Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
kamberovica polje

#49801 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kamberovica polje »

Login7777 wrote: 07/11/2021 11:48
Sierra club wrote: 07/11/2021 04:00

Pa prije će to SDP ili Fahro potpisat podjelu. SDA je već jednom odbranila državu. A ovi drugi nisam siguran.
Komunjare bi iz autošovinističkih poriva opet da im Beograd bude glavni grad.
Ne mogu prežaliti Srboslaviju, a kopka ih činjenica da su tamo neki muslimani bili na čelu organizacije odbrane dok su oni zamrznuli svoje djelovanje i nosali Titine slike.
Valjda podsvjesno žude za Neletom, Šešeljem i ostalom finom sarajevskom rajom, a ne tamo nekim Alijom što klanja.
Jesu vam to počeli stavljat ludare u sendviče, umjesto šampinjona?
babanovac

#49802 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by babanovac »

Sierra club wrote: 07/11/2021 04:00

Pa prije će to SDP ili Fahro potpisat podjelu. SDA je već jednom odbranila državu. A ovi drugi nisam siguran.
Ne mogu prežaliti Srboslaviju, a kopka ih činjenica da su tamo neki muslimani bili na čelu organizacije odbrane dok su oni zamrznuli svoje djelovanje i nosali Titine slike.
Valjda podsvjesno žude za Neletom, Šešeljem i ostalom finom sarajevskom rajom, a ne tamo nekim Alijom što klanja.
Kakva tlapnja, kakve komunjare, Titove slike, Kusturica i Nele... Imas predsjednika najace Bosnjacke stranke, koji jedini medjunarodni kontakt odrzava sa NATO- odmetnikom Erdoganom. Doveo je cijelu naciju u izolaciju. Cinjenica je da nam nisu niti iz EU, niti iz NATO-a narocito pruzali ruku. Nije ni SDA, zaokupljena pljackom, formirala bilo kakve smjernice za buducnost Bosne i Bosnjaka. Citam na Slobodnoj Evropi, salju nam Rusi Cecene, da bratimimo gradove. Da se ljudski zivoti dzaba ne rasipaju, nego mirno da se vratimo matici Srbiji i majci Rusiji, kao sto je to ucinio mladjahni Kadirov, slijedeci politiku svog oca, koji je promijenio stranu. U novoj konstalaciji, imaces proruske, cecenske Bosnjake, protiv vehabija i onih koji sanjaju o demokratskoj, gradjanskoj BiH. Turska ce podrzati ove prve.
drndalo

#49803 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by drndalo »

General War wrote: 07/11/2021 11:52
JA ba, problem im sto alija klanja a ne usta ih je uvalio :mastakazes:
Ma jasta. Kurac bi se ikad ista odbranilo da ljudi nisu bili neposlusni i pretezno se sami organizovali da ih se ne zikne na spavanju... Bakir iz trezora branio? A kod mene u komsiluku 16 godisnjaci goli na mitraljez... Oni glupi, “on” pametan...

SDA odbranila? PAPovku su seljacima prodavali za 800 DEM... To je ta skola, antiAutoSovinisticka. Neces da ti Beograd bude glavni grad, iako oni ocito nikad nisu zaboravili odakle su dosli ovamo, ali nemas nista protiv da puske od Beograda prodajes...
Login7777

#49804 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login7777 »

kamberovica polje wrote: 07/11/2021 11:54
Jesu vam to počeli stavljat ludare u sendviče, umjesto šampinjona?
Image

Od ovih "gljiva" lijeka nema, samo smrt da se dočeka.
mishic

#49805 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

Tanqueray wrote: 05/11/2021 18:30 Zamisli bogati mora se raditi na tom Zapadu :izet:
Raditi i rintati nisu sinonimi. Sladunjave priče o Zapadu suviše su bajkovite a realnost malo drugačija. U ostalom i moji, od najbližih do daljih, nisu podjednako situirani. Djeca su studirala i doktorirala jer ja ovdje nisam mogao da ih finansiram. Dakle nisu otišli od obijesti nego od bijede. Ali oni su gore stranci iako imaju državljanstva. Međutim ovdje je spika da se treba samo ispaliti i da se potom može živjeti "ko bubreg u loju". Ovo posebno pali neškolovanu i nestručnu radnu snagu koji i ovdje prekidaju obrazovanje da bi se ispalili i tako riješili sve probleme.
tandmand

#49806 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

Login7777 wrote: 07/11/2021 11:48 Komunjare bi iz autošovinističkih poriva opet da im Beograd bude glavni grad.
To je prošlost ...
Nego dokle ste stigli u organizaciji odbrane BIH u svezi sa puzajućom secesijom gospodina Milorada Dodika?
"neka institucije rade svoj posao" je Šefikova krilatica a SDA upravo te institucije predao agresoru u ruke. Država vam klizi kroz prste.

Hoće li Bakir potpisati Izborni zakon po željama gospodina Dragana Čovića?
Prođi se Tite, Neleta, Alije ... imamo sasvim novu situaciju.
U koja ste doba?
Login7777

#49807 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login7777 »

Glancamo Titine slike.
duh_sa_sjekirom

#49808 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by duh_sa_sjekirom »

Bit će prije da ga glancate Miletu i Dragančetu ...
:D
Login7777

#49809 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login7777 »

duh_sa_sjekirom wrote: 07/11/2021 16:16 Bit će prije da ga glancate Miletu i Dragančetu ...
:D
Ti si taj koji im tepa, prije će bit da im ti glancaš. :mrgreen:
tandmand

#49810 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

Login7777 wrote: 07/11/2021 16:11 Glancamo Titine slike.
I trebate ...
Tito nam je u amanet ostavio Republiku BiH.

Prije njega je bilo ovo:

Image

A vidjet ćemo šta će Bakir ostaviti u amanet našoj djeci ....
General War

#49811 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by General War »

Nabijem ja sve ove gluposti na qurac;

Vidi ove djece i profesora :thumbup:

PONOS BiH – Robotičari iz BiH prvi u svijetu, a profesor digao kredit da bi otišli na takmičenje

Bloo
Globalna šefica

#49812 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

Sierra club

#49813 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sierra club »

General War wrote: 07/11/2021 16:53 Nabijem ja sve ove gluposti na qurac;

PONOS BiH – Robotičari iz BiH prvi u svijetu, a profesor digao kredit da bi otišli na takmičenje

Fino je da su neka djeca osvojila neko prvo mjesto negdje ali nebi trebali pasti u neku zamku i propagandu kao iz vrijeme Juge da smo neko i nešto. Juga kao bila četvrta sila u europi itd.

Ko misli da imamo šanse u robotici neka pogleda ovo. Pa mi nećemo znati napraviti komputerski čip još 100 godina.

izvrsni direktor
Vozim: Premium

#49814 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by izvrsni direktor »

Sierra club wrote: 07/11/2021 21:02
General War wrote: 07/11/2021 16:53 Nabijem ja sve ove gluposti na qurac;

Fino je da su neka djeca osvojila neko prvo mjesto negdje ali nebi trebali pasti u neku zamku i propagandu kao iz vrijeme Juge da smo neko i nešto. Juga kao bila četvrta sila u europi itd.

Ko misli da imamo šanse u robotici neka pogleda ovo. Pa mi nećemo znati napraviti komputerski čip još 100 godina.
Ma da, treba na vrijeme djeci reci da su nesposobna, i ovo slanje na takmicenja je bacanje para.cuj takmicenje strebera nekih. Ko je vidio koristi od ulaganja u pametne?
Sto gluplja djeca, duze sda na vlasti. Jel tako?
kamberovica polje

#49815 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kamberovica polje »

izvrsni direktor wrote: 07/11/2021 21:43
Sierra club wrote: 07/11/2021 21:02

Ma da, treba na vrijeme djeci reci da su nesposobna, i ovo slanje na takmicenja je bacanje para.cuj takmicenje strebera nekih. Ko je vidio koristi od ulaganja u pametne?
Pa naravno.
Ko je vidio proizvodit i stvarat, najbolje je cuclat šlauf i molit za sadaku.
Sierra club

#49816 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sierra club »

izvrsni direktor wrote: 07/11/2021 21:43 Ma da, treba na vrijeme djeci reci da su nesposobna, i ovo slanje na takmicenja je bacanje para.cuj takmicenje strebera nekih. Ko je vidio koristi od ulaganja u pametne?
Da bogdom mi imali neka ozbiljna ulaganja u robotiku.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#49817 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by arman1 »

Sierra club wrote: 07/11/2021 23:18
izvrsni direktor wrote: 07/11/2021 21:43 Ma da, treba na vrijeme djeci reci da su nesposobna, i ovo slanje na takmicenja je bacanje para.cuj takmicenje strebera nekih. Ko je vidio koristi od ulaganja u pametne?
Da bogdom mi imali neka ozbiljna ulaganja u robotiku.
Pošto sam kroz neke aktivnosti vezan za High-Tech firme i neke institute po svijetu znam par ljudi s naših krajeva koji su dolaskom u zapadne zemlje postali intelektualno nacionalno bogastvo tih zemalja, a neki uživaju i VIP status. Zamisli malog bošnju koji vikendom roštilja čevapčiće, sluša sevdalinku i na nogama ima vunene čarape što mu je nana iz bosne poslala, a radnim danom vodi lab sa preko 360 inžinjera od kojih su neki i fakultetski profesori. Zadnje 3 godine kad dolazi u BiH kod nane ima službenog pratioca (tjelohranitelja), a tek mu je 32 godine.
Prije odlaska vani 17 puta konkurisao za bilo kakav posao i na kraju na malti(Dolac malta - Sarajevo) 3 mjeseca konobarisao dok je čekao papire.
Ovdje u BiH stipendira šestero djece iz vlastitog đepa. Rođaku mi je sredio stipendiju i posao vani, rođak je inžinjer elektrotehnike sada.
Ako si pametan bježi odavde.
Sierra club

#49818 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sierra club »

arman1 wrote: 07/11/2021 23:35 Pošto sam kroz neke aktivnosti vezan za High-Tech firme i neke institute po svijetu znam par ljudi s naših krajeva koji su dolaskom u zapadne zemlje postali intelektualno nacionalno bogastvo tih zemalja, a neki uživaju i VIP status. Zamisli malog bošnju koji vikendom roštilja čevapčiće, sluša sevdalinku i na nogama ima vunene čarape što mu je nana iz bosne poslala, a radnim danom vodi lab sa preko 360 inžinjera od kojih su neki i fakultetski profesori. Zadnje 3 godine kad dolazi u BiH kod nane ima službenog pratioca (tjelohranitelja), a tek mu je 32 godine.
Prije odlaska vani 17 puta konkurisao za bilo kakav posao i na kraju na malti(Dolac malta - Sarajevo) 3 mjeseca konobarisao dok je čekao papire.
Pa ko mu je trebo dati poso ovdje? "Institut za Robotiku Gornji Vakuf"? Daj molim te. on se nebi nigdje mogo zaposlit u tom kapacitetu izmedju Minhena i Istanbula.
Droog

#49819 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Droog »

Sierra club wrote: 08/11/2021 00:04
arman1 wrote: 07/11/2021 23:35 Pošto sam kroz neke aktivnosti vezan za High-Tech firme i neke institute po svijetu znam par ljudi s naših krajeva koji su dolaskom u zapadne zemlje postali intelektualno nacionalno bogastvo tih zemalja, a neki uživaju i VIP status. Zamisli malog bošnju koji vikendom roštilja čevapčiće, sluša sevdalinku i na nogama ima vunene čarape što mu je nana iz bosne poslala, a radnim danom vodi lab sa preko 360 inžinjera od kojih su neki i fakultetski profesori. Zadnje 3 godine kad dolazi u BiH kod nane ima službenog pratioca (tjelohranitelja), a tek mu je 32 godine.
Pa ko mu je trebo dati poso ovdje? "Institut za Robotiku Gornji Vakuf"? Daj molim te. on se nebi nigdje mogo zaposlit u tom kapacitetu izmedju Minhena i Istanbula.

Stvarno si hladne glave ovo napisao?
Fkt pitam, nije zezancija.
Nespin

#49820 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 13/02/2022 20:48, edited 1 time in total.
BHCluster

#49821 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Droog wrote: 08/11/2021 00:58

Stvarno si hladne glave ovo napisao?
Fkt pitam, nije zezancija.
Lik pogledao Terminatora i konta to je to! To sto on nije u stanju da vidi da su razni vidovi robotike sve vise prisutni u svakodnevnom zivu njega ne zanima. Haja...
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#49822 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by arman1 »

Pa za početak neka srednja škola, potom instituti, pa potom državne institucije (geodetski zavod i sl). Njegovi pronalasci unaprijedili su svjetske digitalne mape, a našli su primjenu i u vojnoj industriji.
Sierra club

#49823 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sierra club »

arman1 wrote: 08/11/2021 11:53 Pa za početak neka srednja škola, potom instituti, pa potom državne institucije (geodetski zavod i sl). Njegovi pronalasci unaprijedili su svjetske digitalne mape, a našli su primjenu i u vojnoj industriji.
Ja sam mišljenja da u je bolje tamo gdje je otišo. Možda nešto nauči i prenese nam. A i ako ikad dobijemo razvoj robotike kroz neku investiciju lako je zaposlit ljudi koji su talentovani. za dobre pare će doći i iz amerike.
Tanqueray

#49824 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Tanqueray »

mishic wrote: 07/11/2021 14:52
Tanqueray wrote: 05/11/2021 18:30 Zamisli bogati mora se raditi na tom Zapadu :izet:
Raditi i rintati nisu sinonimi. Sladunjave priče o Zapadu suviše su bajkovite a realnost malo drugačija. U ostalom i moji, od najbližih do daljih, nisu podjednako situirani. Djeca su studirala i doktorirala jer ja ovdje nisam mogao da ih finansiram. Dakle nisu otišli od obijesti nego od bijede. Ali oni su gore stranci iako imaju državljanstva. Međutim ovdje je spika da se treba samo ispaliti i da se potom može živjeti "ko bubreg u loju". Ovo posebno pali neškolovanu i nestručnu radnu snagu koji i ovdje prekidaju obrazovanje da bi se ispalili i tako riješili sve probleme.
Tebi samom nije jasno sta zelis da kazes :lol:
Tanqueray

#49825 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Tanqueray »

Kralj, jedan rijetkih normalnih ljudi na politickoj sceni.

Locked