SDP

nemampojma0

#49826 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

doktor78 wrote:Već se uveliko priča da buduću vlast na nivou TK čine SDA i SDP.
Tako i treba, jos i DF nek pojaca i to je najstabilnije.
Nije mi draga Sda, ali u poredjenju sa Sbb/Pda ekipom, zlatna je.
hAZNADAR

#49827 Re: SDP

Post by hAZNADAR »

Malo pitanje za upucenje ovdje, nekoga ko bolje poznaje BiH socijaldemokratiju.

Sanin Cepalo,.. mladi kandidat SDP.

Ovaj stajling je ono ozbiljno ili parodija?
Image
drug_profi

#49828 Re: SDP

Post by drug_profi »

nemampojma0 wrote:
doktor78 wrote:Već se uveliko priča da buduću vlast na nivou TK čine SDA i SDP.
Tako i treba, jos i DF nek pojaca i to je najstabilnije.
Nije mi draga Sda, ali u poredjenju sa Sbb/Pda ekipom, zlatna je.
To je opasna podvala SDP-u. Ako prihvate, totalne su budale.
Vidjeće posljedice već za 2 godine.
U TK neće biti ništa bolje ljudima, a ubiće SDP kao opoziciju.
Samo budala zapne dva puta na isti kamen.
Banksy

#49829 Re: SDP

Post by Banksy »

Drotovska fronta u akciji spašavanja SDA i sahranjivanja SDPa, a u korist nalogodavaca, SDA.
putokaz1

#49830 Re: SDP

Post by putokaz1 »

jasko_ba

#49831 Re: SDP

Post by jasko_ba »

Moraju biti najveci idioti da ikada vise udju u bilo kakvu koaliciju sa bagrom demokratske akcije. :roll:
Laertes

#49832 Re: SDP

Post by Laertes »

putokaz1 wrote:https://xoyondo.com/ap/EEIazG0cEJkb7C5
izbori Kakanj
Koji je tvoj glas, ovaj za SDA ili za nezavisnog?
putokaz1

#49833 Re: SDP

Post by putokaz1 »

jasko_ba wrote:Moraju biti najveci idioti da ikada vise udju u bilo kakvu koaliciju sa bagrom demokratske akcije. :roll:
E lijep naziv za novu stranku
Bagra Demokratske Akcije
Izaći ćemo iz SDA,lajati protiv SDA ,Sebije,Bakira,...ukrast koji glasić od SDP,DF,SBB,SBIH... proći u parlament i opet s SDA
Samo BDA Bagra Demokratske akcije jer mi nismo SDA
putokaz1

#49834 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Laertes wrote:
putokaz1 wrote:https://xoyondo.com/ap/EEIazG0cEJkb7C5
izbori Kakanj
Koji je tvoj glas, ovaj za SDA ili za nezavisnog?
Nezavisnog više šansi ima Nezavisni nego ovakav BHBLOK :D
Digresija

#49835 Re: SDP

Post by Digresija »

hAZNADAR wrote:Malo pitanje za upucenje ovdje, nekoga ko bolje poznaje BiH socijaldemokratiju.

Image
Sanin je pacijent svoje vrste, iskompleksiran lik do bola i opterecen tekovinama komunizma.
It_is_a_Leclerc

#49836 Re: SDP

Post by It_is_a_Leclerc »

Ulazak u koaliciju sa SDA i HDZ-om na nivou FBiH bi bio ravan katastrofi za SDP. Ja bih podsjetio da je neprincipijelno koaliranje prošli put odnijelo 250.000 glasova SDP-u. Ovaj put, nemojte imati nikakve sumnje, desit će se isto.

Ako je DF-u toliko stalo da spase SDA... onda neka se BH Blok raspadne, pa neka DF sa SDA pravi vlast na nivou BiH i FBiH.
cyprus

#49837 Re: SDP

Post by cyprus »

hAZNADAR wrote:Malo pitanje za upucenje ovdje, nekoga ko bolje poznaje BiH socijaldemokratiju.

Image
Čepalo je jedan živopisan lik, tako da kažem... Nismo svi vaki, jeboga ti :D
hAZNADAR

#49838 Re: SDP

Post by hAZNADAR »

cyprus wrote:

Image
Čepalo je jedan živopisan lik, tako da kažem... Nismo svi vaki, jeboga ti :D
Znaci fakat ozbiljno. :-)

Pa sklanjajte ga, otkaz, noga,... iz bilo kojeg razlga - ili naljutite ga pa da sam ode,... ha ja

Lik vise tjera birace nego sto ih privlaci.

Digresija wrote:
Sanin je pacijent svoje vrste, iskompleksiran lik do bola i opterecen tekovinama komunizma.
Valjda ozbiljna stranka ima odredjeni profil kandidata - ko moze zastupati a ko ne. SDP-u tako malo fali da preuzme apsolutni primat u politici.
Last edited by hAZNADAR on 15/01/2019 13:05, edited 1 time in total.
The 51st State

#49839 Re: SDP

Post by The 51st State »

ali gisrto lenjin style :lol:
bunk

#49840 Re: SDP

Post by bunk »

Njemu na ulici rec " selam alejc druze"
:lol: :lol:
Digresija

#49841 Re: SDP

Post by Digresija »

Irfan Cengic je slican kalibar, malo nepismeniji samo.
sumirprimus

#49842 Re: SDP

Post by sumirprimus »

zanimljiv lik, uglavnom zanimljiviji od standardno dosadnih hamas stajl sdaovaca
Banksy

#49843 Re: SDP

Post by Banksy »

It_is_a_Leclerc wrote:Ulazak u koaliciju sa SDA i HDZ-om na nivou FBiH bi bio ravan katastrofi za SDP. Ja bih podsjetio da je neprincipijelno koaliranje prošli put odnijelo 250.000 glasova SDP-u. Ovaj put, nemojte imati nikakve sumnje, desit će se isto.

Ako je DF-u toliko stalo da spase SDA... onda neka se BH Blok raspadne, pa neka DF sa SDA pravi vlast na nivou BiH i FBiH.
Tačno. DF pokušava spasiti SDA potapanjem SDP-a. Jedva su preživjeli Lagumdžiju, sad treba još i ovo.

I kakva je ovo formulacija? Zašto bi druge stranke bistrile tvoje unutarnje probleme i dileme? Valjda se na razgovore dolazi sa svojim, jasnim stavom.

na posljednjoj sjednici Predsjedništva SDP-a došlo je do razmimoilaženja stavova o tome treba li ova stranka u konačnici koalirati sa SDA i HDZ-om u Federaciji, kao i s navedenim strankama i SNSD-om na državnom nivou.

Zbog te činjenice je posebno pod pritiskom Nikšić koji bi ovo danas trebao iznijeti na stol pred druga dva lidera.
Digresija

#49844 Re: SDP

Post by Digresija »

Pa i pojedini opcinski odbori SDP-a traze koaliciju sa SDA kao sto je to slucaj sa odborom u Zivinicama, a ni Gracanici SDA nije mrska.
Banksy

#49845 Re: SDP

Post by Banksy »

Koalicija na višim nivoima, neminovno znači i raspad onih kantonalnih.
Banksy wrote:
SDP se očito cijepa na antiSDa i proSDA dijelove gdje su prvi oni omladinci, a drugi stara ratna garda devedesetih. Jasno je da ovi drugi ne mogu ništa izgubiti, već su lagano u odlasku, dobiće kamuflirane SDA sinekure do penzije, još koju godinu, dok omladina gubi sve, i stranku i budućnost i pozicije i kredibilitet, pa uđe li SDP s SDA u koaliciju, mogu odmah komotno na biro. Iako mi ni ta omladina nije bogzna kako simpatična, nadam se da će, u sopstvenim redovima, uspjeti prevladati SDA starohane.
Uspije li SDA ovaj put, neće samo izgubiti SDP, već i svi mi s njima, još četiri protraćene godine. Dobitnik je samo NS gdje će se preliti nezadovoljni birači, eventualno Kifla. Dobitak je i konačno gašenje SDP-a, samo da mi svi ne gubimo, još bih i aplaudirala.
Zanimljivo je kako Nikšić gura Mašketa na kantonalne pregovore,a Lazovića vodi u Centralu SDA. Prema izrečenom dosad, posebno iz Nikšićevih usta, jako sam pesimistična, a tako bih voljela da griješim.
criticos

#49846 Re: SDP

Post by criticos »

Banksy wrote:Koalicija na višim nivoima, neminovno znači i raspad onih kantonalnih.
Ne!
To znači da će SDP u KS ostati na jednom zastupniku. Ovi će otići u neovisne i ostati u vlasti, a kasnije i u NS.
tutku

#49847 Re: SDP

Post by tutku »

Banksy wrote:Koalicija na višim nivoima, neminovno znači i raspad onih kantonalnih.
Banksy wrote:
SDP se očito cijepa na antiSDa i proSDA dijelove gdje su prvi oni omladinci, a drugi stara ratna garda devedesetih. Jasno je da ovi drugi ne mogu ništa izgubiti, već su lagano u odlasku, dobiće kamuflirane SDA sinekure do penzije, još koju godinu, dok omladina gubi sve, i stranku i budućnost i pozicije i kredibilitet, pa uđe li SDP s SDA u koaliciju, mogu odmah komotno na biro. Iako mi ni ta omladina nije bogzna kako simpatična, nadam se da će, u sopstvenim redovima, uspjeti prevladati SDA starohane.
Uspije li SDA ovaj put, neće samo izgubiti SDP, već i svi mi s njima, još četiri protraćene godine. Dobitnik je samo NS gdje će se preliti nezadovoljni birači, eventualno Kifla. Dobitak je i konačno gašenje SDP-a, samo da mi svi ne gubimo, još bih i aplaudirala.
Zanimljivo je kako Nikšić gura Mašketa na kantonalne pregovore,a Lazovića vodi u Centralu SDA. Prema izrečenom dosad, posebno iz Nikšićevih usta, jako sam pesimistična, a tako bih voljela da griješim.
Slično razmišljam, ali kako vrijeme prolazi, ono tako radi u korist SDA, to smo do sada naučili. Vidjećemo ubrzo će neke stvari biti jasnije, no ne bi me iznenadilo pucanje BH Bloka zbog prodaje od strane DF-a i SDP-a.
It_is_a_Leclerc

#49848 Re: SDP

Post by It_is_a_Leclerc »

Problem je što se SDP, samo oni znaju kako, doveo u situaciju da od njih nešto zavisi i da se njih nešto čeka.

Relativni pobjednik je SDA. Zašto oni ne predvode razgovore o formiranju vlasti sa ono malo koalicionog kapaciteta što im je ostalo? Sad je odjednom "teška odluka" na SDP-u, "odgovornost države" na plećima BH bloka... Opozicija je ok, ako nema principijelne i ozbiljne saradnje na vlasti, i ako nema šansi da se išta suštinski promjeni, a sa SDA nema. Samo neko sa ozbiljnim mentalnim poštekoćama može povjerovati u to da bi SDA dozvolila da se razvali 20 godina građeni sistem kriminala, korupcije, nepotizma i pogodovanja.

SDA bi se strankama ljevice za pojas za spašavanje zahvalila pred lokalne izbore kad bi ih napucali iz vlasti, i napravili neke papak vlade za male pare.

Ako SDP i Naša stranka pristanu na koaliranje sa SDA, onda ništa drugo i ne zaslužuju.
Digresija

#49849 Re: SDP

Post by Digresija »

Sumnjam da će doći do koalicije stranaka, prije da će se desiti da će SDA koalirati sa odborima ili pojedincima iz SDP-a i DF-a što će na kraju opet dovesti do cijepanja ovih stranaka.
drug_profi

#49850 Re: SDP

Post by drug_profi »

Jedino, ali JEDINO, ako se prvo usvoje zakoni koje su trazeni u principima za formiranje vlasti koje su u BH bloku donijeli u decembru. Svih 17 tačaka.
Onda BH blok moze od mene dobiti dozvolu da spasava SDA jer ti principi spasavaju i drzavu i donose mogucnosti vanrednih izbora, poštenog brojanja i kraj mahinacijama.
Evo sad bi recimo bila aktuelno raspisivanje ponovnih izbora jer se federalna i drzavna vlast ne mogu sastaviti.
Vjerujem da procenti uopste ne bi bili isti.

Ali te Zakone naravno troglava azdaja nece ni slucajno usvojiti.
Post Reply