Premijer liga BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
VPSA
#49826 Re: Premijer liga BiH
Ma nije kriv BH Telecom nista ovdje. Oni stite svoje interese, i ja bi da sam iz Telecoma trazio da samo Moja tv prenosi, jer to im to daje vise korisnika i vise prihoda.
Ali savez, koji bi trebao da misli na interese domace lige i klubova, daje prava na prenose na sve tekme zatvorenoj platformi koju koristi kada se uzme u obzir cijela BiH ne vjerujem vise od 10% ljudi. A da ne govorim da niko van BiH, u okruzenju ili dijaspori, ne moze legalno gledati te tekme. I to sve jer ce klubovima podijeliti po nekih 50 60 hiljada maraka. Pa samo kad skontas logiku sponzora cije se reklame vrte pored terena, naravno da nije isto kad te prenose u cijeloj ex yu ili na nekom zatvorenom kanalu koji gleda par hiljada ljudi. Onda umjesto da podizes generalni interes za pracenje lige, medju ljudima, djecom, ti se zatvaras totalno. Tako da te pare za koje neki misle da su klubovi dobili ustvari su izgubili par puta toliko, posebno veci klubovi.
Znaci velike lige se takmice koja ce se pohvalit da ih vise ljudi gleda, i u vise drzava prenosi, a mi pravimo ligu za par hiljada ljudi. Neka bude BH Telecom generalni sponzor, i neka prenose gdje god hoce, ali neka obezbjede pokrivenost trzista kakve imaju ostale lige iz regiona pa tek onda.
Ali savez, koji bi trebao da misli na interese domace lige i klubova, daje prava na prenose na sve tekme zatvorenoj platformi koju koristi kada se uzme u obzir cijela BiH ne vjerujem vise od 10% ljudi. A da ne govorim da niko van BiH, u okruzenju ili dijaspori, ne moze legalno gledati te tekme. I to sve jer ce klubovima podijeliti po nekih 50 60 hiljada maraka. Pa samo kad skontas logiku sponzora cije se reklame vrte pored terena, naravno da nije isto kad te prenose u cijeloj ex yu ili na nekom zatvorenom kanalu koji gleda par hiljada ljudi. Onda umjesto da podizes generalni interes za pracenje lige, medju ljudima, djecom, ti se zatvaras totalno. Tako da te pare za koje neki misle da su klubovi dobili ustvari su izgubili par puta toliko, posebno veci klubovi.
Znaci velike lige se takmice koja ce se pohvalit da ih vise ljudi gleda, i u vise drzava prenosi, a mi pravimo ligu za par hiljada ljudi. Neka bude BH Telecom generalni sponzor, i neka prenose gdje god hoce, ali neka obezbjede pokrivenost trzista kakve imaju ostale lige iz regiona pa tek onda.
- Grean
#49827 Re: Premijer liga BiH
25% budzeta Radnika iz Bijeljine
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#49828 Re: Premijer liga BiH
Naravno da ce BHTelecom gledati da zastiti svoju investiciju.
Naravno,imaju i prednost jer su pored sponzorstva PL jedan od jacih sponzora samog saveza. Tesko tu neko moze tu uletiti osim njih. Ima tu i tala vjerujem.
Naravno,imaju i prednost jer su pored sponzorstva PL jedan od jacih sponzora samog saveza. Tesko tu neko moze tu uletiti osim njih. Ima tu i tala vjerujem.
- Šibicar
#49829 Re: Premijer liga BiH
Pa sto ne uzmu sve im jebem da ne gledamo kvalitet slike iz drugog svjetskog rata. 
- mali_milojica
#49830 Re: Premijer liga BiH
Eh sad...Šibicar wrote:Pa sto ne uzmu sve im jebem da ne gledamo kvalitet slike iz drugog svjetskog rata.
Ne znam koliko FLASH uzima,koliko uzima BHT1 za produkciju prijenosa. FLASH mozda radi samo za kes,a BHT za onu jednu najslabiju utakmicu koju im se smiluju i snimak utakmice koja je bila na MojaTV koju mozemo gledati u gluho doba noci,dakle djaba. Ko ce znati,krhko je znanje.
Last edited by mali_milojica on 02/07/2017 22:08, edited 1 time in total.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
- ZonFon
#49832 Re: Premijer liga BiH
Ma salio sam se malo. Prenos tekme na Areni i Moja TV je druga dimenzija i ne moze se ni porediti. Nadam se da ce se klubovi malo opametiti i stati prvo u svoju zastitu a ne da im se ovako servira sve na gotovo a oni da sute i potpisuju. Mada gledajuci sitaciju sa zadnja dva derbija gdje se uprave dva najveca kluba u drzavi i gradskih rivala ne mogu dogovoriti o broju karti za ove druge tesko da ce biti pomaka po tom pitanjuBHF_Manijak wrote:
Ma jok drug, samo govorim fakat o kvalitetu ponudjenog. U svakom mogucem smislu Arenina produkcija je space shuttle za sve u BiH. Neko ce sada spomenuti famozne penale i finale Kupa. Da, zajeb je bio, ali jedna o prethodnih 300 utakmica,![]()
Kako god, ako Savez misli da mu je produkcija MojaTV dovoljna i kvalitetna - bujrum. A s obzirom na mentalni sklop ovdasnjih ljudi, kvalitet svakako nije presudan, kako rekoh u prethodnom postu.![]()
-
mirza_15
#49833 Re: Premijer liga BiH
Pa neka telemach posalje upit bh telecomu za distribuciju mojatv sport kanala. Siguran sam da ce dobiti ponudu. E sada koliko povoljnu
. Vjerovatno isto onako povoljnu koliko je povoljan sk za bh telecom.
- mali_milojica
#49834 Re: Premijer liga BiH
Cini mi se da je jednom zapeo prijenos iz Krupe,jer je nestalo struje na stadionu. Zeljine sam najvise gledao,mozda je na ostalim bilo problema,ali culo bi se.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#49835 Re: Premijer liga BiH
Neko napisa, ako ce klubovi dobiti vise....sta ce ba dobiti vise? Od koga? Kako? Pa ovaj potez je potez u rikverc.
- avetinja
#49836 Re: Premijer liga BiH
Koliko je igrača otišlo i došlo kod Sarajeva?
- avetinja
#49837 Re: Premijer liga BiH
Ljudi dali pare, postavili uslove, štite svoje interese. Sve je regularno i očekivano. Ko ne želi uvesti Moju TV uvijek ima rezervnih opcija (kafić, stream, prijatelj koji ima Moju TV, odlazak na stadion).
- mali_milojica
#49838 Re: Premijer liga BiH
Ljudi,razgranicite vise sta bi ste vi i ja voljeli.
Trziste se vodi jednim nacelom,zaradom. Ponudom i potraznjom. Ko da vise taj je gazda.
Savez kad bude imao bolju ponudu od Telemacha,Arene ili neke trece kuce npr Igman TV
oni ce dati njima.
BHTelecom je do sada davao cca 1mil KM,ove godine navodno i vise. Bujrum,nek neko da 2,3 ili 5mil KM za prava,onda i nekoliko stotinja hiljada KM za produkciju prijenosa i neka prenosi PL.
Nije problem Telekoma (dobro u neku ruku jeste,oni bi voljeli da ima vise) sto 10% ljudi ima MojuTV,zato i kupuju nasu ligu,nebi li jos neko presao tamo
Neka Telemach da svakom klubu po milion godisnje i neka presisaju BHTelecom
inace su supci 
Trziste se vodi jednim nacelom,zaradom. Ponudom i potraznjom. Ko da vise taj je gazda.
Savez kad bude imao bolju ponudu od Telemacha,Arene ili neke trece kuce npr Igman TV
BHTelecom je do sada davao cca 1mil KM,ove godine navodno i vise. Bujrum,nek neko da 2,3 ili 5mil KM za prava,onda i nekoliko stotinja hiljada KM za produkciju prijenosa i neka prenosi PL.
Nije problem Telekoma (dobro u neku ruku jeste,oni bi voljeli da ima vise) sto 10% ljudi ima MojuTV,zato i kupuju nasu ligu,nebi li jos neko presao tamo
Neka Telemach da svakom klubu po milion godisnje i neka presisaju BHTelecom
- Logovan
#49839 Re: Premijer liga BiH
Otišla četvorica, došla trojica.avetinja wrote:Koliko je igrača otišlo i došlo kod Sarajeva?
-
al-em
#49840 Re: Premijer liga BiH
Balic, duljevic, bekic, kovacevic, a i rustemovic, said nece igrati vjerovatno tako da je to 6 odlazaka, dosad 4 zvanicno.Logovan wrote:Otišla četvorica, došla trojica.avetinja wrote:Koliko je igrača otišlo i došlo kod Sarajeva?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#49841 Re: Premijer liga BiH
I Rustem je dobio papire, samo nije jos objavljeno.al-em wrote:Balic, duljevic, bekic, kovacevic, a i rustemovic, said nece igrati vjerovatno tako da je to 6 odlazaka, dosad 4 zvanicno.Logovan wrote:Otišla četvorica, došla trojica.avetinja wrote:Koliko je igrača otišlo i došlo kod Sarajeva?
- Logovan
#49843 Re: Premijer liga BiH
Na Balića sam skroz zaboravio, jer je otišao davnih dana. Said možda i ostane.al-em wrote: Balic, duljevic, bekic, kovacevic, a i rustemovic, said nece igrati vjerovatno tako da je to 6 odlazaka, dosad 4 zvanicno.
- hrasno38
#49844 Re: Premijer liga BiH
Zaboravili ste i na Cetkovica koji je najavljivan kao veliko pojacanje....Logovan wrote:Na Balića sam skroz zaboravio, jer je otišao davnih dana. Said možda i ostane.al-em wrote: Balic, duljevic, bekic, kovacevic, a i rustemovic, said nece igrati vjerovatno tako da je to 6 odlazaka, dosad 4 zvanicno.
http://scsport.ba/mladost-dovela-bivseg ... dinu-dana/
- Logovan
#49845 Re: Premijer liga BiH
On je otišao u januaru. 
- hrasno38
#49846 Re: Premijer liga BiH
aha OKLogovan wrote:On je otišao u januaru.
- Muhamed Đakmić
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#49848 Re: Premijer liga BiH
Realno, ako su ovakvi uslovi, mnogi bi mogli da se povedu za Borcem.Muhamed Đakmić wrote:Banjalučani stoje na braniku časti ove lige![]()
http://sport1.ba/premijer-liga-bih/bora ... -bih/87442
I koliko god smatrao opravdanim ovaj potez kao i razloge koje su naveli (fakat jeste tako), ali jasno je zasto su objerucke prihvatili da je to bilo ko osim BH Telecoma.
Ipak, monopol ne vodi nicemu dobrom i nadam se da je ovo prva grudva na lavini.
- Grean
#49849 Re: Premijer liga BiH
Treba Telekom da ukine i ovaj milion sto daje, realno bilo bi bolje da te pare podijele na klubove gdje im je trziste.Muhamed Đakmić wrote:Banjalučani stoje na braniku časti ove lige![]()
http://sport1.ba/premijer-liga-bih/bora ... -bih/87442
A ovima i zapadnohercegovcima neka Arena finansira omladinsku ligu.
- Muhamed Đakmić
#49850 Re: Premijer liga BiH
Pa sigurno da će je lakše sami finansirati ako prodaju TV prava direktno televizijama, nego ako dobiju 100 hiljada maraka za cijelu sezonu. Ovo što Telecom radi je sramota i gaženje lige.