MMM1977 wrote: ↑14/11/2025 16:44
Nije to netacno, Vehbije vole Airsoft pravo ali europejci ne treba da brinu jer će Vehbije prvo nas muslimane, koji nosimo normalnu dužinu hlača i popijemo pokoju pivu, prve skratiti za glavu. Eno onaj vođa Nusre, koji voli skratiti za glavu pripadnike drugih mezheba, šeta širom svijeta nakon što je odradio svoj posao.
Znam dosta momaka koji nisu vehabije, niti ikakvi radikali, sasvim su normalni ljudi, a koji odlaze na airsoft druženja. I na mnogim ovim airsoft druženjima učestvuju i klubovi iz RS-a, npr iz Bijeljine, Doboja, čak i iz Hrvatske, npr. iz Osijeka. Ne znam kakve veze imaju airsoft klubovi sa Nusrom, zaista nesuvislo poređenje. Ovo je jedan providan spin koji dolazi iz SOA kuhinje.
Znam i ja dosta takvih i nisam protiv Airsofta. Samo kažem da Vehbije prednjače, ako je od normalnih ljudi 1% uključeno u Airsoft njih je 10%. I nisam poredio članove Airsoft klubova sa Nusrom nego Vehbije a njih se može porediti, zar ne?
Kada shvatimo da su oni u istoj ravni sa četnicima i potjeramo gamadi biće nam lakše
Nije to netacno, Vehbije vole Airsoft pravo ali europejci ne treba da brinu jer će Vehbije prvo nas muslimane, koji nosimo normalnu dužinu hlača i popijemo pokoju pivu, prve skratiti za glavu. Eno onaj vođa Nusre, koji voli skratiti za glavu pripadnike drugih mezheba, šeta širom svijeta nakon što je odradio svoj posao.
Znam dosta momaka koji nisu vehabije, niti ikakvi radikali, sasvim su normalni ljudi, a koji odlaze na airsoft druženja. I na mnogim ovim airsoft druženjima učestvuju i klubovi iz RS-a, npr iz Bijeljine, Doboja, čak i iz Hrvatske, npr. iz Osijeka. Ne znam kakve veze imaju airsoft klubovi sa Nusrom, zaista nesuvislo poređenje. Ovo je jedan providan spin koji dolazi iz SOA kuhinje.
Znam i ja dosta takvih i nisam protiv Airsofta. Samo kažem da Vehbije prednjače, ako je od normalnih ljudi 1% uključeno u Airsoft njih je 10%. I nisam poredio članove Airsoft klubova sa Nusrom nego Vehbije a njih se može porediti, zar ne?
Kada shvatimo da su oni u istoj ravni sa četnicima i potjeramo gamadi biće nam lakše
Vidio sam par puta na aerodromu Sarajevo da stariji ljudi u pedesetim i šezdesetim koji ne znaju bosanski da drže bosanski pasos. I graničar sa njima na engleskom priča. Kako to? I zar nije jedan od uslova naturalizacije u BiH poznavanje jednog od jezika konstitutivnih naroda?
Zadnji put prije par dana sam to opet vidio.
konami666 wrote: ↑15/11/2025 14:18
Vidio sam par puta na aerodromu Sarajevo da stariji ljudi u pedesetim i šezdesetim koji ne znaju bosanski da drže bosanski pasos. I graničar sa njima na engleskom priča. Kako to? I zar nije jedan od uslova naturalizacije u BiH poznavanje jednog od jezika konstitutivnih naroda?
Ne mora ako je olaksana naturalizacija tipa steceno drzavljanstvo preko braka.
Naravno da građane BiH ne možeš protjerati ali možeš zabraniti fiktivne humanitarne i obrazovne institucije, njihove mesdzide i svako drugo širenje ekstremnih ideja koje ovdje nemaju mjesta. Vi ako u tome ne vidite problem onda ste slijepi pored očiju.
MMM1977 wrote: ↑15/11/2025 16:41
Naravno da građane BiH ne možeš protjerati ali možeš zabraniti fiktivne humanitarne i obrazovne institucije, njihove mesdzide i svako drugo širenje ekstremnih ideja koje ovdje nemaju mjesta. Vi ako u tome ne vidite problem onda ste slijepi pored očiju.
To je sasječeno još kada je alžirskom šestorkom, to je sve svedeno na narodni folkor. IZ to danas dobro drži pod kontrolom. Jedina ekstremna ideja i ideologija opasna po mir i ustavni poredak je ona Dodikova.
talijan97 wrote: ↑15/11/2025 12:29
Inace su nam ove selefije mogle i glave doci, ali gledajuci kroz ovih 30 godina, moze se reci da su uglavnom korektni bili sa mozda par trzavica.
Pokusala im je SOA podmetnuti jer nije Kolinda bezveze pripremala teren, pricama o ekstremistima.
Da bila je ona afera kada su onog nekog lika iz Zenice mislim vrbovali da podmetne oružije u neku džamiju. Ovaj to odbio i dobio zabranu ulaska u HR. Kasnije se pravdali da nemaju ništa sa tim a frajer sve ispričao novinarima i našoj OSI. Nisu ga mogli ni parama kupiti. Genralno danas vidimo da ta priča o selefijama je prenapuhana u odnosu na srpski fašizam i nacizam koji dolazi iz Dodikovih usta.
Daj ne rise, ako neko nosi bradu i ide u džamiju on je Vehabija? Još pride ide na airsoft ili pantball? Ma daj..nemoj me vuči za jezik *ebo te Dodik.
Odakle su bili?
Ne znam odakle su bili ali su pričali arapski između sebe koliko sam poznao.
To je njihova strategija. Daj da Bošnjake blokiramo kroz institucije. Daj da se smanjuje budzet OSBIH, daj petljaj se oko Ni, daj sprijeci da se MUP opremi. Dok oni u hr ili sr uvode vojne obuke, nabavalju NVO.
Odakle su bili?
Ne znam odakle su bili ali su pričali arapski između sebe koliko sam poznao.
Naselit ce se ovdje masa takvih i to samo po djelovima gdje su bosnjaci vecina